Окончателно сме без лиценз...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist, Sofia 1929

Потребителски аватар
james
Контакти:

Re: Окончателно сме без лиценз...

Мнениеот james » 03 юни 2015 08:20

scb написа:
hd29 написа:А защо на стадиона ходят ''шепа" хора,няма ли вина за това и начина на ръководене на клуба през цялото това време.Аз помня и времена ,в които на стадиона си ходеха доволен брой хора.И не,недей ми обяснявай кое е вярно и кое не и кое ще по-добре,че си много далеч от разбирането на проблема.

И ако се махне Гигов тези, които сега не ходят ще се върнат на стадиона ли? И хуу - отвратени били, ама поне да идат и да протестират. Като си стоят по къщите как да разбере Гигов че не е желан от хилядите привърженици. Щото то това е много кофти ситуация - като сме отвратени да си стоим вкъщи (пък дано някой друг свърши работата).

На стадиона ще се върнат хората когато там почне да играе, Гошко на комшията или онова техничарче дето го взеха от Павликени, ако ме разбираш правилно , а не , Гномко Шпонко от Тамбукту. Предполагам ,че също е положението и на другите стадиони , щото всички се броят срещу Левски и ЦСКА , а забравят ,че с Хасково са 600 човека ,например.

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 03 юни 2015 13:10

В последното си интервю за БГ медия, Томаш Иршак казва, че в Чехия има интересни мачове, които са много посещавани и други, които не са интересни и слабо посещавани. Така че това го има навсякъде. Въпросът е че когато се наложи публиката излиза на преден план и показва отношение. В случая с Локо София обаче е различно - тези които ходят на стадиона, те се бунтуват периодично срещу Гигов и обикновено когато той не вади пари за силен отбор или пък увисне с лиценза. Никой не се бунтуваше когато играехте в УЕФА. Никой не се бунтуваше когато се оказа че стадиона в Илиянци го няма в кадастъра на София. Сигурно Гигов е допускал грешки, но пък за не-локомотивците в момента Гигов е Локомотив, колкото и неприятно да звучи на локомотивците. Ако не е така - успех, изгонете го и си направете клуба както вие си го искате и харесвате.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 03 юни 2015 13:40

Накратко казано :

Войната срещу Гигов се води някъде около 2001/2002 -ра година, когато бяхме пак много зле и щеше да се изпада.
В периодите, когато сме играли евротурнири или сме се борили за челните места се концетрираше енергията към отбора и като цяло Гигов винаги
си е бил недолюбван.Изключение правят първите му 2/3 години в клуба, когато завършихме 2-ри и дигнахме купата.

Никой няма нищо против личността Гигов, а начина му на управление и политиката че :"Аз ще си купя играчи, такива от школата не ми трябват".

При едно негово напускане Локомотив ще бъде съсипан, но той се е застраховал по този начин като не плаща дълговете си и ако някой иска да го наследи трябва да плаща.Нещо като ЦСКА-то.

Така че при едно оттегляне на Гигов, естествено е че ще се изпадне в забвение, но
ЛОКОМОТИВ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА.

Реално в "А" окръжна един бюджет от 10 000 лв е напълно постижим ( та нашия членски внос на "Железни Бригади" за година е толкова).
Лошото е, че никой не може да изгони Гигов поради по-горе описаните причини и за да си тръгне трябва да го направи сам.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Мнениеот парци » 08 юни 2015 14:40

Адвокатът на Локомотив София Михаил Михайлов разкри, че клубовете, които не получиха лиценз от БФС са получили възможност да подадат молба да им се даде право да играят в професионалния футбол, като посочат план за действие и въз основа на каква причина да им бъде дадено това право.

„Всички клубове трябва да изготвят план как ще действат. Не коментираме лицензионната процедура, а как да се даде право на тези четири отбора да играят в А група или професионалния футбол“, сподели Михаил Михайлов в актуално студио „Дерби“.

„Нашият казус в Локомотив София е малко по-различен. Марек и Хасково са с много смешни задължения – под 100 хиляди лева. За да спре да се спекулира, коментира се, че задълженията биха могли да бъдат разсрочени. От две седмици говоря едно и също. Не ни е проблемът само в НАП. Имаме задължения към едно лице – Искрен Писаров и този проблем днес го решихме. За НАП- ние до петък трябва да пуснем молба до Изпълкома да ни бъде дадено право да играем в А група, поради някакви причини. Специално за НАП ще кажа, че направихме няколко опита да разсрочим нашия дълг, който е около 1 милион лева. През миналата седмица отново ни бе отказано да разсрочим тези задължения. Не знам каква е истинската причина за това нещо“, коментира Михаил Михайлов и продължи:

„Бях на среща с г-н Гигов и отново не ни бе позволено да стартираме каквато и да е процедура. Те искат обезпечение на целия дълг. Каквото си изберем. Факторът, от който зависим ние ни каза в очите, че тя няма да го направи. Ние нямаме 20 милиона задължения, за да сме най-черният клуб в България. Нормално е г-н Гигов да е обиден от отношението към Локомотив София.“

„Все още се надяваме, че нещата ще се случат. В тази криза в България да се искат 1 милиона да се платят веднага до 3 дни, не знам как да го коментирам. Не мога да говоря от името на Николай Гигов дали ще пусне молба или не. При последния разговор, който имах с него в петък, мисля, че нещата ще бъдат положителни от тук натам. Може би щяхме да имаме право да играем в Лига Европа. Ако бяхме взели лиценз по-рано не се знаеше как ще приключи една друга футболна среща“, заяви още Михаил Михайлов и повтори:

„Информацията, за която казах е молба да ни бъде дадено право да продължим да играем в професионалния футбол въз основа на една програма в какъв срок какво и как, и от къде ще изчистим задълженията си. Това е за всички отбори без лиценз. Доколкото знам и ЦСКА ще подадат молба. Но не знам какво ще фигурира в нея. Надявам се ние до петък да внесем необходимите документи, които сме забавили.“

Адвокат Борис Колев пък коментира по темата с лицензирането: „През 2008 година проблемът беше в това, че нямаше правно основание в Устава на БФС за лицензионната система. Такова правно основание впоследствие се прие в Устава на футболния съюз.“

„Единственият вариант е тази Апелативна комисия. Този орган трябва да има някаква самостоятелност спямо Лицензионната комисия. Въпросът е каква полза би имало. Защото остава решението на Лицензионната комисия. Евентуално може да си мисли за Закона за юридически лица с нестопанска цел. По закона трябва да се отиде на Конгрес и тогава вече решението на Конгреса подлежи на контрол по гражданско-правен ред. Стига от ЦСКА да искат съвет от мен, но аз не съм запознат с конкретната ситуация и не бих искал да коментирам конкретно“, коментира Борис Колев и сподели:

„Има един член 12 в лицензионния правилник на УЕФА. Футболната компания не трябва допълнително да прехвърля своите права за участие в определен шампионат. В член 45 пише, че не се прилага за България. Дали УЕФА е казала това изрично, а БФС еднолично е решил, че не се прилага за България.“

Далеч съм от идеята да приемам всяка дума за 100% истина, но ако това е план на някого да разкара Тумора - силно апелирам. Ако обаче всичко е просто помпане на мускули от страна на "държавата" и то на фона на задълженията на един друг отбор, ситуацията започва да смърди далеч отвъд пародийната си противност.
Изображение

Върни се в “Локо София”