Ремонт на "Лудогорец Арена"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Свързана с Домусчиев фирма ще ремонтира стадиона в Разград

Мнениеот BRF » 06 авг 2014 11:41

Кашчей написа:
iliyan написа:
Кашчей написа:Цъцъцъ..... Искаш да кажеш, че такъв обект не може да се раздели на етапи и за всеки да има отделна поръчка ли? Левски дали са обявили поръчка за целия стадион или само за сектор А, при положение, че имат (доколкото ги имат) засега пари само за този сектор? Община Разград осигурява само 4 милиона и обявява ОП за извършване на строителна дейност в рамките на тази сума, като явно е имало някакви предварителни разчети колко би струвал ремонтът на точно този сектор.

Или си много тъп или такъв се правиш. Ще го обясня още веднъж. Тъй като обект от обществено значение дори парите които ще вложи Кирето(ако въобще вложи нещо) ще минат през ОП.
Може да се раздели и за всеки сектор да се прави нова ОП , но това означава да се изготвят всеки път нови оценки и т.н. за което плаща.
Ако като цяло такава документация се изготвя веднъж. Можеш сам да сметнеш кое по рентабилно ;) Дали да изготвиш ОП за целият обект или да изготвиш няколко ОП за отделните сектори.
Ако парите са мои ще е само веднъж , но ако Кирето има излишни пари за изготвяне на различни ОП :lol:

ми Кирето може и да не минава през ОП, по ред причини, поради които не е минал и Майкъла.. обаче на теб това не ти е понятно май 8-) :mrgreen:
За останалото само ще ти се изхиля! Ако нямаш осигурени средства и не си сигурен, че ще ги осигуриш, ще правиш ли оп за целият обект, или ще направиш само за тази част, за която имаш средства?
Не, не искам отговор, защото ще ти е трудно да ми отговориш адекватно!

Готин въпрос!Какъв ли е отговора,защото съм останал с впечетление,че ЦЯЛОТО финансиране е осигурено! :?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 11 авг 2014 06:14

Отговора е такъв, че Киро Домусчиев не само няма да е на загуба от инвестициите, ами и ще излезе на печалба явно след като негова фирма ще спечели поръчката. Още преди казах, че критериите са субективни и са направени за да се определи точната фирма, обаче някои от лудогорци ме нарекоха Бай Ганьо и не знам си какъв още. А в техния форум дори съвсем открито си говорят, че документацията е писана от юристи на Домусчиев. Господин Цацаров има достатъчно материал за разследване ама неюо си трайка. И не само той. Искрено се надявам шуменци да обжалват за да може КЗК и ВАС да отменят тая поръчка заради изброените по -горе от мен причини! Редно е вече в България поръчките да се печелят по честния начин! Кой крал крал кой е*ал е*ал това е!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 авг 2014 17:26

bobonikolov написа:Отговора е такъв, че Киро Домусчиев не само няма да е на загуба от инвестициите, ами и ще излезе на печалба явно след като негова фирма ще спечели поръчката. Още преди казах, че критериите са субективни и са направени за да се определи точната фирма, обаче някои от лудогорци ме нарекоха Бай Ганьо и не знам си какъв още. А в техния форум дори съвсем открито си говорят, че документацията е писана от юристи на Домусчиев. Господин Цацаров има достатъчно материал за разследване ама неюо си трайка. И не само той. Искрено се надявам шуменци да обжалват за да може КЗК и ВАС да отменят тая поръчка заради изброените по -горе от мен причини! Редно е вече в България поръчките да се печелят по честния начин! Кой крал крал кой е*ал е*ал това е!

И докато тече обжалването да не се строи, нали, за да няма в Разград по-добър стадион, отколкото има в Борисовата градина :evil: :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 авг 2014 17:56

Кашчей написа:
bobonikolov написа:Отговора е такъв, че Киро Домусчиев не само няма да е на загуба от инвестициите, ами и ще излезе на печалба явно след като негова фирма ще спечели поръчката. Още преди казах, че критериите са субективни и са направени за да се определи точната фирма, обаче някои от лудогорци ме нарекоха Бай Ганьо и не знам си какъв още. А в техния форум дори съвсем открито си говорят, че документацията е писана от юристи на Домусчиев. Господин Цацаров има достатъчно материал за разследване ама неюо си трайка. И не само той. Искрено се надявам шуменци да обжалват за да може КЗК и ВАС да отменят тая поръчка заради изброените по -горе от мен причини! Редно е вече в България поръчките да се печелят по честния начин! Кой крал крал кой е*ал е*ал това е!

