Държавата отпусна 3 милиона лева за „Лудогорец Арена“

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BadBoy

Re: Държавата отпусна 3 милиона лева за „Лудогорец Арена“

Мнениеот BadBoy » 12 фев 2014 00:45

Parmalat написа:
BadBoy написа:За какво им е нов проект, това значи, че са се отказали от настоящия.

Ето

В момента усилено и на високи обороти се изработва идейният проект за обновяване на стадион „Лудогорец Арена“, така че той да може да приема мачове от висок ранг, съобщи днес пред журналисти кметът на общината Денчо Бояджиев, цитиран от БТА.
„Топката е в ръцете на собственика на футболния шампион Кирил Домусчиев, ние сме готови. Когато от футболния клуб изготвят проекта, те ще го представят пред Общинския съвет, който ще вземе решение относно участието на Община Разград като партньор, тъй като стадионът е публична общинска собственост. В края на февруари или началото на март се очаква проектът да бъде готов и да започне изграждането.
Става въпрос за високо строителство, цялата трибуна ще бъде съборена, ще се построи сграда с всички комуникации съгласно изискванията на УЕФА за стадион с четири звезди. Ще има четири трибуни. Докато се строи стадионът, официалните домакински мачове ще се играят в базата „Гнездо на орли“, където ще се изградят 2500-3000 седящи места.Там ще се изградят и две-три игрища, пансион за Детско-юношеската школа и хотел“, обясни Бояджиев.
4 милиона лева се очаква да бъде приносът на общината за ремонта на стадиона, а общата стойност се очертава да бъде 20 милиона лева.
Останалите 16 млн., или 80 поцента – ще бъдат осигурени от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, припомня БТА.

http://agrupa.news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0% ... vl0GWJ_tGY

В крайна сметка никъде не пише, каква е причината да се откажат от първия проект и да правят нов, а точно това е питането ми.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 12 фев 2014 10:17

Вероятно заради обема на средствата, а може и да са изпуснали нещо преди. Вероятно сега ще се включи и съпътстващата инфраструктура... Не знам, гадая и аз.
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

kev1n
Контакти:

Мнениеот kev1n » 12 фев 2014 10:26

Виж стрелбищото ако е общинско, може него да използват.. там перфектно, заравнено, на 1-ва линия до стадиона.. :) дето се вика перфектно :)

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 12 фев 2014 12:16

BadBoy написа:В крайна сметка никъде не пише, каква е причината да се откажат от първия проект и да правят нов, а точно това е питането ми.

Може да има две причини. Първата е, че същински проект може да няма, а само идеен. И най-вероятно е така, защото никога не е имало готовност за строеж на новите трибуни и абсолютно яснота какво се цели. Втората е, че дори и да е имало подробен проект (в което се съмнявам), той вече едва ли е актуален. Изображенията, които намираме са от лятото на 2011, когато отборът едва беше влязъл в А група. Никаква яснота не е имало каква категория да се гони и не се е знаело какъв успех ще има проектът, колко публика ще привлича и т.н.
Ако идейният проект маркира общата визия, капацитета, разпределението, то сега в същинския ще трябва да има чертеж на всеки детайл, например от металната конструкция на козирката. И дори този детайл да го има в архитектурния проект, после конструкторите го правят пак, нанасят промени и дори да имат съвършен 3Д модел, го печатат на хартия в изгледи, защото после Пешо с каската от 3Д модели не разбира, както преди това и другият в цеха, където режат, огъват и заваряват.
А срокът на проектирането ми се вижда амбициозен, дано успеят за средата на март.
Сега да не кажете, че се правя на специалист по всичко. По принцип съм проектант, но в друга област. Но ми се е налагало на няколко пъти да участвам в екипи с архитекти и конструктори. Последният път беше една изкелиферчена фасада, съставена от уникални метални елементи за емблематична сграда в столица от Западна Европа.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 12 фев 2014 12:21

kev1n написа:Виж стрелбищото ако е общинско, може него да използват.. там перфектно, заравнено, на 1-ва линия до стадиона.. :) дето се вика перфектно :)

Това ме подсети за един много голям проблем и той е достъпът до стадиона. Реално има само една улица в нормата и тя е тясно платно с две ленти за движение. Онази другата, която излиза на 5 метра от кръстовище за мен не е в ред и е въпрос на време да я затворят или нещо друго да я направят. Третата е тази, която върви покрай парка, но не ми се вижда вариант.
За момента, дори и да се направят закрити паркинги под трибуните или както предлагаш на стрелбището или базата на Паркстрой, след това няма как всичките тези коли и хора да се спуснат надолу заедно по съществуващите улици и тротоари.

kev1n
Контакти:

Мнениеот kev1n » 12 фев 2014 13:12

Вариант с подземен паркинг няма да има според мен. Това много ще оскъпи всичко. Единствен вариант, ако няма да се мести зоопарка както беше по предварителна информация, остава стрелбището. Базата на паркстрой, включва и други халета, които са си различни ЕТ–та и малки производствени цехчета - за тръби, заварки и т.н.. Та там също не е вариант. В действителност ме подсети - възможно е да ги прехвърлят към вече готовата и създадена (а скоро и модернизирана с евро средства инфраструктура) Бизнес Зона "Перистър". В такъв случей терена(за парко места) ще се освободи и то по доста културен начин! :)

