КФЛ | 1/2 финал | Манчестър Юнайтед - Хъл Сити | 2:0

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: КФЛ | 1/2 финал | Манчестър Юнайтед - Хъл Сити | 10.01

Мнениеот Thsmith » 09 яну 2017 17:33

smoothc написа:Положението е доста деликатно, предвид това, че мачът е полуфинал от една страна и от друга, че имаме дерби с Ливърпул.
Но все пак не мисля, че Хъл са чак толкова страшни, че да се заложи изцяло на основните единици, а освен това някои хора тъкмо загряха срещу Рединг(под пара са).
Ясно е, че Моуриньо ще иска да се застрахова и да реши нещата още в първия мач, но дали си струва риска(точно преди дербито) да напряга отново играчите, които бяха абсолютно несменяеми в периода 17-12-02-01?
Разбира се, ние не знаем какво се случва в кухнята, но така или иначе си мисля, че трябва да се комбинират внимателно титулярите.
Половината от титулярите срещу Ливърпул са напълно ясни(освен ако някой не се контузи):
Де Хеа, Валенсия, Погба, Ерера, Златан
Въпросителните са - ляв бек(вероятно ще е Блинд, но...), двойката централни(Рохо, Джоунс, Смолинг), крилата(тук вщъсност е най-голяма конкуренцията, най-сложен изборът, защото към момента всички са във форма като цяло и вкарат голове, асистират също така - Мики, Рашфорд, Марсиал, Мата + Лингард) и другият доста сложен и ключов въпрос:Ще бъде ли Рууни титуляр(странен въпрос, нали)?
С Карик в състава(за сметка на някое крило) или на мястото на Карик?
Например:Крило-Ерера-Погба-Карик-Рууни-Златан или:Крило-Ерера-Погба-Крило-Рууни-Златан
Аз лично съм за втория вариант!
* И едното крило да е 100% Мики. :)

Въпросът за мача срещу Рединг:Колко от твърдите титуляри за Ливърпул(5-та) трябва да започнат срещу Хъл Сити и колко от титулярите срещу Рединг да седнат на пейката, за да играят най-вече несменяемите Погба и Златан, които в последно време са в страхотна форма, но се дразня, че Моуриньо пак ги бута, при положение, че Хъл са посредствени, домакини сме и най-вече факта, че с триото Рууни-Рашфорд-Марсиал изглеждаме наистина по-остри и динамични. Нищо лично към Погба и Златан, но защо трябва и в такива мачове да се акцентира върху тяхната привилегированост, едно на ръка, че съм фен на скоростния и бърз футбол, такъв какъвто "тежките" французин и швед трудно могат да ми предложат, още повече че имат и склонността да неглижират доста ситуации.
Не че Рууни, Марсиал и Рашфорд са безгрешни, но конкретно в този случай са по-добрият избор.
От друга страна, би било супер интересно, но също така и невъзможно предвид характера на Моуриньо - да ги пусне всички заедно - Марсиал-Рууни-Погба-Рашфорд-Златан :)
Честно казано, понякога се чудя - защо мениджърите правят супер простотии, а не се сещат да комбинират и експериментират(при удобна възможност) различни комбота, триота, карета и пр.?
Ван Гаал например правеше експерименти, но неговите бяха първо, съчетани с неправилна концепция и второ, той ги правеше за спорта, ей така. Е, чат-пат имаше някои добри попадения, но предвид широчината на състава и класните единици...всичко бе под всякаква критика. Да имаш толкова хубав състав, а да не знаеш как да го използваш, да му извлечеш потенциала...безценно!
Моуриньо засега успява да балансира, но има още какво да се желае.
В случая препратката ми е, че ако си решил твърдо да използваш някои играчи неизменно за Висшата лига, то поне им давай почивка в другите турнири. Иначе, така се рискува първо, физическата им форма и второ, не е добре за колектива в отбора, особено на фона на нашата широчина и класни т.нар.резерви.

