Кашчей написа:iliyan написа:Кашчей написа:Цъцъцъ..... Искаш да кажеш, че такъв обект не може да се раздели на етапи и за всеки да има отделна поръчка ли? Левски дали са обявили поръчка за целия стадион или само за сектор А, при положение, че имат (доколкото ги имат) засега пари само за този сектор? Община Разград осигурява само 4 милиона и обявява ОП за извършване на строителна дейност в рамките на тази сума, като явно е имало някакви предварителни разчети колко би струвал ремонтът на точно този сектор.
Или си много тъп или такъв се правиш. Ще го обясня още веднъж. Тъй като обект от обществено значение дори парите които ще вложи Кирето(ако въобще вложи нещо) ще минат през ОП.
Може да се раздели и за всеки сектор да се прави нова ОП , но това означава да се изготвят всеки път нови оценки и т.н. за което плаща.
Ако като цяло такава документация се изготвя веднъж. Можеш сам да сметнеш кое по рентабилноДали да изготвиш ОП за целият обект или да изготвиш няколко ОП за отделните сектори.
Ако парите са мои ще е само веднъж , но ако Кирето има излишни пари за изготвяне на различни ОП
ми Кирето може и да не минава през ОП, по ред причини, поради които не е минал и Майкъла.. обаче на теб това не ти е понятно май![]()
![]()
За останалото само ще ти се изхиля! Ако нямаш осигурени средства и не си сигурен, че ще ги осигуриш, ще правиш ли оп за целият обект, или ще направиш само за тази част, за която имаш средства?
Не, не искам отговор, защото ще ти е трудно да ми отговориш адекватно!
Готин въпрос!Какъв ли е отговора,защото съм останал с впечетление,че ЦЯЛОТО финансиране е осигурено!