Трансферни спекулации - Лято 2025

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Трансферни спекулации - Лято 2016

Мнениеот smoothc » 01 юли 2016 12:01

Бо, пак се навираш между шамарите :)
Забрави ли, как обичаше да ви пошляпва(на голо) с дряновицата по задниците, до синьо?
Ами оня черния махагон(Дрогба), а? Що трески ви наби през годините, сигурно още му пари на мосю Венгер :)

p.s.
Задава се нова серия, само че този път ще е от босненски бук :lol:

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 01 юли 2016 12:27

Ума ми не побира как си ги измисляш тия проценти :lol: :lol:
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 01 юли 2016 13:36

daduradam написа:Ума ми не побира как си ги измисляш тия проценти :lol: :lol:

Бих ти отговорил, но умът ти няма да го побере, so... :)

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 01 юли 2016 13:39

rhaegar написа:
Как можа да напишеш подобна глупост, направо не ми го побира главата. Само да уточня за дефанзивния период: вкарани голове във ВЛ за двата пълни сезона на Жозе в Челси (04/05 и 05/06)

Арсенал: 150
Челси: 147
Юнайтед: 138
Ливърпул: 109

Головата ни разлика в тези сезони общо е +107. Да, отборът не пускаше голове, но причината не е, че е играл защитно.

Отборите на Моуриньо винаги са били страшно ефективни,а онзи отбор специално имаше и подходящите играчи за налагания от него стил - играчи,умеещи да преливат бързо от атака в защита,невероятно стабилна дефанзивна основа и клиничност в атака,плюс невероятно умение за убиване на темпото на съперника.Жозе никога не е бил почитател на атакуващия футбол,ако и да се изтъкват тия статистики за головете.Просто първите му отбори бяха страшно балансирани,но основата винаги беше бетонът отзад.

После нещо му стана и балансът тотално изчезна.
Последна промяна от 0007 на 01 юли 2016 13:44, променено общо 2 пъти.
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 01 юли 2016 13:43

Смуути в пълния му блясък :lol:

Точно на обратното мнение съм за Жозе Моуриньо и развитието му на кариерата - аз лично я разделям на две - до периода му в Интер Милано и след. Преди да отиде в Италия Жозе практикуваше бърз футбол, основан на контраатаката.. Да, във всички по-големи мачове (например с Челси срещу Барса на Рийкард) португалецът залагаше на по-дефанзивна постройка, но отново футболът му беше РЕЗУЛТАТЕН и ефективен! Победата с 4-2 срещу тази Барса на Стамфорд Бридж ми е останала в съзнанието като еталон за футболът, който ''младият'' Моуриньо изповядваше. Признавам, че ми харесваше и му се възхищавах.
Когато отиде в Италия, за Моуриньо изобщо не беше трудно да усвои постулатите на типично италианският стил на игра, наречен не ''паркиране на автобуси'' - реплика, която самият Моу употреби за безумно дефанзивния отбор на Тотнъм под ръководството на Жак Сантини ;), а КАТЕНАЧО! Защо го направи - защото като всеки умен треньор, той се адаптира към условията на лигата, в която е - в Англия той залагаше на бързината и борбеността повече, отколкото на тактиката.. В допълнение и умението му да печели играчите на своя страна му донесе и титлите и славата там ;)

Когато премина вече в Реал Мадрид, аз очаквах да повтори подходът си от Англия и Италия и да се адаптира към офанзивния футбол, типичен за Ла Лига. За разлика от много мадридисти, аз смятам, че това НЕ СЕ СЛУЧИ - Моу явно сметна, че печелейки требъл с Интер, това е неговият завършен вид като футболна философия и само това е начинът да спре доминиращата преофанзивна Барса на Пеп.. Реал побеждаваше в неговия период с по 5-6 на 0 отбори от долната половина на таблицата, дори във втория сезон стана шампион с най-много точки и голове отбелязани, но това категорично не означаваше онази чиста офанзивна игра, която се очакваше от Реал! 90 процента от головете идваха след контраатака, а в големите мачове Реал излизаше паркирал не един, а 5 автобуса :lol: Аз лично няма да простя на Моуриньо СТРАХЛИВАТА тактика и в трите полуфинала на ШЛ, в които участва с Реал :| Като добавим вече и наистина доста общите му черти с Ван Гаал в отношението с играчите, особено в третия сезон - аз лично не желая да го виждам никога повече начело на моят най-любим отбор!

