Инцидентите на мача от финалния кръг в Разград

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Инцидентите на мача от финалния кръг в Разград

Мнениеот GOLEADOR » 26 май 2012 17:04

Проблема е само и единствено в Разград.
1.Полицията няма никакъв проблем да не допусне на стадиона хора употребили алкохол или такива които носят бомбички.700 фена!Та това е шепа народ.Защо са пуснати обаче на стадиона ще разберета , ако прочетете точка две!
2.Защо Домусчиев наема мутри от Варна и ги въоръжава с ножове и колове.За да колят!Полицията е под контрола му (спомнете си как те се отнесоха с Херо и Младенов)и бойната му група може да действа безнаказано.

3.Съд за Домусчиев!
4.Оставка на шефа на полицията в Разград!
5.Оставка на Боби Михайлов!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
sneludik
Контакти:

Мнениеот sneludik » 26 май 2012 17:06

Adramelech написа:
Като нахлухте в Мездра - виновни бяха хората от Локото, че не били викнали полиция, а някакви чички.
Като ви изметоха от Герена - виновни бяха полицаите, че ви били изкарали.

Няма угодия и във всички ситуации, все не сте виновни, е как става тоя номер?

:lol: :lol: :lol: А де и ние това питаме??? :lol: :lol: :lol:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 26 май 2012 17:10

Случилото се в Разград е изключително тъжно и показва сериозна част от проблемите на съвременното българско общество. Да, знам, че предизвиква смях първото ми изречение, но го казвам напълно сериозно. На първо място изниква проблемът за т. нар. ултраси. Да си подкрепяш отбора не означава да хвърляш бомбички по хора. И проблемът не е, че не трябвало там да има фенове, проблемът е в малоумието да използваш подобно нещо срещу човек. Аз как мога да ходя на мачове, да викам, да скандирам, да си подкрепям отбора и да не правя глупости същевременно? Хора, които нямат собствена индивидуалност искат да се причисляват към дадена група, за да се чувстват значими. Така беше навремето със скейтъри, метъли, пънкари и т. н. Не може ли просто да си Иван, Драган или някой друг, който има различни интереси, а не ултрасът Иван, пънкарят Иван и т. н. Футболът е удоволствие, радост, тъга, огромна емоция. Той ти дава нещо уникално. Но той не е омраза, не е бомбички, не е бой, не е изкривени от простащина физиономии, каквито има навсякъде. Призивите за срутване на даден град или даден стадион показват нагледно какво значи думата глупак. Толкова по темата за едната страна на нещата. Сега за другата, т. н. охранители, здрави момчета или както беше модерно навремето названието мутри. Голяма част от написаното за дадени фенове се отнася и за тях. Липсата на мозъчна дейност ги кара да се мислят за световни шампиони по каквото се сетите. Само че точно това тяхно мислене ги кара цял живот да бъдат слуги и момчета за всичко на разни хора като Домусчиев. Нищо лично към него. Заслужава поздравления за отбора, който изгради за толкова кратко време, напълно заслужено спечели титлата и купата. Само че не знам какъв човек трябва да си, за да наемеш целенасочено разни биячи, за да ОХРАНЯВАТ и да съблюдават сигурността на стадиона. В България охранители няма, има биячи. Няма как да очакваш нещо различно от тези хора, освен случилото се. Огромна грешка на Домусчиев, която хвърля съвсем заслужено петно върху имиджа му на футболен благодетел и порядъчен бизнесмен. На последно място, но изобщо не и по важност, идва родната полиция. Явно в Разград нямат опит със справяне с подобни ситуации, нормално е, отборът им никога досега не е бил в А група. Само че за тази цел, ако се наложи, хора от София да бъдат пратени, да помагат, да ръководят, ако се наложи, организацията по сигурността на мача. Не може да охраняваш футболен мач, все едно е градски панаир, несериозно е. Не може при вида на бой от страна на дадена група от ЦИВИЛНИ граждани (стюарди) спрямо друга (футболни фенове) ти да гледаш отстрани или да отиде един полицай на своя отговорност и смелост и да ги МОЛИ да спрат. Съжалявам, обаче на секундата се уволнява началника на полицията в Разград, ако изобщо на Цветанов и компания им пука. Работата на полицията е да служи на гражданите, да ги охранява, да им помага, да осигурява сигурността им. Работата им не е да бездействат, работата им не е и да бият хората, както сме виждали и по стадиони, и по протести. В тази държава всеки един човек, бил той футболен фен, охранител, полицай или какъвто и да било друг, трябва да разбере, че няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО ПРАВО да наранява останалите. Нито униформата, нито бръснатата глава, нито мускулите, нито тениската секюрити, нито шала да даден отбор, ти дават правото да биеш някого, да го целиш с бомбички, да го ръгаш с нож, да го блъскаш в метална ограда и т.н. Да, емоциите са налице. Без тях не може. Викане, псуване, тия неща са нормални по стадионите. Но случилото се не е нормално. И аз се изнервям на мач, но нито удрям някого, нито чупя нещо, нито хвърлям нещо. Явно, че все пак всичко опира до МАНТАЛИТЕТ.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 26 май 2012 17:15

