Държавата отпусна 3 милиона лева за „Лудогорец Арена“

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Държавата отпусна 3 милиона лева за „Лудогорец Арена“

Мнениеот BRF » 12 фев 2014 20:15

tsonpen написа:
petbezdeset написа:Парите за стадиона бяха отпуснати 2 месеца след като чичко Паричко изрева, а хората за ВиК мрежа са ги отрязали :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Парите за стадиона - даваш 3 или 4, получаваш стадион за 20 или 30 млн. (с терена, осветлението и другите вече направени неща от частния инвеститор). И ги иска клуб - отличник от нуждаеща се част на България. Напълно обоснована инвестиция.
А това, че правителството разпределя парите по партиен признак и много реални нужди са останали неудовлетворени, а много суми ще са профукани е съвсем, съвсем друга тема. Тука правителството ли да обсъждаме? Оставка!

Така е!Всяко правителство разпределя парите за общини на база,кой е от моята партия!Аз като бургазлия съм доста облагодетелстван от този начин на разпределяне :oops: последните 4 години!Друг е въпроса,че и тук в Бургас има доста хора,които подготвят тия проекти!В този ред на мисли,ми е много странно отпускането на тази сума от 3 милиона,само на база на желанието от страна на Община Разград!Винаги съм мислил,че трябва да има проект,кое,как ще става и колко би струвало и едва тогава да се кандидатсва!Само на голите приказки на собственика на вашия отбор ми звучи несериозно!С това не казвам,че съм против тази...субсидия!

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 12 фев 2014 21:11

tsonpen написа:
BadBoy написа:В крайна сметка никъде не пише, каква е причината да се откажат от първия проект и да правят нов, а точно това е питането ми.

Може да има две причини. Първата е, че същински проект може да няма, а само идеен. И най-вероятно е така, защото никога не е имало готовност за строеж на новите трибуни и абсолютно яснота какво се цели. Втората е, че дори и да е имало подробен проект (в което се съмнявам), той вече едва ли е актуален. Изображенията, които намираме са от лятото на 2011, когато отборът едва беше влязъл в А група. Никаква яснота не е имало каква категория да се гони и не се е знаело какъв успех ще има проектът, колко публика ще привлича и т.н.
Ако идейният проект маркира общата визия, капацитета, разпределението, то сега в същинския ще трябва да има чертеж на всеки детайл, например от металната конструкция на козирката. И дори този детайл да го има в архитектурния проект, после конструкторите го правят пак, нанасят промени и дори да имат съвършен 3Д модел, го печатат на хартия в изгледи, защото после Пешо с каската от 3Д модели не разбира, както преди това и другият в цеха, където режат, огъват и заваряват.
А срокът на проектирането ми се вижда амбициозен, дано успеят за средата на март.
Сега да не кажете, че се правя на специалист по всичко. По принцип съм проектант, но в друга област. Но ми се е налагало на няколко пъти да участвам в екипи с архитекти и конструктори. Последният път беше една изкелиферчена фасада, съставена от уникални метални елементи за емблематична сграда в столица от Западна Европа.

То тогава основите, които се положиха не са съобразени с никакви строителни норми?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 13 фев 2014 02:31

BadBoy написа:
tsonpen написа:
BadBoy написа:В крайна сметка никъде не пише, каква е причината да се откажат от първия проект и да правят нов, а точно това е питането ми.

Може да има две причини. Първата е, че същински проект може да няма, а само идеен. И най-вероятно е така, защото никога не е имало готовност за строеж на новите трибуни и абсолютно яснота какво се цели. Втората е, че дори и да е имало подробен проект (в което се съмнявам), той вече едва ли е актуален. Изображенията, които намираме са от лятото на 2011, когато отборът едва беше влязъл в А група. Никаква яснота не е имало каква категория да се гони и не се е знаело какъв успех ще има проектът, колко публика ще привлича и т.н.
Ако идейният проект маркира общата визия, капацитета, разпределението, то сега в същинския ще трябва да има чертеж на всеки детайл, например от металната конструкция на козирката. И дори този детайл да го има в архитектурния проект, после конструкторите го правят пак, нанасят промени и дори да имат съвършен 3Д модел, го печатат на хартия в изгледи, защото после Пешо с каската от 3Д модели не разбира, както преди това и другият в цеха, където режат, огъват и заваряват.
А срокът на проектирането ми се вижда амбициозен, дано успеят за средата на март.
Сега да не кажете, че се правя на специалист по всичко. По принцип съм проектант, но в друга област. Но ми се е налагало на няколко пъти да участвам в екипи с архитекти и конструктори. Последният път беше една изкелиферчена фасада, съставена от уникални метални елементи за емблематична сграда в столица от Западна Европа.

То тогава основите, които се положиха не са съобразени с никакви строителни норми?

Напротив.Събаря се всичко освен първите няколко реда на трите трибини и целия гостуващ сектор.След ремонтите от Лудогорец казаха ,че ще надграждат от тях новите трибуни.Няма да е съвсем от нищото.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 13 фев 2014 09:17

Parmalat написа:Напротив.Събаря се всичко освен първите няколко реда на трите трибини и целия гостуващ сектор.След ремонтите от Лудогорец казаха ,че ще надграждат от тях новите трибуни.Няма да е съвсем от нищото.

