ВЛ | 19-ти кръг | Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:0

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

CSKA69
Контакти:

Re: ВЛ | 19-ти кръг | Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:0

Мнениеот CSKA69 » 28 дек 2014 23:20

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви след равенството 0:0 срещу Тотнъм, че неговите футболисти са изиграли фантастично първо полувреме.

"За съжаление ние загубихме две точки. През първото полувреме показахме най-добрата си игра от началото на сезона и можехме да отбележим четири или пет гола. Бяхме фантастични", сподели мениджърът на „червените дяволи".

„„Когато не бележиш голове, не можеш да спечелиш. През второто полувреме беше борба", добави холандецът.

Ван Гаал се оплака от натоварената коледна програма във Висшата лига, в която "червените дяволи" трябваше да изиграят втори мач в рамките на 43 часа.

"Научно е доказано, че тялото не може да се възстанови за 48 часа. Затова през второто полувреме нямаше футбол, а борба за живот.Казах в съблекалнята, че когато не може да спечелиш такъв тип мачове, в които си по-добрият отбор, е много трудно да бъде шампион в края на сезона", каза още Луис ван Гаал.

Ако си мислите, че Ван Гаал не иска да спечели титлата още в дебютния си сезон, значи все още не сте опознали мениджъра си! Претендирайки, че познавам добре работата му, аз (който не съм привърженик на вашия тим) съм един от едва 10 човека, гласували за титлата в анкетата във всекидневната ви тема ;) Нещата дотук обаче със сигурност не се получават така, както холандеца иска - според мен наистина сътресенията в първите три месеца ги беше предвидил и не се притесняваше много от резултатите и играта - време на напасване, на сработка и т.н., но сега в средата на сезона неговата цел започва да се отдалечава. Причините са няколко и повечето се коренят в него самия :
1. Подцени Висшата лига като първенство - в другите му отбори, след трудното начало те навлизаха в победна СЕРИЯ, която биваше прекъсвана едва, когато вече всичко е ясно и титлата е спечелена. Тук след лош старт следват няколко победи и после хоп - изненадващ равен..
2. Подцени ситуацията в самият клуб, която игрово и морално-волево е доста по-зле, отколкото вероятно е очаквал - грешка беше, че даде шанс на всички още в началото на подготовката, вместо да размаха метлата веднага и да привлече почти нов отбор - да, поне 10 нови попълнения, като броя на изгонените също горе долу толкова - какво прави Андерсон в Юнайтед :?:
3. Изненадващо лоша шега изиграва фактът, че Юнайтед не играе в евротурнирите - според мен заради липсата на мачове през седмицата се стига до един вид претрениране и това е основна причина за многото контузии.. Цикълът сряда-събота щеше да е далеч по-полезен за състава, за обиграността му, за ротациите в него и за избистряне на игровия стил.
4. Да, Ван Гаал е смел треньор, който не се притеснява да използва схема 3-5-2 в първенство, където почти никой не го прави, да налага смело млади играчи от школата, без значение дали наистина са готови за това или не.. Но също така е упорит до безкрайност арогантен тип, който не приема чуждо мнение и смята, че едва ли не е изобретил съвременния футбол :lol: А това води до грешки и то от всякакво естество - от грешни трансфери, през грешна тактика за даден мач, до грешни методи на тренировка и възстановяване..

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге нападна бившия треньор на тима и настоящ мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Според Кале холандецът е имал "луди и крайни идеи".
"Луис ван Гаал искаше да вангализира Байерн. Когато представи собствената си биография в изискан ресторант по време на втория си сезон при нас, на мен ми беше ясно: чакат ни тежки времена. Ван Гаал не беше лесен", започна Румениге пред списание "Шпигел".
Ван Гаал успя да изведе Байерн до дубъл на домашната сцена и изненадващ финал в Шампионската лига още в дебютния си сезон. През втория си сезон обаче той не успя да продължи по същия начин, най-вече заради поредицата от контузии на основни футболисти.
Според близки до Байерн обаче началото на края за ван Гаал в Мюнхен е започнало в момента, в който специалистът публично се противопостави на бившия президент на клуба Ули Хьонес, пренебрегвайки съветите му в спортно-технически план.
"Точно така го наричаме и до днес - "вангализиране". Пеп Гуардиола също е иноватор, но той е доста по-умерен. Той има много идеи, които са необичайни, но не и луди. Намирам Пеп за гений и се надявам той да работи още дълго време при нас."
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
soad
Контакти:

