ДСО "ЕНЕРГИЯ" Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Jeff Ament
Контакти:

Re: ДСО "ЕНЕРГИЯ" Пловдив

Мнениеот Jeff Ament » 11 май 2010 01:22

Модератор ЛокоПД написа:
BPFC1912 написа: Факт е че 74 години вие се водите 1936. Аз не споря за това дали имате някаква връзка със Спортклуб или не , а просто се дивя на това , че след 74 години някой тръгва да пише нова история за създаването на отбора.

Историята,драги ми BPFC 1912,има много лица.Зависи как, колко и чия история ще прочетеш.Ще ти разкажа един случай.Точно преди 10 ноември 1989г,като студент първи курс,бяхме на лекции по история,а темата беше "Ролята на Партията..." бла-бла...Не бяхме изтрезняли с колегата и нещо се хилехме на банките,а доцента,който водеше лекцията/явно усетил "промяната на вятъра"/ се обърна и каза "Колеги,това ,което ви говоря в момента,са глупости,но пишете,защото ще държите изпит по тази материя!".И се оказа прав.На следващата година вече нямаше "История на БКП",разбра се за лагерите в Белене и Ловеч... т.е. това което го нямаше в историята.Какво знаехме ние до 1989 г ? Бях на 22 тогава.Направи сравнение между учебниците по история през 80-те и сегашните.Някой казал,че Локомотив ПД е създаден през 1936...обаче,както казва Рама,няма официален документ за това.Както няма и такъв,за това ,че сте създадени през 1912. Така обаче е прието да се казва или така е наложено.Просто никой досега не се е ровил в тези неща.Аз примерно знам някои неща от дядо ми,лека му пръст,бил е футболист на Парчевич.Целия ми род са локомотивци.Защо според теб не съм ботевист,спартаклия или маричанин ? Не сте само вие,които предавате традициите си от "поколение на поколение". ;)

Така е,няма официален документ за създаването ни през 1912,но има доказателства. ;) :arrow:
Съвременният спорт датира от скоро време в България. Преди голямата и балканската войни, спортът не беше познат на широките народни маси и беше известен на малцина и то само в по-големите градове, където беше се почнало да се чувства влиянието на Запада и на Англия не само в спорта, но и във всяко друго било културно, било икономическо или друго начинание.
В гр. Пловдив благодарение на френския колеж „Свети Августин” спортът е бил познат повече на възпитаниците му българчета, които са го занесли като европейска новост между другарчетата си. И още в 1906-1907 година в Пловдив се образува първия футболен тим, а в 1910-11-12 год. вече и в града изникват дребни махленски клубчета с най разнообразни европейски и български имена. Но още в 1911 година се образува махленски спортен клуб „Ботев” от ученици, в които е имало и възпитаници на колежа. Но тогава тия ученически клубове са съществували като еднодневки, докато амбицията на инициатора е била твърда и силна. Така и спортен клуб „Ботев”. В 1912 г. през месец март се образува пак спортен клуб ”Ботев” и за нещастие дохожда освободителната балканска война и спира неговия живот. В 1914г. се възстановява неговия живот вече с утвърден устав от Министерството на Просвещението и учителския съвет на тукашната гимназия и се почва трескав живот. Но ето, че отново пречка – обявява се голямата европейска война, България и тя се намесва в нея да събере цялото българско племе в една държава и спортният клуб туря отново точка на своя живот. Едва в 1919 година в началото се възтановява клуба и с нова сила и енергия почва да работи.

Една снимка от сайта ни,който доказва всичко това което извадих по-горе.
Изображение
12 март 1912 г.

Изображение

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 11 май 2010 01:38

Jeff Ament написа:
Модератор ЛокоПД написа:
BPFC1912 написа: Факт е че 74 години вие се водите 1936. Аз не споря за това дали имате някаква връзка със Спортклуб или не , а просто се дивя на това , че след 74 години някой тръгва да пише нова история за създаването на отбора.

