Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

rane
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот rane » 29 авг 2025 09:32

ReBorn1982 написа:
rane написа:
During the 1960s and 1970s, the Alfa Romeo 1750 GTV sold approximately 44,269

Рядък модел е. Да, някои хора си пишат глупости за закуска, обяд и вечеря!

Да, рядък е. Първо, според други оценки, числото е 32 265. Всичко това е догадки, официални данни няма. Второ, това е числото за целия свят, не само за Европа, като сложиш и за какъв период е, хич не е масов автомобил.
Напротив. Доста масов си е. Като погледнеш, че от двете модификации, които са били на пазара тогава, са продадени доста над 100 000! А като добавиш и най-мощната версия, излязла в годината, когато Гунди умира, тогава продажбите отиват на над 150 000.
Нито 130 000+ , нито 150 000+ са за редки автомобили. Както и да го въртиш и сучеш, тази Алфа е била много, много далеч от рядък автомобил. Точно обратното - била е голям търговски успех за марката!
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 29 авг 2025 09:54

ReBorn1982 написа:
rane написа:Ама разбира се, че те знаят.
Съпругата му какво ли знае? Тя не е живяла с Гунди и не се е возила в тази кола. Андрей също не се е возил. Само се е возил в скута на баща си и е въртял волана.

То много хора са се возили в тази кола, това какво точно доказва ??! .... и обясни ми, защо им е на Чубриков и Дунев да лъжат ??! Даже първият се е познавал с Гунди .... за какво ще си измислят ??!

rane написа:Обаче Чубриков и Дунев - те знаят всичко и на тях трябва да им се вярва. Чисто нова...на 20 000 км, нали!? Дунев му я бил ремонтирал, тази чисто нова кола!? Сигурен съм, че лично Солаков им е разказвал, как е дал колата на Гунди.

Със сигурност знаят много, обясних ти вече защо. За разлика от Величка Аспарухова, те са авто маниаци и състезатели, интересували са се от всичко екзотично, попаднало у нас в онези иначе постни години. Знаели са почти всяка западна спортна кола, попаднала по един или друг начин у нас.
Сигурно си чел онази басня за лисицата и гроздето.

Видя, че коли по Кореком се предлагаха тогава! Има още хора из нета, които са си купили зап. автомобили.
Поредната ти измишльотина лъсна.

Гунди си е имал долари - купил си я е от Кореком. Аз вярвам на жена му!
Ти избираш да вярваш на човечета, като ГА и подобни. Затова се и излагаш толкова често с неверни твърдения.

Иначе онези години не са били постни. Поне не са били, ако попиташ поддръжниците на онзи режим.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 29 авг 2025 10:29

Dani Kiki написа:Преди да цитираш разни мисирки, вземи се ограмоти малко. Провери ли кой е Бончо Дунев? 1971 е 23-годишен, бръмчи с разни коли, участва в направата на една едноместна Формула Естер. Рали-състезател става чак 5 години след смъртта на Гунди. И точно този човек да се изказва за Алфата на Аспарухов?! Според по-възрастни софиянци е била по-малкия модел - 1300 GT, който е 90 и няколко к.с. Колкото до закупуването от Кореком, 60-те години е можело да си поръчаш западна кола, дори с определени екстри срещу валута. Един съученик на баща ми 1965 г. така се сдоби с Фиат (не помня модела), получавайки някакви долари наследство от Австрия. Като хлапак най се кефех на бялата ивица на гумите около джантата.

Не му обяснявай на Ариеца. Той вярва само на ГА и останалите комунета, дето им промиват мозъците с лъжи.

Иначе Алфа-та на Гунди, поне според познавачи на Алфа Ромео у нас, е била 1750 ГТ.
Виждал съм 3 снимки на обгорялата и разкостена до основи Алфа, явно приготвена за претопяване. Та по тези снимки има хора, които на 100% са сигурни, че е била 1750 ГТ.
Конете варират от 122 до 134 или нещо подобно, но нямат общо с фантасмагорията за 160 к.с.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 авг 2025 10:41

Halo написа:Срамно представяне за Лудогорец до момента. Докопаха се до групите на Лига Европа, но имаха и доста лесен жребий.

Нищо срамно няма, имат едно отпадане и то от класен отбор. Всичко друго елиминираха, може и да е със зор, но го направиха. По срамотиите сте вие, не те.

И само да припомня един скорошен мач:

Лудогорец - АЗ Алкмаар 2:2

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 авг 2025 10:45

rane написа:
ReBorn1982 написа:
rane написа:
During the 1960s and 1970s, the Alfa Romeo 1750 GTV sold approximately 44,269

Рядък модел е. Да, някои хора си пишат глупости за закуска, обяд и вечеря!

