tsonpen написа:mad forest написа:Чудесно е, че се внася някаква яснота относно финасиите и пратньорството с Обшината! Не знам колко е бюджета на общината, но си мисля, че не е по-малък от 18-20 000 000 лева, на фона, на които 250 000 са не толкова голяма сума, да не говорим, че те се изразходени в интерес на голяма част от гражданите, подпомагайки футболният клуб под някаква форма! Жалко за концесията, но май ще трябва да почакаме до изборите, защото явно е политически отказа! Иначе Бойко Борисов, голям радетел за спорта, търси спонсори на тоз и оня, а там където се чака подписа, че да се превърне стадиона наистина в една бижу, спъва работите!
И на мен ми стана интересно - потърсих и намерих данни за 33-34 млн. лева. Наистина плащанията към ДЮШ и стадиона не са кой знае какво на фона на ефекта, който има и може да се очаква в бъдеще.
Това вярно ли ? 33 000 000 означава, че общината даже е богата! Аз направих сравнение с бюджета на Варна, който е около 210 000 000 и разделих пропорционално на населението ( делих на 10 и намалих още малко)! Ако числото е вярно, почвам да мисля, че малко неща се правят в града за тези пари, въпреки, че винаги когато го посещавам, виждам един чист и спретнат град с много градинки и зелени площи, прилични улици и т.нат!
ПС: Числото, което намерих е това: 34 668 558 лв.