Историята,драги ми BPFC 1912,има много лица.Зависи как, колко и чия история ще прочетеш.Ще ти разкажа един случай.Точно преди 10 ноември 1989г,като студент първи курс,бяхме на лекции по история,а темата беше "Ролята на Партията..." бла-бла...Не бяхме изтрезняли с колегата и нещо се хилехме на банките,а доцента,който водеше лекцията/явно усетил "промяната на вятъра"/ се обърна и каза "Колеги,това ,което ви говоря в момента,са глупости,но пишете,защото ще държите изпит по тази материя!".И се оказа прав.На следващата година вече нямаше "История на БКП",разбра се за лагерите в Белене и Ловеч... т.е. това което го нямаше в историята.Какво знаехме ние до 1989 г ? Бях на 22 тогава.Направи сравнение между учебниците по история през 80-те и сегашните.Някой казал,че Локомотив ПД е създаден през 1936...обаче,както казва Рама,няма официален документ за това.Както няма и такъв,за това ,че сте създадени през 1912. Така обаче е прието да се казва или така е наложено.Просто никой досега не се е ровил в тези неща.Аз примерно знам някои неща от дядо ми,лека му пръст,бил е футболист на Парчевич.Целия ми род са локомотивци.Защо според теб не съм ботевист,спартаклия или маричанин ? Не сте само вие,които предавате традициите си от "поколение на поколение". ;)

Така е,няма официален документ за създаването ни през 1912,но има доказателства. ;) :arrow:
Съвременният спорт датира от скоро време в България. Преди голямата и балканската войни, спортът не беше познат на широките народни маси и беше известен на малцина и то само в по-големите градове, където беше се почнало да се чувства влиянието на Запада и на Англия не само в спорта, но и във всяко друго било културно, било икономическо или друго начинание.
В гр. Пловдив благодарение на френския колеж „Свети Августин” спортът е бил познат повече на възпитаниците му българчета, които са го занесли като европейска новост между другарчетата си. И още в 1906-1907 година в Пловдив се образува първия футболен тим, а в 1910-11-12 год. вече и в града изникват дребни махленски клубчета с най разнообразни европейски и български имена. Но още в 1911 година се образува махленски спортен клуб „Ботев” от ученици, в които е имало и възпитаници на колежа. Но тогава тия ученически клубове са съществували като еднодневки, докато амбицията на инициатора е била твърда и силна. Така и спортен клуб „Ботев”. В 1912 г. през месец март се образува пак спортен клуб ”Ботев” и за нещастие дохожда освободителната балканска война и спира неговия живот. В 1914г. се възстановява неговия живот вече с утвърден устав от Министерството на Просвещението и учителския съвет на тукашната гимназия и се почва трескав живот. Но ето, че отново пречка – обявява се голямата европейска война, България и тя се намесва в нея да събере цялото българско племе в една държава и спортният клуб туря отново точка на своя живот. Едва в 1919 година в началото се възтановява клуба и с нова сила и енергия почва да работи.

Една снимка от сайта ни,който доказва всичко това което извадих по-горе.
Изображение

:lol: Подценяваш ме,майна.Това съм го чел отдавна и то по препоръка на мои приятели ботевисти.В този сайт има доста неща,да не говорим как сме описани там,наистина много се смях.Нормално,това си е вашия сайт.Идеята ми беше друга, а именно,кой как и какво чете от историята.Рама също изкарва такива доказателства,но вие подскачате като опарени - не е така и тва е.Защо ? Какво излиза ? Вашата история е "най-вярната" и всичко останало е ала-бала.Ами няма как да стане.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Botev fur immer

Мнениеот Botev fur immer » 11 май 2010 07:19

plovdivram написа:Botev fur immer
Предложението ми е в сила:покажете ли официален документ ще обиколя града на ръце!И пак питам защо не 1919-та?

Botev fur immer... :mrgreen: Аз пак ти казвам да ни дадеш някакво определение на това КАКВО ТОЧНО Е ЗА ТЕБ ДОКУМЕНТ?! :mrgreen: ... Честно да ти кажа не съм сигурен, че ще намерим нещо, което да удовлетвори ПРЕДСТАВИТЕ ти за такъв!!! :mrgreen: Човек като говори с теб остава с впечатление, че говори с представител на някоя швейцарска банка, която е 100-кратно обезпечена, а от клиента се искат сериозни гаранции :mrgreen: ... :mrgreen:

