Лудогорец - Базел - 1:0

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Re: Лудогорец - Базел

Мнениеот D.Georgiev » 23 окт 2014 15:28

RedeviL написа:
D.Georgiev написа:Всяка прилична контра ни разкъсва защитата и аз съм изненадан от неумението на Базел да направят поне една такава през второто полувреме

И на мен това ми направи впечатление! Базел откровено и с лека ръка решиха да се окопаят в защита и по този начин да затворят мача за хикс. Може би, от стратегическа гледна точка това решение на Соуса е донякъде оправдано, защото срещу Лудогорец един хикс в София и три точки в Швейцария им гарантираха добри шансове за продължаване в директните елиминации на ШЛ и сигурно място в ЛЕ. От друга страна обаче, както сам каза- защитата на Лудогорец е доста уязвима и често се пропуква при малко по-скоростни действия на противника. От Базел само се искаше да използват контра-атаки с бързо преливане в половината на Лудогорец, но явно треньорът им беше взел противоположно тактическо решение. На практика и най-слабата защита в света трудно би била преодоляна от един човек.

Абсолютно треньорска загуба вчера, видя се миналата година, че и с човек по-малко отбор може да ни надиграе (Валенсия). Далеч съм от мисълта, че ако Якин все още беше треньор, Базел нямаше да си взема мача и с човек по-малко. Поведението им беше като на отбор от Б група. Не толквоа ние си изковахме победата, колкото те си засужиха загубата. Ако си спомняш миналата година Валенсия, отрастрани Базел след изключително равностойни мачове.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 23 окт 2014 15:29

petko.h.markov написа:
RedeviL написа:Хубава и сладка победа за Лудгорец, но като че ли еуфорията от благоприятното развитие на мача донякъде замъглява реалната преценка за снощното представяне на отбора. След добрите игри с Ливърпул и особено срещу Реал, лично аз смятам, че независимо от постигнатите три точки, Лудогорец изигра най-слабия си мач в ШЛ до този момент.. На практика до гола на Минев, който беше огромна изненада за абсолютно всички, играчите в зелено нямаха кой знае каква идея, по какъв точно начин да отбележат. Виждам, че и на други хора е направило впечатление изключително бавното на моменти подаване на топката, което до голяма степен улесняваше играчите на Базел в затварянето на подстъпите към тяхната врата. Това принуди лудогорци да се опитат да преодолеят защитната стена на противника с пасове от дълбочина, но реално погледнато опасностите за швейцарците се изчепаха с един анемичен удар на Марселиньо и няколко неточни на Абало. Изключително закъснели смени на Мисиджан, Хамза и Вандерсон. Вече и на малките деца стана ясно, че формата на Безяк от миналата година просто не е същата, а ефективността му е нулева. Дори и страхотната отборна игра, която демонстират Лудогорец, не е в състояние да скрие откровената некадърност на Мишо Александров. Специално за него нямам обяснение, каква е причината да му се гласува такова огромно доверие!
Понеже гледам, че някои правят сравнения с миналогодишния двубой на Лудогорец и Базел, но не виждам да отчитат някои основни разлики оттогава. На първо място е отсъствието на най-голямата им звезда Мохамед Салах, който премина в Челси. Липсва и името на Валентин Щокър, но най-голямата им загуба е напускането на треньора им Мурат Якин, на когото се дължи основната заслуга за силния им сезон през миналата година. За тази среща също имаха немалко проблеми с контузиите на Марко Щрелер, Иван Иванов и т.н. На фона на всичко това и ранният ЧК, който получиха Базел, изводът за по-слабото представяне на играчите в зелено ми се струва логичен.

Пишеш рядко,но почти винаги точно.Позволявам си да те допълня.Мачовете с Ливърпул и Реал бяха от друго естество.Излизаш
срещу огромни отбори и си освободен психически,няма кой да те упреква,че си загубил.Освен това леко се прибираш и контраатакуваш.За това изглежда,че играеш много добре.Срещу Базел търсеха победа на всяка цена и това ги натовари психически.След червения картон Базел се затвори,а това те умеят защото са класен отбор.Вярно,не са миналогодишния отбор,но
са доста по-класен от Лудогорец.Беше много трудно да се играе срещу добре организиран,грамотен и физически добре подготвен
отбор.На фона на всичко случващо се тук,това беше положителна емоция.Нима ние не се радваме на всяка победа срещу Левски,
независимо от това,че те не са били толкова слаби никога.

