pob9 написа:Та в окаяното състояние на българския футбол, «ако някой отрече приноса на „Лудогорец“ в развитието на българския футбол, значи не разбира от футбол»! Първите победи на „Лудогорец“ предизвикаха леко иронични усмивки на специалистите: „Всяко чудо за три дни“. Първата шампионска титла предизвика недоумение, втората – удивление, уважение, завист и... злоба. Но той продължи да пренаписва футболната история на България! Уродливо явление е след загубена среща някои отбори да пищят: «Срещу нас има заговор, ние сме нарочени».. «Лудогорец» помогна по-сериозно за развитието на българския футбол, докара в София „Реал“, „Ливърпул“ и „Базел“- та колко години не бяхме ги виждали? Е, има и старческа амнезия! Но стара слава не носи успехи – историята е доказателство за това, старата слава е за музеите.
Лудогорец докара тези имена - факт. Това също го споменах, не е нужно да се позоваваш на мен

Но това не е развитие на българския футбол като цяло, а само една радост за феновете. Моментна. Така че не е въпрос на моя амнезия, а на твое неразбиране на казаното от мен. Или откровено извъртане всъщност.
Първата ви титла накара много хора да ви смятат за Литекс-2 заради мача с Миньор, освен това дойде след 3 греди на ЦСКА в Разград и мач след който самия Домусчиев каза, че е очаквал да я изпуснете. Втората дойде също след добра доза късмет, подари ви я Везалов след като загубихте пряк сблъсък за титлата на Герена и отново в Разград смятаха, че ще сте втори. Предизвика злоба, това е факт и тогава бях сред малкото, които твърдяха че сами сме си виновни за изпуснатата титла. Неуместни примери. Титлите, които взимахте наистина с разлика и лесно дойдоха после.
Странно е как не схващаш очевидното: един отбор освен с куп национали
не може да дърпа футбола на България напред. Би могло да стане само ако в другите отбори в отговор инвестират сериозно и разумно, което не се случва (и не, не твърдя че някой ни е виновен, просто е факт).
Казах и казвам за последно: радвайте се на успехите си, най-добрите в страната сте, вашето време е. Но не се изживявайте като футболния локомотив на държавата.