Всекидневна /Лудогорец/

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Re: Зелена „Жига”

Мнениеот Червени_шампиони » 15 авг 2014 12:15

Същия.

Още в соц време имаше много ясни правила в спортната журналистика на национално, европейско и световно ниво. Планетарният спорт дори регламентираше правила, които журналистите спазваха и имаше усещане за институционалност.

Беше изключително простичко. За да отразяваш събития на европейско, световно или олимпийско ниво задължително изискване за акредитация беше да си редовен член на Международната асоциация на спортните журналисти - АИПС. Съответно да си член на АИПС неотменимо задължение бе членството в националната професионална асоциация.

В България по-големият брат на Асоциацията на спортните журналисти - АСЖ, беше и е Съюзът на българските журналисти - СБЖ. Някога да си член на СБЖ не беше въпрос на някаква елитарност, Беше въпрос на достигнато елитно ниво в професията. Имаше тежки изисквания, клубни традиции, сходни с тези в Англия. Събирахме, като пчелички публикациите си в класьори, архивирахме, за да дочакаме някъде между 5 и 7 години правото да кандидатстваме за членство и задължението да приложим минимум изискуемите хиляди публикации. Учехме се в професията, носехме отговорност, носехме и на бой. Биехме, когато нямаше друго решение.

Тези дни водата се размъти от човек, който няма и бегла представа от професията. В нейната същност. Но той има верен рефлекс за достигнатото ниво на вмирисване в занаята, още повече получава услужливо трибуна с угодното нему навеждане. Разгоря се най-сетне някаква дискусия, която жалкият ни сайт, както казва един наш почитател, се опитва да разпали вече няколко години.

И в този смисъл спортните журналисти следва да са извънредно благодарни на въпросната персона, защото той ги посочи с пръст и им каза, че са никои, че му дължат всичко. Дори наличието на тема за писане. Няма да припомням класика от Свищов и неговият "Пази Боже сляпо да прогледа". Не от 2014, а от 1894 година.

Ще припомня обаче Патриарха от Сопот. Защото според него, а и според незначителен драскач, като мен, за едното "красно име живея". Пише го той, но го "пришива"в мисленето на Рачко-Пръдлето, та да не мислите ще сте по-долна стока, когато за едното красно име кажете или напишете туй-онуй.

Ето защо си мисля, че ако не смеете да се преборите с изискванията на работодателите си, то поне можете да се групирате и да не се качвате на безплатен автобус за...журналисти. Както това бе предложено и много се възползваха за мача в Белград. Иде такъв в Букурещ. Румънската столица е с една идея по-близо от сръбската до София. Взема се при нормално каране за 6 часа, но ви уверявам, че се взема и за по-малко от 4 часа и половина. Групирайте се. Не се навеждайте.

Иначе, ако можех да имам това влияние, че за първи път от 20 години да ви обединя, а не да се показвам в "жалък сайт", то щях да ви кажа: Момчета и момичета - не отразявайте тези мачове. Заради публиката напишете и кажете единствено резултата, напишете статистиката. Толкова.

Така направихме с квалификационния мач срещу Финландия в София през 1993 година, преди именно онова първенство в САЩ през 1994 година. Направихме го само защото Любо Пенев даде съвет, който по никакъв начин не кореспондираше с неговия професионален ангажимент. И много бързо, след това, всичко си дойде по местата.

Ако не го направите, не се и обиждайте. Всеки сам прави своя избор. Да бъде честен със себе си или да бъде държанка. Да, знам. И в двата случая всеки може да бъде в равновесие със себе си. Но ще пострада дори крехкия баланс на неговата отговорност пред обърканото и изморено от парвенюта общество.

Петьо Костадинов - Полковника
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
drogooo
Контакти:

Мнениеот drogooo » 15 авг 2014 12:19

Плюс подобна от Свтльо Дебелаков.....

