Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
El Commandante

Re: Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Мнениеот El Commandante » 15 окт 2013 23:46

honda написа:Уважавам мнението ти и старанието ти да бъдеш обективен и затова ще си позволя да ти задам няколко въпроса:
1. Колко кораба и какъв тонаж имаше ПБМФ в момента на приватизацията приватизацията и колко в момента?- Спазен ли е приватизационния договор?
2. Колко служители имаше ПБМФ в момента на приватизация и колко в момента?- спазен ли е приватизационния договор.
3. Беше ли офертата на братя Домусчиеви за ПБМФ най-изгодната за държавата?
4. Изплатени ли са всички заплати на всички служители на ПБМФ?
5. Плащат ли се осигуровки на моряците от ПБМФ?
6. Колко кораба на ПБМФ са под български флаг?- Спазен ли е приватизационния договор?
7. Печеливша за държавата ли беше приватизацията на ПБМФ?
В интерес на истината ,ако аз бях на мястото на Домусчиеви , действията ми след приватизацията щяха да бъдат доста близки до това ,което те направиха.

Веднага си признавам че с тази конкретно част на бизнеса на Кирил Домусчиев не съм наясно, имам някакъв поглед върху някои от другите предприятия.
Обаче,някои коментари:

1. Броя на корабите едва ли е основен показател за това дали бизнеса е печеливш-представи си че имаш 100 кораба на по 100 години. Не е ли по-гот да имаш 50 на по 5 години?
2. Съжалявам и съчувствам на съкратените служители, обаче понякога намалаването на щата е наложителна мярка.
3. Въпрос: колко бяха кандидатите и с колко беше по-добра офертата на Домусчиев? Доколкото си спомням-с много.
4.Нямам никаква представа. В Биовет например всичко се плаща до стотинката и на секундата.
5. Няма логика да не се плащат.
6. Тая врътка с флаговете я има навсякъде, неслучайно Либерия има най-големия флот на света,ако се сещаш...
7. Мога само да предполагам че да...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
sneludik
Контакти:

Мнениеот sneludik » 16 окт 2013 08:51

honda написа:Най-искрено се надявам ( и ти го пожелавам) да не се налга на теб или на твой близък да се прави MRI и тогава да разбереш кое по-важно. Точно за това съм написал , образованието и здравеопазването. Повярвай ми много по-важни са от професионалния спорт. Ако хората от разградския регион бяха по-добре образовани(не искам да обиждам никого) дали нямаше да има нужда от по-малко пари за помощи. Аз предпочитам България да прилича на Израел, а не Бразилия. Колко и какви успехи на израелския спорт може да споменеш(изключвам мъжкия клубен баскетбол),но за сметка на това имат най-много нобелови лауреати и се счита ,че имат най-добрата образователна система ,отделно всеки израелски гражданин минава специално обучение след завършването на което уменията му в бойните изкуства се равняват на 1-ви дан(черен колан),което значи и никак не лоша физическа подготовка. Във всяка една голяма многонационална компания е пълно с евреи ,които са доказали качествата си и добрата си подготовка,Има един принцип"Ако не знаеш какво да правиш, прави това ,което правят евреите" На другия полюс е Бразилия - страна с невероятни успехи в спорта, но едва ли някой може да посочи Бразилия като модел за подражание. Страна дала на света невероятни спортисти - особено във футбола и във смесените бойни изкуства, отделно бразилките се славят като едни от най-красивите жени(моето лично мнение е малко по-различно по въпроса ;) ) .Общо взето зрелища- спорт , танци, фиеста, празненства- не звучи ли прекалено познато ;) .
Да се върнем по темата. Ако аз бях кмет на Разград бих организирал допитване до гражданите на Общината- какво искат , нов стадион или инвестиции в други области. Все пак гражданите имат право сами да решат какво е по-важно за тях. Както се казва- "Глас народен, глас Божий"
Относно Домусчиеви- смея да твърдя ,че познавам работата им по-добре отколкото бих желал ;) Виж,кой е първия човек в този форум споменал името Кирил Домусчиев. Задава ли сте си въпроса защо избраха като място на инвестиците си във футбола Разград, а не Варна,след като основните им инвестициив бизнеса са във Варна,когато станаха собственици на ПБМФ в параходството работеха над 7000 човека в огромната си част варненци.Както примерно Мики Айрисън спонсорира Маями Хийтс, HAL спонсорира сиатълските отбори. Най-искрено ви пожелавам ФК Лудогорец да има по-различна съдба от ПБМФ.

