БОТЕВ ПД - ЛОКО ПД

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Кой ще победи?

Анкетата завърши на 31 окт 2009 21:05

1
50
46%
Х
11
10%
2
48
44%

Общо гласове: 109

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Re: БОТЕВ ПД - ЛОКО ПД

Мнениеот ilian12 » 26 окт 2009 22:06

birabecks написа:
ilian12 написа:Ако толкова искате да има дерби, то се молете тогава да има сделка в Ботев, но тогава вероятността да вземете нещо рязко намалява. Сигурни ли сте, че искате тежко дерби или по-скоро победа над необиграни младоци?

Искаме здраво Дерби.Нека да победи по-добрия,ако загубим,няма да е голяма трагедия.Ако ви бием,ще го направим във ваше присъствие,а не като последния път.Не знам защо сред феновете на Ботев,битува мнението,че ето виждате ли,всички "буфери" стискат палци да няма сделка... :roll: Явно на жълтите фенове,особено по-младите,тази версия е много удобна.Да се поддържа омразата,"градските легенди" за "кръвните врагове" и т.н.Познавам много наши фенове,естествено ,не от най-младите,които псуват Селския не по-малко от вас.Няма нищо по-хубаво от това,да има два силни Пловдивски отбора.Това го знае всеки трезвомислещ човек и не знам защо си правите изводите от това,което се пише по форумите.Ако се следва логиката на форумните войни...ами ние ще се изтрепем по улиците бе,майна.Не знам кой кво бачка, но аз лично работя в един офис с двама "чорбари",двама "папагали",три "говеда" и един "паламуд"...Вярно,в София,но всеки от вас,в Пловдив,няма начин,да не работи с колега от "другия лагер".И като се има предвид,че в Пловдив всеки афишира открито пристрастията си към любимия отбор...би трябвало да стават търкали през 5 минути...Така че,пожелавам ви успех със сделката и най-после да си ходим на мачовете и да се псуваме като нормални хора 90 мин ;) След това - живота продължава.

Това е мъжка приказка.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 26 окт 2009 22:07

ktulu:
Само дето Ливърпул нямат "суша" от 11 години подред без победа над Форест и най-голямата ДОМАКИНСКА загуба на "бийтълсите" не е от Форест

ktulu:,
ти май сега се правиш, че не искаш да разбереш ПРИМЕРА!!! :)
Това, което ПОКАЗВА примера е че НЕЗАВИСИМО оттова, че ФОРЕСТ, в ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД делеше "мегдан" с НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НЕ САМО В АНГЛИЯ, НО И В СВЕТА, то те НЕ ЗАБРАВИХА, КОЕ Е ТЯХНОТО ДЕРБИ... И това е ТАКА, защото ТАМ хората ПОЗНАВАТ ТРАДИЦИИТЕ и ИСТОРИЯТА си, а НЕ ДА ИМАТ САМО ПРИТЕНЦИИ ЗАТОВА!!! Та за ФОРЕСТ нямаше значение, че ДАРБИ дълго бяха по долните дивизии през 80-те, когато те се радваха на СВЕТОВНА СЛАВА.... След това през 90-те ОТНОВО се разминаваха по дивизиите... През новото хилядолетие ПАК!!! НО КАКТО ВИЖДАШ... ДОРИ ДВЕТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ, КОИТО ДАРБИ СИГУРНО НИКОГА НЯМА ДА ПОСТИГНЕ НЕ СА ПРОМЕНЛИ НЕЩАТА!!! ФЕНОВЕТЕ НА ФОРЕСТ НЕ СА СЕ ПОМИСЛИЛИ ЗА ПО–ГОЛЕМИ ОТКОЛКОТО СА!!! Сигурно И ТЕ САМИТЕ БИХА НАМЕРИЛИ ЗА СМЕШНО да разправят, че НЯМАТ ДЕРБИ с ОВНИТЕ, а с НЯКОЙ ИЗМЕЖДУ ЕВРОКОЛОСИТЕ, които са ПРЕОДОЛЕЛИ по пътя си на близо 15 годишна слава!!! :lol:

ilian12
Ако толкова искате да има дерби, то се молете тогава да има сделка в Ботев, но тогава вероятността да вземете нещо рязко намалява. Сигурни ли сте, че искате тежко дерби или по-скоро победа над необиграни младоци?

