[center]Лудогорец е новият шампион на България. Отборът от Разград победи ЦСКА с минималното 1:0 и спечели първата титла в историята си. Успехът на Лудогорец този сезон е още по-голям, след като спечели и Купата на България. Преди няколко дни в Бургас тимът победи Локомотив (Пловдив) с 2:1. За първи път български отбор печели дубъл – титла и купа още в първия си сезон в елита.
Лудогорец е част от страхотна футболна история, но не е единственият тим, който е постигал дубъл в дебютния си сезон в елита. Естонският Левадия (Талин) е основан през 1998 година и още на следващата – 1999-а, дебютна за отбора в елита, печели титлата, купата, купата на Лигата и Суперкупата на страната.
От посочените по-долу отбори – Грасхопър (Швейцария), Сейнт Джордж (Етиопия), Рови (Оман) и Тауншип Ролерс (Ботсвана) са печелили титла и купа в дебютния си сезон, но след като се връщат след изпадане, т.е. те са участвали в първенствата и преди, но в един момент изпадат.
Останалите отбори - Ал-Завра (Ирак), Блек Ринос (Зимбабве), Левентис Юнайтед (Нигерия), Чикаго Файър (САЩ), Левадия Талин (Естония), Олимпик Бейрут (Ливан) са постигали дубъл като Лудогорец в абсолютно първия си сезон в елитния футбол на дадената страна.
Всички отбори в света, които при дебютния си сезон печелят дубъл (титла и купа):
1952 година – Грасхопър (Швейцария) - отборът и по-рано е участвал в елита на Швейцария. През 1952 година се завръща в елита след изпадане и печели титлата и Купата на Швейцария
1976 година – Ал-Завра (Ирак) – Клубът е основан на 29 юни 1969 година под името Ал-Мувсалат. През 1972 година с името Ал-Завра започва участието си от четвъртото ниво на футбола в Ирак и печели 3 последователни промоции. През 1976 година за първи път играе в най-високото ниво на футбола в Ирак и още в дебютния си сезон печели титлата и Купата на страната.
1984 година – Блек Ринос (Зимбабве) – Клубът е основан през 1984 година и още през същия сезон печели шампионската титла и Купата на страната.
1986 – година – Левентис Юнайтед (Нигерия) - Клубът е основан през 1982 година. През 1984 година печели първо място в Трета дивизия, през 1985 година е първи във Втора дивизия. През 1986 година в първия си сезон в елита става шампион и печели Купата на Нигерия.
1998 година – Чикаго Файър (САЩ) – Клубът е основан на 8 октомври 1997 година. През 1998 година Чикаго Файър с треньор Боб Брадли прави дубъл в дебютния си сезон в елита на Мейджър Лигата – печели титлата и Купата на страната.
1999 година – Сейнт Джордж (Етиопия) – Клубът е основан през 1936 година. Участвал е и по-рано в елита на страната. През 1999 година се завръща след изпадане и печели дубъл – титлата и Купата на Етиопия.
1999 година – Левадия Талин (Естония) – Клубът е основан през 1998 година, абсолютен новак в елита на Естония. В първия си сезон печели титлата, Купата, Купата на Лигата и Суперкупата на Естония.
2003 година – Олимпик Бейрут (Ливан) – Клубът е основан през 2000 година. През сезон 2001/02 отборът печели първо място във Втора лига, а през следващата 2003 година става шампион и печели Купата на страната.
2003 година – Рови (Оман) – Клубът е основан като ФК Мускат през 70-те години, когато печели една шампионска титла (1978). През 2000/01 изпада от елита и се състезава в долното ниво през сезон 2001/02. Завръща се веднага през сезон 2002/03, когато печели дубъл – титла и Купа.
2005 година – Тауншип Ролерс (Ботсвана) – Клубът е основан през 1961 година. През 2005 година печели титла и Купа при завръщането си в елита след изпадане.
2012 година – Лудогорец (абсолютен новак в елита на България) (печели титлата и Купата на България).[/center]
Лудогорец част от световната история
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Лудогорец част от световната история
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA Почва се с големите думи Това им беше то другия сезон извън top 3 

A.C.A.B.: All Cops Are Bastards

==============
Любовта към Дунав Русе
никога не ще умре,
заедно дори във ада
ние ще ви следваме!

==============
Любовта към Дунав Русе
никога не ще умре,
заедно дори във ада
ние ще ви следваме!
Щом се нареждат до отбори от Ботсвана,Зимбабве,Ирак значи наистина са за историята
Но футбола в днешно време е различен,те дори тигрите от Бистрица могат да станат шампиони,ако дойде чичко-паричко и с подходящата организация.

