Tommi написа:fiesta написа:
Вчера бях изумен, когато видях трима централни защитници в стартовия състав на Лацио. Това определено не беше нормално. Точно с този ход обаче Еди Рея изненада Ювентус, защото те играха само с двама централни нападатели (3-5-2). Срещу Лудогорец това ще е самоубийствен ход обаче. Плюс това бековете на Лацио (Каванда и Конко, в случая) така поемат най-голямата тежест в целия отбор, защото са принудени да играят по целия терен. Затова очаквам в скоро време Конко пак да има контузия.
Последна подробност: Лацио нямат собствен стадион. Олимпико не е техен. И го делят с Рома. Което е много голяма ирония, впредвид колко двата отбора се обичат.
За италианските отбори не е необичайно да играят с трима централни защитници и халф-бекове. Даже по мое мнение те са единствените, които могат да приложат успешно постройка с трима стопери. Да не забравяме, че тази философия се изповядва още при катеначото, където има либеро и двама стопери. Всъщност снощи лациалите играха 5-4-1, така че срещу Разград изобщо няма да е самоубийствен ход, даже напротив. Разградчани на няколко пъти доказаха, че срещу добре организирана защита им е много трудно и не могат да бият. При атака халф-бековете на римляните се включват малко по-напред, а Ернанес и Кандрева подпомагат Клозе, при което се получава 3-4-3 и ще има много неприятности за разградската защита.
От видяното снощи ми се затвърди мнението, че Разград трябва да се молят да бъдат подценени, иначе не ги виждам.
Между другото, в Италия е често срещано два отбора от един град да делят общ стадион.
За стадиона тогава е странно, защото няколко пъти във форума на Лацио съм чел, че привържениците на Лацио отчитат като грешка на Лотито, че си нямат собствен стадион.
Точно с тези трима централни защитници ще е самоубийство за Лацио да играе срещу Лудогорец. Бавни са, груби са и част от тях (Биава) са пред отказване от футбола. А ако бековете са изнесени по-напред, според мен, ще е пак самоубийствено, защото Лудогорец са много добри на контра-атаки. И последно: не е ли 4-5-1, а не 5-4-1, формацията, която е най-добра срещу 4-2-3-1?