Мнениеот soad » 28 дек 2014 23:47

smoothc написа:Ето ги точките:34+3(Суонси)+3(Лестър)+3(Вила)+3(Тотнъм) = 46 точки.

А това, че трябваше да загубим точки в някои други мачове като например Арсенал, Сотон, та даже и Ливърпул, защо не го отчиташ при смятането на тези хипотетични точки. Стига глупости. И с тези твои концепции и не знам си още какво дето ги предлагаш, не знам дали забелязваш, но ставаш изключително смешен, защото мислиш ли, че и Ван Гаал не иска да печели гостуванията? Ще прозвучи и банално, но Ван Гаал със сигурност разбира играта много по-добре от теб, със сигурност си има причина да стои на пейката и със сигурност всички идеи и хуления, които лансираш постоянно, са му хрумвали и на него и дори много повече. Ако беше толкова лесно да се изпълнят всички идеи, хрумвания, тактики и варианти, сега щяхме да сме на върха, но не сме. Не сме добре смазана машина като Челси или Сити. За да стане това и при нас, ще е нужно малко време. Има дупки в отбора, които следващия и по-следващия трансферен прозорец, трябва да се запълнят. И да, естествено, че контузиите оказват огромно влияние. Няма как да ги изключиш. На пейката последните два мача реално нямаше адекватна смяна, която може да промени нещо в мача. А представи си на пейката да бяха Ди Мария, Ерера, Фелайни, Блинд, а ние имахме Флечър, Уилсън, Перейра и 3-ма защитиници.

За мача, да, първото полувреме наистина ги изпуснахме. Изтървахме много положения, което ми е доста необяснимо. Второто те ни натиснаха и в крайна сметка х-а май беше най-логичният изход.

binevout
Контакти:

Мнениеот binevout » 28 дек 2014 23:50

RedeviL написа:При Мойс беше ясно, че Юнайтед е голяма хапка за него ...

Защо Юнайтед да беше голяма хапка за него!Собствениците , медиите и като цяло ситуацията направи така че да изглежда че Мойс не е за Юнайтед!
Мойс игра 4-финал в шампионска лига , Мойс игра полуфинал за купата на лигата,Мойс имаше 100 милиона по-малко от Ван Гаал.
Грешката му беше (ако въобще може да се нарече грешка) , че взе шампионите!Да Мойс взе шампионите на Англия и ги класира 7-ми във Висшата лига на следващия сезон.А че шампионите бяха тотално изхабен отбор , това никой не го споменава.Цялото ми уважение към Рио , Видич и Евра но .... времето им изтече още предната година.
Миналия сезон отзвука от слабото представяне беше огромен - образуваха се някакви фейсбук групи , имаше някакви плачливи клипове в тубата , където някви неиздържали реват и се тръшкат , все едно свършва света...
Приключихме 7-ми , и сега след като света вече видя че Европа може и без Юнайтед , комфорта на Ван Гаал е осигурен.
Да видим какво свърши Мойс за 19-кръга миналата година - 10 победи , 5 загуби 4 хикса - Ван Гаал - 10 - 3 - 6
Мойс има 6 победи като гост да вметна само!!!!
Та тия цифри означават,че Мойс е спечелил 34т (с две по-малко от 150-милионния Ван Гаал) , само че ето нещо друго много интересно - сега сме 3-ти , тогава сме биле 6-ти!Това да ви говори нещо!Някой да си спомня формата на Ливърпул .... а на Арсенал .... Евертън ....Тотнъм, Сити , Челси ?
Кво прайм - къде си ти къде съм аз !!!Та за кого Юнайтед е голяма хапка?
Ван Гаал има парите , има комфорта , има търпението на феновете и ръководството , Мойс нямаше нищо.От Мойс се очакваше едва ли не требъл !А от Ван Гаал се очаква зона Европа - какъв смях!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 29 дек 2014 00:05

"Научно е доказано, че тялото не може да се възстанови за 48 часа. Затова през второто полувреме нямаше футбол, а борба за живот.

