terata написа:Ивайло Лудогорец написа:Не го казвам защото съм фен на Лудогорец, отбора на родния ми град , но Лудогорец наистина показа модел , по който да тръгнат и другите отбори . Как да се работи , как да се строи , как да се привличат футболисти , как да се изграждат футболисти , как да се изграждат треньори ако искате. Ако всички отбори (някои вече почнаха лека полека) тръгнат по този път , нивото на футбола ни ще се вдигне рязко близките няколко години . Да разбирам ,че за всичко се искат средства . Затова Домусчиев е прав ,че държавата и общините трябва да са пряко отговорни за развитието на спорта . Незнам , ако трябва да задължат милионерите или милиярдерите да спонсорират спорта ... трябва да има начин . Наистина , когато седна на нашия скромен ( надявам се временно) стадион .. се чувствам в Европа . Като отида на гледам 17 годишните .. ми се пълни душата от "гнездото" , та чак съжалявам че по мое време е нямало такова нещо . Кефя се дори и на публиката , която дори и да не е многомилионна ,а само около 5-6000 се държи по европейски ( естествено ,че има и селяци които псуват безпричинно като каруцари , дори им правя забележки) с аплодисментите му със всичкото му. Хората гледат футболен мач. А бе .... все тая .
Шшш хуморист, къв модел сте показали и кви футболисти сте изградили? Модела ви е много пари за много чужденци, тва ли ви е модела? Показали били те. А глупостите за изграждане на футболисти па даже не ми се коментират. Така ги изграждате, че след 2 години зобане с хапчета ги пускате за без пари и после от тях нищо не става. Кой "изграден" от вас футболист е трансфериран и доказал се в навън? Как ако тръгнат другите отбори по вашия път - с много чужденци, ще се вдигне нивото на футбола?
Всъщност, показаха нещо. Показаха, че нивото на родния футбол е толкова ниско, че като се появи един с ниско самочувствие, огромен комплекс и значителни ресурси, е напълно достатъчно да се запъне на инат, за да направи силен за родните стандарти отбор. Ако нашия си клуб работеше нормално (не извънземно, не чудесно, не дори добре, а просто нормално), тогава напъните на Киро щяха да са достатъчни единствено да влезнат в А група, но нищо повече.