Естествено отчитам и факта, че когато единият отбор води играта, а другият се защитава, логично е и празните пространства да са по-малко. В анализа ми за играта на Лудогорец се опитах да се абстрахирам от излишни сравнения с българското първенство. Коментарът ми беше насочен изцяло за представянето им в ШЛ и Европа.

dream team
Контакти:

Мнениеот dream team » 23 окт 2014 15:29

D.Georgiev написа:По-сигурен? Напротив колега, при Стойчо играхме много по неактрактивно. Защитата беше основото звено, а отборът играше често на контри. Точно при Дермеджиев се мъчим да бъдем атрактивни и атакуващи, но не се получава във всеки мач.

Точно за този мач не трябва да упрекваме Дерменджиев, изигра го много добре тактически, след като на Базел им изгониха играч и забъркаха бетона. Продължителните разигравания гарантираха сигурност, че Базел няма да направят някоя контра, но и измориха играчите на Базел, които бяха с един по-малко и съответно трябваше да тичат повече. Същевременно, ако Базел отнемеха топката, следваше моментална преса от Лудогорец и лесно връщане на владението. Реално гол трябваше да падне по-рано, имаше добри шансове, наистина не 100-процентови.

fiesta
Контакти:

Мнениеот fiesta » 23 окт 2014 15:32

D.Georgiev написа:Откакто Стоев го няма, отборът не е същият и мен лично няколко положителни резутата не могат да ми замажат очите. Отборът отново върна директния футбол в атака към, бавни хоризонтални пасове, неносещи изненада дори за отбор от калибъра на Хасково. Играта в защитата е силно влошена, допускаме изключително леки голове (Ливърпул, Левски, вторият срещу Реал, Хасково и др.) Всяка прилична контра ни разкъсва защитата и аз съм изненадан от неумението на Базел да направят поне една такава през второто полувреме. За N-ти пореден мач нямаме никаква идея как да отбележим гол и щастиви ситуации, като тази с Минев и Вандерсон ще са веднъж на десет. Играем 1:1 с втория сезон "на Петев". Кавичките са защото вече е видно на всички, доколко онова е било отбор на Петев...

Какво да кажем за играчите? От телевизии слушаме за невероятните ротации на Дермеджиев, а в реалност играем с едни и същи срещу Реал и Хасково. Никакви промени, играчи като Златински, Мисиджан и Кишада напълно излязоха от форма. На други като Хамза и Ангуло им е трудно да се адаптират, а за това осонова роля има и треньорът.

Освен в стартовия състав, сериозни грешки се допускат и при смените. Какво правеще Мисиджан на пейката до 75-тата мин? Та, почти всеки негов пробив си беше половин положение. Тоя Вандерсон за талисман ли го държим, при положение че единствените му пасове са назад? Има техника, но няма поглед над играта и двата му щастиливи гола, изобщо не ме интересуват. Ернандес е пъти по-остър и креативен играч от него.

В България всички ни научиха и всеки отбор, с треньор, разбиращ поне малко от футбол ни взема точки. Локо Сф и Берое тактически ни разпиляха, Левски ни бие с тактиката на Черно море, а Славия ни изпуска в Разград. Та дори Хасково стоеше тактически по-правилно от нас!

Парадоксът е, че когато формата ни спада, постигаме най-големите си успехи. Миналата година не сме допуснали нито един решителен гол, през последните 10 мин от мача, отбелязваха ни изклщчително трудно. Правехме страхотни контри и се НАГАЖДАХМЕ към играта на противника. Тази година има много тичане, по-атакуваща философия и никаква идея... жалко

Лудогрец има изграден стил на игра. За добро и за лошо! Също така, това което се случва сега с Лудогорец е типично за такова ниво, на което се намира в момента отбор, играещ в Шампионската Лига. Пример: Интер. По-голям бюджет, по-големи амбиции, по-големи проблеми за справяне.
Доброто: идването на испанските кондиционни треньори подобри играта на Минев и Витиня поне. А те са играчи на ключов пост в отбора.

Лошото: за съжаление си прав за Мишо Александров. Причините, които видам да се налага той са:
1. Лявото крило е по-важно да бъде с по-добри защитни, отколкото нападателни способности. А Мишо Александров определено се справя със защитата.
2. Не е намерен още един играч на този пост (заради бюджета на отбора до сега?).

Няма да е зле да се залага повече на Ернандес и Шоко. Има какво да дадат за отбора!

Хубавото е, че ако Дерменжиев се издъни сериозно, както Стоев с подготовката, тези сегашни слабости на Лудогорец като игра няма да ги има, защото Дерменджиев няма да е треньор на Лудогорец. Проблема е, дали няма да се появи някой, който е по-зле и от него.

Така че според мен е нормално да има такива амплитуди в играта на отбора. Причините:
1. Липсата на мотовация на ключови играчи заради голямата разлика в класите, и съответно стила на игра, в А Група и Шампионската Лига.
2. Липсата на български играчи на някои постове, които са свикнали да играят в А Група и едновременно с това имат качествата да играят в Шампионската Лига. Пари за тях вече има. Проблема е, че български играчи няма.
3. Младостта на отбора, която го ограничава в много направления (липса на: фенска/финансова/тренировъчна база, млади играчи, скаутска мрежа, лоби в институциите).
4. Многото мачове на отбора през сезона, които са сериозно препятствие, за който и да е отбор!

