Шампионът не може да бъде преизбиран за повече от тридесет и един мандата. Тридесет и вторият мандат на някой отбор като шампион е в противоречие с духа на Конституцията на Република България.
Основно правомощие на шампиона на република България е да представлява страната пред Европа в състезанията, провеждани под егидата на УЕФА. Шампионът се подпомага в своята дейност от заместник-шампиони. Заместник-шампиони са кандидат-шампионите, които са се представили достойно срещу шампиона по време на изборите.
Шампионът на Република България е длъжен във всичките си действия да се ръководи от интереса на народа и да се грижи за националното благоденствие и просперитет с грижата на добрия стопанин.
На шампиона може да му бъде гласуван вот на доверие, ако донесе положителна слава на България чрез силно представяне в Европа, като например влизане в групите на ШЛ или достигане на късна фаза в ЛЕ, каквито са осминафиналът и четвъртфиналът. Същото се отнася за случаите, когато отборът надвива запазени марки, като Динамо Загреб, ПСВ, Лацио и Удинезе.
На шампиона също така може да му бъде гласуван и вот на недоверие, ако осъмни другите европейски народи в българската мощ, допускайки прекратяване на европейското участие преди групите на ЛЕ и надвиване от страна на скромни опоненти, като Иртиш, Зимбру, Санкт Пьолтен и Дьошгьор.
Предсрочното прекратяване на пълномощията на шампиона е недопустимо. Оставката на Министерския съвет или друг централен или териториален орган на изпълнителната власт не обвързва шампиона на републиката с правни последици.
[offtopic]Аз, бъдещ правист на НБУ, написах тази тема с мисълта, че тя ще накара някого от читателите да се усмихне.

П.С. Аз бях пуснал темата в раздел Свободна зона, не съм искал преместването й в друг раздел на форума.