И от страната на гостуващия сектор има изградени 3 реда, които остават, но те са веднага зад вратата. Феновете на Слован бяха настанени там. Това, което е в клетката ще се събаря, а преди бях научил, че планират да има плътни стени между гостуващия и съседните домакински сектори.
[center]Изображение[/center]

kev1n
Контакти:

Мнениеот kev1n » 13 фев 2014 10:35

сектор В едва ли ще го съборят.. там има място за дострояване, а и единственото което му липсва са 5-6-7 реда, санитарни възли на всеки вход, нови 2-3 входа със стълбички - като по този начин може да се реши проблема с ценовото разпределение на местата и козирка :) това е :) поинтересувах се, и като цяло, съвременното строене, и не само това на стадиони, представлява редене на лего. има си кажи речи готови елементи, и след изливането и полагането на основите се свързват и подреждат. по този принцеп са правени и трибуните на гнездото, ако се загледате можете да видите отделните елементи. стадиона на валенсия също се строи по този начин.

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 13 фев 2014 14:45

Чудя се на акъла на г-н Домусчиев. Защо му трябва реконструкция на стадиона ? Че кога повече феновете на столичните "грандчета" ще видят на живо що- годе отбор от средна европейска класа ? :mrgreen:

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 13 фев 2014 15:40

Четейки дискусията ми се струва, че нещо около стадиона се кара през пръсти, но скоро ще се разбере.
Това било част от еди какво си, другото от друго, в крайна сметка, както вече беше споделено има строителни норми, които трябва да бъдат спазени и току така няма, как да почнеш да редиш строителни елементи.

Домусчиев май неочакваш, че ще ще има финансова помощ и показа някакви рендърчета, но сега топката е в неговите ръце и той май ще се окаже, че не е готов.
Изображение

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 13 фев 2014 16:22

PFC Litex написа:...Домусчиев май неочакваш, че ще ще има финансова помощ и показа някакви рендърчета, но сега топката е в неговите ръце и той май ще се окаже, че не е готов.

На няколко пъти споделих същото! Дай боже да не сме прави!
Аз съм от Микре Юнайтед

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 13 фев 2014 16:38

Тия неща не стават бързо. Как да направят бюджет, като финансирането не беше ясно. А как да правят същински проект, като няма ясен бюджет. Самите пари нямам информация кога реално влизат в общината и как излизат оттам (обществени поръчки, ала-бала).
А там дето някой пита дали нещо се прави през пръсти - ние просто коментираме на база оскъдната и дори никаква информация, която имаме и споделяме наблюденията си. В България е традиция или да се забрави паркинга или инфраструктурата и достъпа до съоръжението. И тъй като паркинга няма да се забрави (задължителен е), остават улиците и тротоарите, които са общински. По-скоро аз се опасявам, че ще ги пропуснат, но може и да греша. Сега при сектор В улицата май има само едно мижаво тротоарче с 1.5 м ширина. От другата страна май пак е един в долната част с 2 метра ширина. Ако тръгнат и коли от паркингите - става страшно. Това не е някакво чудо, а ситуация от едно време както във всеки малък, провинциален град. Стадионът пък е малко наврян - от едната страна са две училища, от другата парк със зоологическа градина, отгоре бизнес парк, отдолу басейн с хотелче. И достъпът е само южно по две улички от двете му страни. Любопитно е как ще се реши всичко. Може и добре да го направят. Засега проектите на клуба са перфектни. Общината изостава, но в интерес на истината наваксва колко може.
[center]Изображение[/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 13 фев 2014 16:45

tsonpen написа:Тия неща не стават бързо. Как да направят бюджет, като финансирането не беше ясно. А как да правят същински проект, като няма ясен бюджет. Самите пари нямам информация кога реално влизат в общината и как излизат оттам (обществени поръчки, ала-бала).
А там дето някой пита дали нещо се прави през пръсти - ние просто коментираме на база оскъдната и дори никаква информация, която имаме и споделяме наблюденията си. В България е традиция или да се забрави паркинга или инфраструктурата и достъпа до съоръжението. И тъй като паркинга няма да се забрави (задължителен е), остават улиците и тротоарите, които са общински. По-скоро аз се опасявам, че ще ги пропуснат, но може и да греша. Сега при сектор В улицата май има само едно мижаво тротоарче с 1.5 м ширина. От другата страна май пак е един в долната част с 2 метра ширина. Ако тръгнат и коли от паркингите - става страшно. Това не е някакво чудо, а ситуация от едно време както във всеки малък, провинциален град. Стадионът пък е малко наврян - от едната страна са две училища, от другата парк със зоологическа градина, отгоре бизнес парк, отдолу басейн с хотелче. И достъпът е само южно по две улички от двете му страни. Любопитно е как ще се реши всичко. Може и добре да го направят. Засега проектите на клуба са перфектни. Общината изостава, но в интерес на истината наваксва колко може.

Варианта е на 50-100 метра от стадиона да се направи открит паркинг или подземен и надземен
такъв.

Изображение

Изображение

Изображение
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Върни се в “Лудогорец”