Ремонт на "Лудогорец Арена"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Ремонт на стадион "Дянко Стефанов" в Разград

Мнениеот bobonikolov » 29 дек 2014 19:00

Айде и Кашчей се включи :). С кое се излагам? Нима не е ясно, че процедурата бе нагласена за да може фирмата на Домусчиев да спечели? Дори в официалния форум на Лудогорец имаше информация, че негови юристи са правили документацията. Самата документация беше пълна със субективизъм и само липса на желание за обжалване от страна на другите участници спаси положението. Не че и сега Сметната палата и АДФИ не могат да подпукат община Разград. Могат стига да искат. Въпроса е дали имат желание. Пак казвам нямам против да се строи трибуна и дори цял стадион стига всичко да става както е по закон. А не Домсучиев да разправя наляво и надясно как той и Лудогорец играят честно, а в същото време действията му да показват точно обратното.
Към 1Neutralen: Аз знам, че масивна трибуна като тази си струва няколко милиона. Не споря за това. Аз просто изразявам съмнение, че строителят ще извърши строителството качествено. И имам доста солидна основа за такова съмнение. Да ти кажа ли защо? За да се определи колко ще струва трибуната проектанти и инженери правят освен чертежите и плановете и КСС ( количествено-стойностна сметка). Там винаги се залагат по-високи стойности на материалите. Доста по-високи. И всичко това се прави с цел да се усвоят колкото се може повече пари. По този начин дори и да не бъде отпусната цялата искана сума за изпълнението на проекта, а само част от нея самото изпълнение на проекта няма да бъде застрашено, защото цените на влаганите материали са много по-ниски и сумата ще стигне за изпълнението. От там идва втория момент. Кандидатите винаги подават оферти, близки до максималната сума. По този начин те имат доста голяма печалба от спечелването на поръчката. След това избрания кандидат пести още повече като започва да влага от най-евтините материали. Докато работих в тази сфера се нагледах на купища такива случаи. То не беше ряхав асфалт, не бяха калпаво направени ремотни на паркове, улици и др. с най-евтините китайски прекъсвачи, кабеляци, тръби и т.н. Не казвам, че и с трибуната ще стане точно така, но според мен е възможно като ви виждам президента какво прави и как разграби големи държавни предприятия та от една трибуна ли няма да спести.

Потребителски аватар
s.i.s
Контакти:

Мнениеот s.i.s » 30 дек 2014 00:01

bobonikolov написа:Айде и Кашчей се включи :). С кое се излагам? Нима не е ясно, че процедурата бе нагласена за да може фирмата на Домусчиев да спечели? Дори в официалния форум на Лудогорец имаше информация, че негови юристи са правили документацията. Самата документация беше пълна със субективизъм и само липса на желание за обжалване от страна на другите участници спаси положението. Не че и сега Сметната палата и АДФИ не могат да подпукат община Разград. Могат стига да искат. Въпроса е дали имат желание. Пак казвам нямам против да се строи трибуна и дори цял стадион стига всичко да става както е по закон. А не Домсучиев да разправя наляво и надясно как той и Лудогорец играят честно, а в същото време действията му да показват точно обратното.
Към 1Neutralen: Аз знам, че масивна трибуна като тази си струва няколко милиона. Не споря за това. Аз просто изразявам съмнение, че строителят ще извърши строителството качествено. И имам доста солидна основа за такова съмнение. Да ти кажа ли защо? За да се определи колко ще струва трибуната проектанти и инженери правят освен чертежите и плановете и КСС ( количествено-стойностна сметка). Там винаги се залагат по-високи стойности на материалите. Доста по-високи. И всичко това се прави с цел да се усвоят колкото се може повече пари. По този начин дори и да не бъде отпусната цялата искана сума за изпълнението на проекта, а само част от нея самото изпълнение на проекта няма да бъде застрашено, защото цените на влаганите материали са много по-ниски и сумата ще стигне за изпълнението. От там идва втория момент. Кандидатите винаги подават оферти, близки до максималната сума. По този начин те имат доста голяма печалба от спечелването на поръчката. След това избрания кандидат пести още повече като започва да влага от най-евтините материали. Докато работих в тази сфера се нагледах на купища такива случаи. То не беше ряхав асфалт, не бяха калпаво направени ремотни на паркове, улици и др. с най-евтините китайски прекъсвачи, кабеляци, тръби и т.н. Не казвам, че и с трибуната ще стане точно така, но според мен е възможно като ви виждам президента какво прави и как разграби големи държавни предприятия та от една трибуна ли няма да спести.

