galin56 написа:ohoboho написа:тази лудост остава в статистиката, но не и в сърцето
Това не го разбраха феновете на отбори, които (в някои случаи) за последно са играли приличен футбол преди те да се родят - какво има в сърцето няма абсолютно никакво значение. Колко е голям един клуб не се мери по фенската му база, а по успехите, които са част от статистиката. Към момента Лудогорец има 4 точки в шампионската. Към момента също така нямаме отбор с по-добро постижение на най-най-голямата сцена в световния футбол (и не, КЕШ няма нищо общо с този турнир сега), шансовете в обозримо бъдеще това да се промени също са малки (всъщност шансовете на който и да е отбор изобщо да влезе са доста ниски, нека не се лъжем..). Това остава в статистиката и това е важното - другото са димки и песни за отбори, на които най-големият им успех е че ги е бил еди кой си голям отбор.
Да си подкрепя човек отбора дори когато е с полу-аматьорски статус е чудесно. Да се мерят спортни успехи на базата на фенска любов обаче е меко казано несериозно
Прав си за почти всичко. Аз съм 85' година, тоест водя съзнателен живот от 96-97-ма насам. Ами за мен ЦСКА и Левски никога не са били грандове. Винаги са се борили в Европа с посредствени отбори и повечето пъти са падали. Единственото изключение беше Левски когато стигна четвърт финал за УЕФА. За 20 години толкова. Фенове също нямат кой знае колко, стадионите им по време на мачове са пусти. Така, че изобщо не са ми на сърцето в тоя смисъл от статията. Сега много се кефя на мачовете на Лудогорец, защото играят равностойно с най-добрите(без гостуването на Базел). Ако бях в София щях да ида и на мачовете.
Изобщо не е вярно, че на хората не им пука особено. Напротив много хора гледат мачовете им в Европа и много се кефят.
Това мнение обобщава всичко , което се случва в тази държава.
Няма история, няма минало, няма традиции, няма ценности.
Всичко , което се случва сега-"кефи".
Всичко преди- незначително, омаловажава се и на кого му пука.
В нормалните страни, нормалните хора , уважават постиженията на предците си.
Всеки велик спортист, отбор, политик, казва-"За мен еталон беше..., Учил съм се от..."
А тук всичко започва от...нас.
Затова има само проблясъци , а обикновено ни мачкат.
Ние сме народ без корени.
И Цар Симеон е бил велик, ама ...бил.И няма фенове.
Боко е сега.Има " фенове". И играе.

[offtopic]знам ,че повечето няма да ме разберат, но това не ги прави по-умни.[/offtopic]