Ами ilian12, че то човек ако ви чете мненията ще реши, че по-скоро вие ще приемете ДЕРБИТО за такова само ако имате силен отбор, а за хората, които познават наистина историята на това дерби е ясно, че винаги е имало периоди на надмощие на един от двата отбора, но това не е променяло нещата.... т.е. ТОВА ВИНАГИ Е БИЛО ВЪЛНУВАЩО И ИСТИНСКО ДЕРБИ!!! Но какво ли ви говорим за тези неща... Явно вие НИКОГА не сте ги чувствали?!! :) Нали?! :lol: Друго си е да играеш срещу Левски!!! :lol:

И като заговорихме отново за съперничеството ви с Левски някой щеше да каже в какво се е изрзявало то в годините от създаването на Държавното ни първенство до 1944-та!!! Все пак нали това било много старо съперничество!!! Та дайте да видим колко пъти са се срещали тези два отбора?!!
Изображение

Потребителски аватар
whitesnake
Контакти:

Мнениеот whitesnake » 26 окт 2009 22:50

ktulu: написа:
whitesnake написа:
Е,поне не си като някои други твои съмишленици,които твърдят,че тръпката им била "мачовете с Левски".

Абе на вас явно ви е голяма мъка тоя въпрос с "дербито", щом го "зачеквате" за щяло и нещяло. Много държите да ви се признае, че за нас МАЧА, е този с локото. Ще се почувствате някак си по-пълноценни явно. Както по-малкото братче винаги се съревновава с баткото и иска постоянно да се доказва пред него, за да го признаят за "равен" в един момент. Вашата работа е същата!
Истината обаче е следната - феновете, които са около и малко над 20, не са виждали много победи над Левски и именно затова пловдивското дерби предизвиква у тях по-голям интерес. А по-големите фенове, над 40, 50 и т.н., които вече отдавна НЕ СА по стадионите, не са ви бръснали за нищо навремето и затова за тях мача с говедата е бил номер 1! Включително и за самите футболисти това е било по-значимото събитие! Толкова е ясно и просто това, но пусти комплекси пак...

Ktulu,майна,аз съм малко над 40 и все още съм по стадионите.Кажи ми,моля ти се,ама много ти се моля,кога е това "навремето,когато не са ни бръснали за нищо" ? Кога е бил този период,колко години е продължил - 5,7,10,12 години ?През кои години? Няма да споменавам колко години нямате победа...Е,ние ,макар че имаме основание да "не ви бръснем",както виждаш ви обръщаме внимание,така да се каже. ;) Вие обаче,от пиадестала на Вашето величие,нещо се дърпате...Тази Ваша мания за величие,ще ви изиграе лоша шега.За мачовете ви с Левски мога и аз да кажа някои неща,понеже съм присъствал на доста такива през 80-те години.Бях на мачовете ви с Барселона,с Байерн Мюнхен и когато цитирате статистиката за посещаемост,не е зле да знаете,че голям принос за тази посещаемост имат "буфери",маричани,спартаклии - такова беше времето.Всички ходехме на тези мачове.
Най-старият футболен клуб в България е:
Славия Сф -1913г
Черно море -1913г
Доростол-1902г

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 26 окт 2009 23:00

plovdivram написа:ilian12
Ако толкова искате да има дерби, то се молете тогава да има сделка в Ботев, но тогава вероятността да вземете нещо рязко намалява. Сигурни ли сте, че искате тежко дерби или по-скоро победа над необиграни младоци?

