Новите привърженици на стария футбол

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Мистри

Re: Новите привърженици на стария футбол

Мнениеот Мистри » 27 ное 2014 19:58

galin56 написа:
ohoboho написа:тази лудост остава в статистиката, но не и в сърцето

Това не го разбраха феновете на отбори, които (в някои случаи) за последно са играли приличен футбол преди те да се родят - какво има в сърцето няма абсолютно никакво значение. Колко е голям един клуб не се мери по фенската му база, а по успехите, които са част от статистиката. Към момента Лудогорец има 4 точки в шампионската. Към момента също така нямаме отбор с по-добро постижение на най-най-голямата сцена в световния футбол (и не, КЕШ няма нищо общо с този турнир сега), шансовете в обозримо бъдеще това да се промени също са малки (всъщност шансовете на който и да е отбор изобщо да влезе са доста ниски, нека не се лъжем..). Това остава в статистиката и това е важното - другото са димки и песни за отбори, на които най-големият им успех е че ги е бил еди кой си голям отбор.

Да си подкрепя човек отбора дори когато е с полу-аматьорски статус е чудесно. Да се мерят спортни успехи на базата на фенска любов обаче е меко казано несериозно ;)

Прав си за почти всичко. Аз съм 85' година, тоест водя съзнателен живот от 96-97-ма насам. Ами за мен ЦСКА и Левски никога не са били грандове. Винаги са се борили в Европа с посредствени отбори и повечето пъти са падали. Единственото изключение беше Левски когато стигна четвърт финал за УЕФА. За 20 години толкова. Фенове също нямат кой знае колко, стадионите им по време на мачове са пусти. Така, че изобщо не са ми на сърцето в тоя смисъл от статията. Сега много се кефя на мачовете на Лудогорец, защото играят равностойно с най-добрите(без гостуването на Базел). Ако бях в София щях да ида и на мачовете.
Изобщо не е вярно, че на хората не им пука особено. Напротив много хора гледат мачовете им в Европа и много се кефят.

Това мнение обобщава всичко , което се случва в тази държава.
Няма история, няма минало, няма традиции, няма ценности.
Всичко , което се случва сега-"кефи".
Всичко преди- незначително, омаловажава се и на кого му пука.
В нормалните страни, нормалните хора , уважават постиженията на предците си.
Всеки велик спортист, отбор, политик, казва-"За мен еталон беше..., Учил съм се от..."
А тук всичко започва от...нас.
Затова има само проблясъци , а обикновено ни мачкат.
Ние сме народ без корени.
И Цар Симеон е бил велик, ама ...бил.И няма фенове.
Боко е сега.Има " фенове". И играе. :lol:
[offtopic]знам ,че повечето няма да ме разберат, но това не ги прави по-умни.[/offtopic]
Изображение

Изображение

stf
Контакти:

Мнениеот stf » 27 ное 2014 20:00

Никои друг отбор след идването на демокрацията , не е получавал такъв медиен комфорт ( а не само и медиен) като Лудогорец. Опитва се натрапи мнението ,че ако не подкрепяш Лудогорец не подкрепяш българското. Ако не си гледал мачовете , никъде няма да видиш по медиите за отменения гол на Роналдо за засада въпреки , че нямаше такава , снощи задържане не мога се сетя Моци ли беше Минев ли беше чиста дузпа за Ливърпуул , коментатора на повторенията всячески се опитваше да не засегне темата и дори не я коментира. Всички така се стремят да не кажат лоша дума за Лудогорец в своите коментари .
Почти всички мачове на Лудогорец са съобразени с тези в Европа , играят или петъка или неделя за да имат повече време за почивка , и от ЦСКА като повдигнаха проблема едва ли не какво изнагляват тея . Ама това не ти е Марек след мача треньора да излиза и казва " не исках да ни обвиняват после че сме наритали Лудогорец преди техния мач".
При Цска и Левски има някакво равновесие , червените журналисти ласкаят , Сините по- студени , и обратното когато Левски бие , и така се получава някаква реална оценка за нещатата някъде по-средата . Ама виж сега всички зад Лудогорец и гледат само да не кажат лоша дума за отбора . Когато Цска би Ливърпуул с 1-0 на Амфилд , този мач дори не се предаваше по българска телевизия .
Дразни ме и това , че се опитват си присвоят феновете, като бяха фенове на Лудогорец къде им беше хореографията , или хореография се прави само от лумпели , европейската публика на Лудогорец не прави това. Къде бяха феновете на Лудогорец с домакинството с ПСВ Айндховен от ЛЕ или пък с Черноморец Одеса ( мач които гарантира преминаването им на пред в ЛЕ). Дразни ме това , че се опитват ми го натрапят да ги подкрепям ( ПС. бил съм за тях в почти всеки мач които съм им гледал в Европа , с изключение на някои които са ми били безразлични мачове). Оле и снощи тез се скъсаха да викат за головете на Лудогорец така не си спомням коментатор да е викла за гол на националния . Първия гол "какъв невероятен гол на Лудогорец , каква тактическа мъдрост на Дерменджиев , че пуснал еди кои си , какво изпълнение" и това коментари на чисто вратарски гол при които вратаря изпуска топката. Времената били друго по време на КЕШ , ама кога български отбор си е позволявал да купи бек за 1.5 милиона евро. Левски и Цска карат на свободни трансфери в последно време и какво стана Левски ги биха с 3 на 2 Цска пък им водят с пет точки в класирането. А иначе ако слушаш журналистите Лудогорец това Лудогорец онова класа на останалите отбори а-у бла бла бла. И едва ли не всеки мач където падали , съдията ги бил прецакал , и видиш ли те били по-добрия отбор. Гледах мача им с Ливърпуул 1-вия по един стреим , като погледнах коментарите в БГ саитовете имах чувството че съм гледал напълно друг мач.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 ное 2014 20:15

