Ремонт на "Лудогорец Арена"
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Ремонт на стадион "Лудогорец Арена" - Разград
Вчера се разходих, че бях в Разград за една вечер. Всичко е сложено и май са приключили с осветлението.
Лампите струват внушителните 1,1 млн. лв. и дори надминават стандартите за евролиценз на съоръжението.
През тази седмица предстоят настройките и тестовете на прожекторите. Става дума за осветителна мощ от около 1600 лукса, които могат да направят ден над терена и в най-черната нощ.
Лампите са от титаний и са последна дума на технологията, хвалят се в Разград.
http://www.gol.bg/footballbulgaria/2012 ... opa.130443
Преди време бях чел, че Лудогорец Арена ще бъде стадионът с най-добра осветеност в България. Досегашният фаворит е "Георги Аспарухов" (1500 lx) или стадионът в Ловеч (1400 lx) - не съм съвсем сигурен в данните.
За сравнение - 1000 лукса е светлината в облачен ден или в ТВ студио. До 500 лукса е осветлението в офис.
В слънчев ден, обаче има между 10 и 25 000 лукса на сянка.

[center]
[/center]

Евала на човека.Кога се очаква да бъдат покрити трибуните с козирка?
tsonpen написа:Лампите струват внушителните 1,1 млн. лв. и дори надминават стандартите за евролиценз на съоръжението.
През тази седмица предстоят настройките и тестовете на прожекторите. Става дума за осветителна мощ от около 1600 лукса, които могат да направят ден над терена и в най-черната нощ.
Лампите са от титаний и са последна дума на технологията, хвалят се в Разград.
http://www.gol.bg/footballbulgaria/2012 ... opa.130443
Преди време бях чел, че Лудогорец Арена ще бъде стадионът с най-добра осветеност в България. Досегашният фаворит е "Георги Аспарухов" (1500 lx) или стадионът в Ловеч (1400 lx) - не съм съвсем сигурен в данните.
За сравнение - 1000 лукса е светлината в облачен ден или в ТВ студио. До 500 лукса е осветлението в офис.
В слънчев ден, обаче има между 10 и 25 000 лукса на сянка.Директната светлина е още по-страшна.
Тук ще те опонирам. В БГ най - силното осветление е на Лазур - 1800 лукса с корекции спрямо дневната осветеност. Осветлението е с рефлектори на Филипс и е актуализирано преди 3 години.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
@ntodorov,
Мерси за информацията!
Мерси за информацията!
[center]
[/center]

-
- Контакти:
Колкото - толкова
Важното е, че го има и покрива нормативите!

[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011
[/center]
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Още снимки и информация за осветлението:
http://ludogorets.gong.bg/view_article. ... _id=269699
178 лампи ще осветяват „Лудогорец Арена”
http://ludogorets.gong.bg/view_article. ... _id=269699
[center]
[/center]

- Alex-Plovdiv
- Контакти:
Страхотно изглежда новата ви придобивка. Евала на Домусчиев, че се е нагърбил със задачата и си прави всичко абсолютно сам. Явно е, че има голям ефект, когато не зависиш от държава и община, както стои при нас казусът осветление. Все хубави мачове да гледате под тези лампи!
- D.Georgiev
- Контакти:
Alex-Plovdiv написа:Страхотно изглежда новата ви придобивка. Евала на Домусчиев, че се е нагърбил със задачата и си прави всичко абсолютно сам. Явно е, че има голям ефект, когато не зависиш от държава и община, както стои при нас казусът осветление. Все хубави мачове да гледате под тези лампи!
Благодарим, успех и на вас при поставянето на осветлението. Доколкото разбрах е постигнато споразумение за "Лаута".

Честита ви придобивка. Трябва стадионите ни да заприличват на тези в Юръпа. Живеем в 21 - ви век все пак. Стадиона е място за отмора, релакс и душевен оргазъм. Ходя с отбора си из страната и, като гледам, какви руйни имат другите отбори ми се плаче. Не може публики, като тези на Локо Пд, ЦСКА и Ботев да ходят на домакинствата си в такава обстановка. Потискащо е от всякъде. На вън разбрах, какво всъщност имаме в Бургас и го ценя от на ден все повече. Дано и вие цените това, което се прави в Разград ( не се съмнявам де). Аз искрено ви се радвам, а в събота ще се убедя и на живо. Успех.
[offtopic]Много е важно как ще бъдат насочени и проиграни лампите. Преди 15 години, когато тестваха нашето осветление на стадион Нефтохимик ( сега Лазур) останах много разочарован. Видя ми се неефикасно и слабо осветлението. Тогава имаше някакви типове, които ходеха по терена, мереха сенките, вписваха нещо и сочеха рефлекторите. Корекциите бяха около месец...Първия ни мач на осветление вече беше друга бира. Радвал съм се много, когато невероятния сноп светлина се разстла по терена ( имахме и чудесна тревна настилка - първата на Онтарио - спорт). Цветовете станаха по-ярки и наситени - всичко се промени, а тази картина никога няма да я забравя, въпреки, че сега не обръщам внимание на тези дребни детайли, а трябва...[/offtopic]
[offtopic]Много е важно как ще бъдат насочени и проиграни лампите. Преди 15 години, когато тестваха нашето осветление на стадион Нефтохимик ( сега Лазур) останах много разочарован. Видя ми се неефикасно и слабо осветлението. Тогава имаше някакви типове, които ходеха по терена, мереха сенките, вписваха нещо и сочеха рефлекторите. Корекциите бяха около месец...Първия ни мач на осветление вече беше друга бира. Радвал съм се много, когато невероятния сноп светлина се разстла по терена ( имахме и чудесна тревна настилка - първата на Онтарио - спорт). Цветовете станаха по-ярки и наситени - всичко се промени, а тази картина никога няма да я забравя, въпреки, че сега не обръщам внимание на тези дребни детайли, а трябва...[/offtopic]
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.