Абе като каза за 1919... И щом РЕШЕНИЕТО на ЦК на БКП, което "решило" съдбите на ВСИЧКИ БГ ОТБОРИ, а не само на "Славия" Пд и "ЖСК" не ти се струва достатъчно сериозен "ДОКУМЕНТ", който да УДОСТОВЕРЯВА ОБЕДИНЕНИЕТО МЕЖДУ СЛАВИЯ и ЖСК... То мога ли да те попитам... не за друго... но за да разбереш АБСУРДНОСТТА на ГЛУПАВИТЕ ВЪПРОСИ, КОИТО ЗАДАВАШ съм принуден да сведа нещата до там, където трябва да си АБСОЛЮТНО "ОБЕЗПЕЧЕН" :mrgreen: ... Та... След като си толкова "БЕЗМИЛОСТНО ВЗИСКАТЕЛЕН" към нас!!! :mrgreen: Моята молба е да ни покажеш ДОКУМЕНТА, който УДОСТОВЕРЯВА, че ДНА Пловдив този след 1950-та година е същият този Ботев отпреди есента на 1949-та!! Както знаеш ДНА Пловдив става едно цяло с ЦДНВ под името "Народна войска"... т.е. "премества" се в София, а съответният отбор играе с "ЛИЦЕНЗА" на ДНА Пловдив във "А" група...Айде моля те.. дай да видим документа, който казва, че ДНА /есента 1949/,класирал се за "А" група и този от 1950-та, който играе по долните групи и влиза в "А" група през 1951-ва са едно и също нещо!!!... т.е. айде да не връщаме нещата пак до "онзи" "учредителен протокол", а да се "ограничим" до годината, за която говорим в темата!!!

Извинявам се на другите "ботевисти", но този човек направо ме изумява!!! :mrgreen:

Рам не се прави на духовит!!!Официален документ е вливането ви във Велбъжд Кн за което имате решение на съда и никой не оспорва.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 11 май 2010 09:47

Jeff Ament,
би ли казал какво е това, което си постнал и ОТ КОЯ ГОДИНА Е?!.... Аз знам какво е... но ми се иска ти да го напишеш!!!

Botev fur immer
Рам не се прави на духовит!!!Официален документ е вливането ви във Велбъжд Кн за което имате решение на съда и никой не оспорва.

Ха-ха... Естествено, че никой не го оспорва :mrgreen: ... Въпроса е че освен решение на съда има и Устав на клуба, а там ЯСНО Е ЗАПИСАНО, че клуба е ИСТОРИЧЕСКИ НАСЛЕДНИК НА ТРАДИЦИИТЕ И НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!! Ама какво ти :mrgreen: ... Това е УСТАВ :mrgreen: .... То това документ ли е?! :mrgreen:

А... ще видим ли ДОКУМЕНТА, който удостоверява, че ДНА /до есента на 1949-та/ и онова от 1950-та нататък са ЕДНО и СЪЩО НЕЩО?! :mrgreen:

Сега специално за антонззз....
г-н Антон Петров... вместо да пускате такива теми във форума на Ботев очаквах да отговорите на въпросите, които сам поставихте, а имено:

1/ Защо смятате, че в "онзи сайт", който според вас е "МОЙ" епълно с НЕВЕРНИ НЕЩА и ГЛУПОСТИ?!

2/ Какво ви е накарало да напишете в СОБСТВЕНАТА си книга, че Локомотив Пловдив е НАСЛЕДНИК НА СПОРТКЛУБ И ПАРЧЕВИЧ?!

Честно казано НЕ СЕ НАДЯВАМ да получа отговор... :mrgreen: ... по-скоро най-много да получа нова "диагноза"!!! :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 11 май 2010 10:12

plovdivram написа:
Ха-ха... Естествено, че никой не го оспорва :mrgreen: ... Въпроса е че освен решение на съда има и Устав на клуба, а там ЯСНО Е ЗАПИСАНО, че клуба е ИСТОРИЧЕСКИ НАСЛЕДНИК НА ТРАДИЦИИТЕ И НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!! Ама какво ти :mrgreen: ... Това е УСТАВ :mrgreen: .... То това документ ли е?! :mrgreen:

А... ще видим ли ДОКУМЕНТА, който удостоверява, че ДНА /до есента на 1949-та/ и онова от 1950-та нататък са ЕДНО и СЪЩО НЕЩО?! :mrgreen:

Ако видиш уставът на Ботев ще видиш че там ясно е записано че сме създадени 1912, такива са и твоите доказателства!