То Па за някой друг лев такова лизанееееее :mrgreen:
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
IvailoRz
Контакти:

Мнениеот IvailoRz » 15 авг 2014 12:20

Кога ще спрете да пускате теми за Лудогорец ? Ясно е че българина е долно и завистливо племе ама вие прекалявате . Като не ви итересува не се занимавайте бе . Кучетата си лаят ,кервана си върви . Никой не ви иска подкрепата , това са си ваши измишльотини и на журналята. И кво сте ми я истипосали тая снимка ? Това доказва само че в публиката на Лудогорец има много нормални хора - лелки ,баби , дядовци , деца , на по 5г , А не само татуирани с фашистки символи , надрусани и пияни "ултраси" .

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Мнениеот zlato1234 » 15 авг 2014 12:25

IvailoRz написа:Кога ще спрете да пускате теми за Лудогорец ? Ясно е че българина е долно и завистливо племе ама вие прекалявате . Като не ви итересува не се занимавайте бе . Кучетата си лаят ,кервана си върви . Никой не ви иска подкрепата , това са си ваши измишльотини и на журналята. И кво сте ми я истипосали тая снимка ? Това доказва само че в публиката на Лудогорец има много нормални хора - лелки ,баби , дядовци , деца , на по 5г , А не само татуирани с фашистки символи , надрусани и пияни "ултраси" .

Изображение
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 15 авг 2014 12:26

IvailoRz написа:Кога ще спрете да пускате теми за Лудогорец ? Ясно е че българина е долно и завистливо племе ама вие прекалявате . Като не ви итересува не се занимавайте бе . Кучетата си лаят ,кервана си върви . Никой не ви иска подкрепата , това са си ваши измишльотини и на журналята. И кво сте ми я истипосали тая снимка ? Това доказва само че в публиката на Лудогорец има много нормални хора - лелки ,баби , дядовци , деца , на по 5г , А не само татуирани с фашистки символи , надрусани и пияни "ултраси" .

Недей да лъжеш! Да ти припомням ли камарата теми тука, които пускахте с молби другите фенове да ви подкрепят? Изказванията и молбите на Петричев и сие? Недей се прави на по-глупав отколкото си в същност!

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Мнениеот eMs1 » 15 авг 2014 12:26

Червени_шампиони написа:Същия.

".....Завистта и омразата към Лудогорец се увеличава правопропорционално на постигнатите успехи. Шампионите са на прага на поредния такъв, което дразни феновете на другите отбори."

Ето заради такива гъзолизци, като автора на горепосочената ...хммм...статия, много хора (включително и аз) ще бъда за Стяуа!

Няма завист г-н Вълчев, Веско....имало е безразличие, даже и голяма доза симпатия в началото, но поради ред причини, обстойно разисквани в не една тема, безразличието и симпатията се превърнаха в антипатия, неприязън и непоносимост към провинциалното тимче, станало изведнъж напомпан гранд..... Това е мое лично мнение, но съм сигурен, че е споделено от много други фенове, независимо от кой отбор!
Последна промяна от eMs1 на 15 авг 2014 12:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bate_Mitko
Контакти:

Мнениеот Bate_Mitko » 15 авг 2014 12:26

Киро Гела се има за недосегаем, това е факт, той диктува на БФС и ако иска ще направи "каузата" и 7 пъти подред шампиони, но рано или късно ще му писне да си троши парите на вятъра защото най-грозната картинка е празният стадион!
Аз не призовавам да се подкрепя Стяуа напротив, аз призовавам да оставим "кауата" да си се подкрепя само от петте автобуса платени фенове като тези горе от снимката! Нека се чувстват гости на националният стадион!!! Само така Домус ага ще разбере какво му липсва на "проекта Лудогорец" и какво никога няма да има този отбор! Ако Ботев, Локомотив Пд., ЦСКА, Левски, Берое играят за влизане в групите на ШЛ стадионът ще се пръска по шевовете от фенове готови да го сринат с песни и подкрепа за отборът си ! Аз питам, кога вие господин Домусчиев ще имате такава подкрепа? След коя подред купена титла?
Ако не можеш да подкрепяш любимият отбор когато губи, не го подкрепяй и когато печели!
Бъди толерантен, битката е долу на терена!
Само БОТЕВ ПЛОВДИВ !

