Ремонт на "Лудогорец Арена"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

мили

Re: Ремонт на стадион "Дянко Стефанов" в Разград

Мнениеот мили » 30 дек 2014 21:00

bobonikolov написа:... А в Борисовата градина все някога ще има нов стадион помни ми думата.
...

Стига де, пак започна да пророкуваш.
"все някога", през 22 век, нали???

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 30 дек 2014 23:12

bobonikolov написа:
мили написа:
BadBoy написа:Я сега кажи това пестене в каква стойност ще е, тъй като едва ли го топлят 200-300К лева?

Ще каже, само изчакай и чети какво пише...
Той всичко знае, дори и това, какво става в подземния свят. Дори и предсказва какво ще се случва там в бъдеще(нищо не пречи, че предсказаното не съвпада със случващото се) :shock: :) :) :)

Много остроумно ;) няма що. Ако ще се пести може и да е повече от 200-300 хилки те такива като Домусчиев знаят как стават такива работи.

В този сектор са вложени проектиране, материали, труд и редица още неща или викаш ще го направят с по-малко тухли, а ще изпишат повече.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 дек 2014 23:24

BadBoy написа:В този сектор са вложени проектиране, материали, труд и редица още неща или викаш ще го направят с по-малко тухли, а ще изпишат повече.

Може ли да се вземат по-евтини тухли? :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 31 дек 2014 00:27

Явно не си запознат как се изпълнява обществена поръчка.
Общината плаща, обявява търг, явяват се кандидати които предлагат сума за която ще изградят сектора на 100% и който даде най-ниската сума той печели търга, от там нататък ако ще да му подаряват тухлите няма абсолютно никакво значение.

Ти ще си строиш къща и казваш, че сумата която имаш е 10 000лв и търсиш строителна фирма да ти я направи.
Явявам се аз и ти предлагам, че за 9500 ще я направя и друг който ще ти я направи за 9400, този с 9400 печели офертата и започва да работи и няма никакво значение на каква цена си намира материалите.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 31 дек 2014 01:24

BadBoy написа:Явно не си запознат как се изпълнява обществена поръчка.
Общината плаща, обявява търг, явяват се кандидати които предлагат сума за която ще изградят сектора на 100% и който даде най-ниската сума той печели търга, от там нататък ако ще да му подаряват тухлите няма абсолютно никакво значение.

Ти ще си строиш къща и казваш, че сумата която имаш е 10 000лв и търсиш строителна фирма да ти я направи.
Явявам се аз и ти предлагам, че за 9500 ще я направя и друг който ще ти я направи за 9400, този с 9400 печели офертата и започва да работи и няма никакво значение на каква цена си намира материалите.

Само че вече все по-често офертите не се оценяват по най-ниска цена, а по икономически най-изгодна оферта, което е по-различно. ;) И причината е, че бизнесмените се изучиха да правят ценови дъмпинг при търга, а после се оказва, че евтиното излиза скъпо. В случая не съм се интересувал кой от двата вида са използвали, но е по-удачно вторият, а не да претупат по най-ниска цена.
Но и при двата случая не разбрах какво пречи на изпълнителя да спести едни пари, нали това коментирахте?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 31 дек 2014 01:31

Строителството на стадиона е доста качествено и няма измами.

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 31 дек 2014 01:52

parazit написа:Строителството на стадиона е доста качествено и няма измами.

Проектът се оскъпил с половин милион, промените предвиждали на всеки ъгъл да има модерни лавки за продажба на малотрайни колбаси, вкл. кренвирши!!!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 31 дек 2014 02:42

BadBoy написа:Явно не си запознат как се изпълнява обществена поръчка.

Запознат съм с изпълнението на обществените поръчки и то доста добре поради простата причина, че аз съм участвал в подготовката на документации за обществени поръчки, след това аз бях отговорен да подавам информация до АОП за сключените договори и за това, кога договорите са изпълнени и т.н. Аз отговарях и за досиетата на обществените поръчки с цялата документация вътре. И станах свидетел на няколко случая, при които строителите се направиха на ударени и то в проекти за по над милион лева и така ги изпълниха, че ум да ти зайде. В единия от случаите изгърмя цялото осветление на площад, в помпеното помещение на фонтана бликна вода от спукана тръба на напоителна система за зелените площи и още много други неща. Когато влезе независим техник да огледа проблема с осветлението се хвана за главата. Вика таблото все едно е правено в час по ръчен труд. Използвани са най-евтините материали. Сложени са евтини китайски прекъсвачи, а лампите са живачни и товарят инсталацията. Ние обаче не оставихме нещата така и подпукахме строителя да отстрани повредите гаранционно, защото възникнаха само два месеца след въвеждане на обекта в експлоатация. Дойдоха да оправят въпросното осветление и ги питам "Кога ще оправите проблема с бликналата вода в помпеното помещение?". Отговора беше направо изумителен: "Не може да се оправи, защото тръбите са положени под плътен стоманобетон и върху него са плочките". Така и не дадоха отговор как се пука нова тръба, положена само преди два месеца. Сигурно защото е много скъпа за това се е пукнала. Всичко това се случи, заради икономии от строителя. Така, че перфектно знам какво се случва при обществените поръчки. На всичкото отгоре положените тротоарни плочки бяха от най - евтините - тези, които ги отливат от бетон и след два месеца вече са изронени. От всичко бяха опестили. И това не е единствения случай. Такива в цялата страна има много. Те испанците от Дунав мост 2 окардоха каквото можаха и му зейнаха дупките на първия месец, та от една трибуна не може да се спести. Може и то доста стига да искат. Аз се надявам да няма песетене все пак или поне да не е толкова много, че след година - две да се налага ремонт.

Потребителски аватар
parazit

Мнениеот parazit » 31 дек 2014 08:15

FCH написа:
parazit написа:Строителството на стадиона е доста качествено и няма измами.

Проектът се оскъпил с половин милион, промените предвиждали на всеки ъгъл да има модерни лавки за продажба на малотрайни колбаси, вкл. кренвирши!!!

От злоба че точно този отбор си строи стадион ставате жалки особено с тея кренвирши ,защото просто нямате с какво да се заядете.

Изображение

Изображение

Изображение

Скоро слагат козирката и остават довършителните работи отвътре на трибуна "Моци".

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 31 дек 2014 11:48

Ще сложат козирка, но ако времето позволи! При такъв студ и сняг, съмнително е сектор Моци да бъде завършен до февруари. А случайно, ако успеят, то това ще е поредният плод на некачествено строителство!

Върни се в “Лудогорец”