Пловдив1926 написа:Аз лично съм сериозно разочарован от перничани и публиката им. Тъжната истина, че всичките приказки за пернишката публика, за винкело и голфо са просто спомен от миналото. На стадиона имаше една смешна публика, 30-40 хлапета по на 15-20 години подскачаха около тъпана, който дънеше яко чалга ритми (явно при всички жълти отбори това е новата мода). Останалата част от стадиона беше пълна с хора, които си чоплеха семките и гледаха мача. Най-пълния и голям сектор беше този на баира над "агитката" където имаше 150-200 авантаджии. Жалко, че няма снимки като им извадихме по 10-20 лева да им дадем, направо полудяха, сигурно от срам на полувремето половината се изнесоха в неизвестна посока. Изключително смешна и жалка публика. Пяха до първия гол след което не си отвориха устите, като изравниха пак 2-3 чалга изпълнение, до втория гол. Плакатите няма какво да ги коментирам - 3ти клас голямото междучасие, особено този на английски - връзката с мача и смисъла му явно се крие някъде дълбоко в съзнанието на някой ученик. За мача няма какво толкова да кажем, владеехме играта и щяхме да ги смачкаме 2-3 на нула с лекота ако лицето Генов за пореден път не се бе проявило. Не свири нито един фал и тия почнаха да влизат на месо, съответно предизвика супер пресиления червен картон и ни натика в нашето поле докато ни вкарат гол. Този човек за мен повече не трябва да свири мач дори и в махалата.
След мача група от 100 черно-бели мина през града да види къде са аджеба прословутите пернишки хулигани. Оказа се, че те са като Йети - всички са чували за тях, но никой не ги е виждал. Вместо конфронтация с тази група, перничани предпочетоха да хвърлят отново камъни по колите на нормалнте фенове. Този път реализацията обаче беше безумно смешна, метнаха две павета които минаха пред и зад една пловдивска кола и качествено се разбиха върху две спрели на тротоара пернишки опелчета, хората наизлезнаха от къщите и стана хубава пернишка свада "стига метайте беее" хаха и тн. Смешна и жалка работа....
Беше ми направил добро впечатление в коментарите си,но това което пишеш е пълна простотия,която не отговаря въобще на истината. Но както повечето тук и ти си правиш някакви съчинения на които със сигурност ти вярват повечето хора,защото не са били на мача. Направо ми падна в очите,за което наистина съжалявам. Значи преди мача,надявам се всичко да мине добре,да няма ексцесии,трябва да се борим с хулиганството и т.н.,а сега защо е нямало хулигани с които да се биеш. Първо имаше среща предишният ден с полицията,където се е говорило точно за това,да не се получават ексцесии и да няма проблеми,защото ние сме най-наказваният отбор,за щяло и нещяло. Другото което е,охраната за този мач беше от 120 полицая,които екскортират гостите от гарата до стадиона и обратно,като блокират района от където се придвижват гостуващите фенове и според теб какво трябва да стане,война ли. Пишете пълни простотии и след това пищите,когато с писанията си предизвикате реакция от другата страна. Ходете подкрепяйте си отбора и това е,а съчиненията по картинка си ги пишете в училище.
Бяхте не повече от триста души,а преди това какво ли не пишеше,едва ли не ще дойдете хиляда и Перник няма да е виждал такова нещо,напълно смешни коментари които пишете и след мача. Има снимки и видео за този мач,в нета и там се вижда колко бяхте вие и колко беше публиката на Миньор,със сигурност не по малко от колкото сте вие на домакинските ви срещи.