Има една поговорка -кога стана циганин-кога ти почерня г**а, много насериозно се взеха тея от разград, затова разни измислени отбори мястото им е в В група. да арестуваш Херо с полиция това го няма никъде. :twisted:

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 26 май 2012 17:25

Логиката: "Защото лицето Х от 7ми ред хвърл бомби , дай да набием/намушкаме лицето Y от 1ви ред, защото ония ни е далечко" ми звучи смешно.
Проблема , че на трибуните е имало хора с бомбички си е изцяло на Лудогорец и по специално на пропускателния режим.
Проблема , че са наели съмнителни "стюарди" с неясни функции отново си е на Лудогорец.
Това , че буферната зона е 10 метра е пак на главата на Лудогорец.
Общо взето доста сериозни пропуски.

Потребителски аватар
Allein
Контакти:

Мнениеот Allein » 26 май 2012 17:37

Коментарът ми по темата ще го започна с кратко описание за себе си. Редовно ходя по мачове, никога не са ме били, никога не съм влизал в конфликти на стадиона. Винаги мирно и кротко съм подкрепял отбора си и дори за момент не съм си помислял, че мога да извърша някоя простотия, от която могат да пострадат хора около мен и изобщо на стадиона.
Присъствах на Лудогорец - ЦСКА, бях на Левски - ЦСКА на Герена, видях изстъпленията срещу публиката на Левски на дербито от 28.10.11, както и бях на вандалските им прояви на 10.05.2008, когато сектор Б на Армията бе опустошен.
Приликите и разликите в събитията между въпросните мачове / ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ /:
1. Лудогорец - ЦСКА
* В публиката на ЦСКА се беше събрала, както най-голямата измет от нея, така и нормални, обикновени хора, които бяха пропътували стотици километри, за да подкрепят отбора си;
* Проверките минаваха относително спокойно и бяха къде щателни, къде не чак толкова;
* Изродите, които мятаха бомбички и ракети към сектор А, където се намираха феновете на Лудогорец бяха не повече от 10 и лесно можеха да бъдат видени, разпознати и изведени, а след това да си понесат последствията за погромите, които сътвориха. - не се случи. Всичките тези умствено увредени елементи трябва да бъдат лишени доживот от правото да посещават спортни мероприятия.
=> Пропуск беше това, че не осуетиха вкарването на пиратките/бомбичките от страна на полиция/стюарди, а повярвайте ми, ако искаха можеха без грам проблеми
=> Твърдо против съм липсата на пиротехника по стадионите, но това трябва да е съгласувано и трябва да бъде само и единствено за подкрепа на отбора и колорит на публиката, нали все пак не сме на опера или театър /диема-увредените да си ходят в англия/
* След края на мача, с последния съдийски сигнал, моментално се появиха добре сложени хора, облечение в зелени шушляци, които размятайки прътове и палки / позицията ми не позволяваше да видя ножове / се засилиха към оградата на сектора за гости. Реакцията на нашите / не я оправдавам / беше нормална, тъй като срещу теб идват провокативно настроени лумпени / да, същите лумпени, каквито са и част от привържениците на ЦСКА /. Нашите започнаха да блъскат по оградата с ръце и крака, докато ордите в зелено започнаха да удрят с металните пръти по оградата и хората, а след съвсем малко, изтръгнаха едно от знамената на ЦСКА, поставени върху оградата. Едва тогава, след 2-3 минутно неучастие и гледане как зелените шушляци удрят и ръгат хората по оградите с металните предмети, полицията взе мерки и ги изтласка на 15тина метра. Домусчиев има основна заслуга за случилото се не само заради зелените си мутри, но и заради това, че ни накараха 30-40 миннути след края на мача да висим в тая клетка, затворени като животни. Вместо веднага след края на мача да напуснем стадиона, каквото беше желанието на огромна част от хората.
2. Левски - ЦСКА 26.02.12 / накратко, само ще опиша прилики и разлики /
*40-50 човека 30 минути преди началото на мача започнаха да трошат оградите и скелетата на някогашните седалки в сектор Г на Герена.
=> При наличие на полиция почти 1 към 1 с публика, в която съотношението мъже / жени+деца беше почти 1 към 1 сами си вадете извода дали не беше умишлено оставянето на лумпените да трошат и да създават напрежение.
* След като спря да се трошуии / 15 минута на мача / всичко утихна, ЦСКА водеше, тея 40-50 човека се кротнаха, въпреки че не трябваше да са там.
* 45 минута. При АБСОЛЮТНАТА ЛИПСА на каквато и да е провокация, на каквото и да е поведение на ЦЯЛАТА ПУБЛИКА на ЦСКА, изведнъж по заповед органите на МВР започнаха със заповеди да гони ЦЯЛАТА ПУБЛИКА НА ЦСКА. Изчакаха минута-две и влязоха с БОЙ. При наличие на близо 50% или 1000-1500 / по различни данни / жени и деца, полицията влезе с щитове, палки, брони - робокопи и започна да бие на месо, без оглед на възраст, пол...
- за изцепката на МВР и решението им да пребият и изкарат виновни една публика, само и само да си улеснят живота и да се играят дербитата само на националния, мога не дипломна работа, ами книга да напиша, но това е една друга тема.
3. ЦСКА - Левски 28.10.12
От това, което видях от сектор Г, в Б сектор бяха останали момчета, които събираха остатъците от хореографията си, когато изведнъж, от нищото се струпаха масово полицаи с щитове и палки, които след около 30секунди, предполагам спор с хората прибиращи знамена, трансперанти и прочие, ги подгониха и биха за няма нищо...
- това ми се струва инсценирано от полицията
4. ЦСКА - Левски 10.05.2008.
* Разликата между този мач и гореизброените е, че тогава почти цялата публика / останалата в края и след края на мача / масово трошеше и палеше седалки от сектор Б на Армията. Тук боят донякъде е оправдан, защото нямаше друго противодействие.