Само за протокола ще ти кажа,че миналото лято баща ми почина от рак и съм наясно колко и къде в БГ има ЯМР... :!:
Не сравнявай БГ с Израел,лично имам приятел който по баща е евреин и живее в Израел,спред техните обичаи обаче е българин,защото там не се гледа какъв е бащата,а е важно майката от къде е! Както сам казва,целия свят се избива да им ближе задника,защото парите са там и без спорт са номер едно. :lol:
Бразилия,ах Бразилия...Държавата която принадлежи към една от водещите места в света на запаси от желязна руда, манган, боксит, цинк, стратегически суровини (берилий, ниобий, тантал и цирконий руди),дали и кой ги обратва?
Сети се сам!
И още нещо ,което малко хора знаят,преди Домусчиев да вземе Лудогорец,е искал Дунав Русе,но не знам поради какви причини са му отказали,чувал съм дори,че преди Русе е искал да инвестира във Варна,но и там не се е получило.Така,че Разград е плод на чиста случайност
Когато никой не инвестира в общината ти,с радост ще приемеш всеки проект,който е добре дошъл с цел инвестиция,но това няма как да го видиш от твоята камбанария.

И не ми говори за образование,Разград е дал доста на България от към интелектуални капацитети ,справка http://bg.wikipedia.org/wiki/
Не ми се занимава да възхвалявам града,явно е,че нищо не знаеш за нашия град,поне не говори наизуст,колко сме образовани.Образованието ни е прилично,често учители от Разград получат приза Учител на Годината.
Точно заради лошите условия на живот,доста нтелигентни и млади хора не са вече в града,затова всяко начинание,без значение от какво естество касаещо инвестиции в града е добре дошло!!!

Айде държавата да не се стиска,а да дава парите,защото на следващите избори никой от червения Разград,няма да подкрепи Станишев и компания... :lol: :lol: :lol:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 16 окт 2013 10:37

iliyan написа:El Commandante , нещо се шегуваш !!! Я ме светни тогава защо бавят заплатите с месеци в БМФ която също е собственост на братята ?!
Аз си мислех , че в Разград има само Антибиотик , щото завода за стъкло отдавна го няма !
Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София, България.[1]
Майка му е дългогодишен директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира чрез фонд „Напредък“, основан от него и брат му Георги
.
Как ще го коментираш това а ?!

Това не е вярно. Ето какво казва Домусчиев:

"Баща ми и майка ми работеха в енергетиката. Стигнаха до едно ниво и не можеха да вървят нагоре, защото не бяха партийни членове. Семейството ми е от интелектуалци, но тогава не живеехме богато"
http://www.sportal.bg/news.php?news=448740

Навремето нямаше как да станеш директор на завод без да си партиен член! Бащата на Домусчиев е родом от ловешко, не майка му. Семейството му е живяло в София.
Имаше едно интервю, което сега не мога да намеря. Там Домусчиев казва, че няма нищо вярно в това, което много са преписали от Уикипедия и казва точно какво е работила майка му в София.
Другото, което е важно е, че приватизацията на завод "Балкан" е можела да му даде тлясък в бизнеса само ако го е продал на печелба след придобиването му. Заводът не е в печеливш бранш, че да му даде нещо наготово. Завод с голяма история, но по времето на приватизацията нищо особено като пазарни позиции.
Единственото за което може да се подозира Домусчиев е това, че е сключил изгодни за него сделки с държавата. Нещо, което е цел на всеки бизнесмен.
Гледам, че някои сравняват Домусчиев с поставените лица на ДПС - Пеевски и Цветан Василев. Това показва само колко са далеч от истината. Основната сила на Василев е малката му банка в която държавата (може би случайно :mrgreen: ) беше пратила голяма част от финансовия си ресурс. И двамата имат явни връзки с политическа сила и притежават медии, което е най-лошото срастване на бизнес с политика и медии. При Домусчиев няма срастване с медии и политически сили. Той се стреми да се разбира добре с тези, които са на власт. Затова и проспeрира при различни управления.

iliyan

Мнениеот iliyan » 16 окт 2013 11:16

tsonpen написа:Навремето нямаше как да станеш директор на завод без да си партиен член! Бащата на Домусчиев е родом от ловешко, не майка му. Семейството му е живяло в София.
Имаше едно интервю, което сега не мога да намеря. Там Домусчиев казва, че няма нищо вярно в това, което много са преписали от Уикипедия и казва точно какво е работила майка му в София.
Другото, което е важно е, че приватизацията на завод "Балкан" е можела да му даде тлясък в бизнеса само ако го е продал на печелба след придобиването му. Заводът не е в печеливш бранш, че да му даде нещо наготово. Завод с голяма история, но по времето на приватизацията нищо особено като пазарни позиции.
Единственото за което може да се подозира Домусчиев е това, че е сключил изгодни за него сделки с държавата. Нещо, което е цел на всеки бизнесмен.
Гледам, че някои сравняват Домусчиев с поставените лица на ДПС - Пеевски и Цветан Василев. Това показва само колко са далеч от истината. Основната сила на Василев е малката му банка в която държавата (може би случайно :mrgreen: ) беше пратила голяма част от финансовия си ресурс. И двамата имат явни връзки с политическа сила и притежават медии, което е най-лошото срастване на бизнес с политика и медии. При Домусчиев няма срастване с медии и политически сили. Той се стреми да се разбира добре с тези, които са на власт. Затова и проспeрира при различни управления.

