Е фактора ШЛ няма значение викаш Нататък не съм чел, безинтересен си ми.
В случая,когато се прави паралел между трансферите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул(за лято 2014)...какво значение има Шампионската лига? Т.е вече е факт,че този фактор изобщо не е толкова/изобщо значим,след като резултатите ги имаме черно на бяло! Помните ли приказките след края на сезона? " Никой от големите играчи няма да иска в Юнайтед,защото не участват в Шампионската лига"
Единственото общо нещо между Юнайтед и Ливърпул е,че и двата отбора похарчиха над 100 млн за трансфери,но..вече за качеството и класата на всеки един от тях(особено тези на Ди Мария и Фалкао)...разликите са просто огромни и просто е излишно да се коментира.
Невероятно,но факт! Манчестър Юнайтед направи най-значимите си трансфери(като мащабност и финансови ресурси),като НЕучастник в Шампионската лига и то за първи път от 18 години

От друга страна,Ливърпул се завърна в турнира след известно отсъствие,още повече в позицията на вицешампион на Премиършип,отбор който играе динамичен/резултатен футбол и перфектен бюджет за трансфери...И какво се случи в крайна сметка?
Най-мащабната сделка и коментиран трансфер се оказа кой? Комерсиалният Марио Балотели!
Какъв е изводът?
Ливърпул дори и в позицията на вицешампион и отбор,който усвои страхотни финансови ресурси за трансфери...пак си остана последен избор(от топ отборите Юнайтед,Сити,Челси,Арсенал) за класните и стойностни играчи!
И после някои от вас се палят,като им казах,че трансферната политика и изобщо подходите на Ливърпул по отношение на трансферите,са почти 1:1 с тези на Тотнъм през сезон 2013-2014.С финансовите ресурси за лято 2014,Ливърпул направи селекция,която по-скоро увеличи обема,отколкото надгради във възходяща линия(поне според мен).
Или на практика:Много шум за нищо