ЛЕ: Лацио - Лудогорец - 0:1 FT

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

fiesta
Контакти:

Re: Лудогорец-Лацио 1/16 финали Лига Европа !

Мнениеот fiesta » 26 яну 2014 18:04

Tommi написа:
fiesta написа:
Вчера бях изумен, когато видях трима централни защитници в стартовия състав на Лацио. Това определено не беше нормално. Точно с този ход обаче Еди Рея изненада Ювентус, защото те играха само с двама централни нападатели (3-5-2). Срещу Лудогорец това ще е самоубийствен ход обаче. Плюс това бековете на Лацио (Каванда и Конко, в случая) така поемат най-голямата тежест в целия отбор, защото са принудени да играят по целия терен. Затова очаквам в скоро време Конко пак да има контузия.

Последна подробност: Лацио нямат собствен стадион. Олимпико не е техен. И го делят с Рома. Което е много голяма ирония, впредвид колко двата отбора се обичат.

За италианските отбори не е необичайно да играят с трима централни защитници и халф-бекове. Даже по мое мнение те са единствените, които могат да приложат успешно постройка с трима стопери. Да не забравяме, че тази философия се изповядва още при катеначото, където има либеро и двама стопери. Всъщност снощи лациалите играха 5-4-1, така че срещу Разград изобщо няма да е самоубийствен ход, даже напротив. Разградчани на няколко пъти доказаха, че срещу добре организирана защита им е много трудно и не могат да бият. При атака халф-бековете на римляните се включват малко по-напред, а Ернанес и Кандрева подпомагат Клозе, при което се получава 3-4-3 и ще има много неприятности за разградската защита.
От видяното снощи ми се затвърди мнението, че Разград трябва да се молят да бъдат подценени, иначе не ги виждам.

Между другото, в Италия е често срещано два отбора от един град да делят общ стадион.

За стадиона тогава е странно, защото няколко пъти във форума на Лацио съм чел, че привържениците на Лацио отчитат като грешка на Лотито, че си нямат собствен стадион.

Точно с тези трима централни защитници ще е самоубийство за Лацио да играе срещу Лудогорец. Бавни са, груби са и част от тях (Биава) са пред отказване от футбола. А ако бековете са изнесени по-напред, според мен, ще е пак самоубийствено, защото Лудогорец са много добри на контра-атаки. И последно: не е ли 4-5-1, а не 5-4-1, формацията, която е най-добра срещу 4-2-3-1?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 яну 2014 19:26

fiesta написа:За стадиона тогава е странно, защото няколко пъти във форума на Лацио съм чел, че привържениците на Лацио отчитат като грешка на Лотито, че си нямат собствен стадион.

Точно с тези трима централни защитници ще е самоубийство за Лацио да играе срещу Лудогорец. Бавни са, груби са и част от тях (Биава) са пред отказване от футбола. А ако бековете са изнесени по-напред, според мен, ще е пак самоубийствено, защото Лудогорец са много добри на контра-атаки. И последно: не е ли 4-5-1, а не 5-4-1, формацията, която е най-добра срещу 4-2-3-1?

Лацио си използва този стадион от 50-те години на миналия век (ако не бъркам), така че едва-ли трябва да се обвинява само Лотито. :)
Не може да се каже категорично, че някоя схема е най-добрата спрямо друга. :) Не е важна само схемата, а и тактиката, персоналните задачи на играчите, уменията на футболистите и други фактори. А на практика 4-2-3-1 е 4-5-1. :) При 4-5-1 халфовете в центъра могат да са разположени по различен начин и има няколко разновидности на тази схема. 4-1-4-1 и 4-3-2-1 също могат да се възприемат на разновидност на 4-5-1.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

fiesta
Контакти:

Мнениеот fiesta » 26 яну 2014 19:53

Tommi написа:
fiesta написа:За стадиона тогава е странно, защото няколко пъти във форума на Лацио съм чел, че привържениците на Лацио отчитат като грешка на Лотито, че си нямат собствен стадион.

Лацио си използва този стадион от 50-те години на миналия век (ако не бъркам), така че едва-ли трябва да се обвинява само Лотито. :)
Не може да се каже категорично, че някоя схема е най-добрата спрямо друга. :) Не е важна само схемата, а и тактиката, персоналните задачи на играчите, уменията на футболистите и други фактори. А на практика 4-2-3-1 е 4-5-1. :) При 4-5-1 халфовете в центъра могат да са разположени по различен начин и има няколко разновидности на тази схема. 4-1-4-1 и 4-3-2-1 също могат да се възприемат на разновидност на 4-5-1.

Точно. Аз затова се втрещих като видях тези трима централни бранители. За да поставяш трима централни и да изнасяш халфовете напред, значи нещата са станали много отчаяни.

