Мнениеот petar123 » 11 апр 2012 11:41
Добре го помня това първенство. Хубавото тогава беше, че всеки можеше да падне от всеки. Много равностойни мачове, а и започнаха да се налагат много добри футболисти - като 19-годишните Балъков в Етър и Михтарски в Пирин например. Добре помня и как Пирин ни би с 1-0 на Герена. Даваха мача по телевизията и ако не се лъжа голът го вкара Кържанов. Тогава това не беше необичайно, а и изобщо в този сезон Левски редуваше много силни и доста слаби мачове - примерно 7-2 с Берое и 5-0 с Локо София и 2-3 с Миньор, и 1-2 със Спартак Плевен. Така беше и в Европа - много силен първи мач с Днепър 3-1 и много слаб втори там - 0-2 (Спасов изпусна и дузпа десетина минути преди края, някои казват, че сме легнали на Днепър, обаче аз добре си спомням и си мисля, че не беше така, просто играхме много слабо). А тая глупост с финалния мач беше действително огромна глупост на комунягите и БФС, защото разби един много силен национален отбор, който вече беше бил и ГДР, и непобедената от две години Франция, и Югославия. Помощник на Вуцов в тия мачове беше Васил Методиев - Шпайдела, което определено си пролича - нашите стояха много добре тактически и тотално надиграха именитите си съперници. Е, имаше и малко шанс - като оня удар на Стойчо Младенов в 87-ата минута срещу ГДР. След оня прословут мач за купата (между другото заслужена победа на ЦСКА, въпреки че Славков си помогна с ръка при първия гол, червените имаха пълно превъзходство и изпуснаха даже и дузпа) наказанията бяха напълно неадекватни, но тоталитарната система беше майсторка на такива глупости. Всъщност, ако ползваме днешните критерии, футболистите не заслужаваха нещо повече от 4-5 срещи наказание. Малко повече като че ли заслужаваше единствено Боби Михайлов, защото налиташе на съдията. Лошото е, че бяха наказани добри специалисти като Симолията и Шпайдела и доста класни играчи като сТоичков, Михайлов, Сираков и т.н. (мен лично особено ме е яд за Пламен Николов и Емо Спасов, които имаха готови подписани договори с Порто, а комунягите ги наказаха до живот и не ги пуснаха в Португалия).