И защо да вярвам на един изявен лъжец като Киро , а не на уважаван проект като Wikipedia a ?!
Един завод като Балкан може много да даде , ако имаш малко мозък в главата ;)
Слагаш няколко фирми на входа и една изхода и ставаш милионер , но затова трябва директора на завода да ти е майка ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 16 окт 2013 11:42

iliyan написа:
tsonpen написа:Навремето нямаше как да станеш директор на завод без да си партиен член! Бащата на Домусчиев е родом от ловешко, не майка му. Семейството му е живяло в София.

И защо да вярвам на един изявен лъжец като Киро , а не на уважаван проект като Wikipedia a ?!

След минута и аз мога да напиша в Уикипедия, че не майка му, а баща му е бил директор на "Балкан" Ловеч.
А ще обясниш ли как директор на завод влияе на раздържавяване с приватизационен фонд?
Цялата работа е, че някой е чул-недочул нещо и цяла пасмина папагали (нямам предвид жълти! ;) ) повтарят една глупост без да мислят.

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 16 окт 2013 11:43

iliyan написа:Слагаш няколко фирми на входа и една изхода и ставаш милионер , но затова трябва директора на завода да ти е майка ;)

Ахахаха....входа,изхода,лявото,дясното крило...гачели говорим за Норилски Никел или за Газпром, не за завод за колелета....айде стига смешки...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 16 окт 2013 11:46

tsonpen написа:Гледам, че някои сравняват Домусчиев с поставените лица на ДПС - Пеевски и Цветан Василев.

Аре по-полека с тва за Цв.Василев,а?

Държавата си била държала ресурса там,АХАХАХАХАХХАХХАХА, ако някви кирливи 400 милиона са ресурса на държавата,ебем ти държавата.
Цветан Василев има зад гърба си бизнес за 10 милиарда,момче, и тва че е отпуснал на оная Ирена или кой беше там некви пари за некъв медиен проект,знаеш ли колко го прави поставено лице на ДПС?
Николко,ето колко...

Въобще-съвет-кефете се че имате свестен собственик и не зяпайте по чуждите паници...особено в нашта.... :mrgreen:

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 16 окт 2013 12:03

El Commandante написа:
tsonpen написа:Гледам, че някои сравняват Домусчиев с поставените лица на ДПС - Пеевски и Цветан Василев.

Аре по-полека с тва за Цв.Василев,а?

Държавата си била държала ресурса там,АХАХАХАХАХХАХХАХА, ако някви кирливи 400 милиона са ресурса на държавата,ебем ти държавата.
Цветан Василев има зад гърба си бизнес за 10 милиарда,момче, и тва че е отпуснал на оная Ирена или кой беше там некви пари за некъв медиен проект,знаеш ли колко го прави поставено лице на ДПС?
Николко,ето колко...

Въобще-съвет-кефете се че имате свестен собственик и не зяпайте по чуждите паници...особено в нашта.... :mrgreen:

Сори, че изместваме темата. Може би знаеш повече по бизнеса на Василев. Това което аз съм гледал е съпоставка на частните и държавните средства в банката му и се вижда, че държавните са в пъти повече. Което е неестествено и повече от подозрително. Още по-подозрително е, че по едно време банката му беше основно предпочетена от държавата пред всички други банки.
Какъв е другият му бизнес? БТК, медии и какво още?
Не харесвам и начина по който атакува Икономедия. Те са от малкото, които си позволяват да пишат смело и независимо. Направиха го и спрямо него и помията не закъсня.
Колкото до отпуснатите пари (както пишеш), това не може да стане просто така, като нормални бизнес отношения. Такива колосални суми не се отпускат на някаква бивша шефка на тотото само защото е направила добър проект. Такива пари се отпускат само на наши хора или на подставени лица. Ако въпросната едрокалибрена дама имаше някаква подобаваща бизнесистория и активи - ОК. Но случаят не е такъв и нещата много миришат.

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 16 окт 2013 12:16

tsonpen написа:Какъв е другият му бизнес? БТК, медии и какво още?

Изображение

P.S. Така като се загледах, в тая схема по-горе са пропуснати поне още 5 основни фирми....така че смятай за кво иде реч....

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 16 окт 2013 13:09

Вижда се, че банкирането и застраховането са основен бизнес и там е съсредоточен над 50% от капитала. На следващо място са БТК и Булгартабак. Имаше наскоро предположение, че се правят законови промени за да може да се изтика повече бизнес с търговия с цигари във веригата будки на Василев, които се появиха наскоро.
Мен лично подобна струкура, изградена основно около една банка, която пък има основен бизнес с държавата, ме притеснява. Още повече заради включването на медийна империя и неприкритите връзки в политиката. Гледам да не изпадам в критика, основана на слухове. Нямам нищо против "Ботев" Пловдив и се радвам, че клубът става по-силен с инвестициите. Но впечатлението ми за бизнеса на Василев си го изграждам независимо.

Върни се в “Лудогорец”