Любопитно е, че след като се завърна в Челси, освен типичните му виждания за футбола се прокраднаха и няколко негови опита да ''тики-така'' (да правилно четете) - фенове на Челси могат да потвърдят, че португалецът се опита да налага в някои мачове футбол, базиран на притежание на топката, но определено изпълнението на футболистите на Челси беше лошо и го отказаха бързо от тези идеи..
Сега наистина наследява от Ван Гаал един отбор, който изпалзва добре това притежание с цел да се защитава - дефанзивна ''тики-така'' хахаха но има страхотни проблеми в организирането на атакуващата си мощ. Прелюбопитно е точно как Моуриньо смята да процедира оттук нататък :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 01 юли 2016 14:10

Rhaegar@:
Аз ти казвам, че никакъв дефанзивен модел не сме имали.

0007@:
невероятно стабилна дефанзивна основа, основата винаги беше бетонът отзад.

А, сега :)

Смуути в пълния му блясък

Факт 8-)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 юли 2016 14:19

smoothc написа:Rhaegar@:
Аз ти казвам, че никакъв дефанзивен модел не сме имали.

0007@:
невероятно стабилна дефанзивна основа, основата винаги беше бетонът отзад.

А, сега :)

Добре бе, защо супер качествените защитници, дори цялостната игра в защита на отбора, да е дефанзивен модел? Байерн пуска гол на 5 мача в германското, ама никой не твърди, че имат дефанзивен модел. Челси тогава доминираше, дори и без 70% притежание на топката. Другите отбори в Англия ги беше страх да играят с нас. А когато поведяхме, съвсем наливаха гипса. Ако тогава, имаше повече отбори, които да ни се опънат и ни вкарваха голове, победите с 3:1 например, щяха да са много повече, отколкото тези с 1:0. Ако не разбираш, какво искам да ти кажа, припомни си този мач.

Изображение

Та тогава само 2 отбора успяха да ни изравнят (краен резултат) в първенството за цял сезон, за какво изобщо говорим?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 01 юли 2016 14:24

CSKA69 написа:Типичен трансфер за Моуриньо в последните години. Той държи да има опитен боец, ако може играл вече под негово ръководство и преди, в предни позиции..Така беше с привличането на Самуел Ето'о и завръщането на Дидие Дрогба последния път в Челси... За мен по-любопитно ще е дали ще има известна тактическа промяна в самия Жозе, или ще си подкара както си знае..

Е тактиката винаги му е била да победи и след това идва всичко друго. Естествено резултатността и ефективността зависи от състезателите с които разполага. В Реал не подхождаше по по различен начин, но това не му попречи да счупи всички рекорди на Примера за най-много голове, точки и ко. Нищо, че уж паркираше автобуса... въпрос на наличен потенциал.

smoothc написа:

Това не е вярно... В Реал си подхождаше по абсолютно идентичен начин. Най-големите му победи като гост срещу севиля, веленсия и ко си идваха по същия начин. Прибран и групиран пред наказателното, отнема топката и с 3 паса е направил голово положение и удар и после обратно пред полето. Другия уж владее играта и пада с 5-6 гола :lol:
Естествено, че няма как да е валидно за всички мачове просто защото ти се налага да срещаш изключително слаби отбори, които са се окопали и просто чакат да свърши мача докато крият топчето :lol: В Англия не се среща такова нещо в такава степен.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 01 юли 2016 15:54

CSKA69 написа:Смуути в пълния му блясък :lol:

Точно на обратното мнение съм за Жозе Моуриньо и развитието му на кариерата - аз лично я разделям на две - до периода му в Интер Милано и след. Преди да отиде в Италия Жозе практикуваше бърз футбол, основан на контраатаката.. Да, във всички по-големи мачове (например с Челси срещу Барса на Рийкард) португалецът залагаше на по-дефанзивна постройка, но отново футболът му беше РЕЗУЛТАТЕН и ефективен! Победата с 4-2 срещу тази Барса на Стамфорд Бридж ми е останала в съзнанието като еталон за футболът, който ''младият'' Моуриньо изповядваше. Признавам, че ми харесваше и му се възхищавах.
Когато отиде в Италия, за Моуриньо изобщо не беше трудно да усвои постулатите на типично италианският стил на игра, наречен не ''паркиране на автобуси'' - реплика, която самият Моу употреби за безумно дефанзивния отбор на Тотнъм под ръководството на Жак Сантини ;), а КАТЕНАЧО! Защо го направи - защото като всеки умен треньор, той се адаптира към условията на лигата, в която е - в Англия той залагаше на бързината и борбеността повече, отколкото на тактиката.. В допълнение и умението му да печели играчите на своя страна му донесе и титлите и славата там ;)

