Луис ван Гаал - Фен тема

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Луис ван Гаал - Фен тема

Мнениеот MuFc1878 » 13 фев 2015 12:32

[center]Пол Скоулс: Манчестър Юнайтед е жалък[/center]

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс разкритикува играта на отбора и в частност мениджъра Луис ван Гаал.

"Не ми доставя удоволствие да го кажа, но в момента ми е трудно да изпитам наслада, гледайки отбора на Луис ван Гаал", започна Скоулси пред вестник "Индипендънт".

"Те победиха Бърнли в сряда, но съперникът беше този, който беше по-добър през първото полувреме. На моменти играта на Юнайтед беше направо жалка. За да победиш съперника, ти трябва да атакуваш. А това означава да поемаш риск. Твърде малко футболисти от настоящия състав го правят."

"Когато бях халф на Юнайтед, аз трябваше да подавам топката напред. да, нещата не винаги се получаваха. Не винаги моят пас означаваше голове положение за нападателите. Зависеше от тях да стигнат до топката и да вкарат."

"дали беше лесно? Изобщо! Но ние играехме за Юнайтед. Което означаваше, че няма как да бъде лесно. От сегашния отбор Анхел Ди Мария предприема рискови отигравания повече от всеки друг. За негово съжаление нещата не проработиха. Той често губи топката."

"Ван Перси и Фалкао на моменти изглеждат като непознати на терена, докато Уейн Руни е върнат назад, за да ги снабдява с пасове. Уейн може да играе навсякъде. Той играе с желание и в повечето случаи ще се представи 7 от 10."

"Срещу Бърнли завърши мача като дефанзивен полузащитник. В други случаи отиваше по дясното крило, за да търси нападателите, или да смени посоката на топката. Но ако ван Гаал мисли, че Руни не е по-добра опция за нападението от другите двама, значи има проблем", добави Скоулс.

[offtopic]http://www.gol.bg/manunited/2015-02-13/pol-skouls-manchestar-yunayted-e-zhalak[/offtopic]

Съгласен съм със Скоулси, но по негово време защитниците и вратаря бяха титани и в пълен синхрон, което позволява по-рискови отигравания на халфове и нападатели. Сега всички се сцепват да правят индивидуални грешки и мениджъра е казал да се подава само на сигурно, от което страда атаката и липсва блясък.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 13 фев 2015 12:36

Много точен анализ на Скоулс.
Дали Ван Гаал, ще посмее да излезе отново с халфова линия без Уейн Рууни в нея ?
Той си въобразява, че с присъствието на Рууни постига така нужният му баланс и сигурност в нея.
Донякъде да се съгласиш с преценката му, Но при положение, че нападението ти е трагично, е абсолютно задължен да "рискува" и да върне Рууни на върха на атаката.
Давам пример с Брендан Роджърс отново, той рискува тотално, нареди шантава схема и напипа точните позиции на играчите (по - важният елемент) и отбора му е повече от убедителен в продължение на 22-23 мача.
В момента положението ни е такова /най - вече игра на отбора/, че повече от необходимо изглежда предприемането на риск с цел промяна на играта.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 14 фев 2015 16:06

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призна, че макар да е пробвал 5 или 6 различни тактически постройки, все още не е ясно коя е най-подходящата за тима.

Холандецът вече е начело на „червените дяволи“ 7 месеца, но дори и третото място във временното класиране не може да го спаси от критиките. Първите от тях дойдоха след победата над Куинс Парк Рейнджърс през януари, когато феновете, отишли на гостуването, скандираха „4-4-2“ на полувремето, недоволни от продукцията.

Впоследствие 63-годишният Ван Гаал уважи желанието им и премина към 4-4-2 с ромб в центъра на терена, мака да не е по-близо до откриването на идеалния вариант. „Вече изпробвах пет или шест формации, а все още търся баланса. Тази система все пак е по-атрактивна от повечето и мога да играя с по-голям брой атакуващи играчи“, отчете наставникът.