Според мен Еди Рея прави грешка като залага на Диас и Биава да спасяват положението. През 2010-2012 може и да са играли добре и затова да са били титуляри, но сега смея да твърдя, че са много зле. Плюс това се носят слухове, че Рея е поискал от Лотито две класни попълнения, които до сега никъде не се виждат.

И така в крайна сметка излиза, че ако бековете на Лацио продължават да се контузват с това темпо и да са в такава отвратителна форма, значи римляните ще станат доста предвидими и уязвими във фаза защита. А ако Лацио могат да си намерят четири читави защитника до 20. Февруари, Лудогорец ще се бори за равенство в Рим.

Други подробности, които не бях писал са:
- във вчерашния мач с Ювентус останах с впечатление, че Ювентус подцениха Лацио. По една или друга причина;
- Лацио заслужаваше да победи Ювентус, най-малкото заради неотсъдената втора дузпа;
- Лацио имат много тежка програма до мача с Лудогорец. Два мача с Наполи за купата, които са им много важни, за да имат шансове пак да играят в Европа другата година. Мач с Рома, където победата също им осмисля сезона. И две тежки гостувания на слабаци, където задължително трябва да вземат точки. Ако стане издънка някъде, целия отбор ще го отнесе. От Лотито, до играчите;
- скаутите на Лудогорец ще видят в следващите пет мача на Лацио всичко, което Лацио може да предложи в момента. Поради затрудненото положение, в което се намира;

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 яну 2014 23:00

Ще видим. За мен Лацио не е никак слаб отбор и играе футбол на доста високо ниво за нашите стандарти.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 27 яну 2014 00:25

Не следя италианското калчо, камоли пък Лацио. Това, което обсъдихте тук бе за мен доста любопитно. Благодаря!
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 30 яну 2014 10:17

Лацио отпаднаха от надпреварата за Купата. Остава им Серия "А", където са 10-ти от 20 отбора и ЛЕ...
[center]Изображение[/center]

fiesta
Контакти:

Мнениеот fiesta » 30 яну 2014 17:33

Лацио отпаднаха от (богатия, играещ с титулярите си) Наполи за купата. Като играха на практика с резервния си състав. И двата факта ме карат да смятам, че Лацио "по традиция" ще зареже Лига Европа, за да се бори за 5-тото място в първенството. През 2012-а Рея пак го направи този "номер". А сега точките между 9-тото място (не е 10-и Лацио в Калчото, девети е) и 5-тото е само пет точки.

Плюс това, прогнозата ми, че Конко ПАК ще се контузи, се сбъдна. Малоумната схема на игра Рея, плюс чупливостта на Конко и Раду сега остави Лацио на практика без бекове. Така че ми е много интересно какво ще измъдри Рея сега.
Следващата ми прогноза е, че Лулич яко ще се здуха, защото ще играе във всички мачове от сега до 20. Февруари. Ако не се контузи и той.

Друга моя прогноза е, че Лацио ще загуби разгромно от Рома на 9-и. Е тогава ще е интересно какво ще стане в отбора. Ще пуснат ли невъзстановения Раду в дербито, за да се контузи по-трайно? Ще има ли още контузени заради експериментите на Рея? Ще се сменя ли пак треньор?

Последната интересна новина е, че Лацио с всички сили се опитва да продаде най-добрия си играч, Ернанеш. Това пък ме кара да мисля, че Лотито яко го е закъсал с парите.

Затова, според мен, интересните неща при Лацио тепърва предстоят.

fiesta
Контакти:

Мнениеот fiesta » 30 яну 2014 18:13

"Продължават да се събират фенове на Лацио пред базата "Формело" и да искат разговор с ръководството на отбора. Сълзите на Ернанеш не останаха не забелязани и феновете искат да говорят с Лотито и Таре и изобщо има ли цели този отбор. Ще има мощни протести, ако Лотито продаде Ернанеш, аз му пожелавам бял ден да не види, докато е жив. Става горещо в последните 48 часа..."

Източник: http://lazio-bulgaria.com/index.php/topic,238.210.html

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 31 яну 2014 21:55

Днес е постъпила оферта за наем на Клозе от Арсенал на стойност 2млн.евро и Лацио са я отхвърлили!
Та,пак си помислете дали Клозе е толкова стар и ,дали Лацио са преодолим отбор?!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

hijack1
Контакти:

Мнениеот hijack1 » 31 яну 2014 23:28

Не са в цветущо състояние, както и ПСВ не бяха в такова. Особено положението с Ернанес. Това колко пари дават Арсенал не мисля, че има значение - в последния ден от трансферния прозорец се плащат повече пари отколкото е нормално, защото отборите са на зор, а Арсенал нямат нападател. Ако искаш да докажеш нещо извади някакви стойностни аргументи.

Върни се в “Лудогорец”