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 15 авг 2014 12:26

Абе те тия повечето са пълни нещастници, ама нали знаеш какво казват, "който нож вади, от нож умира", всеки си получава заслуженото рано или късно.
[center]Съединението прави силата![/center]

Офтопик:
Image

bobmarli
Контакти:

Мнениеот bobmarli » 15 авг 2014 12:27

Футбол: Лудогорец 6 -0 Червеноперките

Декларации в интернет: Лудогорец 0 - 100 Червеноперките

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 15 авг 2014 12:29

Предлагаме ви текст, който можете да видите и във форума под матирала "И с целувка уста в уста срещу ЦСКА". Предлагаме го с официална позиция на сайта, защото споделяме всяка написана буква в него. Дори и за казармата...И така:

Здравей, Кирчо. И да не се казваше Кирил, пак така щях да се обърна към теб.

Това обращение много се ползваше в казармата едно време. За една специфична категория служещи. Не зная дали си ходил в казарма. Ако си ходил, сигурно си бил много популярен, нетипичен ти е тембърът. То, не че и аз много съм ходил. Така стана, че влязох да уча в университет и служих само шест месеца. Ама то и шест месеца стигат да видиш някои неща. Аз съм от крайните противници на задължителната военна служба и много се зарадвах, когато я отмениха.

Винаги искрено съм се забавлявал, когато някой изръси, че в казармата се ставало мъж. Ето, ти например, ако си ходил де, не ти е повлияла по този начин. Обаче, Кирчо, дори и аз не мога да отрека, че в службата има поне едно положително нещо. В казармата много ясно се открояват мерзавците и подлеците.

Чудя се, Кирчо, как да ти го кажа. Голям цесекар си бил, разправяш. Пари за изграждане на терени си щял да даваш, разправяш. Никога нямало да пуснеш играч от клубчето си в ЦСКА, разправяш. Това последното, Кирчо, го прочетох снощи и сън не ме хвана. Ето сега е 4.30 сутринта, а аз ти пиша писъмце. И какво ще правим сега?!

Сигурно не само аз, ами и половин България не е спала тази нощ. Край! До тук бяхме! Защото, Кирчо, ако тебе те нямаше да даваш и даваш играчи, как щяхме да сме 31 пъти шампиони?! Как щяхме да сме отстранявали три действащи европейски шампиона?! Благодарим ти, Кирчо, благодарим ти за бате Мита Якимов, за Петьо Жеков ти благодарим. И за Спас Джевизов. И за Цецо Йончев ти благодарим. И за Ицо и за Любо и за Емо ти благодарим. За Митко Бербатов, за Марто и за Стенли.

И за Стойчо Младенов ти благодарим! А той неблагодарника му с неблагодарник да вземе да се противопостави за една резервна тренировчица да запишете Армията. Ей тоя Стойчо бе, няма да му дойде акъла!

Сега, Кирчо, да ти кажа аз как стоят нещата, според мен. Не че има значение, де. Ти си успял човек, с честен труд и пот на челото си станал милионер. А пък аз, едно обикновено момче. Завършило висше образование и у нас и чужбина, с три чужди езика. Ама какво от това? То ученето, каква полза от него, както обичаше да намеква твоя добър приятел ББ, при поредното орязване на бюджета на БАН. И беше прав – ето, виж ме мене, нереализиран човек. Работяги и трябват на тая държава! Почтени работяги! Като тебе, Кирчо!

Ех, колко хубаво би било, ако всички бяха като тебе, да се трудят по 25 часа в денонощието! Колко милионери щеше да има, щяхме да сме не Швейцария, ами Дубай на Балканите. Обаче, пуст народ – мързелив! Ето и аз сега, вместо да работя, както несъмнено ти го правиш някъде в този момент, седя и пиша писма.

Та, да се върна на мисълта си. Разбирам, че няма голямо значение аз какво мисля. Ама аз да си кажа, все пак. Знаеш ли, Кирчо, защо Стойчо (нашият, не вашият) не е искал да идвате на Армията? Защото има чест и достойнство, Кирчо. Тия двете думи ги има в Тълковния речник. Една дебела книга. Може я да поискаш от твоя приятел Тара да ти услужи. Той със сигурност я има тази книга – наложило му се е със сигурност да си я купи (пари дал Господ, и той като тебе – почтен работяга).