„Въпреки че търсим златното сечение, нашите резултати не са лоши. Същото важи и за дефанзивната ни организация, а освен това бележим и доста голове. Не бих могъл да кажа, че съм разочарован от тези факти. Но в момента правим неща, които нормално се вършат в подготовката между сезоните“, завърши Ван Гаал.

Ключови изказвания на Луис Ван Гаал, обясняващи много от процесите в Юнайтед от назначаването му насам. Холандецът допусна две кардинални грешки в подхода си при започване на работата си в английския клуб:

1. Дали поради негативен опит от предишните му клубове или поради други причини, той се предовери на заварения състав и реши да даде шанс на всички, преди да започне да преобразува по свое усмотрение облика на тима. Така търсения баланс (по собствените му думи е заварил дисбалансиран отбор) той се опита да намери чрез променяне на позициите на играчите на терена и усърдни (дори прекомерно - справка безкрайните контузии на играчите) тренировки през седмицата, вместо да направи необходимата селекция за постовете, на които смята, че са нужни корекции.. Оттам и непрекъснатото лутане в търсенето на правилната схема на игра..

2. Дали от инерцията от световното първенство или от личната амбиция, но това изказване сега си е признание за изцяло ПОГРЕШНО проведеното лятно турне в Америка! Какво направи холандеца? Преди още да е опознал достатъчно играчите, от тренировка едно им наложи схемата на игра на Холандия (3-5-2) и спазвайки тактическите му указания Юнайтед изигра 6-7 мача на много добро ниво. Все пак играчите са професионалисти, плюс ефектът на желанието за доказване пред новия треньор си изиграха основната роля за това. Сякаш световното първенство продължи за Ван Гаал (той дали изобщо имаше и ден почивка между края на Мондиала и започването на работа в Англия :?:), но играчите вече бяха различни и това беше краткотраен ефект, а сблъсъкът с реалността беше много бърз и болезнен - загубата от Суонзи, срамът в мача с МК Донс, загубата с 3 на 5 от Лестър..

Така на практика, без необходимия баланс и без необходимата сработка между отделни звена и многото контузии, Юнайтед наистина се държи по време на първенството като отбор, който се обиграва.. за кога наистина?! Ако все пак успее да постигне целите си през този сезон (Топ 4 и евентуално Купата на Англия), Ван Гаал трябва задължително през лятото да направи нужната СЕЛЕКЦИЯ - този път както трябва и да проведе една нормална и функционална подготовка. Едва тогава ще можем наистина да видим Юнайтед, трансформиран в стила на Ван Гаал, което си е гаранция за бъдещи успехи, дори без ексцентричния холандец да е начело. Иначе нещата клонят към неприятен провал, а едва ли Ван Гаал мечтае така да приключи богатата си кариера...
Изображение

Изображение

binevout
Контакти:

Мнениеот binevout » 14 фев 2015 17:41

Това за селекцията е много вярно и наистина като се замисли човек вероятно това е основната причина за трагичната игра на отбора.Просто Ван Гаал няма варианти с които да лавира в мачовете,няма как да поеме "риск" , защото всеки един риск поет от отбора означава 100%-во положение пред нашата врата.
Но аз лично съм оптимист след мача с КПР и 2-рия мач с Кеймбридж.Хората посикаха 4-4-2 и я получиха.Обаче идва въпроса - "какво от това?"
Играта е същата , резултатите също.Продължаваме да не сме резултатни и креативни въпреки големите имена в отбора.
Но така ще е докато не вземем истински класен централен защитник.Трябва ни някой титан който да успокоява и изнася играта от нашето поле.
В момента на Перси и Фалкао им се налага да се връщат зад центъра да отнемат и изнасят топката.Ди Мария и Рууни са почти постоянно пред наказателното.Янузай и Валенсия покриват целите флангове , въпреки че има подчертани бекове в 4-4-2 и от там се губи скоростта на контра и всякаква възможност за бързо изнасяне.
Поради тази причина аз лично не хвърлям вина върху Перси и Фалкао , те в момента не са типични нападатели , а покриват почти целия терен.И като вземем това под внимание , трябва да кажем че Фалкао върши страшно много работа в дефанзивен план , което пък не му позволява да вкарва повече.
Когато всяко едно звено в постройката си покрива неговия периметър и всички си вършат само тяхната работа си мисля че тогава ще се оправи играта,но първо трябва централен защитник , поне един.
Макар и съм сигурен че нещата ще са по-добре с Рууни и Ерера от пред,тука вече Ван Гаал си носи цялата отговорност и никой не му е виновен.Фелата задължително титуляр също.Просто Перси и Фалкао трябва да починат за известно време.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 14 фев 2015 20:34

