Мнениеот Spielberg » 13 мар 2011 01:38
Прави ми впечатление, че всяка втора тема се обръща в спор, кое е най- доброто първенство. Сравняват се играчи и тн. Какво доказва следната статистика например за носителите на златната топка през годините от 1956г до 2010.
Играчите взели приза са играли в съответната година в:
6 в Англия
14 в Испания
20 в Италия
9 в Германия и тн.
Какво доказва това, според мен абсолютно нищо. Във футбола както и във всяка една сфера нещата са циклични, днес единият взима преимущество, утре другият нещата се променят. В момента най-много пари се наливат в Премиершип и е нормално това да е най-актуалното първенство, но в никакъв случай разликата не е толкова голяма колкото някои я описват. В момента има два отбора според мен в Европа които са над останалите това са Барселона и Реал Мадрид, като Барселона са с поне една класа над останалите ако не и повече. След тях следват английските грандове Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал (видяхме каква е разликата спрямо Барселона, е Арсенал могат повече това жалко представяне не е всичко което могат), италианските Интер и Милан (моят любим отбор на който симпатизирам от 7 годишна възраст 1988г.), Баерн Мюнхен и тн.
Разликата между 3 и 4 и тн в Испания и 3-4 и тн. в Англия съвсем не е толкова голяма колкото някои се опитват да я изкарат Виляреал по нищо не отстъпва на Тотнъм например.
Хубавото на футбола е, че купите особено европейските ги печели не най-добрият, а най-заслужилият- този който е изиграл надпреварата най-добре. Барселона може да е най-добрият отбор, но това не е гаранция, че ще спечели Шампионската лига.
Относно тази тема малко са футболистите, които могат да играят навсякъде и във всеки отбор добре, повечето от тях си намират мястото, което е най- подходящо за тях (някои никога не намират подходящият отбор и си остават млади надежди). Пример Франческо Тоти един футболист, който много уважавам, това е един от футболистите, който не се поддаде да отиде в друг клуб за повече пари и се превърна в легенда за Рома, клуб в който е боготворен и има цялото спокойствие да твори на терена. Според мен в никой друг отбор Тоти не би могъл да покаже такава игра като в Рома, това се отнася и за много други футболисти. Разбира се има и такива които се адаптират навсякъде.
Та Пике и Роси може би са намерили своето място.