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 23 окт 2014 15:35

dream team написа:
D.Georgiev написа:По-сигурен? Напротив колега, при Стойчо играхме много по неактрактивно. Защитата беше основото звено, а отборът играше често на контри. Точно при Дермеджиев се мъчим да бъдем атрактивни и атакуващи, но не се получава във всеки мач.

Точно за този мач не трябва да упрекваме Дерменджиев, изигра го много добре тактически, след като на Базел им изгониха играч и забъркаха бетона. Продължителните разигравания гарантираха сигурност, че Базел няма да направят някоя контра, но и измориха играчите на Базел, които бяха с един по-малко и съответно трябваше да тичат повече. Същевременно, ако Базел отнемеха топката, следваше моментална преса от Лудогорец и лесно връщане на владението. Реално гол трябваше да падне по-рано, имаше добри шансове, наистина не 100-процентови.

Не визирах снощния мач. То ако и с човек повече не натиснем, не знам кога. Снощи конкретно си останахме само с натиска, за 65 мин "натиск" нямахме нито едно чисто положение. Ако не се лъжа ударатът с глава на Марселиньо беше преди това. Та за половината първо и цялото второ полувреме, се записхме един удар на Марселиньо (слаб) и един от Абало. Това беше. Мачът си отиваше към Х и дори нашите си признаха, че не са знаели как да отбележат.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 23 окт 2014 15:37

dream team написа:

Прав си според мен. Наистина обаче не разбирам, защото толкова разчита все още на Безяк. Мисиджан, Хамза и Вандерсон наистина можеше да влязат и по-рано. Последните двама често се пренебрегват повече от необходимото.

Наистина не виждам защо някои определят мачът като мега слаб. Как се играе срещу глуха защита? Много често така свършват подобни мачове независимо кой играе. Барса едва биха Апоел с късен гол за 1:0. ПСЖ също едва ги биха пак с 1:0, защото стояха на вратата по гръцки. Нищо необичайно.

Сега важното за Лудогорец е някак да победят Базел и в други мач. Ще е много по-различно, но е възможно.

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 23 окт 2014 15:42

fiesta написа:Лудогрец има изграден стил на игра. За добро и за лошо! Също така, това което се случва сега с Лудогорец е типично за такова ниво, на което се намира в момента отбор, играещ в Шампионската Лига. Пример: Интер. По-голям бюджет, по-големи амбиции, по-големи проблеми за справяне.
Доброто: идването на испанските кондиционни треньори подобри играта на Минев и Витиня поне. А те са играчи на ключов пост в отбора.

Лошото: за съжаление си прав за Мишо Александров. Причините, които видам да се налага той са:
1. Лявото крило е по-важно да бъде с по-добри защитни, отколкото нападателни способности. А Мишо Александров определено се справя със защитата.
2. Не е намерен още един играч на този пост (заради бюджета на отбора до сега?).

Няма да е зле да се залага повече на Ернандес и Шоко. Има какво да дадат за отбора!

Хубавото е, че ако Дерменжиев се издъни сериозно, както Стоев с подготовката, тези сегашни слабости на Лудогорец като игра няма да ги има, защото Дерменджиев няма да е треньор на Лудогорец. Проблема е, дали няма да се появи някой, който е по-зле и от него.

Така че според мен е нормално да има такива амплитуди в играта на отбора. Причините:
1. Липсата на мотовация на ключови играчи заради голямата разлика в класите, и съответно стила на игра, в А Група и Шампионската Лига.
2. Липсата на български играчи на някои постове, които са свикнали да играят в А Група и едновременно с това имат качествата да играят в Шампионската Лига. Пари за тях вече има. Проблема е, че български играчи няма.
3. Младостта на отбора, която го ограничава в много направления (липса на: фенска/финансова/тренировъчна база, млади играчи, скаутска мрежа, лоби в институциите).
4. Многото мачове на отбора през сезона, които са сериозно препятствие, за който и да е отбор!

Не мога да се съглася, че Стоев е объркал подготовката. Та ние толкова силен лагер не сме имали. Изобщо не знам откъде се насади тази идея. Бях спокоен в продължаването на отбора след равенството с Партизан в Разград, а те взеха че махната Стоев?!? Заради какво? Една загуба в Хасково? Не беше това причината, но явно никой няма да ни каже какво се случи...

