Всичко за стадион Локомотив в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist, Sofia 1929

Опасен ли е стадион Локомотив в София?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мъката - спортен комплекс Локомотив

Мнениеот loko1 » 08 мар 2012 10:24

Изображение

Разликата в броя на публиката спрямо митарстването бе огромна. Около 2500 локомотивци подкрепихме любимия отбор въпреки, че мача бе в понеделник в работно време :)
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Re: Завърнахме се у дома - на стадион Локомотив в София!

Мнениеот Sofia 1929 » 11 мар 2012 20:30

Терена на стадион Локомотив, беше едно от най-често споменаваните неща след мача с адашите от Пловдив...този кръг гледах няколко мача, които се играха на отлични терени, най-вече тези в Овча Купел, в Пловдив, Монтана и не на последно място Армията
ИзображениеИзображение
Български Железничарски Спортен Клуб

СЪСИПАХТЕ ОТБОР СВЕТИЛО - ЗАСЛУЖАТЕ БЕСИЛО!

Потребителски аватар
gboy
Контакти:

Мнениеот gboy » 16 мар 2012 19:21

Не ви разбирам феновете на Локомотив? :shock: Тоя стадион се каза изрично, че е опасен вече и че не трябва мачове да се провеждат там. Някакви неща като "бе тая козирка ще ни надживее всички" не е довод. :roll: На същия тоя принцип маса сгради се оставиха, щото "ще надживее и внуците ми" , после, като се срутиха, "опа". Как може да се играе на стадион, на който публиката се пуска от ляво, щото от дясно може да им падне нещо на главата. :|

Това е едно на страна, ами терена? Топката като гледах днеска как подскама, леле ... не знам да се смея ли, да плача ли. По какви изисквания изобщо е дадено право да се играе на този стадион?

А феновете се радвате че се връщате "у дома". Това е абсолютна гавра с Локомотив, един от най-големите отбори на България.
СТАДИОНЪТ Е МЯСТОТО ЗА ФЕНОВЕТЕ! ДОРИ КОГАТО ОТБОРЪТ ГУБИ :)

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Ще има ли публика, на домакинските мачове на Локомотив?

Мнениеот Pride » 17 мар 2012 09:49

ШОК: Мачът Локо София - Видима при закрити врата

Мачът Локомотив София - Видима-Раковски от 19-ия кръг на А група ще се играе без наличието на публика.

Изненадващата новина стана факт днес, само часове преди самия мач, който започва в 15:30 часа.

На официалния вход на Сектор А на стадион Локомотив в Надежда е сложена табела, която гласи „Мачът ще се играе без публика“.

Гонг откри изпълнителният директор на Локо София Георги Марков, според когото такова е решението за днешния мач и самият той е бил информиран от президента на клуба Николай Гигов по-рано днес.

Марков разговаряше с представителя на полицията Антон Златанов, с който уточняваха ситуацията. Очевидно съоръжението в Надежда все още не е получило постоянен лиценз, заради проблеми със сигурността на конструкцията на стадиона.

Така отборите на Локомотив София и Видима-Раковски ще играят днес от 15:30 часа на закрити врати.

http://lokosofia.gong.bg/view_article.p ... _id=259449

Промяна на стадион Локомотив: Ще има мач с публика

Минути след обявяването на първоначалното решение мачът Локомотив София – Видима Раковски да се играе без публика настъпи промяна на 180 градуса. На стадиона пристигна президентът на домакините Николай Гигов, който води консултации с представителя на полицията Антон Златанов.

В крайна сметка се оказа, че от Спортното министерство са изпратили до полицията факс, с който се разрешава провеждането на двубоя Локо Сф - Видима с наличието на публика. Зрителите вече заеха места на сектор А, както и един единствен човек в сектора за гости. Делегатът на мача Владимир Николчев потвърди пред Гонг, че двубоят ще се играе с наличието на публика.

Мачът трябва да започне в 15:30 часа.

http://lokosofia.gong.bg/view_article.p ... _id=259467

Гигов: Мач нямаше да има, ако не бяха допуснали публиката

Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов логично бе ядосан и от загубата на неговия отбор с 0:1 от Видима-Раковски, и от неяснотата преди двубоя относно това дали ще се допуска публика на стадиона.