Даже лесно ще намериш думите, Кирчо, защото точно тези страници ще са по-измачкани от другите. Тара често е отварял точно там, за да се информира. И като прочетеш какво означават чест и достойнство, Кирчо, ще разбереш тая гад Стойчо защо се инати като магаре на мост. Защото Кирчо, ти който освен голям работяга си и голям цесекар, нае мутри, Кирчо, да бият привържениците на ЦСКА. ММА бойци били.

Аз не съм боец, Кирчо. Поне не ММА. Ама ми се случва да се посбия – я мач като играем, я някой умник и работяга като тебе като си е надул чалгата. Случва се. Та си мислех в тая връзка, Кирчо. Уреди ми среща с оня, много дейния от мутрите, дето разби носа на момчето. Както ти казах, не съм боец. Ама пък не съм и 60 килограма, като онова дете с разбития нос. Един и деветдесет съм, стотина килограма. Бих се пробвал с твоя служител. Не на ринг, на улицата. Без да се спира боя, ако някой тупка по земята.

И те моля, Кирчо. Не само играчи, и пари не давай на ЦСКА. Все ще се оправим някак. Има и други, които искат да помагат на ЦСКА. Я някой есемесче ще пусне. Я някои, малко по-имотни (не като тебе, разбира се, не може всички да са работяги като тебе) сдружение ще направят. Ще оцелеем някак. Ние когато братята ти от сметопочистването искаха да ни закриват оцеляхме, че сега ли?!.

И друго да те помоля, Кирчо. Ако може, не само отборчето си не води на Армията. Ако може и ти не идвай. Все ще се намери някой, който да не оцени твоя работохолизъм, твоята почтеност, твоя великолепен избор на приятели и ще вземе да ти каже какво мисли за тебе. Може и да ти посегне.

Друго си мисля, Кирчо. Защо така се получава, че се налага да молиш хората да идват да гледат отборчето ти в евротурнирите? Ето, вчера в един сайт написаха, че сте били номер едно в Европа. Ти и автобуси от Разград пускаш безплатни, и евтини билети пускаш, и пак стадионът е празен. Ей, много нагли тия хора бе! Нито от футбол, нито от добрина разбират. Ама нищо, Кирчо! Не е важно количеството, качеството е важно. Твоето отборче е като елитарното изкуство – не е за всеки. Не всеки може да го разбере.

Не зная, Кирчо, дали си в течение, ама преди две години група работливи и почтени хора като теб купиха Монако. И те като твоето отборче – искат от Б група, директно шампиони да стават (ама като гледам, няма да успеят – не са всички успешни бизнесмени като тебе, Кирчо). Та тия симпатяги обмисляли да премахнат всички седалки по трибуните и да устроят стадиона си да бъде с няколко десетки или няколко стотици супер скъпи и луксозни места. Нещо като свръхлуксозен театър, до който достъп ще имат шепа хора.

Е добре де, толкова ли са тъпи тия?! Защо им е да ги правят тия преустройства, като ти и без преустройства си постигнал същия ефект на твоя стадион? Да ти се обадят и да те питат. Обаче, Кирчо, с едно нещо, колкото и да те уважавам и да ти се възхищавам (вярвам, вече си го разбрал) не мога да се съглася с теб. Ясно, че с Тара сте от една порода – почтени бачкатори. Ясно, че сте си дружки – толкова неща ви свързват. Ама да кажеш Кирчо, че Тара е умен, е все едно да кажем, че Хитлер е бил хуманист.

И накрая, Кирчо, ще ти кажа нещо, което написах под една друга статия в този сайт. В нея ставаше дума за един друг голям цесекар, като тебе, Кирчо. Та, там написах: Няма по гнусна категория от предателите. Врагът го мразиш, но може да го уважаваш. Предателите (Кирчо) всеки ги презира – и свои и чужди. Успех на отборчето ти срещу ПСВ. Аз няма да съм на стадиона. И по телевизията няма ви гледам.

някой

Добавена забележка от Петьо Костадинов-Полковника: За да не се стига да заблуда, каквато вече се вижда в коментарите, ще уточня, че авторът е друг. Не е от София. Юрист. Скоро - доктор на науките.

Върни се в “Лудогорец”