Това означава ли,че една голяма част от играчите на Челси(водещите) са свръхчовеци?
Или пък тренировъчния режим е доста по-благоприятен?
Челси играха в понеделник срещу Стоук,в петък срещу Уест Хем и днес срещу Саутхемптън и ...честно да си призная изглеждаха ми сравнително свежи,още повече че Жозе Моуриньо не прави почти никави ротации.
Докато ние веднъж излязохме без ротации и свършихме въздуха през второто полувреме.
А това, че трябваше да загубим точки,...

Извинявай,но мачовете за печелене на точки ли са(по презумпция) или за губене? :)
А и в случая акцентираме върху т.нар.пропуснати възможности.
И с тези твои концепции и не знам си още какво дето ги предлагаш, не знам дали забелязваш, но ставаш изключително смешен, защото мислиш ли, че и Ван Гаал не иска да печели гостуванията?

Никого не ангажирам с тях,просто коментирам ситуацията в любимия ми отбор.
А колкото до това какъв ставам,...честно казано,слабо ме интересува мнението на околните.
Истината е,че Манчестър Юнайтед(до момента) и Ван Гаал не оправдават очакванията,но не толкова заради степента на сложност и класа на противниците,а поради някакви странни "предразсъдъци",които очевидно не кореспондират с действителността.
Ако беше толкова лесно да се изпълнят всички идеи, хрумвания, тактики и варианти,...Не сме добре смазана машина като Челси или Сити. За да стане това и при нас, ще е нужно малко време.

Хипотетичен въпрос:А,когато Дейвид Мойс коментираше,че му е нужно време,..защо всички хвърляха помия по него?
Бях уверен, че мога да постигна успехи на "Олд Трафорд" Знаехме, че трябва време за промяна. В крайна сметка, смятам че не ми оставиха време за работа"

В крайна сметка,ако се абстрахираме от тактиките и игровия процес,то знаете ли кое е възможно най-лошото нещо на този етап?
Отговор:Мечтите и емоциите,които почувствахме на Турнето в САЩ! Очакванията,еуфорията,стабилността в резултатите и перспективите,още повече и на фона на страхотното представяне на Ван Гаал в Бразилия.
Аз лично на този етап се чувствам леко излъган,...просто не трябваше да се случва точно този сценарий.
Но хубавата новина е,че пред Луис ван Гаал и Манчестър Юнайтед има още 19 мача,чрез които трябва да извлечем максимума и адаптираме своето качество и класа към желания от нас сценарий!
Последна промяна от smoothc на 29 дек 2014 01:35, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 29 дек 2014 00:20

smoothc написа:Тонка,проблемите на Дейвид Мойс и тези на Луис ван Гаал като цяло нямат нищо общо.
[offtopic]Да,за някои неща шотландецът сам си бе виновен,но за някои други,..не е редно да си затваряме очите.
Знам, че Мойс ти е болна тема и искаше той да успее,.

