Всекидневна /Лудогорец/

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

kefeshtse

Административно правен статус на Шампиона

Мнениеот kefeshtse » 26 авг 2014 09:09

Шампионът на Република България е колективен орган на властта в най-популярната игра. Той се избира за период от 1 година посредством почтени състезания, които по презумпция се провеждат в съответствие с духа на феърплея. В случайте, в които презумпцията е оборена и това е доказано по безспорен начин, резултатите от съответните състезания могат да се оспорят по административен ред пред БФС като първа инстация, пред УЕФА като въззивна инстанция и пред ФИФА като касационна инстанция.
Шампионът не може да бъде преизбиран за повече от тридесет и един мандата. Тридесет и вторият мандат на някой отбор като шампион е в противоречие с духа на Конституцията на Република България.
Основно правомощие на шампиона на република България е да представлява страната пред Европа в състезанията, провеждани под егидата на УЕФА. Шампионът се подпомага в своята дейност от заместник-шампиони. Заместник-шампиони са кандидат-шампионите, които са се представили достойно срещу шампиона по време на изборите.
Шампионът на Република България е длъжен във всичките си действия да се ръководи от интереса на народа и да се грижи за националното благоденствие и просперитет с грижата на добрия стопанин.
На шампиона може да му бъде гласуван вот на доверие, ако донесе положителна слава на България чрез силно представяне в Европа, като например влизане в групите на ШЛ или достигане на късна фаза в ЛЕ, каквито са осминафиналът и четвъртфиналът. Същото се отнася за случаите, когато отборът надвива запазени марки, като Динамо Загреб, ПСВ, Лацио и Удинезе.
На шампиона също така може да му бъде гласуван и вот на недоверие, ако осъмни другите европейски народи в българската мощ, допускайки прекратяване на европейското участие преди групите на ЛЕ и надвиване от страна на скромни опоненти, като Иртиш, Зимбру, Санкт Пьолтен и Дьошгьор.
Предсрочното прекратяване на пълномощията на шампиона е недопустимо. Оставката на Министерския съвет или друг централен или териториален орган на изпълнителната власт не обвързва шампиона на републиката с правни последици.

[offtopic]Аз, бъдещ правист на НБУ, написах тази тема с мисълта, че тя ще накара някого от читателите да се усмихне. 8-)[/offtopic]

П.С. Аз бях пуснал темата в раздел Свободна зона, не съм искал преместването й в друг раздел на форума.
Последна промяна от kefeshtse на 26 авг 2014 12:32, променено общо 1 път.
Бъди оптимист, мисли позитивно :) :) :)

daydreamer
Контакти:

Re: Административно правен статус на Шампиона

Мнениеот daydreamer » 26 авг 2014 10:13

Писане на глупости, като се използват правни термини (при това неадекватно), не е забавно.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 26 авг 2014 11:25

kefeshtse написа:Шампионът на Република България е колективен орган на властта в най-популярната игра. Той се избира за период от 1 година посредством почтени състезания, които по презумпция се провеждат в съответствие с духа на феърплея. В случайте, в които презумпцията е оборена и това е доказано по безспорен начин, резултатите от съответните състезания могат да се оспорят по административен ред пред БФС като първа инстация, пред УЕФА като въззивна инстанция и пред ФИФА като касационна инстанция.
Шампионът не може да бъде преизбиран за повече от тридесет и един мандата. Тридесет и вторият мандат на някой отбор като шампион е в противоречие с духа на Конституцията на Република България.
Основно правомощие на шампиона на република България е да представлява страната пред Европа в състезанията, провеждани под егидата на УЕФА. Шампионът се подпомага в своята дейност от заместник-шампиони. Заместник-шампиони са кандидат-шампионите, които са се представили достойно срещу шампиона по време на изборите.
Шампионът на Република България е длъжен във всичките си действия да се ръководи от интереса на народа и да се грижи за националното благоденствие и просперитет с грижата на добрия стопанин.
На шампиона може да му бъде гласуван вот на доверие, ако донесе положителна слава на България чрез силно представяне в Европа, като например влизане в групите на ШЛ или достигане на късна фаза в ЛЕ, каквито са осминафиналът и четвъртфиналът. Същото се отнася за случаите, когато отборът надвива запазени марки, като Динамо Загреб, ПСВ, Лацио и Удинезе.
На шампиона също така може да му бъде гласуван и вот на недоверие, ако осъмни другите европейски народи в българската мощ, допускайки прекратяване на европейското участие преди групите на ЛЕ и надвиване от страна на скромни опоненти, като Иртиш, Зимбру, Санкт Пьолтен и Дьошгьор.
Предсрочното прекратяване на пълномощията на шампиона е недопустимо. Оставката на Министерския съвет или друг централен или териториален орган на изпълнителната власт не обвързва шампиона на републиката с правни последици.
Настоящото е обект на авторски права по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права.
[offtopic]Аз, бъдещ правист на НБУ, написах тази тема с мисълта, че тя ще накара някого от читателите да се усмихне. 8-)[/offtopic]