galin56 написа:....Аз съм 85' година, тоест водя съзнателен живот от 96-97-ма насам. Ами за мен ЦСКА и Левски никога не са били грандове. Винаги са се борили в Европа с посредствени отбори и повечето пъти са падали. Единственото изключение беше Левски когато стигна четвърт финал за УЕФА. За 20 години толкова. Фенове също нямат кой знае колко, стадионите им по време на мачове са пусти. Така, че изобщо не са ми на сърцето в тоя смисъл от статията. Сега много се кефя на мачовете на Лудогорец, защото играят равностойно с най-добрите(без гостуването на Базел). Ако бях в София щях да ида и на мачовете...

Ами и твоето мнение няма никаква стойност за мен и само доброто ми възпитание и вродената ми деликатност ме спират да кажа, какво точно мисля за него и за теб като негов автор. :lol: Иначе съм напълно съгласен с написаното от Мистри и бих се подписал под всеки ред от неговото мнение. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

pupesh
Контакти:

Мнениеот pupesh » 27 ное 2014 20:30

Какво ви пука на всички! Нали до 1-2 години Лудогорец няма да го има!Тогава всички тия 40 000 ще идват на вашите мачове в ШЛ!Само Левски!Само ЦСКА!Нищо ново под слънцето,всичко ще бъде добре забравено старо!
фен на еднодневката

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 27 ное 2014 20:59

Това което прави ''Лудогорец'' наистина за пореден път изкара най-грозната черта на нашата нация-завистта.
Никой не е длъжен да ги подкрепя, ама оляхте се с тази помия върху тях.Копаете им гроба, а не знам дали синьо-червените ''братчеди'' не осъзнават ,че те самите вече са в него.
Ум не ми го побира, ако това което прави Разград , го правеше МВР или МНО,сега журналя тип Ники Александров или Томислава , та те можеха да вече да с масиран инфаркт.То нямаше да бъде истерия, епопеи....уви за тяхна жалост(или радост) засега не се очертава.
Може би ''стария футбол'' с ''новите привърженици'' ни припомни и изкара , най-хубавото от най-великата игра.
А то е, че това е преди всичко игра, не война.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 27 ное 2014 21:05

Глупости, пълни глупости!
Единия му се ще да се забрани на новоизлюпени грандове да събират публика! Другия сънува, че публиката е само за ЦСКА и Левски! Трети пищи за миналото на умряло, но пък не признава настоящето, защото не се пише от правилния отбор! Четвърти откровено си комплексарничи, но с интонация на ерудит!
Сравнения между ЦСКА и Левски с Лудогорец са излишни! Разградчани определено се състезават в различна категория от софийските грандове!
Лудогорец определено спечелиха хиляди симпатии заради положителните качества показани на стадиона през последните около 4 години! За сметка на това пък старите грандове си изпразниха трибуните за има няма 25 години!
Едните градят, другите рушат! Как да ги сравняваш тогава!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Луд Гидия 123
Контакти:

Мнениеот Луд Гидия 123 » 27 ное 2014 21:32

fen-fen написа:
ohoboho написа:
Балкански Орел написа:Съгласен съм на 101%.
На мен ми става още по-тъжно когато на националите ходят 50 човека, а на този отбор се пълни стадиона и се вика "българи юнаци" големи жалкари сме...

