ВЛ | 36-ти кръг | Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 1:2

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: ВЛ | 36-ти кръг | Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 1:2

Мнениеот smoothc » 10 май 2015 00:38

Няма как да вкарваш много голове, като отзад положението е трагично.

Тонка,мисля,че доста хиперболизираш.Головете,които сме инкасирали не са някакво изключение,което да категоризираме под формата на нещо извънредно(трагично),така че...Като цяло нещата са в нормата,и то при положение,че 90% от защитниците бяха сполетявани от контузии през сезона.Да,Де Хея също има огромен принос за всичко това,но според мен...предвид възрастовата граница(която от своя страна спомогна изключително за израстването на Де Хея)...комбинацията/взаимовръзката вратар(Де Хея) - защитници е на едно много добро ниво.Има колективизъм,Де Хея е основната фигура,която направлява защитниците,..просто взаимно си влияят(положително),въпреки някои основни грешки,за които Ван Гаал сякаш изобщо не му пука.Цял сезон да не вземеш мерки за статичните положения...ами,***** си майката.Колко гола ни вкараха от статични!?
Аз знам отговора,но ще оставя някой от вас да го напише.
Като цяло аз лично съм много доволен от израстването на дефанзивното звено и най-малко пък мога да го заклеймя като източник на провалите през сезона.
А що се отнася до първата част на изречението ти,...Припомни си сезон 2012-2013 и пак ще говорим.
Защо с Мойс не влязохме в ШЛ ?

Как защо? Защото Дейвид Мойс е некадърник.
Конкуренцията беше много слаба/ужасно слаба,съставът ни беше в перфектно физическо/психическо състояние,пръснахме 150 милиона за трансфери,всички играчи се раздаваха за мениджъра,след загуби се пееха песни,а медиите отразяваха директно събитията(имаше дори и интервюта към феновете),нямаше никакво напрежение и всичко беше....една своеобразна идилия.
Как да влезеш в топ 4 при такива условия?

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 10 май 2015 10:11

smoothc написа:
Няма как да вкарваш много голове, като отзад положението е трагично.

Тонка,мисля,че доста хиперболизираш.Головете,които сме инкасирали не са някакво изключение,което да категоризираме под формата на нещо извънредно(трагично),така че...Като цяло нещата са в нормата,и то при положение,че 90% от защитниците бяха сполетявани от контузии през сезона.Да,Де Хея също има огромен принос за всичко това,но според мен...предвид възрастовата граница(която от своя страна спомогна изключително за израстването на Де Хея)...комбинацията/взаимовръзката вратар(Де Хея) - защитници е на едно много добро ниво.Има колективизъм,Де Хея е основната фигура,която направлява защитниците,..просто взаимно си влияят(положително),въпреки някои основни грешки,за които Ван Гаал сякаш изобщо не му пука.Цял сезон да не вземеш мерки за статичните положения...ами,***** си майката.Колко гола ни вкараха от статични!?
Аз знам отговора,но ще оставя някой от вас да го напише.
Като цяло аз лично съм много доволен от израстването на дефанзивното звено и най-малко пък мога да го заклеймя като източник на провалите през сезона.
А що се отнася до първата част на изречението ти,...Припомни си сезон 2012-2013 и пак ще говорим.
Защо с Мойс не влязохме в ШЛ ?

Как защо? Защото Дейвид Мойс е некадърник.
Конкуренцията беше много слаба/ужасно слаба,съставът ни беше в перфектно физическо/психическо състояние,пръснахме 150 милиона за трансфери,всички играчи се раздаваха за мениджъра,след загуби се пееха песни,а медиите отразяваха директно събитията(имаше дори и интервюта към феновете),нямаше никакво напрежение и всичко беше....една своеобразна идилия.
Как да влезеш в топ 4 при такива условия?

Ама ти сериозно ли ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ох той горкия Дейвид Мойс.. К'во ми го оправдаваш с медиите бе ??? Като е станал мениджър на най-големия клуб в Англия трябва да е готов медиите да го изядат ? А защо играчите били "зад" него ? Абе Алекс и ти да си защитник 15 години на топ отбор и да имаш толкова опит и накрая да дойде мениджър на отбор от средата на таблицата и да ти каже, че трябва да играеш като някакъв си защитник от Евъртън ? Е как ще реагираш ? Това би било гавра.. :lol: А другото, което след като мениджъра казва, че ЛИВЪРПУЛ са фаворити на ОЛД ТРАФОРД, как очакваш, бе МАМКА МУ стара да излязат играчите, с каква нагласа ???
Изображение[/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 10 май 2015 10:24