ПП1. За коментара от преди няколко страници: Нито е редно да оправдаваш хвърлянето на бомби с това, че са допуснати, нито е редно да обясняваш, че някой си е заслужил боя, защото е мятал и да оправдаваш зелените.
ПП2. За коментара от преди няколко страници: Домусчиев е писано агънце, защото е пратил биячите си да "спасяват" Разград от коментари във фейсбук? И то да "спасява" Разград още преди да се е случило каквото и да било, и изобщо да има каквито и да било наченки за нещо?
ПП3. Мнението ми за изчадията, които трошаха оградите на Герена е същото като това за тези на мача онзи ден. Най-вероятно са и едни и същи де, защото хем полицията ги знае, хем ги допуска, лично съм присъствал на такива изпълнения...
ПП4. Честито на Лудогорец, пожелавам им успех в Шл и дано успеят да влезнат в групите :)
ПП5. Отношението към Херо и Стойчо просто е показателно за културата, възпитанието и манталитета на Домусчиев :) Много хубави неща направи в Разград, стадион, школа, база, отбор. Но с мачовете Лудогорец - Черноморец и Лудогорец - ЦСКА се компрометира жестоко...

camarasa
Контакти:

Мнениеот camarasa » 26 май 2012 17:44

[quote="LoveAndPeace"]Логиката: "Защото лицето Х от 7ми ред хвърл бомби , дай да набием/намушкаме лицето Y от 1ви ред, защото ония ни е далечко" ми звучи смешно.
Проблема , че на трибуните е имало хора с бомбички си е изцяло на Лудогорец и по специално на пропускателния режим.
Проблема , че са наели съмнителни "стюарди" с неясни функции отново си е на Лудогорец.
Това , че буферната зона е 10 метра е пак на главата на Лудогорец.
Общо взето доста сериозни пропуски.[/
По принцип вината е субективно понятие, няма вина за цяла агитка или за всички стюарди, и за всички полицаи.
Виновен е този, който е заплашвал, допускал е хора с бомби, побоища, лоша организация и т.н.
Виновен е този, който разпореди да се изведат с извити ръце Херо и Стойчо, този който нарича спортния противник смешко, тъпанар, некадърник...а сам не плаща данъци.

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 26 май 2012 17:53

добре де в Мездра ви бяха виновни че не ви спрели, сега в Разград ви виновни че много грубо ви спрели.. какъв точно подход искате? Да ви пуснат на тревата да се разгърнете в македонска фаланга срещу полиция, стюарди, домакинска публика и да влезете в ръкопашен бой?

седи си мирен, чопли си семките и да видим кой стюард ще ти посегне :roll:

не случайно агитката на Локо пловдив дойде да ви бие в Сандански. Където и да идете създавате проблеми. С коя друга публика има толкова инциденти и нахлувания на терена колкото с вашата

Потребителски аватар
s.i.s
Контакти:

Мнениеот s.i.s » 26 май 2012 18:02

Red Warrior написа:Не ви ли стана ясно, че в агитката на ЦСКА е имало провокатори внедрени от Домус Бей, които да мятат бомби. Сигурен съм, че ако мача беше в полза на ЦСКА същите тези стюарди и внедрени фенове, щяха да направят същото като в Мездра за да не завърши мача и Дамус Бей отново да вдигне купата. :roll:

ти наистина си психично болен :) ,ще падна от смях с теб

camarasa
Контакти:

Мнениеот camarasa » 26 май 2012 18:06

Vailo написа:добре де в Мездра ви бяха виновни че не ви спрели, сега в Разград ви виновни че много грубо ви спрели.. какъв точно подход искате? Да ви пуснат на тревата да се разгърнете в македонска фаланга срещу полиция, стюарди, домакинска публика и да влезете в ръкопашен бой?

седи си мирен, чопли си семките и да видим кой стюард ще ти посегне :roll:

не случайно агитката на Локо пловдив дойде да ви бие в Сандански. Където и да идете създавате проблеми. С коя друга публика има толкова инциденти и нахлувания на терена колкото с вашата

Наясно ли си , че такова понятие като колективна отговорност няма.
Който е виновен, да си носи последствията, но полиция да извежда с извити ръце треньори, да гледа как бият хора,как се вадят ножове,това е НЕДОПУСТИМО...

Върни се в “Лудогорец”