И докато тече обжалването да не се строи, нали, за да няма в Разград по-добър стадион, отколкото има в Борисовата градина :evil: :evil:

Не бе!Нека Я правят!То в България е модерно да се прави по една трибуна!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 авг 2014 18:12

BRF написа:
Кашчей написа:

Не знам какво е модерно, но дори и в това си състояние стадионът в Разград е по-добър от Армията. Колегата армеец обаче надали се вълнува от доста по-големи далавери в областта на обществените поръчки, но много му се иска това обновяване (второ за 4 години) в Разград да не започне. Не виждам някой от плюващите в тази тема да има мнение по първият ремонт на стадиона в Разград, когато никой нищо не чу за "пари от нашите данъци" и "мошеникът Домусчиев", но тогава и никой не знаеше какво точно се прави в Разград. Сега вече, залъкът е приседнал в гърлото на сини, червени, жълти и се търси под вола теле.
Вместо да натиснат собствениците на техните клубове да вървят по пътя на Лудогорец, много от феновете желаят нещастието на Лудогорец, за да могат техните мижави вече отбори отново да изпъкнат, като въшка на чело.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 11 авг 2014 18:29

Кашчей написа:
BRF написа:
Кашчей написа:

Не знам какво е модерно, но дори и в това си състояние стадионът в Разград е по-добър от Армията. Колегата армеец обаче надали се вълнува от доста по-големи далавери в областта на обществените поръчки, но много му се иска това обновяване (второ за 4 години) в Разград да не започне. Не виждам някой от плюващите в тази тема да има мнение по първият ремонт на стадиона в Разград, когато никой нищо не чу за "пари от нашите данъци" и "мошеникът Домусчиев", но тогава и никой не знаеше какво точно се прави в Разград. Сега вече, залъкът е приседнал в гърлото на сини, червени, жълти и се търси под вола теле.
Вместо да натиснат собствениците на техните клубове да вървят по пътя на Лудогорец, много от феновете желаят нещастието на Лудогорец, за да могат техните мижави вече отбори отново да изпъкнат, като въшка на чело.

Знаеш ли какво си мисля?Това е вън от всякакви заяждания!Ти имаш сериозен комплекс от ЦСКА и подуенци!На какво се дължи,не знам!Сега това с Лудогорец ти е нещо като изкупление!Самозаблуждаваш се,че си някакъв ерудит по всички въпроси,а пък просто бягаш от тема в тема и от въпрос на въпрос!
Какъв е проблема олигарха да изкара пари от джоба си и да направи стадион или ремонт?Предния ремонт си го е правил той и си е в реда на нещата!Ако иска може да даде поръчката и на арменския поп.Ето,другия велик и успешен бизнесмен събори стадиона на Ботев и почти го построй!Сам!Какви претенции да има човек към него!
Тоя тук ми ревнал за държавни(общински)пари,щото така се правило :lol: !И защо не изкара другите 16 милиона както обеща?Защо той усвои тези 4 милиона?Не,не ми отговаряй!Аз съм просто един хейтър и за мене е важно в Разград да няма стадион!
п.п.Не желая нито щастие нито нещастие на Лудогорец!За мен е все едно дали са те,Славия,Спартак Варна или Банско!Единствения отбор на който пожелавам само загуби е ФК Левски София.Другите са ми безразлични и просто в зависимост от моментното състояние за следователно по-голям или по-малък дразнител!Ходя на мачове на ЦСКА независимо с кого играят,въпроса е да мога да присъствам!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 12 авг 2014 07:43

Кашчей ти или си сляп или се правиш на такъв. Мисля, че е второто. На лице е явно нарушение на законодателството на България. Фенове на Лудогорец още преди месеци твърдяха, че документацията се пише от юристи на Домусчиев за да може негова фирма да спечели. Разгледах документацията. Заложените критеранрии за оценка на офертите са направо скандални - на 100 процента са субективни, позволяващи на комисията да даде макс. брой точки на "правилната" фирма. Субективните критерии са забранени от ЕК при провеждането на ОП, тъй като нарушават правилата за прозрачност при избора на изпълнител. КЗК също масово отменя решения на възложители заради субективни критерии. За това казах, че шуменци трябва да обжалват. Време е в България бизнесмените да се научат, че държавата не дава нищо даром и че ако искат да спечелят ОП то трябва да се играе честно. И аз искам да има модерни стадиони в Бъкгария. Но искам всичко да става по законен ред. Не искам моите данъци да отиват в джоба на такива като Домусчиев след нагласени поръчки! Изключително съм изненадан от позицията, която заемаш. Ако на мястото на Лудогорец беше ЦСКА друга позиция щеше да имаш, но тук си мълчиш и аз не знам защо.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 12 авг 2014 09:00