След 10 години пак ли ще чета за Мойс :shock: :shock: :shock:
Мамка му, направате си форум за Реал Сосиедад, влезте там и пишето за него :x
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 10 май 2015 10:29

MASTER_COOL написа:След 10 години пак ли ще чета за Мойс :shock: :shock: :shock:
Мамка му, направате си форум за Реал Сосиедад, влезте там и пишето за него :x

Ама да спре бе... Той след всеки мач сипва на ЛвГ и почва нещо за Мойс, айде стига.. Това ме дразни, да ти имам и подкрепата, още след първия сезон дай да го разкарваме, понеже виждаш ли по-добре да сме 7ми с Мойс.. :roll: :roll: :?:
Изображение[/center]

binevout
Контакти:

Мнениеот binevout » 10 май 2015 11:19

Няма как да кажем че Ван Гаал е бил безгрешен през сезона ,нали разбирате.
Та той март месец за първи път нареди играчите правилно!
Според мен главния проблем беше защитата ,целия отбор бе ангажиран да съдейства в защита от там идват и другите глупости които се случиха.Просто Гаал направи страхотни тъпотии този сезон за които извинение няма.
Аз лично му повярвах чак през март,когато показхаме другото лице срещу Тотнъм ,Ливърпуул и Сити.
Но има нещо което не ми харесва като усещане ,а именно - притеснявам се от противника ни на плейофа!Я нещо Наполи ,Аякс .... има и още доста трудни като възможности.Това усещане определено не ми харесва и ... не съм свикнал с него.
Транфера на Депай определено е страхотна новина ,дава добри атестации за следващи успешни трансфери ,дано караме в същия дух и съберем отбор с който тренера да покаже колко струва наистина.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 10 май 2015 11:29

Истината е, че без подходяща селекция няма как да мислим за ШЛ ! С тази смехотворна отбрана и като цяло нивото на дефанзивната ни игра сме обречени още в плейофите. Съгласен съм с Вальо, Луис наистина наблегна над владението и контрола над топката, за да може да прикрие очевидните ни слабости в защита, иначе казано наситена халфова линия и намаляване до минимум риска за натиск в наказателното ни поле....Там става страшно :shock:
Не съм съгласен, че имаме добра защита...Никой от Смолинг, Джоунс и Евънс не са постоянни играчи, да не говорим че през 2/3 от сезона са контузени....Рохо е добър, но и той май ще си седи в лазарета...Шоу за мен е разочарование, но ще получи шансове заради младостта си.... И така какво излиза : Ние НЯМАМЕ ЛЯВ БЕК, ДЕСЕН БЕК и ЦЕНТРАЛЕН ЗАЩИТНИК ЛИДЕР.
Това трябва да са следващите приоритети в селекцията.
За мен играчите, които могат да свършат работа са :

Централен защитник : Хумелс, Отаменди или Годин
Десен бек : АЛВЕШ !!!!
Ляв бек : Коентрао или Родригез.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 10 май 2015 11:31

Лято 2013 :!: :!: :!: Дейвид Мойс поема Юнайтед. Отборът току-що е станал шампион, пълен с много опитни играчи (Рио, Видич, Евра, Карик, Гигс). Перси голмайстор с над 30 гола. Всички футболисти познават до болка Висшата лига, мениджъра познава Висшата лига. През цялата кампания разчита на страхотен опит в отбрана, не разчита на тинейджъри, няма 70 контузии.

Като тегля чертата и мога да заявя, че тима на Мойс е по-опитен, по-стабилен, по-балансиран. Той го съсипва до неознаваемост и срива манталитета на шампион граден 25 години!!!!
Повече да не съм видял и чел колко велики неща постига Мойс, защото работел под голямо напрежение и бил нарочен за гонене още на третия месец!

Тъй като настъпва пълна анархия във форума с постоянните сравнение между Мойс и Ван Гаал, ще бъдат взети адекватни мерки!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 10 май 2015 11:34

Това е точно така, въпреки че го имаше и момента на изчерпаност, за което вина носи основно Сър Алекс.
Но е безспорен ФАКТ, че Мойс изпусна съблекалнята , а и честно казано няма кой знае какви мениджърски качества.
С оглед на това, съвсем резонно останахме извън местата за ШЛ. И то не заради конкуренцията, а заради нас самите :o

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 10 май 2015 11:43

Вместо наистина да се радваме на победи, тук се обясняваме като ученички колко велик бил Дейвид Мойс и какви великолепни неща сторил с клуба.
Всяко нещо си има граници! Да не се сърдите после!!!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 10 май 2015 13:28

На Сър Алекс са му трябвали 5-6 сезона да настрои мерника, а и по онова време си е харчел доволно за нови играчи.

