Поне за мен има органи които ще решат дали ОП е спечелена по правилата и това не зависи от моето или твоето мнение.
Така , че другите колко искат могат да си лаят за тази фирма , но трябва да се докаже , че е свързана с Кирето и т.н.
Моя въпрос беше и остава защо ОП е само за 4 млн и една трибуна , а не за целият стадион и 20 млн.
Аз го казах - Разград ще си останат с тази трибуна и толкоз. Ще е цяло чудо ако наистина построят повече от тази трибуна !
Не вярвам Кирето да извади 16 млн за стадион след като не извади много по-малкото като ставаше въпрос за ПБМФ !
Ремонт на "Лудогорец Арена"
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
Re: Свързана с Домусчиев фирма ще ремонтира стадиона в Разград
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
iliyan написа:Поне за мен има органи които ще решат дали ОП е спечелена по правилата и това не зависи от моето или твоето мнение.
Така , че другите колко искат могат да си лаят за тази фирма , но трябва да се докаже , че е свързана с Кирето и т.н.
Моя въпрос беше и остава защо ОП е само за 4 млн и една трибуна , а не за целият стадион и 20 млн.
Аз го казах - Разград ще си останат с тази трибуна и толкоз. Ще е цяло чудо ако наистина построят повече от тази трибуна !
Не вярвам Кирето да извади 16 млн за стадион след като не извади много по-малкото като ставаше въпрос за ПБМФ !
Няма как Община Разград да обяви ОП за по-голяма сума, отколкото тя дава, или може..ъм?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Мисля , че може
Нали за да ги получи тези пари има някакво партньорство/договор с Кирето и би трябвало да може да се направи ОП и за цялата сума 

iliyan написа:Мисля , че можеНали за да ги получи тези пари има някакво партньорство/договор с Кирето и би трябвало да може да се направи ОП и за цялата сума
И ти говориш, че си бил във фирма, участвала в търг по ЗОП? Значи едната сума я осигурява общината, другата частен инвеститор, но и за двете, които реално са за различни части от обекта, трябва да има ОП-гений!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:iliyan написа:Мисля , че можеНали за да ги получи тези пари има някакво партньорство/договор с Кирето и би трябвало да може да се направи ОП и за цялата сума
И ти говориш, че си бил във фирма, участвала в търг по ЗОП? Значи едната сума я осигурява общината, другата частен инвеститор, но и за двете, които реално са за различни части от обекта, трябва да има ОП-гений!
Обекта е един

iliyan написа:
Обекта е единИ ако се беше замислил щеше да се сетиш , че ОП е за ремонт на обекта и няма нищо общо със сумата и как се осигурява ! Вземи го прочети ЗОП и не ми губи времето с глупостите си !
Илияне, илияне...и закона не си прочел както трябва, а трябва ли да ти вярваме на другите нелепици ??
"Чл. 1. Този закон определя принципите, условията и реда за възлагане на обществени поръчки с цел осигуряване на ефективност при разходването на БЮДЖЕТНИТЕ и извънбюджетните средства, както и на средствата, свързани с извършването на определени в закона дейности с обществено значение."
Обхвата на ЗОП касае израходването на бюджетни средства, точно такива са тези 4 мил.. Какво значение има обекта.???

Кашчей написа:BRF написа:Кашчей написа:iliyan написа:IvailoRz написа:Защото тази ОП е само за сектор В . Ще се прави поетапно .Пфеей големи къртици .. като дойде време ще видим какво ще стане , какво ще има построено и колко пари ще са били похарчени ..
От сега работата е ясно ! Само този ще вие сектора ,а за другите ще си мечтаете
За да се подготви документацията за една ОП се плаща на хора които я подготвят , а частниците не са по плащането.
Защо да е правят n-брой ОП като може да се мине с едно ОП и да го плати общината или да се разделят с нея парите по изготвянето на документацията.
Ще си останете с този сектор.Едва ли за всеки сектор Кирето ще прави ОП
Ай да те питам и теб, белким отговориш:
Когато Майкъла правеше ремонта на ВИП ложата и на интериора на сектор А имаше ли обявена обществена поръчка и как стана така, че фирмата на шеф в ЦСКА пое този ремонт?!
Каша,стига се прави!Двата случая нямат нищо общо!Освен ако за тебе титан и държавата са едно и също нещо!
Те може да не са, но действията не са много по-различни, като дори при Лудогорец все пак има някакви наченки конкурс, а и не го печели близка до кмета на Разград фирма. При ЦСКА и Майкъла (не мисля, че е от значение кой е бил собственик тогава) има абсолютен конфликт на интереси.
И стига сте намесвали държавата, защото конкурсът е обявен от Община Разград. Да има целева субсидия, но такава има за много други проекти в цялата страна. И аз например, не съм съгласен с държавни средства да се строи метрото в София, но то се строи. И ние плащаме винетни такси, данък върху автомобила, каско, гражданска, но се строят магистрали около София, а за тук пари все няма и няма.
ПП- Виж отговора на тоя нещастник, над моят, и сам прецени дали ЦСКА си заслужава феновете, като него! Както и уважението на други фенове!
Ето,има напредък!Не си съгласен с метрото в София и го обявявяш!Изразяваш мнение,а не само да задаваш тъпи въпроса.Поздравления от мен.Та..
Ти направи ли конкурс кой да ти направи ремонта у вас?Защото явно това очакваш от титан.
Ако парите са на олигарха и ремонта го прави Петричев и това ли ще е конфликт на интереси

