Лудогорец поиска 10 отбора и по-добри терени в А група

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Лудогорец поиска 10 отбора и по-добри терени в А група

Мнениеот Tommi » 09 дек 2013 17:46

Кировец написа:
Tommi написа:
Red Warrior написа:Основното е, че България не може да си позволи да поддържа повече от 10 отбора на добро ниво поне на този етап. И в Германия 18 клуба не представляват всички градове на 80 милионна Германия, но там не реват, че ще останат футболни центрове извън Бундеслигата.

Виж сега. :) Няма първенство в света, в което всички отбори да са на добро ниво според местните стандарти. В Герания примерно Айтрахт Брауншвайх е много по-слаб от Байерн, Борусия Дортмунд и т.н. и не може да се мери по нищо с тях. Ама никой не прави сметки да намали отборите на 16.
В момента в нашето първенство се получава идеално разпределение на отборите според всички статистически закони. ;) Отборите ясно се разделят в четири групи - първите два отбора, 3-7, 8-12 и 13-14. Първата група е равна на последната и двете групи в средата са равни помежду си. ;)

Не се карайте. Ако от УЕФА и ФИФА вкарат някакви железни финансови закони и такива за футболните съоръжения е много вероятно да останем без професионален футбол в България, а няколкото отбора покриващи условията да се включат в друго първенство.

Ако ще вкарват железни изисквания, то те ще са за международните турнири. Все пак във федерацията членуват и държави като България, Албания, Македония и т.н., които имат по скромни възможности, най-вече финансови и организационни.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 09 дек 2013 17:46

Предложението на думи си е супер, всеки би искал по- малка, по- силна и по- модерна "А" група. Оттам пък ако се сформират една или две също силни "Б" групи- цена няма да имаме.
Но... това е само едно изказване, което нищо не означава.
Всичко опира до решенията на БФС. А от "Централътъ" винаги за всички спорове (относно спорни ситуации и наказания) взимат противоречиви и двусмислени решения. Едни се наказват за едно, други за същото- не. А какво остава по отношение на дългосрочните и стратегически решения. Те един Конгрес не могат да назначат като хората, щяло да има Конгрес, ама през януари някогиш, видиш ли...
Ако Домусчиеви имат сериозни намерения, то да лобират за това в БФС. То и лобирането на частни интереси не е много по правилата на демокрацията, ама в тази ситуация белким някой направи нещо положително...
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 09 дек 2013 17:51

Tommi написа:
Red Warrior написа:Основното е, че България не може да си позволи да поддържа повече от 10 отбора на добро ниво поне на този етап. И в Германия 18 клуба не представляват всички градове на 80 милионна Германия, но там не реват, че ще останат футболни центрове извън Бундеслигата.

Виж сега. :) Няма първенство в света, в което всички отбори да са на добро ниво според местните стандарти. В Герания примерно Айтрахт Брауншвайх е много по-слаб от Байерн, Борусия Дортмунд и т.н. и не може да се мери по нищо с тях. Ама никой не прави сметки да намали отборите на 16.
В момента в нашето първенство се получава идеално разпределение на отборите според всички статистически закони. ;) Отборите ясно се разделят в четири групи - първите два отбора, 3-7, 8-12 и 13-14. Първата група е равна на последната и двете групи в средата са равни помежду си. ;)

Само, че в България винаги има 3-4 отбора ,които от средата на септември почват да треперят, дали ще фалират, дали ще вземат лиценз, дали ще има къде да играят! Аз съм за 10 отбора!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 09 дек 2013 18:00

kireto2 написа:
Tommi написа:

Само, че в България винаги има 3-4 отбора ,които от средата на септември почват да треперят, дали ще фалират, дали ще вземат лиценз, дали ще има къде да играят! Аз съм за 10 отбора!

Това е заради много фактори, някои от тях и извън футбола. Няма как БФС да се пребори с това нещо и да осигури финансова стабилност на отборите. Нали след първия сезон ще се наложи да изпадне някой финансово стабилен и на негово място пак ще дойде някой от тези отбори.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 09 дек 2013 18:51

kireto2 написа: Само, че в България винаги има 3-4 отбора ,които от средата на септември почват да треперят, дали ще фалират, дали ще вземат лиценз, дали ще има къде да играят! Аз съм за 10 отбора!

Винаги ще има финансово нестабилни отбори,защото и държавата ни е такава.Стабилноста на всички т.н. професионални отбори зависи единствено от волята на един,максимум двама "благодетели" и техните финансови възможности.Въпросните "възможности" обаче са пряко зависими от сложните политико-икономически процеси протичащи в страната ни и в един момент стават ''невъзмоности''. :roll:

Потребителски аватар
actrus
Контакти:

Мнениеот actrus » 09 дек 2013 18:55

stefani написа:Не е нормално А група от 10 отбора от които 4 ще бъдат софийски и 2 пловдивски . Само малоумници могат да го измислят това !

