Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви след равенството 0:0 срещу Тотнъм, че неговите футболисти са изиграли фантастично първо полувреме.
"За съжаление ние загубихме две точки. През първото полувреме показахме най-добрата си игра от началото на сезона и можехме да отбележим четири или пет гола. Бяхме фантастични", сподели мениджърът на „червените дяволи".
„„Когато не бележиш голове, не можеш да спечелиш. През второто полувреме беше борба", добави холандецът.
Ван Гаал се оплака от натоварената коледна програма във Висшата лига, в която "червените дяволи" трябваше да изиграят втори мач в рамките на 43 часа.
"Научно е доказано, че тялото не може да се възстанови за 48 часа. Затова през второто полувреме нямаше футбол, а борба за живот.Казах в съблекалнята, че когато не може да спечелиш такъв тип мачове, в които си по-добрият отбор, е много трудно да бъде шампион в края на сезона", каза още Луис ван Гаал.
Ако си мислите, че Ван Гаал не иска да спечели титлата още в дебютния си сезон, значи все още не сте опознали мениджъра си! Претендирайки, че познавам добре работата му, аз (който не съм привърженик на вашия тим) съм един от едва 10 човека, гласували за титлата в анкетата във всекидневната ви тема
1. Подцени Висшата лига като първенство - в другите му отбори, след трудното начало те навлизаха в победна СЕРИЯ, която биваше прекъсвана едва, когато вече всичко е ясно и титлата е спечелена. Тук след лош старт следват няколко победи и после хоп - изненадващ равен..
2. Подцени ситуацията в самият клуб, която игрово и морално-волево е доста по-зле, отколкото вероятно е очаквал - грешка беше, че даде шанс на всички още в началото на подготовката, вместо да размаха метлата веднага и да привлече почти нов отбор - да, поне 10 нови попълнения, като броя на изгонените също горе долу толкова - какво прави Андерсон в Юнайтед
3. Изненадващо лоша шега изиграва фактът, че Юнайтед не играе в евротурнирите - според мен заради липсата на мачове през седмицата се стига до един вид претрениране и това е основна причина за многото контузии.. Цикълът сряда-събота щеше да е далеч по-полезен за състава, за обиграността му, за ротациите в него и за избистряне на игровия стил.
4. Да, Ван Гаал е смел треньор, който не се притеснява да използва схема 3-5-2 в първенство, където почти никой не го прави, да налага смело млади играчи от школата, без значение дали наистина са готови за това или не.. Но също така е упорит до безкрайност арогантен тип, който не приема чуждо мнение и смята, че едва ли не е изобретил съвременния футбол
Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге нападна бившия треньор на тима и настоящ мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Според Кале холандецът е имал "луди и крайни идеи".
"Луис ван Гаал искаше да вангализира Байерн. Когато представи собствената си биография в изискан ресторант по време на втория си сезон при нас, на мен ми беше ясно: чакат ни тежки времена. Ван Гаал не беше лесен", започна Румениге пред списание "Шпигел".
Ван Гаал успя да изведе Байерн до дубъл на домашната сцена и изненадващ финал в Шампионската лига още в дебютния си сезон. През втория си сезон обаче той не успя да продължи по същия начин, най-вече заради поредицата от контузии на основни футболисти.
Според близки до Байерн обаче началото на края за ван Гаал в Мюнхен е започнало в момента, в който специалистът публично се противопостави на бившия президент на клуба Ули Хьонес, пренебрегвайки съветите му в спортно-технически план.
"Точно така го наричаме и до днес - "вангализиране". Пеп Гуардиола също е иноватор, но той е доста по-умерен. Той има много идеи, които са необичайни, но не и луди. Намирам Пеп за гений и се надявам той да работи още дълго време при нас."