Да, рядък е. Първо, според други оценки, числото е 32 265. Всичко това е догадки, официални данни няма. Второ, това е числото за целия свят, не само за Европа, като сложиш и за какъв период е, хич не е масов автомобил.
Напротив. Доста масов си е. Като погледнеш, че от двете модификации, които са били на пазара тогава, са продадени доста над 100 000! А като добавиш и най-мощната версия, излязла в годината, когато Гунди умира, тогава продажбите отиват на над 150 000.
Нито 130 000+ , нито 150 000+ са за редки автомобили. Както и да го въртиш и сучеш, тази Алфа е била много, много далеч от рядък автомобил. Точно обратното - била е голям търговски успех за марката!

Е ти почна да ми цитираш съвсем други модификации. Коментирам само моделът на Гунди, а не цялата гама от купета 105 и 115, които са произвеждани почти 20 години.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 авг 2025 10:51

rane написа:Видя, че коли по Кореком се предлагаха тогава! Има още хора из нета, които са си купили зап. автомобили.

Никъде не съм писал, че не са се предлагали, научи се най-сетне да четеш текст с разбиране. В Кореком и Лади, и Волга се продаваха. Имаше и някои западни коли, но основно от масовките. Подчертавам - масовките.

rane написа:Гунди си е имал долари - купил си я е от Кореком. Аз вярвам на жена му!
Ти избираш да вярваш на човечета, като ГА и подобни. Затова се и излагаш толкова често с неверни твърдения.

Попитах те - защо им е на Чубриков и Дунев да лъжат ??! Като първият даже се е познавал с Гунди .... жена му не е никакъв меродавен критерий, защото тя никога няма да каже нещо, което го злепоставя, дори и да знае за подобни неща. А версията с Кореком е много удобна, защото иначе трябва да се признае за връзките на Гунди с висшето ръководство на МВР тогава .....

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 авг 2025 11:01

rane написа:Конете варират от 122 до 134 или нещо подобно, но нямат общо с фантасмагорията за 160 к.с.

Това е заводската мощност, а те казват че е тунингована после до 160 к.с., което за онези години си е като изтребител.

Пак те призовавам - вместо навсякъде да ти се привижда ГА, вземи се научи да четеш текст с разбиране.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 29 авг 2025 11:04

ReBorn1982 написа:
Е ти почна да ми цитираш съвсем други модификации. Коментирам само моделът на Гунди, а не цялата гама от купета 105 и 115, които са произвеждани почти 20 години.
Дори и само тази модификация да се вземе, тя пак е много, много далеч от рядка. Смешно е да се използва думата рядък, за автомобил, който е продаден в над 40 000 бройки. Пълен абсурд!

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 29 авг 2025 11:08

ReBorn1982 написа:
rane написа:Конете варират от 122 до 134 или нещо подобно, но нямат общо с фантасмагорията за 160 к.с.

Това е заводската мощност, а те казват че е тунингована после до 160 к.с., което за онези години си е като изтребител.

Пак те призовавам - вместо навсякъде да ти се привижда ГА, вземи се научи да четеш текст с разбиране.

Те казват. И аз трябва да им повярвам защото...?

Да ти пускам ли клипчето на изтребителя от ютуб? Имаш ли няколко дни време, докато го чакаш да развие 100 км/ч?

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 29 авг 2025 11:15

ReBorn1982 написа:
rane написа:Видя, че коли по Кореком се предлагаха тогава! Има още хора из нета, които са си купили зап. автомобили.

Никъде не съм писал, че не са се предлагали, научи се най-сетне да четеш текст с разбиране. В Кореком и Лади, и Волга се продаваха. Имаше и някои западни коли, но основно от масовките. Подчертавам - масовките.

rane написа:Гунди си е имал долари - купил си я е от Кореком. Аз вярвам на жена му!

Попитах те - защо им е на Чубриков и Дунев да лъжат ??! Като първият даже се е познавал с Гунди .... жена му не е никакъв меродавен критерий, защото тя никога няма да каже нещо, което го злепоставя, дори и да знае за подобни неща. А версията с Кореком е много удобна, защото иначе трябва да се признае за връзките на Гунди с висшето ръководство на МВР тогава .....
Основно от масовките, но това не изключва и по-редки модели, нали!?

Колкото до Чубриков и Дунев - вече ти написах за баснята за лисицата и гроздето.

Самите тези типове, как са разбрали, че Гунди не е купил колата от Кореком?
Били са свидетели на покупката ли? Участвали са в броенето на кешовицата ли? Връчили са му ключовете ли? Издали са му талона?

Върни се в “Левски”