Направо си пишете в устава, че сте създадени 1899 и готово - има го на документ :mrgreen:

разликата във вашият устав е че там май пишеше че сте продължител на традициите на Локомотив И ВЕЛБЪЖД, а не само на Локомотив :mrgreen:
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 11 май 2010 10:28

botev_1912
Ако видиш уставът на Ботев ще видиш че там ясно е записано че сме създадени 1912, такива са и твоите доказателства!

Ами щеше напълно да си прав ако устава ви беше датиран от 1912, с което всички съмнения щяха да отпаднат, ноп той не е!!!
botev_1912
Направо си пишете в устава, че сте създадени 1899 и готово - има го на документ

Това е глупост, което си написал и ти го знаеш!!!

botev_1912
...разликата във вашият устав е че там май пишеше че сте продължител на традициите на Локомотив И ВЕЛБЪЖД, а не само на Локомотив

Ами ЕСТЕСТВЕНО, че ще е и на ДВАТА бе майна!!! Ами вие понеже не се интересувате от историята, а само то "лаладжийство" не се сещате, че то това нещо е същото като при вас, когато се обединявате със Шипка през 1945-та.... като се обединявате със Спартак през 1967-ма.... т.е. КЛУБА е ПРИЕМНИК и на ДВАТА, но СЕ ИЗБИРА ЕДИН ВОДЕЩ.... Е... при нас през 2001-ва година за ВОДЕЩ е избран ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ... .както виждаш и ИСТОРИЧЕСКИ и СТАТИСТИЧЕСКИ и ЦВЕТОВО и ЕМБЛЕМА и МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ и ПРИВЪРЖЕНИЦИ!!!! Всичко говори затова!!!

Ама.... :mrgreen: и ти като антонззз, и много други забрави, че имаш СОБСТВЕНИ ТВЪРДЕНИЯ да АРГУМЕНТИРАШ!!! Какво стана там с "предците" ни, които ние "техните внуци" искаме едва-ли не да "окрадем"?!
Изображение

Потребителски аватар
Jeff Ament
Контакти:

Мнениеот Jeff Ament » 11 май 2010 10:51

plovdivram написа:Jeff Ament,
би ли казал какво е това, което си постнал и ОТ КОЯ ГОДИНА Е?!.... Аз знам какво е... но ми се иска ти да го напишеш!!!

Годината на издаване на документа е 1925 г.За мен това е достатъчно за да повярвам на фактите които копирах преди това...
Изображение
12 март 1912 г.

Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 11 май 2010 10:56

Jeff Ament
Годината на издаване на документа е 1925 г.За мен това е достатъчно за да повярвам на фактите които копирах преди това...

Така е Jeff Ament... Годината е 1925, а изданието е КЛУБНО!!! Това заради, което те накарах ТИ да го напишеш е да види Botev fur immer на кави "ДОКУМЕНТИ" вие разчитате за вашата история... Просто не исках да съм аз!!! Нека сега той ни каже това "ДОКУМЕНТ" ли е ... или не е?! :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
Jeff Ament
Контакти:

Мнениеот Jeff Ament » 11 май 2010 11:12

plovdivram написа:Jeff Ament

Така е Jeff Ament... Годината е 1925, а изданието е КЛУБНО!!! Това заради, което те накарах ТИ да го напишеш е да види Botev fur immer на кави "ДОКУМЕНТИ" вие разчитате за вашата история... Просто не исках да съм аз!!! Нека сега той ни каже това "ДОКУМЕНТ" ли е ... или не е?! :mrgreen:

Какво като е клубно издание?На теб на какво ти прилича?
12 март 1912 г.

Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 11 май 2010 11:18

Jeff Ament
Какво като е клубно издание?На теб на какво ти прилича?

Ха-ха... Ами аз май ти казах, че аз лично притенции към КЛУБНОТО ви издание нямам... Написал съм ти там ЯСНО каква е причината да ти ОБЪРНА ВНИМАНИЕ на това!!! :mrgreen: Причината НЕ СЪМ АЗ... А един потребител, който е част от ВАШИЯТ "отбор"!!! :mrgreen:
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”