При 10 отбора как ги сметна 4 Сф -2Пд .Аз ги виждам при 10 отбора ,1 Софийски (Витоша Бистрица),1 от Пд (Марица) и др. футболни центрове.Ако ме питате къде остават грандовете- Левски и Славия в ~Б~ група.ЦЦКА и Локо Сф във ~В~(по финансови причини),а Пловдивските Локо и Ботев в ~Б~-по нареждане на УЕФА :) :) :) .Лудогорец бие на финала за КЕШ Барцелоната,а Литекс грабват УЕФА-та.....Малий много фантастика бе :o :o :o

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 09 дек 2013 19:09

actrus написа:Аз ги виждам при 10 отбора ,1 Софийски (Витоша Бистрица),1 от Пд (Марица) и др. футболни центрове.Ако ме питате къде остават грандовете- Левски и Славия в ~Б~ група.ЦЦКА и Локо Сф във ~В~(по финансови причини),а Пловдивските Локо и Ботев в ~Б~-по нареждане на УЕФА :) :) :) .Лудогорец бие на финала за КЕШ Барцелоната,а Литекс грабват УЕФА-та.

Струва ми се напълно реалистично и осъществимо...мдам....
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 09 дек 2013 19:17

Лудогорец когато направят школа, съдадат поне двадесетина футболисти, дадат поне 2-3 национални състезатели от техните юноши, когато си построят стадион подходящ за евротурнирите, тогава нека започнат да дават предложения за кардинални промени! Прекалено са малки още, за да дават акъл и да командват парада. Финанси може и да имат, но морално право и заслуги - много са далеч още. Всеки олигарх може да направи и най-дивото село шампион, кризата е тотална у нас, всеки с някой лев е кандидат за медал. Но едно е да пръснеш малко пари /без значение дали е задоволяване на личен каприз или благотворителна нициатива/, съвсем друго да изградиш модел за пример. Това им липсва на Лудогорец - добрия пример. Лично мнение - добрия пример е школа, публика, стадион, възвръщаемост, мениджмънт. Изсипването да десетки милиони и участие в Лига Европа нито са върха на света, нито са подходящ модел за пример. Както не са Челси, Сити, ПСЖ, макар дори там изсипването на милионите не е просто прищявка, а част от сериозен бизнес план.

Дано не ми се обидят привържениците на Лудогорец, но дори и те трябва да си признаят, че ако утре Домусчиев си тръгне, мечтите им ще се разпростират някъде между "Б" и "В" група. А при устойчив модел няма толкова голямо значение собственика, треньора, футболиста и т.н. Машината си върви. Та, като изградят машината, тогава ще слушам и попивам всяка дума от Разград. Дотогава - нека не надскачаме собственият си ръст!

Иначе, само идиот може да си повярва, че с непрекъснато рязане и съкращаве броя на отборите ще се върви напред. Когато липсва стабилна основа, никой връх не може да е стабилен. Футбола ни ще тръгне, когато във "В" групата ни се заиграе приличен футбол, на сносни терени и при минималната изискуема организация. Тогава ще се надгражда и нагоре. Другото са празни приказки. И 5 отбора да останат, пълни с африканци и южноамериканци, нашият футбол ще си е в колапс и олигарси със свъсени вежди ще умуват защо точно не им се получават нещата.

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 09 дек 2013 19:21

pas написа:Лудогорец когато направят школа, съдадат поне двадесетина футболисти, дадат поне 2-3 национални състезатели от техните юноши, когато си построят стадион подходящ за евротурнирите, тогава нека започнат да дават предложения за кардинални промени! Прекалено са малки още, за да дават акъл и да командват парада. Финанси може и да имат, но морално право и заслуги - много са далеч още.

То ако те слуша тебе човек, първенството вечно трябва да се води по свирката на ЦСКА,Левски,нас и още 2-3...
Не виждам къв е проблема и Любимец да дават предложения и да имат позиция,особено когато се казват разумни неща....
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 09 дек 2013 19:28

El Grande Capitan написа:То ако те слуша тебе човек, първенството вечно трябва да се води по свирката на ЦСКА,Левски,нас и още 2-3...
Не виждам къв е проблема и Любимец да дават предложения и да имат позиция,особено когато се казват разумни неща....

Всеки може да си прави предложения, но за да ти тежи думата трябва да дадеш пример. Хубаво е да говориш за школи, стадиони и т.н., но като не си произвел един футболист и играеш домакински мачове в София, тогава някак олекваш, ако ще да се представяш отлично в Лига Европа с 18 чужденци в състава си.

Защото за едното са необходими две години и пари, а за другото поне десет години, работа, ум, мениджмънт, любов към футбола, страдание.

Но едното е въздушна кула, а другото е истинско градене на основи. Аз предпочитам да слушам строителите на истинските основи, а не на въздушните кули.

Върни се в “Лудогорец”