drvasko98 написа:ReBorn1982 написа:drvasko98 написа:А от словашки отбор е резил защото...
Защото словашкият футбол е под нашия като цяло .... подчертавам - словашкият, не чехословашкият.
Словашкият футбол е част от чехословашкия преди. Не ми се търси в медалистите им от Световно и Европейско първенство колко са чехи и колко словаци, но то не е важно, играли да в една лига. Слован Братислава имат еврокупа като чехословашки отбор, Търнава полуфинал. А в съвремието Словакия пак има повече участия на финали на Световно или европейско първенство от нас. Та не знам по кой критерий словашкият футбол е под българския
На Евро'76 словашките футболисти са повече от чехите. Треньорът е словак. В 11-те на шампионата попадат словаците Ондруш, Полак, Пиварник и голмайсторът Нехода, чехите Иво Виктор и Паненка, домакинът Драган Джаич, германците Бекенбауер, Дитер Мюлер и дузпаджията Бонхоф, накрая холандецът Руди Крол. Геният Кройф никакъв го няма. Помня още едно име на словашки футболист Мариан Масни. Знам, че тези имена на футболните дилетанти нищо не говорят. ГледАл съм ги на черно-бял Пирин.
Излизаха едни фтболни списания - чешкият лъскав Стадион и словашкият Старт с вестникарски страници. Зпазил съм ги нейде по таваните и двата броя по повод титлата на ЧССР - Ондруш държи купата с надпис Европа в наши длане(и). Преди повече от 20 години ги бях дал на едно чешко инженерче, работило за нашата фирма, да ги разгледа. Бебе е бил и не ги помнел тия неща и беше шашардисано какво са сторили. Върна ми ги на изпроводяк.