„Играхме безобразно слабо, по-слабо от това не може да играем. Според мен между първия ни мач срещу Локо Пд и този разликата е все едно играха два различни отбора. Обяснения във футбола, знаете...Мисля, че вчера го каза един играч на ЦСКА: „Ние сме позор“. Аз разбирам и играчите. Ще има мач, няма да има мач. Ще има публика, няма да има публика. Излизаме да загряваме, няма да излизаме. Напрежението явно им дойде в повече. Но аз като имам напрежение, си го решавам. Аз съм говорил с футболистите, сега те са на ход.“

По отношение на проблема със стадиона, Гигов коментира: „Ако и следващата седмица няма решение и ако тази мъка продължава, това просто е безумие. Ако днес не бяха допуснали публиката, мач нямаше да има. На мен никой не ми е звънял, но звънят от охранителната фирма в полицията и им казват, че нямат право да охраняват, защото няма да има мач. Получили писмо от Спортното министерство, че стадионът е негоден. Това става час и четиресет минути преди мача. И повече не говоря“, заяви Николай Гигов.

http://lokosofia.gong.bg/view_article.p ... _id=259525

Продължават опитите да се изгонят Локомотивците от стадиона :evil: След като ни преместиха повечето мачове в делнични дни рано рано, вчера час и половина преди мача разиграха поредната сценка. Кой малоумник стои за цялата история не знам, но трябва да бъде изгонен. Абсолютно недопустима изцепка. Поне този път Гигов зае правилна позиция, а вероятно се е обадил и на правилния телефон ...
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Мнениеот Sofia 1929 » 17 мар 2012 11:11

от gboy на 16 Мар 2012 19:21
Не ви разбирам феновете на Локомотив? :shock: Тоя стадион се каза изрично, че е опасен вече и че не трябва мачове да се провеждат там. Някакви неща като "бе тая козирка ще ни надживее всички" не е довод. :roll: На същия тоя принцип маса сгради се оставиха, щото "ще надживее и внуците ми" , после, като се срутиха, "опа". Как може да се играе на стадион, на който публиката се пуска от ляво, щото от дясно може да им падне нещо на главата. :|

Това е едно на страна, ами терена? Топката като гледах днеска как подскама, леле ... не знам да се смея ли, да плача ли. По какви изисквания изобщо е дадено право да се играе на този стадион?

А феновете се радвате че се връщате "у дома". Това е абсолютна гавра с Локомотив, един от най-големите отбори на България.

Съгласен съм, че е гавра. Гавра беше вчера за 1000 човека дошли на стадиона, на който има табела, "мача е на затворени варти - публика не се допуска" :evil: Разбирам доводите ти и съм сигурен, че не злобееш, а просто си казваш мнението...въпроса е, че в целият този батак са намесени много интереси...на търгашите начело с Гигов и Аврионов, на държавата, в лицето на спортно министерство, МВР и т.н., на общината и на кой ли не. Повярвай ми, че най-тежко е на за нас феновете на Локомотив, които всячески се опитват да ни прогонат от стадион(ите).
Ще се съгласиш обаче, че ако всичко е толкова стриктно доста стадиони ще им се сложи катинар. Мой приятел беше в четвъртък в Пловдив на Лаута, аз също съм ходил там, такива неща могат да се кажат за гостуващият сектор и подстъпите към него, стърчащи арматури, какво ли не, срещу него сектора вече се срути, ами стадион Славия, където бетона се руши и има парчета навсякъде, Армията в какво състояние е? Какво остава за повечето стадиони в провинцията като изключа Литекс, Черноморец и Разград, всички останали как са? Всичко е интереси!
Навсякъде по места, общини, държава помагат, а нас се опитват да ни затрият.
Съжаление отникъде не търсим, ще си извървим пътя...днес сме ние, утре е ред на някой друг, но нека поне се гледа реално на нещата!
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Re: Ще има ли публика, на домакинските мачове на Локомотив?

Мнениеот Sofia 1929 » 17 мар 2012 19:34

Изпуснах тези събития, защото дойдох от работа в последният момент, но това просто е безумие и тотална подигравка с нас като публика и отбор. Час преди мача някой да напише публика няма да има и целият цирк след това говори за какво става въпрос в тази държава. В крайна сметка БФС, МВР и всички останали псевдо институции са в огромният си процент палячовци и послушковци, облечени във власт! Незнам нещата вече минават всякакви граници!!!
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
gboy
Контакти:

Мнениеот gboy » 18 мар 2012 01:05

Аз съм левскар, и трябва да ти кажа, че ако съм в комисията, която разрешава и забранява провеждането на мачове, бих забранил на Герена да има мачове, докато е в това си състояние отвънка - "изрисуван" от всякакви идиоти. Мен би ме било срам, ако съм шеф в тоя клуб от това, как е издраскан "Георги Аспарухав". Това е отношение - към името на ФК Левски, към феновете, към историята и към футбола в България. А всяко леке, дето е минало, си е написало каквото му е на сърце. "Само Левски" , "циганите на сапун", "продавам москвич изгодно на тел. 0887 ..... " :lol: . Смешно е подобно нещо за професинален отбор, още повече с претенции като нашите за гранд и т.н.