Мишо Александров е изключително работоспособен футболист, лично аз го харесвам. Може да не е най-големият голаджия, или най-острото крило, но без него, срещу отбори като Реал и Ливърпул нямаше да изглеждаме толкова добре. Съгласен съм обаче че ни трябва крило, дори две през зимната пауза.
Последна промяна от D.Georgiev на 23 окт 2014 15:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 23 окт 2014 15:44

D.Georgiev написа:
RedeviL написа:
D.Georgiev написа:Всяка прилична контра ни разкъсва защитата и аз съм изненадан от неумението на Базел да направят поне една такава през второто полувреме

И на мен това ми направи впечатление! Базел откровено и с лека ръка решиха да се окопаят в защита и по този начин да затворят мача за хикс. Може би, от стратегическа гледна точка това решение на Соуса е донякъде оправдано, защото срещу Лудогорец един хикс в София и три точки в Швейцария им гарантираха добри шансове за продължаване в директните елиминации на ШЛ и сигурно място в ЛЕ. От друга страна обаче, както сам каза- защитата на Лудогорец е доста уязвима и често се пропуква при малко по-скоростни действия на противника. От Базел само се искаше да използват контра-атаки с бързо преливане в половината на Лудогорец, но явно треньорът им беше взел противоположно тактическо решение. На практика и най-слабата защита в света трудно би била преодоляна от един човек.

Абсолютно треньорска загуба вчера, видя се миналата година, че и с човек по-малко отбор може да ни надиграе (Валенсия). Далеч съм от мисълта, че ако Якин все още беше треньор, Базел нямаше да си взема мача и с човек по-малко. Поведението им беше като на отбор от Б група. Не толквоа ние си изковахме победата, колкото те си засужиха загубата. Ако си спомняш миналата година Валенсия, отрастрани Базел след изключително равностойни мачове.

Примерът с Валенсия е добър. Аз мисля, че и разликата в самия формат също оказва голямо влияние върху поведението и тактиката на отборите. Двубоят с испанците беше на директна елиминация, а мачът в София първи такъв. Тоагава по подобие на Базел и Валенсия получи ранен ЧК, но това не промени особено много първоначалната им тактика. Не решиха да се затворят и да чистят всяка топка безадресно напред. Нещо, което правеха Базел вчера.
Последна промяна от RedeviL на 23 окт 2014 15:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 23 окт 2014 15:44

Стойчо го махна Кирето, щото очевидно му се е правел на сър Алекс :lol: А в България подобно поведение е меко казано недопустимо спрямо родните феодали ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 23 окт 2014 16:03

Честита победа на лудогорци.
Не съм съгласен, че Лудогорец е играл слабо. Да, не направи най-великият си мач, но не игра слабо. Лудогорец игра така, че да не загуби мача, а отпред ако може нещо да стане - още по-добре. И това за този момент не мисля, че беше лош избор на игра. Всяко нещо с времето си. Лудогорец няма кой знае колко опит в подобни битки и все още се учи. След някоя и друга година сигурно и по-добре ще реагират след ранния червен картон. Във всеки случай, обаче, отборът явно си беше взел поука от миналогодишната случка с Валенсия.
Не съм съгласен и с твърденията, че е бил изпуснат подходящия момент за продажба на Безяк. Да, словенецът в момента не е във форма и това е видно от всички и не е от вчера. Само че Лудогорец не биваше да го продава за по-малко от 5 милиона ойро. Няма значение дали струва толкова или по-малко. Важното е такава (или по-висока цена) да бъде поискана. Защото само така клубът ще си създаде позиции на трансферния пазар, които биха помогнали след време на отбора да расте. За мен е необяснима политиката на Левски и ЦСКА, които като видят предложение за 500 000 и она*ират от кеф. Това са нищожни пари, на фона на парите, които въртят други балкански страни. Един Динамо Загреб продаде Ковачич, тогава само на 17 години, за 13 млн ойро на Интер!
Никога няма да успеем да направим такова нещо, ако продаваме при първата оферта. Затова Безяк трябваше да остане. Ако някой се навие да даде космическа сума за него - нека тогава го продадат. Без значение дали струва толкова или не. (Той в момента играе като за 5 стотинки).

Лудогорец има отличен шанс да атакува второто място, защото Базел и Ливърпул не са в най-доброто си състояние. Ключовият двубой за мен е в Швейцария, а не срещу Ливърпул. Ако Лудогорец издържи в ада в Швейцария ще покаже, че МОЖЕ. Ако загуби, примерно, с 3:0 ще се види, че все още им е рано на лудогорци. Двубоят в Швейцария ще бъде коренно различен от този в София. Тук швейцарците очевидно щяха да са доволни на равенство. Там ние ще бъдем доволни от равенството. Отделно мач с мач не си прилича. Аз не изключвам всякакъв изход в Швейцария, включително и победа за лудите или тежък погром.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Върни се в “Лудогорец”