Когато премина вече в Реал Мадрид, аз очаквах да повтори подходът си от Англия и Италия и да се адаптира към офанзивния футбол, типичен за Ла Лига. За разлика от много мадридисти, аз смятам, че това НЕ СЕ СЛУЧИ - Моу явно сметна, че печелейки требъл с Интер, това е неговият завършен вид като футболна философия и само това е начинът да спре доминиращата преофанзивна Барса на Пеп.. Реал побеждаваше в неговия период с по 5-6 на 0 отбори от долната половина на таблицата, дори във втория сезон стана шампион с най-много точки и голове отбелязани, но това категорично не означаваше онази чиста офанзивна игра, която се очакваше от Реал! 90 процента от головете идваха след контраатака, а в големите мачове Реал излизаше паркирал не един, а 5 автобуса :lol: Аз лично няма да простя на Моуриньо СТРАХЛИВАТА тактика и в трите полуфинала на ШЛ, в които участва с Реал :| Като добавим вече и наистина доста общите му черти с Ван Гаал в отношението с играчите, особено в третия сезон - аз лично не желая да го виждам никога повече начело на моят най-любим отбор!

Любопитно е, че след като се завърна в Челси, освен типичните му виждания за футбола се прокраднаха и няколко негови опита да ''тики-така'' (да правилно четете) - фенове на Челси могат да потвърдят, че португалецът се опита да налага в някои мачове футбол, базиран на притежание на топката, но определено изпълнението на футболистите на Челси беше лошо и го отказаха бързо от тези идеи..
Сега наистина наследява от Ван Гаал един отбор, който изпалзва добре това притежание с цел да се защитава - дефанзивна ''тики-така'' хахаха но има страхотни проблеми в организирането на атакуващата си мощ. Прелюбопитно е точно как Моуриньо смята да процедира оттук нататък :idea:

За някои неща си прав, за други не мисля! Веднага ще ти дам няколко примера...

Казваш, че когато Моу отиде в Интер е сменил стила, който практикуват отборите му, с катеначо. Ти даде пример с онзи мач м/у Челси и Барселона(4:2). Това беше мачът, който завинаги ме направи фен на Моу и от тогава не спирам да следя отборите, които той води. Полуфинала Интер - Барселона (3:1) е може би мач близнак на този, дори тогава Интер обърна от 0-1 до 3-1.Отново отбор, който се брани и пресира добре в своята половина, но с убиийствени контра атаки, при които резултатът можеше да бъде дори по внушителен(помня че Балотели влезе при 3-1 и опропасти няколко чудесни възможности). После дойде реванша, в който още около 30-та мин. Интер остана с човек по-малко и оттам тръгна "славата" на Моу като треньор, "паркиращ автобуси" и всякакви такива глупости. После на финала с Байерн същата игра, от 1-ят полуфинал: добре подреден дефанзивно отбор, който разкости немците с убийствени контри. До тук не виждам никакви разлики с това, което беше в Челси( и Порто преди това), респективно не смятам че има промяна.

После отиде в Реал и там вече нещо наистина се промени в Моу. Играта през първите 2 сезона беше сходна със стила, който изповядваше и преди това. Но за едно си прав - и в 3-те полуфинала подходи страхливо и аз също останах разочарован от това. При 1-ят, срещу Барса, това за мен беше оправдано, но за следващите 2 няма оправдание, особено за реванша срещу Байерн. Иначе не си прав, че когато стана шампион, отборът играеше дефанзивно в големите мачове. Както колегата по-горе посочи, Реал биеше Валенсия и Севиля с по 6 гола като гост, биеше и Атлетико. Единствено с Барса играеше по-прибрано, но и тук се сещам онзи мач 1-2, с който Реал стана шампион. Отново страхотен футбол и тогава Реал смачка Барса през 1-то полувреме - не по начина, по който е модерно сега(с притежание на топката и натискане на противника в неговата половина), а с преса по целия терен и убийствени контри. Още един довод, че стила на игра не се е променил след отиването в Интер.