1. Лудогорец играе най-добрият футбол показван от български отбор за последните 20на години.
2. Националите винаги са били слаби (с изключение на едно поколение в цялата си история), но сега са по-зле дори от стандарта си.
3. "Турците" в Лудогорец се раздават пъти повече от "българите" в национала - еднакво спънати са в краката, обаче едните показват хъс. Другите демонстрират явна незаинтересованост.

Трябва да се разбере - футболистите това работят. Кой колкото може - но да дават всичко от себе си. От друга страна - аз като зрител съм им клиент. И ако виждам как сбирщина пияници се разхождат демонстративно по терена това е директно обида за мен (това са националите). Когато виждам същите пияници да дават всичко от себе си - това ме радва (това са Лудогорец). Просто е - на национала ще му се вика "българи юнаци" когато покаже 50% от хъса на турците от Лудогорец ;)

В тоя ред на мисли ще добавя за "турците от Лудогорец". Тези скандирания са наистина много грозни. Тъжно е. Знаеш ли защо? Защото турци няма нито в отбора, нито в шаба на Лудогорец, нито пък собственика ни е такъв. Феновете на Лудогорец също не са турци, и когато българин обижда българин на турчин, това си братоубийство. Произхождам от християнско семейство, дядо ми и баща ми са завършили семинария, говорят 7 езика. Празнувам имен ден на Никулден, дъщеря ми носи името на първата библейска жена. Името на жена ми е възпято в много български народни песни.......И когато детето ме пита - " Тате защо ни викат турци?" Аз освен да и отговоря - "Те се шегуват тате"......Какво да и отговоря? Относно турците.......има в региона ни турци. Идват от селата след 7 ми клас за да завършат средното си образование. Не знам защо смятате, че те са втора категория хора. Ами не са...повярвайте ми. И сега какво не трябва да ходят по мачове ли, защото са турци!? Както при нас, така и при тях има доста невежи. Всъщност къде в България няма турци и цигани!?

Добре си го казал друже!
Гарваните грачат грозно, зловещо..................а орлите си летят.

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 27 ное 2014 22:51

Луд Гидия 123 написа:
fen-fen написа:
ohoboho написа:
Балкански Орел написа:Съгласен съм на 101%.
На мен ми става още по-тъжно когато на националите ходят 50 човека, а на този отбор се пълни стадиона и се вика "българи юнаци" големи жалкари сме...

1. Лудогорец играе най-добрият футбол показван от български отбор за последните 20на години.
2. Националите винаги са били слаби (с изключение на едно поколение в цялата си история), но сега са по-зле дори от стандарта си.
3. "Турците" в Лудогорец се раздават пъти повече от "българите" в национала - еднакво спънати са в краката, обаче едните показват хъс. Другите демонстрират явна незаинтересованост.

Трябва да се разбере - футболистите това работят. Кой колкото може - но да дават всичко от себе си. От друга страна - аз като зрител съм им клиент. И ако виждам как сбирщина пияници се разхождат демонстративно по терена това е директно обида за мен (това са националите). Когато виждам същите пияници да дават всичко от себе си - това ме радва (това са Лудогорец). Просто е - на национала ще му се вика "българи юнаци" когато покаже 50% от хъса на турците от Лудогорец ;)

В тоя ред на мисли ще добавя за "турците от Лудогорец". Тези скандирания са наистина много грозни. Тъжно е. Знаеш ли защо? Защото турци няма нито в отбора, нито в шаба на Лудогорец, нито пък собственика ни е такъв. Феновете на Лудогорец също не са турци, и когато българин обижда българин на турчин, това си братоубийство. Произхождам от християнско семейство, дядо ми и баща ми са завършили семинария, говорят 7 езика. Празнувам имен ден на Никулден, дъщеря ми носи името на първата библейска жена. Името на жена ми е възпято в много български народни песни.......И когато детето ме пита - " Тате защо ни викат турци?" Аз освен да и отговоря - "Те се шегуват тате"......Какво да и отговоря? Относно турците.......има в региона ни турци. Идват от селата след 7 ми клас за да завършат средното си образование. Не знам защо смятате, че те са втора категория хора. Ами не са...повярвайте ми. И сега какво не трябва да ходят по мачове ли, защото са турци!? Както при нас, така и при тях има доста невежи. Всъщност къде в България няма турци и цигани!?

