Домусчиев не дава пари на продажни журналисти и затова го плюят!
20 May 2015
От няколко дена срещу „Лудогорец“ и Кирил Домусчиев върви яростна кампания. Още в събота, ден след откриването на трибуна “Моци”, отявленият цесекар Ники Александров написа в своята медия „Гонг“ статия “Дотук, г-н Домусчиев”. В писанието си той намекваше, че заради думата „олигрофен“, казана в изблик на гняв от собственика на „Лудогорец“ по адрес на журналист от телевизионна медия, ще спре да отразява двубоите на отбора.
hodjov3.jpgСамо че, драги ми Ники /с теб заедно сме били командировка в чужбина да отразяваме мачове от Шампионската лига/, когато си писал за разградския отбор, то никога не е имало нотки на позитивизъм. Негативизмът се поражда от това, че в един момент сякаш от небитието се появи някакъв си отбор, който наруши летаргичното спокойствие и хегемонията на двата прехвалени мастодонта в българския футбол. Приятелю, аз пък ти отговарям със същото: „Дотук със спорта в „Гонг“ и „Дарик“, г-н Александров, поне за мен“.
Срещу разградския тим се изсипват тонове помия - не само от хейтъри, но и от пишещите братя. Последните сега се правят на трибуни на будното журналистическо съзнание! Аз обаче се питам къде бяха те, то когато „Литекс“ пусна най-гнусната и непобираща се в човешкия разум декларация против Кирил Домусчиев и „Лудогорец“? Тогава всички медии я публикуваха с най-голямо удоволствие!
В сутрешния блок по БТВ в понеделник, за разлика от Владимир Зарков, спечелилият доста хонорари покрай „Лудогорец“ Крум Савов също не се посвени да очерни човека, който в последните години направи толкова много за имиджа на родния футбол. И ако все пак него можем донякъде да го разберем, тъй като защитава свой подчинен, то Томас Лавчис, който преди години съсипа „Левски“, в качеството си на какъв раздава правосъдие в ефир ?
С прискърбие искам да съобщя, че на 93-годишна възраст почина дядо Хасан от исперхското село Яким Груево - единственият човек в България, който си признаваше, че не разбира и бъкел от футбол. Използвам този факт, защото в неделното си предаване по Нова Люба Кулезич /която е компетентна по темата точно колкото дядо Хасан/ почти цял час не пропускаше да засегне Кирил Домусчиев за неговата фраза! Как така изведнъж въпросната жена се загрижи за накърнената чест и достойнство на неин колега, а не обели нито дума против един политик, който нарече цял един етнос “маймуноподобни”? Разсъжденията, уважаеми читатели, оставям за Вас!
В никакъв случай не искам да ставам адвокат на Кирил Домусчиев, той си има достатъчно добри такива, но болката ми се поражда от това, че в България не ценят кадърните, можещи и преуспели хора.
И хайде да си кажем направо това, дето всички го знаят, ама на никого не му е удобно да го признае: ако Домусчиев беше раздавал пари на всички редакции и журналисти, които го молеха за това, сега щеше да си има медиен комфорт! Навремето Гриша Ганчев си купи такъв. „Независимите“ медии тогава възхваляваха „Литекс“ до небесата, но на европейската сцена изкуствено надутият се спука – тимът на Гриша Ганчев загуби безславно от унгарски отбор, за чието име едва ли някой си спомня вече.
Народът е изрекъл: щом веднъж си казал А, трябва да кажеш и Б. Логично е, че след четвъртата шампионска титла ще последва и пета. Само че при сегашното стечение на обстоятелствата в българския футбол и при желязната организация в „Лудогорец“, софийските мастодонти ще трябва да забравят за титла поне още пет години!
Мехмед ХОДЖОВ
източник:
http://www.ekip7.bg