И да - при нас 90% от стадионите са ни пълна скръб и това е така, защото всеки "минава метър". Всеки знае, че ще се обади на тоя оня, ще уредят нещата. И в случая стадион "Локомотив" в Надежда е точно на тоя принцип. Айде, няма да сядат под козирката. Айде, тя ще поникне тревата. Айде, колко други стадиони са лицензирани ... Еми докога?

В момента да се играят мачове на стадиона в Надежда не е плюс за вас нито като фенове, нито като отбор. И много се изненадах, когато я прочетох тази тема, защото мислех, че вие феновете на Локомотив най-много ще скачате против това безумие.

ПОЗДРАВИ
СТАДИОНЪТ Е МЯСТОТО ЗА ФЕНОВЕТЕ! ДОРИ КОГАТО ОТБОРЪТ ГУБИ :)

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 18 мар 2012 08:29

Здравейте! От сега казвам, левскар съм, но не съм влязъл във вашия форум да се заяждам. Просто сега сутринта прочетох статията на Светльо Табаков в Гонг за вашия стадион, за проблемите и т.н. И ми стана тъжно, ама наистина тъжно от факта, че толкова лесно у нас забравяме традицията, историята и как лесно можем да изхвърлим всичко на боклука. За един несъмнено клуб с традиции като Локомотив, който съществува (колкото и на някои да не им се иска) в българската футболна история, за пребиваването на този клуб в Б група се говори като за едва ли не несъмнена алтернатива за бъдещето. В последните дни, дори месеци, ако се говори за Локомотив, се чуват само думи от сорта "няма пари, стадионът е негоден за футбол, Локомотив загуби за пореден път", сякаш никакъв лъч надежда не съществува.
Не знам, просто няма друга нация освен нашата, която толкова лесно да потъпква ценностите си и която да се отличава с такава апатия към всичко, апатия към своето.
Пожелавам Ви успех, да си запазите отбора, да го подкрепяте докрай, за което не се съмнявам. Знаете, че всичко в живота минава, и добрите, но и трудните моменти. И знайте още, че не е важно на кой отбор си фен, защото всички сме българи и злобата само ще ни разруши, тя до нищо градивно не води. И последно, ИСТИНСКИТЕ фенове на другите отбори ви подкрепят, тези които обиждат и плюят не са фенове, не са хора.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Мнениеот Sofia 1929 » 18 мар 2012 15:50

venger написа:Здравейте! От сега казвам, левскар съм, но не съм влязъл във вашия форум да се заяждам. Просто сега сутринта прочетох статията на Светльо Табаков в Гонг за вашия стадион, за проблемите и т.н. И ми стана тъжно, ама наистина тъжно от факта, че толкова лесно у нас забравяме традицията, историята и как лесно можем да изхвърлим всичко на боклука. За един несъмнено клуб с традиции като Локомотив, който съществува (колкото и на някои да не им се иска) в българската футболна история, за пребиваването на този клуб в Б група се говори като за едва ли не несъмнена алтернатива за бъдещето. В последните дни, дори месеци, ако се говори за Локомотив, се чуват само думи от сорта "няма пари, стадионът е негоден за футбол, Локомотив загуби за пореден път", сякаш никакъв лъч надежда не съществува.
Не знам, просто няма друга нация освен нашата, която толкова лесно да потъпква ценностите си и която да се отличава с такава апатия към всичко, апатия към своето.
Пожелавам Ви успех, да си запазите отбора, да го подкрепяте докрай, за което не се съмнявам. Знаете, че всичко в живота минава, и добрите, но и трудните моменти. И знайте още, че не е важно на кой отбор си фен, защото всички сме българи и злобата само ще ни разруши, тя до нищо градивно не води. И последно, ИСТИНСКИТЕ фенове на другите отбори ви подкрепят, тези които обиждат и плюят не са фенове, не са хора.

Благодаря ти за подкрепата!

Ето и статията на Светльо Табаков:

0:1 и 1001 проблема в „Надежда”
Локомотив Сф загуби с 0:1 от Видима-Раковски. Ха! Тото-афера, потриват ръце „болните мозъци”. Не, студено, студено, много студено. 0:1 на терена, всъщност е отражение на 1001 проблема в „Надежда”. Даже не знам откъде да започнем да ги броим. Е, добре, от стадиона.