binevout написа:Това за селекцията е много вярно и наистина като се замисли човек вероятно това е основната причина за трагичната игра на отбора.Просто Ван Гаал няма варианти с които да лавира в мачовете,няма как да поеме "риск" , защото всеки един риск поет от отбора означава 100%-во положение пред нашата врата.
Но аз лично съм оптимист след мача с КПР и 2-рия мач с Кеймбридж.Хората посикаха 4-4-2 и я получиха.Обаче идва въпроса - "какво от това?"
Играта е същата , резултатите също.Продължаваме да не сме резултатни и креативни въпреки големите имена в отбора.
Но така ще е докато не вземем истински класен централен защитник.Трябва ни някой титан който да успокоява и изнася играта от нашето поле.
В момента на Перси и Фалкао им се налага да се връщат зад центъра да отнемат и изнасят топката.Ди Мария и Рууни са почти постоянно пред наказателното.Янузай и Валенсия покриват целите флангове , въпреки че има подчертани бекове в 4-4-2 и от там се губи скоростта на контра и всякаква възможност за бързо изнасяне.
Поради тази причина аз лично не хвърлям вина върху Перси и Фалкао , те в момента не са типични нападатели , а покриват почти целия терен.И като вземем това под внимание , трябва да кажем че Фалкао върши страшно много работа в дефанзивен план , което пък не му позволява да вкарва повече.
Когато всяко едно звено в постройката си покрива неговия периметър и всички си вършат само тяхната работа си мисля че тогава ще се оправи играта,но първо трябва централен защитник , поне един.
Макар и съм сигурен че нещата ще са по-добре с Рууни и Ерера от пред,тука вече Ван Гаал си носи цялата отговорност и никой не му е виновен.Фелата задължително титуляр също.Просто Перси и Фалкао трябва да починат за известно време.

Пиииииич смени спорта! :)
След титаничното " ЛВГ Е НЕ ПРИСПОСОБИМ, НЕ ГЪВКАВ И ТВЪРДОГЛАВ ДЕБИЛ" ( дали има друг по-гъвкав треньор сменил 6 системи за 7 месеца) . Пак цепиш мрака.
КОГА Перси и Фалкао са покривали целия терен ? ТА ТЕ СА БАВНИ, има поне по 5 положения в мач, при които един от двамата ако се движи със същата скорост от преди две години , щяхме да вкарваме поне едно или две.
Една от най-силните им страни преди беше, че изпреварваха защитниците, особено Перси, а сега не го правят.
Да каже човек, че е защото ЛВГ ги кара да пресират, ама това се случва в 5 или 15 мин., колко да са изморени.

binevout
Контакти:

Мнениеот binevout » 14 фев 2015 22:25

Нема кво да споря по тоя въпрос , аз мачовете ги гледам и коментирам това което съм видял "пич" ;) пусни си Тотнъм и Уестхем...
Аи кажи ми ся че Фалкао не отнема топки зад центъра и че когато топката е пред нашето наказателно те двамата не се включват в изнасянето.
колкото до това
След титаничното " ЛВГ Е НЕ ПРИСПОСОБИМ, НЕ ГЪВКАВ И ТВЪРДОГЛАВ ДЕБИЛ" ( дали има друг по-гъвкав треньор сменил 6 системи за 7 месеца) . Пак цепиш мрака.