Ами ilian12, че то човек ако ви чете мненията ще реши, че по-скоро вие ще приемете ДЕРБИТО за такова само ако имате силен отбор, а за хората, които познават наистина историята на това дерби е ясно, че винаги е имало периоди на надмощие на един от двата отбора, но това не е променяло нещата.... т.е. ТОВА ВИНАГИ Е БИЛО ВЪЛНУВАЩО И ИСТИНСКО ДЕРБИ!!! Но какво ли ви говорим за тези неща... Явно вие НИКОГА не сте ги чувствали?!! :) Нали?! :lol: Друго си е да играеш срещу Левски!!! :lol:

И като заговорихме отново за съперничеството ви с Левски някой щеше да каже в какво се е изрзявало то в годините от създаването на Държавното ни първенство до 1944-та!!! Все пак нали това било много старо съперничество!!! Та дайте да видим колко пъти са се срещали тези два отбора?!!

plovdivram, сам разбираш, че е абсурдна фразата "вие ще приемете ...", смяташ че всички фенове на Ботев разсъждават по един и същ начин? От това което чета във форума излиза, че голяма част от локомотивците приемат болезнено идеята, че част от ботевистите не смятат мача Ботев - Локо за първото по важност дерби. За мен лично най-важните мачове на Ботев са срещите с ЦСКА, Левски и Локомотив. От друга стана за да има истинско дерби, трябва да се борим помежду си я за титла, я за купа или медали. Не съм правил проучване, но смятам че са били рядкост годините когато и Ботев и Локо са се борели едновременно за призовите места. Остава само градското съперничество, но то не е същото.

При истинското дерби битката е на терена, която евентуално се пренася и по трибуните. При Ботев и Локомотив "битката" е по трибуните и кафенетата и от там се пренася на терена. Вие не сте ЦСКА да ни изсмуквате най-добрите футболисти в продължение на десетелетия. За другите не знам, но вече повече от 20 години не мога да проста на Левски как дадоха титлата на Берое, само и само да не е при нас. Затова победата над Левски е от първо значение за мен и тогава ми е най-кеф.

Истински дербита между Ботев и Локомотив ще има когато се борим помежду си за титлата или на финала за купата. Тогава ще бъде мания ...

Потребителски аватар
demy26

Мнениеот demy26 » 26 окт 2009 23:10

ilian12 написа:Истински дербита между Ботев и Локомотив ще има когато се борим помежду си за титлата или на финала за купата. Тогава ще бъде мания ...

Това е типичното мислене на ограничените фенове на Левски и ЦСКА. Жалко, че подобно изказване излиза от фен на пловдивски отбор. Футбола е много повече от титли и купи, Пловдив е много повече от титли и купи. Не бъдете като тъпите фенове на грандовете.
Живея за да обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив и обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив за да живея.

Потребителски аватар
whitesnake
Контакти:

Мнениеот whitesnake » 26 окт 2009 23:15

demy26 написа:
ilian12 написа:Истински дербита между Ботев и Локомотив ще има когато се борим помежду си за титлата или на финала за купата. Тогава ще бъде мания ...

Това е типичното мислене на ограничените фенове на Левски и ЦСКА. Жалко, че подобно изказване излиза от фен на пловдивски отбор. Футбола е много повече от титли и купи, Пловдив е много повече от титли и купи. Не бъдете като тъпите фенове на грандовете.

+1
Най-старият футболен клуб в България е:
Славия Сф -1913г
Черно море -1913г
Доростол-1902г

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 26 окт 2009 23:20

demy26 написа:

Не ми говори, че е еднакво когато мача е без значение, за спасение от изпадане или за титлата например. Футбола наистина е много повече от титли и купи, той е мечтата по пътя към титлите и купите. Какъв фен си ако не мечтаеш?

