NOMER14 написа:damyanov1963 написа:damyanov1963 написа:NOMER14 написа:damyanov1963 написа:Футбола си е к*******а игра. И така ще е докато парата командва света. Помня като малък, по тв. пускаха една песен, не помня кой я пееше, но текста беше - На дядо си приличам, парите не обичам, парите са проклети, от дявола са взети. Аз и другите по стари, като мен помним как ГФР и Аржентина станаха СШ, съответно през 74-та и 78-а година, когато бяха домакини.
Що, бе ФРГ си би холандците нормално на финала.
А как излезе от предварителните групи?
И още нещо, тогава се казваше ГФР, после го прекръстиха на ФРГ, както Ноу Камп на Камп Ноу, както КаталОния на каталУния, Джомолунгма на Еверест, Европейския пазар на Европейски Съюз и кво беше още...
Туй го знам. Мичмана така го изговаряше и се кефеше.
Кампучия и Камбоджа, Цейлон и Шри Ланка, Заир и ДР Конго (нали сме на вълна 74-а - Световно с Тип и Тап и Грохотът в Джунглата)...
Заир и Конго бяха още две държави. Конго беше останала белгийска колония, а Заир се беше отделил. След като Конго изгониха белгийците се обединиха и станаха ДР Конго. Даже още тогава ги пишеха някъде Конго Бразавил(Конго) и Конго Киншаса(Заир), заради столиците им. А на СП'74 Заир записа антирекорд, не подобрен до сега със загуби 0:9 от Югославия, 0:2 от Шотландия и 0:3 от Бразилия, точен резултат, който им трябваше на бразилците, за да прескочат групата прецаквайки шотландците.
А Камбоджа я прекръстиха на Кампучия, защото американците така я наричаха. Това го забелязах, след един американски екшън, за войната във Виетнам.