За Европа не знам, но за А група и Локо Сф и ЦСКА 100% ще вземат лиценз.
Просто не виждам как и откъде ще извадят пари за лиценз в А група отборите на Добруджа, Банско или Локо ГО?
А, ако изхвърлят Локо Сф и ЦСКА, именно Добруджа и Банско от Б група трябва да влязат на тяхно място, заедно с Монтана и Пирин, така, че тези глупости как ЦСКА и Локо Сф ще ги изхвърлят от А група ги забравете.
И как си представяте първенство с Левски, Лудогорец, Литекс, Славия, Берое, Ч.Море, Ботев, Локо Пд, Добруджа(или Банско), Монтана и Пирин и Локо ГО?
Нали се сещате, че още на полусезона от тези отбори поне 4-5 ще са обявили фалит, неплащане на заплати, невъзможност да плащат пътни разноски, ток по стадиона и т.н.
Пътищата са 2, или закриване временно на футбола и превръщането му в полуаматьорски, или драстично съкращаване на А група до 8-10 отбора.
Всичко друго, в тази супер бедна държава, би било върховно безумие.
Не съм фен на ЦСКА, нито на Локо Сф, но за всичко ще е далеч по-добре тези отбори да ги има и да са в А група, вместо да гледаме махленски дербита между Добруджа и Банско (например) и да чакаме в кой кръг ще обявят фалит като Любимец преди 2 год. Каква беше ползата за зрителите от присъствието на Хасково, Любимец и Марек в А група? Според мен - НИКАКВА! Стадиони трагедия, игра трагедия, класиране трагедия, финансова стабилност трагедия, качество на играчите трагедия и т.н.

Държава, в която пациентите бият лекарите, не е държава.