мили

Мнениеот мили » 12 фев 2014 13:16

tsonpen написа:
kev1n написа:Виж стрелбищото ако е общинско, може него да използват.. там перфектно, заравнено, на 1-ва линия до стадиона.. :) дето се вика перфектно :)

Това ме подсети за един много голям проблем и той е достъпът до стадиона. Реално има само една улица в нормата и тя е тясно платно с две ленти за движение. Онази другата, която излиза на 5 метра от кръстовище за мен не е в ред и е въпрос на време да я затворят или нещо друго да я направят. Третата е тази, която върви покрай парка, но не ми се вижда вариант.
За момента, дори и да се направят закрити паркинги под трибуните или както предлагаш на стрелбището или базата на Паркстрой, след това няма как всичките тези коли и хора да се спуснат надолу заедно по съществуващите улици и тротоари.

A колите не могат ли да се отклонят направо от стрелбището към околовръстното - през един мост?

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 12 фев 2014 13:28

мили написа:
tsonpen написа:

A колите не могат ли да се отклонят направо от стрелбището към околовръстното - през един мост?

Всичко може, ама това са нови разходи, които ми се струва, че не са планирани. Може и улицата над стадиона ("Ветеринарна" ли беше) също с мост да стигне до пътя, който води към Околовръстното. Или долу (под Техникума под автотранспорт) да се направи мостче и да се "хване" същата улица с едно кръгово, но това би трябвало да са нови проекти и нови средства.
Интересно ми е как са го измислили това. Когато тръгна реконструираният стадион, улицата западно от него си остана с кратери и в ужасно състояние. Мисля, чак за мача с Динамо я асфалтираха и то много набързо в рамките на ден-два. И сега може да се получи същото - хубав стадион, а около него каквото е, такова.

petbezdeset
Контакти:

Мнениеот petbezdeset » 12 фев 2014 17:41

Кмет заплаши Чобанов със съд заради парите за общините
Кметът на Златарица Пенчо Чаневсъобщи, че подготвя иск, с който ще обжалва решението за разпределението на 500 млн. лева от публичната инвестиционна програма на правителството, съобщи Dariknews.bg.

Според градоначалника средствата за проекти на общините са разпределени несправедливо, а кабинетът е игнорирал общините, които не са част от управляващото мнозинство, сред които и Златарица.

Кметът директно обвини финансовия министър Петър Чобанов в липса на прозрачност в начина, по който оглавяваната от него комисия е одобрила проектните предложения, тъй като протоколът все още не е качен в интернет страницата на Министерски съвет.

Община Златарица е кандидатствала за финансиране с осем проекта на обща стойност 4 млн. лв., но нито един не е одобрен. Според кмета предложенията напълно са отговаряли на критериите на програмата за растеж и развитие на регионите, въпреки това са отрязани от финансиране.

Жизнено важен е един от проектите на стойност 809 хил. лв. за изграждане на ВиК мрежа в Горско Ново село и Родина. „В момента 1200 жители на двете села ползват вода от собствени водоизточници, която е негодна за пиене, тъй като концентрацията на нитрати надвишава два пъти нормата", посочи кметът.

На базата на изследване на водните проби от прокуратурата са направили предписание до кмета да вземе спешни мерки за отстраняване на проблема. Екипът на Чанев е изготвил проекта и го е внесе при областния управител, както всички останали общини. Явно комисията, разглеждала проектните предложения, ги е одобрявала по списък и на партиен принцип, жалва се Пенчо Чанев, който е единственият кмет от ВМРО.

Той е изпратил писмо до министъра на финансите Петър Чобанов с искане за среща и за публикуване на протокола от заседанието на комисията.

По този начин ще има прозрачност за мотивите за разпределението им, уточни Чанев. Той даде 20-дневен срок за отговор на министъра, след което ще бъдат предприети и по-радикални действия като протести и блокади на улици. Община Златарица подготвя и иск, с който ще обжалва министерското постановление за одобрените проекти пред Върховния административен съд.

Източник: http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/kmet-zaplashi-chobanov-sys-syd-zaradi-parite-za-obshtinite-6005241
Парите за стадиона бяха отпуснати 2 месеца след като чичко Паричко изрева, а хората за ВиК мрежа са ги отрязали :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 12 фев 2014 18:05

petbezdeset написа:Парите за стадиона бяха отпуснати 2 месеца след като чичко Паричко изрева, а хората за ВиК мрежа са ги отрязали :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Парите за стадиона - даваш 3 или 4, получаваш стадион за 20 или 30 млн. (с терена, осветлението и другите вече направени неща от частния инвеститор). И ги иска клуб - отличник от нуждаеща се част на България. Напълно обоснована инвестиция.
А това, че правителството разпределя парите по партиен признак и много реални нужди са останали неудовлетворени, а много суми ще са профукани е съвсем, съвсем друга тема. Тука правителството ли да обсъждаме? Оставка!

Върни се в “Лудогорец”