Случаят е различен,защото става въпрос,е добре де,за общинска поръчка при която по закон трябва да се направи търг.Държавата отпусна тези пари само защото,г-н олигарха поиска точно толкова(не знам защо) за да дадял и той 16!Ама договор нещо

п.п.ИСКАМ ОСВЕН В РАЗГРАД,ДА ИМА НОВИ СТАДИОНИ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД НА БЪЛГАРИЯ.Да не се бъркат двете неща!
п.п.2 Престани да преиначаваш мненията на хората!Не прося уважение от никого,опитвам се да го заслужа от хората за които ми пука!Думите ми бяха:Уважението на този свят е взаимно!
iliyan написа:Кашчей написа:iliyan написа:Мисля , че можеНали за да ги получи тези пари има някакво партньорство/договор с Кирето и би трябвало да може да се направи ОП и за цялата сума
Обекта е единИ ако се беше замислил щеше да се сетиш , че ОП е за ремонт на обекта и няма нищо общо със сумата и как се осигурява ! Вземи го прочети ЗОП и не ми губи времето с глупостите си !
Цъцъцъ..... Искаш да кажеш, че такъв обект не може да се раздели на етапи и за всеки да има отделна поръчка ли? Левски дали са обявили поръчка за целия стадион или само за сектор А, при положение, че имат (доколкото ги имат) засега пари само за този сектор? Община Разград осигурява само 4 милиона и обявява ОП за извършване на строителна дейност в рамките на тази сума, като явно е имало някакви предварителни разчети колко би струвал ремонтът на точно този сектор.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:Цъцъцъ..... Искаш да кажеш, че такъв обект не може да се раздели на етапи и за всеки да има отделна поръчка ли? Левски дали са обявили поръчка за целия стадион или само за сектор А, при положение, че имат (доколкото ги имат) засега пари само за този сектор? Община Разград осигурява само 4 милиона и обявява ОП за извършване на строителна дейност в рамките на тази сума, като явно е имало някакви предварителни разчети колко би струвал ремонтът на точно този сектор.
Или си много тъп или такъв се правиш. Ще го обясня още веднъж. Тъй като обект от обществено значение дори парите които ще вложи Кирето(ако въобще вложи нещо) ще минат през ОП.
Може да се раздели и за всеки сектор да се прави нова ОП , но това означава да се изготвят всеки път нови оценки и т.н. за което плаща.
Ако като цяло такава документация се изготвя веднъж. Можеш сам да сметнеш кое по рентабилно

Ако парите са мои ще е само веднъж , но ако Кирето има излишни пари за изготвяне на различни ОП

iliyan написа:Кашчей написа:Цъцъцъ..... Искаш да кажеш, че такъв обект не може да се раздели на етапи и за всеки да има отделна поръчка ли? Левски дали са обявили поръчка за целия стадион или само за сектор А, при положение, че имат (доколкото ги имат) засега пари само за този сектор? Община Разград осигурява само 4 милиона и обявява ОП за извършване на строителна дейност в рамките на тази сума, като явно е имало някакви предварителни разчети колко би струвал ремонтът на точно този сектор.
Или си много тъп или такъв се правиш. Ще го обясня още веднъж. Тъй като обект от обществено значение дори парите които ще вложи Кирето(ако въобще вложи нещо) ще минат през ОП.
Може да се раздели и за всеки сектор да се прави нова ОП , но това означава да се изготвят всеки път нови оценки и т.н. за което плаща.
Ако като цяло такава документация се изготвя веднъж. Можеш сам да сметнеш кое по рентабилноДали да изготвиш ОП за целият обект или да изготвиш няколко ОП за отделните сектори.
Ако парите са мои ще е само веднъж , но ако Кирето има излишни пари за изготвяне на различни ОП
ми Кирето може и да не минава през ОП, по ред причини, поради които не е минал и Майкъла.. обаче на теб това не ти е понятно май

За останалото само ще ти се изхиля! Ако нямаш осигурени средства и не си сигурен, че ще ги осигуриш, ще правиш ли оп за целият обект, или ще направиш само за тази част, за която имаш средства?
Не, не искам отговор, защото ще ти е трудно да ми отговориш адекватно!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":