А ти не искаше ли? Чак болна тема,...просто не заслужаваше цялата помия,която се изсипа срещу него.
И нека пак да кажем,че:Едно е да наследиш сър Алекс,друго е да наследиш Дейвид Мойс!
Отделно фактът,че липсва и т.нар равнопоставеност между Дейвид Мойс и Луис ван Гаал,..от гледна точка на някои привилегии и обстоятелства.
На няколко пъти се коментира:"Ван Гаал играе със състава на Дейвид Мойс"
Е,и какво виждаме? Почти същите показатели и ситуационно развитие(във Висшата лига),още повече че Ван Гаал е по-класният мениджър.
А и в този ред на мисли(като вид обстоятелство) нека не забравяме и постиженията на Дейвид Мойс в Шампионската лига и КуК.
Като цяло се наблюдава нещо като "криво огледало" между някои фрагменти,но с дребната разлика,че при Дейвид Мойс все пак имаше известна балансираност(Шампионска лига + КуК),докато при Ван Гаал както и ти каза:"Нещата се крепят почти изцяло на домакинските постижения".
Затова сега принизяваш всяко нещо сторено от холандеца. Първо тръгна с големия черпак, че ще спечели титлата още в първия си сезон. Сега вече го искаш на бесилото, заради изпуснати точки далеч от дома. За някои неща се изисква време.

1.Тонка,извинявай,но си в доста сериозно заблуждение.
Ако фразата:Експериментално-апатично я класифицираш като вид принизяване,ок..твой проблем.
2.Защо да не спечели титлата? Не е като да не го е правил в дебютните си сезони,а пък точно на този етап..той страда(ние) от своята експериментална-апатичност,а не че примерно съперниците срещу които сме играли са нещо свръхестествено.
Ако става въпрос(през сезон 2013-2014) всички ни се хвърляха и то доста по-здраво,докато сега...губиш в дебютния си двубой на "Олд Трафорд",МК Донс(отбор от Лига 2) те надра с 4-0,Лестър(новаци във Висшата лига) те обръщат от 1-3 до 5-3,..срещу топ отборите не показахме кой знае каква иновативност и устойчивост(въпреки някои положителни резултати).
За себе си така ги виждам нещата,та...на фона на текущите +36 точки като сложиш +3 от Суонси и +3 от Лестър,..колко стават?
+ 42 точки и директна дистанция от лидерите Челси(4) и Сити(1).
И представи си само(като сравнение),че ние до момента търсим устойчивост/форма/баланс/усъвършенстване и образно казано сме сравнително близко до лидерите,които вече са активизирали тези елементи до една доста висока степен,..то какво би следвало да се случи,ако покажем по-сериозна концентрация и ефективност?
Да във футбола няма,"ако",но..пък толкова ли беше трудно да спечелиш тези два мача + поне 2 гостувания(на база постфактум игра и събития) срещу Съндърланд/Бърнли/Вила/Тотнъм?
Ето ги точките:34+3(Суонси)+3(Лестър)+3(Вила)+3(Тотнъм) = 46 точки.
Да,тези хипотетични сметки звучат навярно странно,но толкова ли беше сложно/невероятно да се постигнат?
Кардинално това са и мачовете,които ни блокираха по-добрият точков актив и благоприятната дистанция от лидерите.
3.Какво бесило,бе Тонка :)
А колкото до времето:Помниш ли какво каза самият Ван Гаал? "Нужни са ми три месеца".
Да,прогрес има,но липсва устойчивостта и балансираността.
А пътя към този баланс,води началото си от гостуванията![/offtopic]

Хаха, ти наистина не мразиш ЛВГ, като започнат успехите ти ще си първия, който ще каже: нали ви казах, и ще си постнеш някое старо мнение :)
Просто сега те дразни, че не се изпълни ' предсказанието ' ти, че ще сме във борбата за титлата и си търсиш виновни.
А щом си намериш, гледаш да го плюеш за всякакви глупости, обикновено се започва със разни статистически глупости като: кой колко играл, колко гола са ни вкарали, друг отбор колко точки е направил и т.н. После някакви измислени глупости като : Де Хея е тъп и не командва отбраната, ЛВГ е Експериментално-апатично Само заради това, че не играе със 4-5-1 и не ръкомаха като САФ и не печели като него. И не ти идва на ум, че не всичко става както ти искаш, както ЛВГ иска и както САФ искаше. Не сме спечелили и толкова.
И накрая всичко завършва със СТЕНА ОТ ТЕКСТ. И за какво , защото не си излезнал прав.

