Los Che написа:Кой е автора на прозвището "Орлите" на ПФК Лудогорец АД ?
Кои са повече орли - "Пирин" Благоевград или наемната бригада на Кирчо "Парахода" ?
Пирин са "орлета" .
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
Los Che написа:Кой е автора на прозвището "Орлите" на ПФК Лудогорец АД ?
Кои са повече орли - "Пирин" Благоевград или наемната бригада на Кирчо "Парахода" ?
we are the champions написа:Аз няма да пиша нещо ако не съм сигурен в него мой приятел (левскар) ми каза , че ходил редовно на мачовете на Лудогорец билетите+превоза и яденето ги плаща Домусчиев склонен съм да вярвам на него отколкото на вас
ivan56 написа:
пегъзимузовски написа:Los Che написа:Кой е автора на прозвището "Орлите" на ПФК Лудогорец АД ?
Пирин са "орлета" .
Ludogorski_Fen написа:we are the champions написа:Аз няма да пиша нещо ако не съм сигурен в него мой приятел (левскар) ми каза , че ходил редовно на мачовете на Лудогорец билетите+превоза и яденето ги плаща Домусчиев склонен съм да вярвам на него отколкото на вас
Доста си наивен значи.Сигурно той плаща и за тези другите 40 000 които сега ще са на мача с Валенсия.
Разпространение и численост в България. Постоянен вид. В средата на миналия век е извънредно рядък и почти на изчезване [2]. Няколко десетилетия по-късно популацията е оценена на 120 – 140 двойки [3]. През последните 20 години числеността се стабилизира и е налице тенденция за леко покачване. Сега са картирани 70 сигурни и 54 твърде вероятни гнездови находища в цялата страна [4]. Ако се вземат предвид и останалите 55 възможни гнездови находища от същото картиране, то видът вероятно наброява 120–150 двойки. Най-много (46,7%) са установени в Стара планина и Предбалкана, следват тези в Родопите (22,9%), Среднотунджанско поречие (6,6%), Средногорие и Краище, Рила и Пирин (по 4,9%), Дунавска равнина (4,1%), Осогово–Беласишка планинска група и Черноморско крайбрежие (по 2,5%).
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта