Проектът Лудогорец

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Re: Проектът Лудогорец

Мнениеот mad forest » 30 окт 2012 22:12

tsonpen написа:
mad forest написа:Чудесно е, че се внася някаква яснота относно финасиите и пратньорството с Обшината! Не знам колко е бюджета на общината, но си мисля, че не е по-малък от 18-20 000 000 лева, на фона, на които 250 000 са не толкова голяма сума, да не говорим, че те се изразходени в интерес на голяма част от гражданите, подпомагайки футболният клуб под някаква форма! Жалко за концесията, но май ще трябва да почакаме до изборите, защото явно е политически отказа! Иначе Бойко Борисов, голям радетел за спорта, търси спонсори на тоз и оня, а там където се чака подписа, че да се превърне стадиона наистина в една бижу, спъва работите!

И на мен ми стана интересно - потърсих и намерих данни за 33-34 млн. лева. Наистина плащанията към ДЮШ и стадиона не са кой знае какво на фона на ефекта, който има и може да се очаква в бъдеще.

Това вярно ли ? 33 000 000 означава, че общината даже е богата! Аз направих сравнение с бюджета на Варна, който е около 210 000 000 и разделих пропорционално на населението ( делих на 10 и намалих още малко)! Ако числото е вярно, почвам да мисля, че малко неща се правят в града за тези пари, въпреки, че винаги когато го посещавам, виждам един чист и спретнат град с много градинки и зелени площи, прилични улици и т.нат!

ПС: Числото, което намерих е това: 34 668 558 лв.
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Мнениеот snakebite » 30 окт 2012 22:31

mad forest написа:[
Това вярно ли ? 33 000 000 означава, че общината даже е богата! Аз направих сравнение с бюджета на Варна, който е около 210 000 000 и разделих пропорционално на населението ( делих на 10 и намалих още малко)! Ако числото е вярно, почвам да мисля, че малко неща се правят в града за тези пари, въпреки, че винаги когато го посещавам, виждам един чист и спретнат град с много градинки и зелени площи, прилични улици и т.нат!

Не е така .....населението на община Варна е 344 000 , на ОБЩИНа Разград е 51 000, бъркаш града с общината. Ще получиш - бюджет 7 пъти по голям за община Варна, срещу население - 6,7 ..или напълно адекватни и равностойни бюджети !!!
За едно се сещам - уличните кучета, това ми е достатъчно да оправдая бюджета на община Разград..както и другите неща които споменаваш ! Варна е много по зле от Разград,по отношение на хоризонтална планировка... особено в някои квартали. То само един дъжд да падне и гледай какво става...В Рим, например - и в най-проливния дъжд на който бях свидетел, не видях реки от вода !!
ЛУДОГОРЕЦ
ПРЕДИ - НАШАТА ЧЕСТ, СЕГА - НАШАТА СЛАВА

http://forum.ludogorec.com/

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 30 окт 2012 22:36

snakebite написа:
mad forest написа:[

Не е така .....населението на община Варна е 344 000 , на ОБЩИНа Разград е 51 000, бъркаш града с общината. Ще получиш - бюджет 7 пъти по голям за община Варна, срещу население - 6,7 ..или напълно адекватни и равностойни бюджети !!!
За едно се сещам - уличните кучета, това ми е достатъчно да оправдая бюджета на община Разград..както и другите неща които споменаваш ! Варна е като една развалина пред Разград, особено в някои квартали...

В Община Варна има 4 села, а в Община Разград около 20, не знам точно, заради това е разликата в населението на Общината и града за Разград и мижавата разлика за Варна! Нали се сещаш обаче как се харчат парите? Според мен само в Общинските центрове! От там има и разлика! Но въпросът друг-за 2011 е имало увеличени приходи в размер на 3 000 000лв, което означава, че Общината ако реши може да ги инвестира в стадиона например и да го довърши, вместо да се вика, няма пари!

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Мнениеот snakebite » 30 окт 2012 22:43

mad forest написа:
В Община Варна има 4 села, а в Община Разград около 20, не знам точно, заради това е разликата в населението на Общината и града за Разград и мижавата разлика за Варна! Нали се сещаш обаче как се харчат парите? Според мен само в Общинските центрове! От там има и разлика! Но въпросът друг-за 2011 е имало увеличени приходи в размер на 3 000 000лв, което означава, че Общината ако реши може да ги инвестира в стадиона например и да го довърши, вместо да се вика, няма пари!

По принцип е така, повечето разходи отиват за общинския център, мисля че увеличените приходи са от такса смет. По някаква директива трябва да се изгради някакво депо за отпадъци, напълно ново. Нали и затова увеличиха такса смет, която е момента е една от най-високите мисля в Бълагрия. Та тези приходи са строго целеви и не могат да се харчат за друго, те се отделят в отделен фонд !
Може би не всички приходи от тези са точно такса смет, но по голямата част са ! Трудно е да се балансира един бюджет, слушай ме като човек който изготвя бюджети. Има си приоритети и трябва да се спазват....
ЛУДОГОРЕЦ
ПРЕДИ - НАШАТА ЧЕСТ, СЕГА - НАШАТА СЛАВА

http://forum.ludogorec.com/

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 30 окт 2012 22:48

Министерството трябва колкото се може по бържо да даде стадиона на концесия на футболния клуб.Същото да направи и със стадионите на Ботев иЛоко Пловдив за да може собствениците на тези отбори да построят модерни европеиски стадиони.

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 30 окт 2012 22:54

CHE написа:Министерството трябва колкото се може по бържо да даде стадиона на концесия на футболния клуб.Същото да направи и със стадионите на Ботев иЛоко Пловдив за да може собствениците на тези отбори да построят модерни европеиски стадиони.

Вариантите да няма концесия са два! Единият, за който вече тук се спомена е, че заради "червения" кмет да се покаже на населението (феновете), кой е правилния избор за следващите избори! Вторият е малко конспиративен, но все пак съществува хипотетично. Ако предположим, че Домусчиев е бил отбой за стадиона и предвид познанството му с Бойко е решено да няма концесия и ето виж държавата пречи, а може двата варианта просто да са един, изгоден и за Домусчиев и за Борисов! ;)

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 30 окт 2012 23:55

Ако Домусчиев заебе така стадиона защо изобщо го е почнал ,все пак капацитета ще малък и няма да е толкова скъпо да се направи като в Ловеч.Или поне да направи сектора на домакинската агитка както е на рендърите 17 реда и козирка ,че с тия 3 реда и 315 седящи места е напрово смешно .Като се има в предвид че почти сигурно всяка година отбора ще играе в евротурнирите ако влезе в групите ще трябва да играе извън Разград .А така се губи смисъла а и всички видяхме иначе голямата агитка на Локо пд.колко бяха в Ловеч срещу Витес докато в Пловдив стадиона щеше да е пълен ,а Лудогорец има още по малка агитка така че няма смисъл да играеш в европа ако не е на твоя стадион в твоя град.

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 20 ное 2012 12:25

Ето ни финансова инжекция (http://gong.bg/view_article.php?article_id=311353), лошото е, че сега ще има извънреден разход за сол и лопати от населението на града...

Не знам как да коментирам това - говорим за трансферирани пари от бюджета за бедствия и аварии. И ако "винаги точните" ни синоптици говорят за сняг чак след нова година, то ние - населението на областта ще се молим това наистина да е така...

Да бяха направили фонд или не знам - нещо по-различно, но чак такова нещо, е нямам думи!
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 20 ное 2012 21:58

Viv.Brooke написа:Ето ни финансова инжекция (http://gong.bg/view_article.php?article_id=311353), лошото е, че сега ще има извънреден разход за сол и лопати от населението на града...

Не знам как да коментирам това - говорим за трансферирани пари от бюджета за бедствия и аварии. И ако "винаги точните" ни синоптици говорят за сняг чак след нова година, то ние - населението на областта ще се молим това наистина да е така...

Да бяха направили фонд или не знам - нещо по-различно, но чак такова нещо, е нямам думи!

Всичко е популизъм! Щом Община Разград с 34 000 000лв бюджет е останала на 20 000лв и ако стане бедствено положение до края на годината няма да има пари, значи нещо куца! 20 000 лв са малка сума дори за Община като Разград! Като знам как се справят други Общини зимата, Разград е сред отличниците! Никога не ми се случвало да закъсам в града въпреки количествата сняг, за разлика от цитираната близо 10 пъти по-голяма Община Варна, където бедстие настава при първият паднал сняг! Нека не се притесняваме какво ще се случи без 20 000лв в Общината! Сигурен съм, че този който го е казал това е потърсил дивидент от думите си...!

Върни се в “Лудогорец”