утре ще довърша мойта защита на ЛВГ и др. :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 29 дек 2014 00:52

DmG,нали знаеш,че всеки е свободен да има собствена гледна точка?
Направи и ти един анализ за ситуацията,нека го видим всички :)

Потребителски аватар
CECO_1981
Контакти:

Мнениеот CECO_1981 » 29 дек 2014 08:03

Здравейте дяволи,какво ново.Виждам,че мача е бил пак труден.Съжалявам,че не можах да го гледам,но ми се роди син и заради това пропуснах.
Изображение

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 29 дек 2014 09:16

Искам да попитам ЛвГ какъв отбор пое? ЛвГ направи тона, което Мойс не успя - разкара слабите и изчерпали се за клуба играчи и взе нови, по-добри. Ван Гаал промени отбора. Нещо, което Мойс не успя. Мойс изпусна съблекалнята и показа, че не може да работи с голяма група играчи. Ван Гаал се справя чудесно в това отношение до момента. Също така бих искал и да сравня Де Хея през този и през изминалия сезон. Явно и екипа на ЛвГ е по-добър. Е, ако вие сте чувствали отбора в сигурни ръце при Мойс, при мен не беше така. И смятам, че Ван Гаал ще върне Юнайтед там, където Мойс го завари - на върха.

CECO_1981 написа:Здравейте дяволи,какво ново.Виждам,че мача е бил пак труден.Съжалявам,че не можах да го гледам,но ми се роди син и заради това пропуснах.

Честито, братле! Да е жив и здрав малкия и да радва много родителите си.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 29 дек 2014 11:26

Както винаги утрото е по - мъдро от вечерта.
Изводите :
- Драмите (след равен на Уайта :shock: ), които се създадоха тук в форума са напълно излишни ! Не виждам никаква полза от тях. Ако е само за мрънкане и себедоказване. Няма нужда. Тук не визирам конкретно никой, а това е само моя принципна позиция.
- Каква е равносметката в последните ни 9 мача? 7 победи, 2 равни мача. Победи като ГОСТ на пряки конкуренти за топ 4 (Арсенал, Саутхамптън), убедителна победа над големият съперник Ливърпул. И всичко това след кошмарното начало на сезона. Прогреса е очевиден и не е нужно да си "специалист" да го забележиш.
-Всякакви сравнения м/у Дейвид Мойс и Луис Ван Гаал са напълно излишни и некоректни, поради една основа причина : КЛАСА. Да двамата са несравними по всеки един показател , както в чисто треньорски , така и в чисто човешки аспекти. Единственото, което ги обединява е че практикуват обща професия.
-Вчера през първото полувреме напълно надиграхме съперника. Ако не беше лакомията на Ван Перси се оттегляхме с преднина от два чисти гола. Какво да искаме повече ? Абсолютен прогрес спрямо неубедителното начало.
-Робин за пореден път показва, че не е отборен играч и изобщо не подава на Фалкао :evil: . Редно е Луис да го накаже с пейка, когато се завърне Ди Мария.

Весело посрещане на Новата Година на всички !
Убеден съм, че ще имаме огромни поводи за радост през 2015 г. !
Последна промяна от MASTER_COOL на 29 дек 2014 11:42, променено общо 1 път.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 29 дек 2014 11:35

Разбира се, че прогресът е видим. В първите 8 кръга допускаме 11 гола, а в следващите 11 кръга едва 8 попадения :) Някой да ми припомни, но последните години при Сър Алекс на УХЛ излизахме да не загубим и се окопавахме здраво. Сега първото полувреме ги изринахме, но тая топка не влиза и това се е. Имам сериозни упреци към нападателите, а не до това, че ОТНОВО не сме взели 3 точки като гост. Сезон със сезон в Англия не си прилича. Дадох ясна статистика, че сме имали такава година с малко точки като гост и, че миналата кампания бе кошмарна от към победи у дома! Да не подминаваме тези факти.

Алекс, отстрани погледнато наистина вече прекаляваш и преиграваш....и не е до това, че си фанатик на тема Манчестър Юнайтед. Всички пишещи тук СМЕ ТАКИВА!

Върни се в “Манчестър Ю”