ktulu.
А и точно ти съм сигурен, че знаеш много добре за тези неща, които пиша и не знам защо повдигаш въпроса
Ще ме извиняваш, че започвам малко отзад-напред, но в случая не мога да не отбележа още в началото на поста си, че не аз повдигнах този въпрос... т.е. този за публиката... първоначално той бе повдигнат от alive, а 'що се отнася до посещаемостите на ст. "Девето септември" оттеб... Толкова по това!!! Колкото до другото!!!
ktulu.
Това е абсолютно невярно! За капацитета става въпрос. Отлично знаеш, че стадион Пловдив търпи редица реконструкции през годините. Първо е събирал към 30 000, след това 40 000 и т.н. В навечерието на въпросния мач (Ботев-Барса), седящите места са 55 000 и е съвсем нормално при свръх интерес (какъвто определено е имало) да се съберат дори повече хора. Веднага давам пример, за да не приказваме само хипотетично. През 60-те години (за разлика от сега) на "Колежа" има 35 000 седящи места. На мача с Атлетико Мадрид се събират повече от тази бройка, а именно около 40 000. Така че и "Пловдив" е можело спокойно да побере повече от 55 000. Имах някъде статия от стар вестник, където се споменаваше цифра около 60 000, но за съжаление не успявам да я открия сега. Ще я постна при първа възможност!
Аз лично не знам ст. "Девети септември" да е бил с капацитет 55 000 седящи места през 80-те... Да!!! Сега!!! Ако го направят ако се нелъжа идеята е точно такава... със затворената и завършена чаша на втория етаж седящите места ще са горе-долу точно толкова... Но към онзи момент е малко странно да се твърди, че стадиона е бил с 55 000
седящи места... Наистина незнам колко е била посещаемостта ви срещу Барса, но определено ще ми е интересно да видя откъде черпиш информацията си, че на този мач е имало 62 000 зрители!!! 'щото... Ао не се лъжа най-посетените дербита между Локомотив и Ботев са през 1968-ма и 71-ва ако не се лъжа и на тях присъстват 50 000 зрители!!! Същата е и бройката на зрителите, които присъстват на първият мач на Локомотив Пловдив след баража в София... но аз лично съм притеснен

, че това най-вероятно е публика дошла от София за да гледа Левски!!!