Но футбола в днешно време е различен,те дори тигрите от Бистрица могат да станат шампиони,ако дойде чичко-паричко и с подходящата организация.
Само така се пише история.Златен дубъл и това си е.Нека се пукат душманите.Шампион и носител на купата за 2012г.....ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД!
Да правилно сте прочели..Лудогорец-Разград.
Сега капацитети ще драскат за балони,еднодневки и прочие простотии.Нали щяхме да се пукнем още рано пролетта?Така се пукнахме,само,че от кеф.
Само Лудогорец,напред Орли.
Сега капацитети ще драскат за балони,еднодневки и прочие простотии.Нали щяхме да се пукнем още рано пролетта?Така се пукнахме,само,че от кеф.
- t0bl3ro_bg
ЛУДОГОРЕЦ написа:Само така се пише история.Златен дубъл и това си е.Нека се пукат душманите.Шампион и носител на купата за 2012г.....ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД!
Странно, че теб те нямаше преди 1-2 години тук, от кога си фен на този отбор и какво те накара да си му фен, с какво те спечели този отбор ?
ЛУДОГОРЕЦ написа:Само така се пише история.Златен дубъл и това си е.Нека се пукат душманите.Шампион и носител на купата за 2012г.....ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД!
Отговори ми само на един въпрос - какво ще се случи с Лудогорец, когато Домусчиев реши да зареже отбора? ... Ако не можеш, аз ще ти отговоря - същото, което се случи с Униреа Урзичени.
Въпреки това, Лудогорец е български отбор и колкото и да са ми антипатични, ще им стискам палци в Евротурнирите за трупане на коефициент.
- D.Georgiev
- Контакти:
Единственият извод, който може да се направи е, че първенството ни се нарежда сред най-слабите в световен мащаб. Само погледнете къде се е случвало подобно нещо преди това. Не трябва да се омаловажава постижението на "Лудогорец", но тук по-важно е на какво ниво трябва да са останалите отбори за да допуснат подобно нещо. Много пъти съм го казвам, не че ние сме толкова силни, а другите са потресаващо слаби. Надявам се в най-скоро време грандовете да се съвземат и да се появят нови отбори с високи амбиции. Жалко за "Литекс", каквото и да си говорим без тях ще стане още по-зле. Пожелавам успех на всички български отбори е ЕКТ, но се съмнявам че някой ще пробие.

t0bl3ro_bg написа:ЛУДОГОРЕЦ написа:Само така се пише история.Златен дубъл и това си е.Нека се пукат душманите.Шампион и носител на купата за 2012г.....ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД!
Странно, че теб те нямаше преди 1-2 години тук, от кога си фен на този отбор и какво те накара да си му фен, с какво те спечели този отбор ?
Това,че до скоро не бях регистриран,четях само като гост има ли значение.А от кога съм фен ли?От има няма 20-22г.Бягахме от часовете,най-ярък спомен Лудогорец-Локо СФ,,за купата елиминирахме след дузпи,бяхме дечурлиги 5-6клас.И запомни,Лудогорец не е само футбол.От 6ти до 12клас играх в отбора на Лудогорец по баскетбол.Доволен ли си?
soad написа:ЛУДОГОРЕЦ написа:Само така се пише история.Златен дубъл и това си е.Нека се пукат душманите.Шампион и носител на купата за 2012г.....ЛУДОГОРЕЦ-РАЗГРАД!
Отговори ми само на един въпрос - какво ще се случи с Лудогорец, когато Домусчиев реши да зареже отбора? ... Ако не можеш, аз ще ти отговоря - същото, което се случи с Униреа Урзичени.
Въпреки това, Лудогорец е български отбор и колкото и да са ми антипатични, ще им стискам палци в Евротурнирите за трупане на коефициент.
Ами не знам какво точно ще се случи ако Домусчиев зареже отбора,но той стадионите и базите които направи няма да си ги вземе на гръб.
ЛУДОГОРЕЦ написа:Ами не знам какво точно ще се случи ако Домусчиев зареже отбора,но той стадионите и базите които направи няма да си ги вземе на гръб.
Няма да ги вземе, но нали и за поддържането на такава база ще са нужни пари, за плащането на заплатите също, а и при по-неподходящи условия едва ли по-добрите юноши, които привлякохте ще останат в Разград. Абе, дано не стане така все пак...
drogba_best написа:Dobre shte sprete li s tupoto opravdanie za parite,sichki shte jalki i fenovete na cska i tezi na Levski,zashtoto realno podlednato te biha ne sus igrachi kupeni sus mnogo pari ,a sus othvurleni ot Levski ,cska i litex igrachi.Taka te bixa ne s pari a sus dobri transveri.Osnovata na orbora im sa tochno tezi igrachi koito grandovete obqviha za ne nujni ,taka che aide bez opravdaniq horata si bixa zaslujeno
Аз, например, никъде не съм казал, че са спечелили незаслужено. Точно обратното - съвсем закономерно си станаха шампиони.