Едно лудо първенство преди 27 г. и поразиите на БФС

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
IBUU
Контакти:

Re: Едно лудо първенство преди 27 г. и поразиите на БФС

Мнениеот IBUU » 10 апр 2012 22:15

Благодаря съм за "лудото първенство" в нашата градина,
по далвение отгоре при три Туза и си "под ръка" да подиграеш гол осмак,ако ме разбираш.
Ок,така са наредлили отгоре,така е станало,но аз като фен на червено-ченрия отбор едва ли това ми е любимия спомен от нашата история. :twisted:
Локомотив за нас е всичко!!!

vesat
Контакти:

Мнениеот vesat » 11 апр 2012 01:08

Дааааа ,спомените са доста поизбледнели и тези които с умиление говорят за това как един отбор е бил "велик и с класи над другите" ,да видят че шампиона е само с 4(четири точки ) преднина... ;) аА И КАК ТАКА ПРИ СИНИ ФЕНОВЕ МИЛЬОНИ МАЧА С МИНЬОР Е ПРЕД 4000(ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ ДУШИ).... :o А В ПЕРНИК Е ПРЕД 20 000 ЗРИТЕЛИ ,А ????????? :lol: Нещо пак не се връзват комбинациите и лъжите нечии... :roll: ИНАЧЕ Е ВЯРНО ЧЕ ВОДЕХМЕ ДО 10 КРЪГ и в директния мач паднахме от рогатите с 0-5... :oops: но като цяло едно много добро първенство с младите и прохождащи тогава Васев,Дочев,Метков,Бончев,Христов все момчета от набор 1965г.така че И ТОГАВА И СЕГА САМО ЛОКО СОФИЯ ! :P :) :) :lol:

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 11 апр 2012 11:41

Добре го помня това първенство. Хубавото тогава беше, че всеки можеше да падне от всеки. Много равностойни мачове, а и започнаха да се налагат много добри футболисти - като 19-годишните Балъков в Етър и Михтарски в Пирин например. Добре помня и как Пирин ни би с 1-0 на Герена. Даваха мача по телевизията и ако не се лъжа голът го вкара Кържанов. Тогава това не беше необичайно, а и изобщо в този сезон Левски редуваше много силни и доста слаби мачове - примерно 7-2 с Берое и 5-0 с Локо София и 2-3 с Миньор, и 1-2 със Спартак Плевен. Така беше и в Европа - много силен първи мач с Днепър 3-1 и много слаб втори там - 0-2 (Спасов изпусна и дузпа десетина минути преди края, някои казват, че сме легнали на Днепър, обаче аз добре си спомням и си мисля, че не беше така, просто играхме много слабо). А тая глупост с финалния мач беше действително огромна глупост на комунягите и БФС, защото разби един много силен национален отбор, който вече беше бил и ГДР, и непобедената от две години Франция, и Югославия. Помощник на Вуцов в тия мачове беше Васил Методиев - Шпайдела, което определено си пролича - нашите стояха много добре тактически и тотално надиграха именитите си съперници. Е, имаше и малко шанс - като оня удар на Стойчо Младенов в 87-ата минута срещу ГДР. След оня прословут мач за купата (между другото заслужена победа на ЦСКА, въпреки че Славков си помогна с ръка при първия гол, червените имаха пълно превъзходство и изпуснаха даже и дузпа) наказанията бяха напълно неадекватни, но тоталитарната система беше майсторка на такива глупости. Всъщност, ако ползваме днешните критерии, футболистите не заслужаваха нещо повече от 4-5 срещи наказание. Малко повече като че ли заслужаваше единствено Боби Михайлов, защото налиташе на съдията. Лошото е, че бяха наказани добри специалисти като Симолията и Шпайдела и доста класни играчи като сТоичков, Михайлов, Сираков и т.н. (мен лично особено ме е яд за Пламен Николов и Емо Спасов, които имаха готови подписани договори с Порто, а комунягите ги наказаха до живот и не ги пуснаха в Португалия).

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 11 апр 2012 19:14

Не знам дали левски е бил с класи над някого, но добре си спомням че в директния двубой срещу нас бяхме с юноши и двама стари защото предвидливо половината титуляри бяха случайно контузени другата половина наказани.В предишния мач с Морето ситуациата беше почти същата.Това бяха най-силните времена и за Бойчо Величков, който освен ,че блестеше в Българското първенство изработи и четирите гола срещу Югославия и Франция с което ни класира на световното в Мексико.В Локомотив продължаваха да се раждат невероятни таланти всеки, от които ако беше играл достатъчно в комунистическите грандове щеше да има паметник .След това дойде и превръщането на футболните клубове в професионални и ги отделиха от ДФСтата, с което сложиха край на Българския футбол и започнаха това до което стигнахме 27 години по-късно.

Върни се в “Футбол - България”