Какво искаш да кажеш с това изречение?
Края на 80-те години и началото на 90-те...са една коренно различна епоха за Манчестър Юнайтед.
Приоритетите са били други,организационното изграждане е било друго,статуса на клуба е много по-различен от сега...просто няма нито една база за сравнение с текущият статус на забележи - Империята Манчестър Юнайтед.
От гледна точка на клуба,инвестициите за нови играчи изглеждат като дребна сума,но в крайна сметка те се правят с цел надграждане и конкурентоспособност(успехи).
2013-2014 - 60 милиона
2014-2015 - 150 милиона
2015-2016 - 100 милиона(примерно)

----------------------------------------
310 милиона за три сезона,са една доста сериозна сума,която задължава постигането на успехи.
Два сезона без нито един трофей,...са твърде много за Манчестър Юнайтед.
К'во ми го оправдаваш с медиите бе ?

Никой не го оправдава с медиите,а казвам,че те също имаха особено влияние за допълнителното напрежение.
Знаеш как наричат медиите - четвъртата власт.
И в този ред на мисли,от дистанцията на времето виждам и двойния стандарт,а именно - след всяка загуба през 2013-2014 настъпваше едва ли не апокалипсис,а сега...абсолютно нищо."Играли сме добро,али сме немали шансу".."Всяко чудо за три дни" и кервана си продължава.Не е правилно това! Критиката през този сезон спи зимен сън,а между другото,именно тя,можеше да ни спомогне изключително много(за някои съществени промени) в процеса на сезона,особено след Коледа и Нова година,но уви!
и почва нещо за Мойс

Когато е нужно ще правя сравнения,така че...какъв ти е проблемът?
А между другото(в този случай)...точно ти започна(репликира и то с нотка на ирония) въпрос свързан с Дейвид Мойс.
Нека да си имаме уважението.
Луис наистина наблегна над владението и контрола над топката, за да може да прикрие очевидните ни слабости в защита.

Ха-Ха...Смятай значи колко е зле положението,щом дори и 70-80% владеене на топката не помагат :)
Усещате ли огромното противоречие/парадокс на тази теза?
А за проблемите ни в атакуващ план и липсата на достатъчно голове...навярно пак е виновна защитата,защото не изнася достатъчно дълги топки,а? :)
През цялата кампания разчита на страхотен опит в отбрана, не разчита на тинейджъри, няма 70 контузии.

С амортизиралите и перманентно контузени Рио и Видич?
Да,опитът е много важен,но във Висшата лига физическите характеристики са доста по-ключови,за да се постигне и нужното постоянство/баланс.
И през 2013-2014 имаше доста контузии(не чак толкова),но пък достатъчно(предвид всички негативни събития),за да повлияят значително върху игровия процес.
И сега се сещам,че почти всички обвиняваха Дейвид Мойс за тази висока честота на контузии.
Като тегля чертата и мога да заявя, че тима на Мойс е по-опитен, по-стабилен, по-балансиран.

За първото качество на хартия е така,но за качествата:по-стабилен и по-балансиран...Тонка,това е страшна глупост,извинявай!
Виж,в някои отношения(аспекти) е възможно,но пак е под въпрос,но така като гледам ти коментираш общото ниво(като цяло),което изобщо не е правилно.
С оглед на това, съвсем резонно останахме извън местата за ШЛ. И то не заради конкуренцията, а заради нас самите.

Колко пъти трябва да се повтори(с факти),че предвид нивото на конкуренцията,особено на фона на 202 гола на Сити и Ливърпул,постоянството на Челси,прогреса на Арсенал(който до Коледа беше на първо място),прогреса на Евертън,Тотнъм и Нюкасъл също бяха интересни и играеха добър футбол,...абсолютния максимум и то при перфектни условия беше 4-то място.
Преди сезона приказки много,но вече в същината(разгара както се казва) и най-вече ускоряването на Ливърпул,което пък тотално преобърна развитието(след Нова година),..косвено направи така,че тези 4-ри отбора(барабар с Евертън) буквално си създадоха една мини-лига,която олицетворяваше няколко елемента - устойчивост,интрига,много голове,обрати,конкуренция от най-висша класа. В това отношение,сезон 2013-2014 беше нещо невиждано/умопомрачително,което не знам дали изобщо ще се случи в близките няколко години.

Върни се в “Манчестър Ю”