Цяла зима различните институции не се разбраха годен ли е този стадион за мачове, или негоден. Едните казват – става, другите – не става. Трудно е да се каже става ли, не става ли, не съм експерт по въжета и козирки, само ще констатирам някои факти. Съвсем неотдавна на същия този стадион - „красавец”, или „грозник”, както предпочитате, се провеждаха концерти с огромни децибели и вибрации, с 20-30 хилядна публика, каквито футболен мач на Локомотив няма как да предизвика и докара. Козирката оцеля.

После падна 60-сантиметров сняг върху нея, сигурно стотици тонове тежест отгоре, пак нищо. Слава, Богу!

Но е вярно и друго – че откакто този стадион беше затворен за футболни мачове, не беше направено нищо за прословутите носещи въжета. Нищо от никого. Да, важно е да се отбележи, защото стадионът не е собственост на Гигов, нали така. Пари няма, действайте...

И още. На този нелицензиран стадион миналото лято се изиграха редица контроли, една от които пред 4000 зрители – Локо Сф срещу Левски. Вярно, всичките заедно под един покрив в сектор „А”. После на него мач игра дори самият премиер. Видно е, че и него не го е било страх да рита там. Живи хора непрекъснато щъкат из стадиона. Ами да сложат един голям катинар, като е толкова страшно за живота! Иначе е двоен стандарт.

Но да се върнем към вчерашната среща на Локо Сф срещу Видима-Раковски, като преди това припомним тази срещу Локо Пд. На железничарското дерби имаше 500 фенове от Пловдив, стоящи под „паянтовия” покрив на сектор „В”. Срещу Видима имаше само един чичка в „клетката”, който в един момент изчезна оттам.

Но вчера час и 40 минути преди двубоя не се знаеше дали такъв изобщо ще има, дали ще влезе публика, дали няма да влезе. По каква логика се допускат 500 души в проблемния сектор в единия случай, а във втория има забрана, при наличието на един /нула/ чиляк на същото място?! И каква е разликата между контроли с много зрители и официални мачове, в случая с „падащата” козирка? А? Сигурно козирките падат, не дай Боже, само по официални поводи...

Нека да поразсъждаваме още. Какво щеше да стане, ако публиката не беше допусната вчера? Да, частната охрана отказа да пази, полицията пък бе там, но отвън, пред стадиона. А около хиляда локомотивци напираха да влязат и нервничаха, че не ги пускат. Какво щеше да стане с тяхното недоволство, ако президентът Гигов не се бе намесил и не ги бе пуснал, а и делегатът Владимир Николчев не бе на същото мнение? Не е ясно. Но май щеше да стане по-зле, струва ми се. Поне да бяха решили по-рано за закритите врата, а не минути преди мача, та да предупредим хората да не идват на стадиона и да не се дразнят.

Отплеснахме се надълго и нашироко за стадион „Локомотив”, защото това е най-болната тема на клуба, но не е единствената. Няма и как да изброим всички останали 1000 проблема, струпани на главите на локомотивците. Само някои от тях. Те продължават да скитат немили-недраги из разни селски игрища, така, както беше цяла зима. Едва ли и един ден са тренирали до момента на нормален терен. И нека това не прозвучи като оправдание за отбора, а като тъжна реалност.

Локо Сф игра слабо, много слабо и безидейно срещу Видима. Но нека да кажем добри думи за Коце Ангелов и неговия скромен тим от Севлиево. Защо и в това да не видим част от причините за загубата на Локомотив?

Пък и няма какво да се лъжем. Както и Тони Велков каза, само ентусиазъм не стига. Срещу Локо Пд ентусиазмът от първия мач ”у дома” понесе на крилете си отбора. И се стигна до заслужена победа. Вчера обаче и той се изпари яко дим поради гореизброените причини. А качествата са кът. Паричките в клуба – също.

Така ще е цяла пролет. Локо Сф ще трябва със зъби и нокти да устиска мястото си в елита. Нищо, поне тези 1001 проблема или ще формират истински мъже, или ще ги изпратят в „Б” група. Където НЕ им е мястото, по скромното ми мнение. Но където също се играе футбол.

Но раната със стадион „Локомотив” веднъж завинаги трябва да бъде затворена! Продължи ли да кърви, този традиционен наш клуб ще угасне.
ИзображениеИзображение

Върни се в “Локо София”