Ван Гаал с нищо не е доказал обратното все още , така че е лееекичко неуместна тази забележка , не мислиш ли?
Така че за в момента стоя зад тия думи и ще е така докато Гаал не покаже че може да си реди отбора и може да НЕ пуска Х-ве на 5-то разредни отбори, - капиш?
Докато не дойде тоя момент,ако ще и 50 схеми да смени той е НЕПРИСПОСОБИМ във висшата лига без значение от името му , трофеите му и т.н. ;)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 фев 2015 13:37

И 10 схеми да смени за 7 месеца,...какво от това?
Като не селектираш играчите според тяхната най-силна позиция - как да се получи нужният баланс,как да извлечеш максимума от техния потенциал?
Поведението на Ван Гаал отлично се вписва в дефиницията на Алберт Айнщайн за лудост.
Да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.

Аз по-скоро бих го класифицирал като експериментално-апатично поведение,което в началото можеше и да се приеме като инструмент(камуфлаж) за адаптацията му във Висшата лига,но след повече от половин година...всички граници бяха прескочени.
Ако се продължава в този дух(по пътя на логиката),то доста трудно ще се постигнат основните цели.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 03 мар 2015 17:56

Дойде време за големия тест и бойното кръщение на момчетата на Луи - време за мъже!

Нюкасъл (гостуване) - задължителни 3 точки.
Арсенал (ФА Къп) - генерална репетиция за дербитата.
Тотнъм (домакинство) - нямаме победа срещу шпорите 5 поредни мача - прогноза - 1.
Ливърпул (гостуване) - отбор в момента форма, много тежък двубой - прогноза - 1.
Астън Вила (домакинство) - задължителни 3 точки.
Ман Сити (домакинство) - изключителни крив съперник през последните 5 сезона - прогноза Х.
Челси (гостуване) - единственият отбор с положителен баланс срещу Юнайтед в ерата Премиършип - прогноза - 1.
Евертън (гостуване) - отното тежка среща далеч от дома, борят се за оцеляване - прогноза - Х.
Уест Бромич (домакинство) - задължителни 3 точки.
Кристъл Палас (гостуване) - очаквам да имаме проблеми с тима на Пардю - прогноза - Х.
Арсенал (домакинство) - победа с оглед черната серия на отбора на Венгер срещу Юнайтед - прогноза - 1.
Хъл Сити (гостуване) - завършваме с мач като гост тим борещ се за оцеляване. Трудна среща - прогноза - 2.

Равносметка = 21 точки - 6 победи, 3 равни, 2 загуби

Потребителски аватар
Klzrdz
Контакти:

Мнениеот Klzrdz » 03 мар 2015 18:59

Нюкасъл - 3т. Задължителна победа очаквам тук.
Тотнъм - 1т. Трудно и измъчено равенство.
Пуул - 1т. До мача им с нас ще им спадне формата, очаквам да вземем нещо от този мач.
Вила - 3т. Лесна победа.
Сити - 3т. КОГА, АКО НЕ СЕГА? А и сме домакини! :twisted:
Челси - 0т. Тука ни е единствената загуба май. :mrgreen: Не, разбира се че някъде ще се издъним.
Евертън - 1т. Ще ни излъжат с късен изравнителен гол.
УБА - 3т. Домакини сме, мисля, че ще вземем максимума.
Палас - 3т. Трудна победа.
Арсенал - 3т. Абонати са ни, а и сме домакини, ама всичко се случва...
Хъл - 3т. Като за последен мач, трябва да бием.
Равносметка : 7 победи, 3 равенства, 1 загуба. 24 точки.
А ФА къп си е наша, няма смисъл да пускам прогнози там.. :oops: :mrgreen:

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 03 мар 2015 21:37

Klzrdz написа:Равносметка : 7 победи, 3 равенства, 1 загуба. 24 точки.

При такъв актив може да се пробваме дори за 3-то място. Иначе още утре с Нюкасъл е възможно да приключи всичко :oops:

Върни се в “Манчестър Ю”