Вижте, ако не се знаеше(т.е.едва ли ще има изненади) кои ще са титуляри срещу Ливърпул - ок, но при положение, че повечето от титулярите от Хъл ще започнат и срещу Ливърпул - ето това е нецелесъобразното, понеже е ясно, че пък повечето от титулярите срещу Рединг - няма да играят срещу Ливърпул.
И в този ред на мисли(е редно) трябва да се заложи на поне 60-70% от титулярите от Рединг или на тези които няма да играят срещу Ливърпул.
Примрено Швайни/Фосу-Менса(може и двамата) и Мики трябва да са 100% титуляри!
Да не забрявяме Лингард и Дармиан, които също могат да се включат в ротациите, въпреки че ми е все тая за тях.
Да, ясно е, че всеки има различно мнение относно тези въпроси, но също така е факт, че повечето се обединяваме около идеята за ротациите.
Не можем да повлияем на Моуриньо, така че...но пък и той трябва да се съобразява с някои неща, е***и!
Ще е чутовна простотия, ако не пусне поне един от Швайни/Фосу-Менса титуляр утре.
Ще е чутовна простотия, ако поне един измежду Марсиал/Рашфорд не е титуляр утре.
Ще е чутовна простотия,ако не пусне Мики титуляр утре.

Относно Рууни(в кръга на шегата)...обаче съм раздвоен по простата причина(не че има гаранция), че ми се иска(не само на мен, а на 99,9% от нашите фенове) той да вкара рекордния гол срещу Скаузърите, а не срещу Хъл.
Предполагам, че и всички в клуба се настройват това да се случи именно срещу Ливърпул и Рууни да питаш и той ще ти отговори, че иска да се случи точно срещу тях.
Е, накрая може и нищо да не вкара, дори и да играе в двата мача, но като цяло това е заигравката. :)
Изводът:Рууни не трябва да играе срещу Хъл, за да се елиминира напълно вероятността да вкара гол.

Нещо подобно искам да видя.
[wrapimg=]http://this11.com/play/abMADOIakj.png[/wrapimg]

Какъв аргумент имаш за да искаш/очакваш Швайнщайгер да играе?

-
пп От експерименти не излиза нищо добро, особено с тактиката. Силно несъгласен съм с абзаца за тях.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 яну 2017 18:16

Защо да не започне титуляр Швайни? Какво толкова може да се случи, при положение, че сме домакини, Хъл са скромен противник(особено като гости)...освен да внесе доза хъс и мотивация в отбора, опит и класа също така, емоции за феновете, които горещо го аплодират само като стане да загрява и пеят името му?
60 минути като титуляр(минимум) ще са перфектни за германеца и Манчестър Юнайтед.
До него като застанат Фелайни и Погба...пък нека да видим дали Хъл ще минат центъра повече от 10 пъти за цял мач. Абсурд!

Относно експериментите, честно казано аз ги харесвам, но всичко зависи от ситуацията и факторите.
Ван Гаал ги правеше възчесто, но действаше по доста грешна методика(в контекста на Юнайтед и Висшата лига) и затова нямаше почти никакъв ефект от тях, даже той беше отрицателен като цяло, чат-пат имаше някой проблясъци и толкова.
А когато правеше нещата както си му е редът(макар и рядко), почти винаги си вземахме мачовете, бележехме и повече голове, което всъщност и беше много по-големия проблем(всъщност най-големият) от стремежа към 70% владеене и 600+ паса.
Знаеш ли, как си мечтая да видя на едно Марсиал-Рашфорд-Мики!?
Но само един Бог(Моуриньо) знае кога ще се случи това. :)

Потребителски аватар
soad
Контакти:

Мнениеот soad » 09 яну 2017 20:02

Ти какво искаш и какво мислиш е едно на ръка, а какво Моуриньо казва и ще направи е съвсем различно. Той си каза, че тези, които не играха срещу Рединг, ще играят срещу Хъл и дори обяви имената - Де Хея, Валенсия, Погба, Ерера, Златан. Предполагам, че и Мики ще започне, вероятно с Лингард по фланговете.

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 09 яну 2017 20:09

По-добре титулярите да играят, да бием 3-0, а на реваншът да играят резервите. Задължително трябва да сме на финал. Що се отнася до мача с Ливърпул, те също имат двубой срещу Саутхямптън, така че сме в равнопоставено положение.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 яну 2017 20:55

smoothc написа:Защо да не започне титуляр Швайни? Какво толкова може да се случи, при положение, че сме домакини, Хъл са скромен противник(особено като гости)...освен да внесе доза хъс и мотивация в отбора, опит и класа също така, емоции за феновете, които горещо го аплодират само като стане да загрява и пеят името му?
60 минути като титуляр(минимум) ще са перфектни за германеца и Манчестър Юнайтед.
До него като застанат Фелайни и Погба...пък нека да видим дали Хъл ще минат центъра повече от 10 пъти за цял мач. Абсурд!