bobonikolov написа:Кашчей ти или си сляп или се правиш на такъв. Мисля, че е второто. На лице е явно нарушение на законодателството на България. Фенове на Лудогорец още преди месеци твърдяха, че документацията се пише от юристи на Домусчиев за да може негова фирма да спечели. Разгледах документацията. Заложените критеранрии за оценка на офертите са направо скандални - на 100 процента са субективни, позволяващи на комисията да даде макс. брой точки на "правилната" фирма. Субективните критерии са забранени от ЕК при провеждането на ОП, тъй като нарушават правилата за прозрачност при избора на изпълнител. КЗК също масово отменя решения на възложители заради субективни критерии. За това казах, че шуменци трябва да обжалват. Време е в България бизнесмените да се научат, че държавата не дава нищо даром и че ако искат да спечелят ОП то трябва да се играе честно. И аз искам да има модерни стадиони в Бъкгария. Но искам всичко да става по законен ред. Не искам моите данъци да отиват в джоба на такива като Домусчиев след нагласени поръчки! Изключително съм изненадан от позицията, която заемаш. Ако на мястото на Лудогорец беше ЦСКА друга позиция щеше да имаш, но тук си мълчиш и аз не знам защо.

Тази сутрин в 7:37 часа стана ясно че данъците платени от "bobonikolov", всичките са отишли " в джоба на такива като Домусчиев"!
Нещата са останали принципни само в ЦСКА и около него, защото така е било и ще бъде така!
Независимо от историческия успех на "армейския" клуб, заради останалото се налага да си посегнеш...!

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 12 авг 2014 09:55

bobonikolov написа:Кашчей ти или си сляп или се правиш на такъв. Мисля, че е второто. На лице е явно нарушение на законодателството на България. Фенове на Лудогорец още преди месеци твърдяха, че документацията се пише от юристи на Домусчиев за да може негова фирма да спечели. Разгледах документацията. Заложените критеранрии за оценка на офертите са направо скандални - на 100 процента са субективни, позволяващи на комисията да даде макс. брой точки на "правилната" фирма. Субективните критерии са забранени от ЕК при провеждането на ОП, тъй като нарушават правилата за прозрачност при избора на изпълнител. КЗК също масово отменя решения на възложители заради субективни критерии. За това казах, че шуменци трябва да обжалват. Време е в България бизнесмените да се научат, че държавата не дава нищо даром и че ако искат да спечелят ОП то трябва да се играе честно. И аз искам да има модерни стадиони в Бъкгария. Но искам всичко да става по законен ред. Не искам моите данъци да отиват в джоба на такива като Домусчиев след нагласени поръчки! Изключително съм изненадан от позицията, която заемаш. Ако на мястото на Лудогорец беше ЦСКА друга позиция щеше да имаш, но тук си мълчиш и аз не знам защо.

Ти наясно ли си какви са взаимоотношенията между двете фирми и дали шуменци не играят ролята на "подкрепяща оферта".Това,че търга е нагласен е почти сигурно.Но при обем СМР от 4 млн.лв каква ще е печалбата-6-8 млн.лв?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 12 авг 2014 10:06

petko.h.markov написа:

Ти наясно ли си какви са взаимоотношенията между двете фирми и дали шуменци не играят ролята на "подкрепяща оферта".Това,че търга е нагласен е почти сигурно.Но при обем СМР от 4 млн.лв каква ще е печалбата-6-8 млн.лв?

:shock: Ми той човека за това говори,че не е правилно да се прави така.Ти тук с лека ръка ми пишеш за закононарушение и после ми пишеш за евентуалната печалба от ДЪРЖАВНИТЕ пари :o !
Нищо не разбирам от строителство,но съм сигурен,че ако сега тази поръчка се прехвърли на мен,ще си почивам следващите 10-12 години ;) !

Върни се в “Лудогорец”