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 26 окт 2009 23:37

ilian12
plovdivram, сам разбираш, че е абсурдна фразата "вие ще приемете ...", смяташ че всички фенове на Ботев разсъждават по един и същ начин? От това което чета във форума излиза, че голяма част от локомотивците приемат болезнено идеята, че част от ботевистите не смятат мача Ботев - Локо за първото по важност дерби. За мен лично най-важните мачове на Ботев са срещите с ЦСКА, Левски и Локомотив. От друга стана за да има истинско дерби, трябва да се борим помежду си я за титла, я за купа или медали. Не съм правил проучване, но смятам че са били рядкост годините когато и Ботев и Локо са се борели едновременно за призовите места. Остава само градското съперничество, но то не е същото.

Не!!! Едно ДЕРБИ не е САМО БОРБА за ПРИЗОВИ МЕСТА!!! Погледни в БИРМИНГАМ как е... В Севиля... Рим.... Въпросното т.нар. "Ийстмидландско дерби" между Дарби и Форест и ред... ред други!!! От думите ти човек да остане с впечатление, че в България има ТРИ отбора, които спорят помежду си и това са Левски, ЦСКА и вие... така ли е?!! Искаш да кажеш, че вие с двете си титли, едната от които през първите години на организираният ни футбол сте един от ФАКТОРИТЕ на първенството, които ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ му години е БИЛ СРЕД БОРЕЩИТЕ СЕ ЗА ПРИЗОВИ МЕСТА и това прави мачовете ви с тези два отбора /ЛЕВСКИ и ЦСКА/ ДЕРБИТА, които са някакво НЕВЕРОЯТНО СЪПЕРНИЧЕСТВО?! Така ли?!! Ами аз пак питам КОЛКО МАЧА сте изиграли с Левски и АС23 /ако приемем ЦСКА за техни приемници/?!!

ilian12
Истински дербита между Ботев и Локомотив ще има когато се борим помежду си за титлата или на финала за купата. Тогава ще бъде мания ...

Това знаеш ли кога ще стане?!!
Когато всички разберем, че БОРБАТА срещу такива като Христола, Галка, Лупи, Батков, Банев и т.н.... е НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНА....Безсмислена ще е, докато НЕ ЗАПОЧНЕМ БОРБА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА АДЕКВАТНИ ЗАКОНИ, които да докарат НОРМАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ В СПОРТА НИ!!! Дотогава ще сме свидетели на такива ТРАГИКОМЕДИИ и просто ще гледаме КАК СИ ОТИВА СПОРТА НИ!!!
Изображение

puffer
Контакти:

Мнениеот puffer » 26 окт 2009 23:43

Чудна порода сте ''папагалите''! На работата има 4-ма ''жълтура'' с такова нетърпение чакат мача,че все едно ще играят финал в ШЛ.Познатите от квартала ''жълтури''същата работа!...интересно мие ,вие пишиштите по форумите,излизате ли изобщо от вкъщи,ако да? ...явно имате раздвоенние на личността!
п.п. болиме дедовия нали за вас е дерби,ама то става смешно :lol:
ПО-ДРЕВНИ ОТ РИМ,ПО-ГОЛEМИ ОТ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ--ТОВА Е ПЛОВДИВ,ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 26 окт 2009 23:51

ilian12 написа:
demy26 написа:

Не ми говори, че е еднакво когато мача е без значение, за спасение от изпадане или за титлата например. Футбола наистина е много повече от титли и купи, той е мечтата по пътя към титлите и купите. Какъв фен си ако не мечтаеш?

Естествено,дай Боже,някой ден да спорим и за титлата.Това в сферата на мечтите,разбира се.Сега да погледнем реално на нещата.Погледни класирането,играта на двата отбора,погледни и футболистите.Вие си искате отбора от 80-те,ние от 70-те,а защо не и от 2004.. ;) И кво правим ? Мечтаем за нови собственици от типа на Абрамович,спорим кой е по-по-най и ...? А отборите ни са на ръба на оцеляването.Нищо лошо няма в това,да мечтаеш.Положението обаче, е такова,че този мач е едно от малкото неща,които ни останаха.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Върни се в “Локо Пловдив”