Относно експериментите, честно казано аз ги харесвам, но всичко зависи от ситуацията и факторите.

"Какво може да се случи" не е = на "ще е чутовна простотия, ако не", нали?

На немеца му се каза, че трябва да си ходи, а той се дърпа... Не виждам причина да му се дава надежда за нещо. Напротив, би било разбираемо да го натискат по всякакъв начин да върви в Китай или където и да е и да се разкара за да освободи заплата за някой полезен. Бих разбрал да агитираш така за някой младеж, но не виждам какъв плюс ще има от включването на пенсионер, които се опитвате да разкарате и не се получава...

Иначе в този мач ми се струва, че беше по-добре да пуснете състава от Рединг, а не основния. Имате мачове и за УЕФА и тия магарета също трябва да са в някаква кондиция. Отделно, че повече почивка за основите играчи след натоварения график е добре дошла. Моуриньо обаче не подценява дори такива мачове и вероятно ще си пусне основния състав...

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 яну 2017 21:18

Ти какво искаш и какво мислиш е едно на ръка, а какво Моуриньо казва и ще направи е съвсем различно.

Факт :)

"Какво може да се случи" не е = на "ще е чутовна простотия, ако не", нали?

В случая събитие Х(ако не се случи) ще го тълкувам така(мое мнение).
Мики, Фосу-Менса/Швайни и Марсиал/Рашфорд не са ли титуляри, ще ми стане доста кофти, просто не е честно, не е морално, разбираш ли?
Да имаш привилегия/лукс с толкова широчина и потенциал/класа в състава и да залагаш(насигурно) с титулярите(преди ключово дерби срещу Ливърпул) на Олд Трафорд срещу Хъл Сити...безценно!

Иначе в този мач ми се струва, че беше по-добре да пуснете състава от Рединг, а не основния. Имате мачове и за УЕФА и тия магарета също трябва да са в някаква кондиция. Отделно, че повече почивка за основите играчи след натоварения график е добре дошла.

Ей, най-после си дойхме на думата, Смит.

По-добре титулярите да играят, да бием 3-0, а на реваншът да играят резервите. Задължително трябва да сме на финал.

Имаш право, но...това означава ли(случайно), че нямаш доверие на резервите?

Моуриньо обаче не подценява дори такива мачове и вероятно ще си пусне основния състав...

Предвид класата и формата на т.нар.резерви + ранга на Хъл + фактора домакинство...не иде ли по скоро реч, че Моуриньо им няма пълно доверие, отколкото цитирам:
обаче не подценява дори такива мачове
? А на всичко отгоре предстои и мач срещу Ливърпул.

Хипотетично: Пуска Златан срещу Хъл...оп, нещо му става, контузва се и пропуска дербито.
Е!? Толкова ли са страшни Хъл, бе мамка му!?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 яну 2017 00:19

Човек... в Реал също играеше по този начин даже с най големите слабаци. Купа, биеш 5:0 и Роналдо пак играе цял мач и не само той ; ) Просто такъв му е типа на работа... Аз примерно смятах, че в УЕФА трябва да играят само резервите, а титулярите ви да се концентрират върху нещо значимо като ЕПЛ, но той си решава, а не ние.
smoothc написа: просто не е честно, не е морално, разбираш ли?

не : )

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 10 яну 2017 02:00

8 Дни почивка за основни играчи в периода мача с УХ и сега с Хъл. Ако и тук повечето от титулярите не играят, според мен, а и явно според Моу, могат да изгубят игрови ритъм. 13 Дни без футбол са достатъчно, за да се загуби концентрация, а точно преди дерби с Ливърпул не е желателно. Затова нека си излязат титулярите, да ги смачкат първото полувреме и после да се разхождат, това е най-добрия вариант.
Изображение[/center]

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 10 яну 2017 15:59

Всъщност Де Хеа, Златан и Погба според мен може да ги остави резерви, защото този мач по никакъв начин няма да им повлияе на игровият ритъм, тъй като тези тримата имат честият навик да неглежират такива мачове и да играят доста под нивото си. Фелайни също трябва да бъде оставен настрани, защото... еми защото е Фелайни и само един "смутен" фен на Юнайтед в целия свят го бута към титулярният състав. Швайни, Фосу-Менса, Лингард, Рашфорд, Йънг, Мата, Мхитарян, Шоу са все играчи, които според мен трябва да играят в този мач.
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Върни се в “Манчестър Ю”