Периодът в Челси последно беше доста спорен. Отборът играеше добре в някой мачове и периоди, но в други - не. Веднага се сещам за победата над Сити с 0-1 като гост през първият му сезона обратно. Това беше може би един от най-силните мачове на Челси през 2-ят му престой. После започна много силно 2-ят сезон, където отбора газеше всичко по пътя си до Декември, и там някъде нещо стана - не знам дали със самият Моу или нещо друго, но от загубата срещу Нюкясъл нещо се прецака.

Та сега ще ми е любопитно как ще тръгне в Юнайтед. Честно казано, като негов голям фен, съм малко притеснен, но сега ще си проличи дали нещо във философията му се е променило, или случилото се в Челси е било плод на нещо друго.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 01 юли 2016 17:23

UltraBlue, добър анализ и аз съм съгласен с някои от нещата, които казваш, с други не напълно - това е чарът на футбола и на гледните точки за него ;) Наистина може би попресилих изказването си с определението, че Моуриньо практикува 100-процентово катеначо след периода си в Интер, това не е съвсем вярно, но струва ми се именно в Италия той изчисти своята визия за футбола докрай, периодите в Испания и Англия след това са само следствие - това е моята генерална теза. Добър пример си дал с първия полуфинал с Интер срещу Барса, цялата му кампания през този втори сезон в Италия беше като на парад и аз лично я считам за най-силната в кариерата му. Но също така си припомням и изключително БЕЗЛИЧНОТО му отпадане предната година от Манчестър Юнайтед на осминафинал, ако не бъркам - в тези два мача Интер не игра нищо друго, освен класическо италианско катеначо, а Златан Ибрахимович изглеждаше самотен и безпомощен на върха на атаката ;) Помня и първото миланско дерби през есента на 2008-а, когато Анчелоти го надигра тактически (следващия сезон Моу му го върна, като отстрани Челси на Анчелоти в ШЛ)...

За Реал си казах мнението и то не се различава много от вашето, с тънкия нюанс, че на мен като цяло неговият стил ми се струваше крайно неподходящ за клуб като Реал, а и някак си несправедливо беше идеализирането на португалеца, спиращ по този начин доминацията на Барса и сатанизирането няколко години по-рано на един Фабио Капело, който колкото и смешно да изглежда от днешна гледна точка, може да изнесе цяла лекция на повечето съвременни треньори, включително и Моуриньо, как се играе в защита ;) :idea:

За последния период в Челси имам по-особено мнение, тъй като ако тръгнем да сравняваме с първия път, когато Моу пое отбора (2004 г), става дума за два различни по своята специфика състави.. Първият малко или много беше изграден от италианеца Раниери и Моуриньо просто му инсталира своя манталитет на победител, докато сега завари един тим, който в предните няколко години се беше люшкал както като състав, така и чисто игрoво - Сколари и Хидинк от една страна, Бенитез и Ди Матео от друга; АВБ от трета.. Моуриньо през първия сезон се опита да повтори трика си от първия си престой - да ги накара да си повярват, че са победители и тн - не се получи особено и за мен лично той записа един безличен сезон.. Вторият сезон той направи необходимите корекции в състава според визията си и въпреки това се опита да спечели първенството отново тарикатски - да, Челси играеха приятен футбол в първата половина за да натрупат някаква преднина в класирането, след това беше просто игра на защита на тази преднина... Помня победата над Юнайтед на Ван Гаал с 1 на 0 на Стамфорд Бридж - доста по катеначовски... Също така отпаданията му от Шампионската лига през тези два сезона - от Атлетико на полуфинала и от ПСЖ на четвъртфинала бяха скандални заради същият този безличен футбол, демонстриран от Моуриньовия Челси.. Трябва да се отбележи и че Моу беше надигран тактически от Симеоне и дори от Блан, взел си поука от прдходното му отпадане..
Какво се обърка в третия му сезон в Челси е същия въпрос, който всеки мадридист си задава за третия му сезон в Реал.. Чел съм всякакви догадки, всякакви мнения, но си спомням именно едно изказване на Капело от есента на миналата година (няколко месеца преди да уволнят Моу), в което той каза, че не вижда как Моуриньо може да оправи ситуацията в Челси, защото подобно на тази в Реал (откъдето са му и източниците на италианецa), Моу просто ''изгаря'' потенциала на състава за година и половина, за да постигне бързи резултати и връщане назад няма.. Ще видим сега в Юнайтед как ще е...
Изображение

Изображение

Върни се в “Манчестър Ю”