Добре си го казал друже!

Жалко е, че интелигентни хора се налага да се обясняват на идиоти! Нивото на някои индивиди е безобразно. Няма смисъл да се обясняваме на идиоти и да се чувстваме зле от факта, че нашият отбор, който сме гледали като деца (в Б и В група) сега е на гребена на вълната. Не ми дреме, че чорбаро-говедарската сган (не визирам нормалните фенове на Левски и ЦСКА) я боли от това! Просто слънцето изгря на нашата улица!
Относно феновете и малоумната статия, ще кажа, че ако продължаваме така, от отбор с фенове само от регион Разград ще станем отбор с фенове в цялата страна. В училището на сина ми 2/3 са от Лудогорец, а не от Черно море и Спартак. Повечето деца завиждат (благородно разбира се) на сина ми, че е бил на важни мачове на отбора, няма да продължавам, защото е ясно.
На тези които много ги боли, че Лудогорец е там където е в момента мога да пожелая лека вечер!
Аз съм от Микре Юнайтед

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 27 ное 2014 22:57

Captain Stottlemeyer написа:
galin56 написа:....Аз съм 85' година, тоест водя съзнателен живот от 96-97-ма насам. Ами за мен ЦСКА и Левски никога не са били грандове. Винаги са се борили в Европа с посредствени отбори и повечето пъти са падали. Единственото изключение беше Левски когато стигна четвърт финал за УЕФА. За 20 години толкова. Фенове също нямат кой знае колко, стадионите им по време на мачове са пусти. Така, че изобщо не са ми на сърцето в тоя смисъл от статията. Сега много се кефя на мачовете на Лудогорец, защото играят равностойно с най-добрите(без гостуването на Базел). Ако бях в София щях да ида и на мачовете...

Ами и твоето мнение няма никаква стойност за мен и само доброто ми възпитание и вродената ми деликатност ме спират да кажа, какво точно мисля за него и за теб като негов автор. :lol: Иначе съм напълно съгласен с написаното от Мистри и бих се подписал под всеки ред от неговото мнение. :)

Аз съм доста по-възрастен от момчето!
Свидетел съм на живо на някои от "най -блестящите" мигове на Левски-Спартак в Европейските турнири (Щтутгарт- 2 пъти и Вележ) и съм му бил фен всеки път когато мие е давал възможност, заради пристрастието ми към добрия футбол, но:
-Смея да твърдя че момчето е стигнало до верния извод за цялостната история на "грандовете" независимо от ограниченото време с което е разполагало за да го направи - или е добър анализатор или е възпитал дарбата да бъде обективен!
-Абсолютна истина е, че в повече от 40 години назад няма Български футболен тим, който да е играл толкова равностойно, технически и физически на Европейските футболни колоси! Уточнявам че около онзи четвърт финал Левски не срещна такива!
- Колкото и много да са "великите" моменти на ЦСКА и Левски, те са избрани щастливи мигове от тъжна като цяло история! Тази история която разказват е само една демагогия, насочена към самите тях в опит да заличи горчивия вкус от настоящето и перманентната липса на самочувствие.
- В действителност преди 40 години на стадионите имаше много повече публика, но всеки "гражданин", разполагаше с уйкенд свободно време, телевизията излъчваше рядко и с качество в което трудно разпознаваш отбора си, а пиротехническите средства и наркотиците бяха елемент единствено на научната фантастика и криминалните романи! Откакто споменатата литература се настани реално на стадионите, а качеството на телевизионните предавания предоставя възможност да наблюдаваш мача по-добре и безопасно от вкъщи, на стадионите на "грандовете" останаха само литературни герои.
- Добре е че има млади хора, които не се крият зад пристрастията си за да формират ненужни и грешни настроения, а са възложили на очите си и здравата логика да формират мирогледа си - с повече такива и държавата и футбола и имат по-добро бъдеще!
Благодарим ти за оценката, която сам си дадохте капитане! :oops:
Без нея виртуалното пространство щеше да бъде някак пусто, а и мнението Ви нямаше да бъде оценено по достойнство! :shock: :roll:

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 28 ное 2014 00:11

На никой не му пука за Лудогорест в мачовете им в А група
Празни стадиони , грозен футбой и много скандали
Да напълниха стадиона на националния отбор само щот играха с европски отбори . Хората определено искаха да видат Реал , Базел и може би Ливърпул ьВсичко друго е бошлав работа
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Върни се в “Лудогорец”