П.С. Аз бях пуснал темата в раздел Свободна зона, не съм искал преместването й в друг раздел на форума.

ЗАПСП, член 4: Не са обект на авторското право:
....
т. 2: Идеи и концепции.
....
Залягай повече над книгите, вместо да се занимаваш с глупости, бъдещи прависте... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

valio_cska
Контакти:

Pумънcките медии за разград и футбола там.

Мнениеот valio_cska » 26 авг 2014 11:29

Pумънско издание за разград: Комунистически град, в който има много Турци. Фенове подкрепят Бешикташ

20.08.2014 11.49
Румънското издание „Газета спортурилор" пусна репортаж на една страница, от който създава представата, че в разград не се интересуват особено от своя тим. В материала си те сравняват БГ шампиона с Васлуй, който в северната ни съседка е синоним на западащ град със силен футболен отбор. „По подобие на Васлуй, който се съживи под ръководството на собственика на местния тим Адриан Порумбою, разград е град от комунистически тип, изживяващ своя разцвет с помощта на Кирил Домусчиев", започва материалът. Сравненията между двата града продължават и по тяхната численост - със своите 33 880 жители разград е 31 -ви в България, докато Васлуй е с население 50 900 души. Според изнесената статистика от румънските колеги турското население наброява 5900 души, а джамията от 1616 г. е най-големият религиозен храм извън пределите на Турция. Румънските репортери получават странен отговор при въпроса си за местния тим. „Аз не се интересувам от български футбол, тъй като съм турчин и подкрепям Бешикташ. Вие сте румънци? Пратете много поздрави на Даниел Панку", казва анонимният преспондент. Изданието твърди, че в късните часове на нощта всички заведения в столицата на Делиормана са затворени и човек не може да отиде на нощен клуб. „Като цяло може да кажем, че българският тим е шампион от периферията на Европа", завършва изданието. /pik.bg

http://www.gsp.ro/international/liga-ca ... 32965.html
Ето и статията от Румънската медия за да видите че информацията е достоверна.
Последна промяна от valio_cska на 26 авг 2014 15:36, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 26 авг 2014 11:31

daydreamer написа:Писане на глупости, като се използват правни термини (при това неадекватно), не е забавно.

+1
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

James Beattie

Re: Pумънките медии за разград и футбола там.

Мнениеот James Beattie » 26 авг 2014 11:33

РОмънците може да са сякакви, ама не може да им отречеш , че са доста напред с информацията. Резград е пълен с чурчаля. Оня курвоч от 20-25 фенки се кланят на Бешикташ и ходят на стадиона в Резград за 13 лв. на час. Платени коври.

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 26 авг 2014 11:34

Хич не ми е приятно, но трябва да призная, че оценката е обективна и точна!

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Мнениеот zlato1234 » 26 авг 2014 11:52

Не ми е ясно какво толкова ти бъркат отзад Лудогорец и жителите на Разград, че, ако не всеки ден то през ден тема за тях или Стяуа. За мен това се нарича комплекс. Сигурно сън не те лови като си помислиш за Лудогорец. То бива, бива омраза, ама твоето вече е мания! 8-)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 26 авг 2014 11:55

За да сме и ние българите обективни трябва да се напише статия, че всички румънци са цигани ;)
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Лудогорец”