няма да спести :!: . ела и разгледай базата и тогава говори наизуст :!: .
поглени и дугигите обеки с който се е захванал и тогава коментирай :!:

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 30 дек 2014 00:08

vivanov написа:Пожелавам на привържениците на Лудогорец да си пълнят стадиона красавец.

Месокомбинат Разград трябва да разширява мощностите за тази цел.
За закупилите абонаментни карти ще има бонус пакет парти кренвирши "Алтън делиорман картал" :)

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 30 дек 2014 01:21

Колко от вас са наясно, че стадиона все още не е отдаден на концесия на Лудогорец?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 30 дек 2014 02:03

s.i.s написа:
bobonikolov написа:Айде и Кашчей се включи :). С кое се излагам? Нима не е ясно, че процедурата бе нагласена за да може фирмата на Домусчиев да спечели? Дори в официалния форум на Лудогорец имаше информация, че негови юристи са правили документацията. Самата документация беше пълна със субективизъм и само липса на желание за обжалване от страна на другите участници спаси положението. Не че и сега Сметната палата и АДФИ не могат да подпукат община Разград. Могат стига да искат. Въпроса е дали имат желание. Пак казвам нямам против да се строи трибуна и дори цял стадион стига всичко да става както е по закон. А не Домсучиев да разправя наляво и надясно как той и Лудогорец играят честно, а в същото време действията му да показват точно обратното.

няма да спести :!: . ела и разгледай базата и тогава говори наизуст :!: .
поглени и дугигите обеки с който се е захванал и тогава коментирай :!:

Не е сигурно дали няма да спести. Все пак това са държавни пари не забравяй. Примера с базата не е точен. Там няма държавни пари и е нормално да не е пестено от нищо.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 30 дек 2014 02:36

Я сега кажи това пестене в каква стойност ще е, тъй като едва ли го топлят 200-300К лева?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

мили

Мнениеот мили » 30 дек 2014 09:48

BadBoy написа:Я сега кажи това пестене в каква стойност ще е, тъй като едва ли го топлят 200-300К лева?

Ще каже, само изчакай и чети какво пише...
Той всичко знае, дори и това, какво става в подземния свят. Дори и предсказва какво ще се случва там в бъдеще(нищо не пречи, че предсказаното не съвпада със случващото се) :shock: :) :) :)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 30 дек 2014 17:15

мили написа:
BadBoy написа:Я сега кажи това пестене в каква стойност ще е, тъй като едва ли го топлят 200-300К лева?

Той всичко знае, дори и това, какво става в подземния свят. Дори и предсказва какво ще се случва там в бъдеще(нищо не пречи, че предсказаното не съвпада със случващото се) :shock: :) :) :)

Много остроумно ;) няма що. Ако ще се пести може и да е повече от 200-300 хилки те такива като Домусчиев знаят как стават такива работи.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 30 дек 2014 17:21

bobonikolov написа:
мили написа:

Много остроумно ;) няма що. Ако ще се пести може и да е повече от 200-300 хилки те такива като Домусчиев знаят как стават такива работи.

Ти откога си счетоводител в строителна фирма, Бобо? Иначе знам, че си много навътре в проектирането и изпълнението на строителни обекти. Нали ти писа за 20 папки, с по 25 листа всяка, с проекти за нов стадион на ЦСКА преди 5 години. От тях и щяха да избират Титаните :mrgreen: Сега гледам, че и с проектите за "Лудогорец арена" си запознат.
Кофти ли ти е, че в Разград се строи, докато в Борисовата само обещания се дават :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 30 дек 2014 19:40

Кашчей аз не съм счетоводител в строителна фирма и не разбирам от счетоводство. Докато си бях в България обаче работих в държавна администрация и работата ми беше свързана частично с изпълнение на строителни обекти с държавни и общински пари. Самото естество на работата беше такова, че се налагаше да се запозная в детайли със строителните книжа на обектите и с някои тънкости там най-вече със количествено-стойностните сметки. Участвах и в поръчките за тези обекти. От там са ми ясни доста неща за строитеството с държавни пари. Не не ме е яд, че в Разград се строи. Казах и по-нагоре. Нека се строи това е радващо. Аз обаче искам това да става както си му е реда - по закон. Не с нагласени поръчки, каквато е тази, защото така се опорочава всичко. А в Борисовата градина все някога ще има нов стадион помни ми думата.
Относно папките с 25 те страници - тогава имах информация от официалния форум на ЦСКА, че това са работните проекти. За това и спорихме тогава с теб.

Върни се в “Лудогорец”