От "Осанна" до "Разпни го"...

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: От "Осанна" до "Разпни го"...

Мнениеот plovdivram » 17 авг 2011 19:52

Ама Бранко като каза, че няма да разпродаваме отбора и в голяма степен го спази и продадохме един Крачунов с 11 мача за нас дай да го линчуваме?

Дай да не почваме с темата "Обещано от Бранко - изпълнено" че нещата никак няма да са в негова полза!!! Според мен ако има на някой, в нашия клуб, на който задължително и МИГНОВЕНО трябва да бъде забранено да дава интервюта пред медиите и обещания на феновете... то Бранко оглавява класацията, както се казва - "във въздуха"... Ако на този човек не му бяха подшушнали да "посмали малко" сега доста срам и подигравки щяхме да сме отнесли майна.... то не бяха "побратимявания" с този или онзи отбор.... специализации тук или там.... контроли с кой не "космически" отбор.... и пак казвам... добре, че не излезна всичко в медиите, че не ми се мисли!!! Направо не виждам как един човек като този, който очевадно говори и обещава неща, които не зависят от него толкова много те е впечатлил, че така яростно го защитаваш все едно е бил цял живот част от "черно-бялата идея"... Ами не ви ли правят впечатление тези неща бе майна?!!! Говорим си за МЪЖКА ДУМА, а този човек всеки ден ни залива с обещания /тип МЪЖКА ДУМА/, след което следва провал на обещаното или просто то се "забравя", намира се някакво буквално "изсмукано от пръстите" оправдание и пак наново!!! Ами сега... каквото и да е.... или този човек ни мисли за глупаци или... другото не ми се мисли....
Изображение

Потребителски аватар
GBP
Контакти:

Мнениеот GBP » 17 авг 2011 20:07

Абе недоволните, какъв е процента на приходите от продадени билети в бюджетите на българските клубове? Смешен е! В чужбина едно минимум 50% от приходите идват от продажба на билети и клубни артикули, а тук колко са? 5-10-15%?
Като искате да ви тежи повече мнението, защо не поискате от Коко Динев да направи билетите за "Бесика" по 15 лева, а за трибуна "Спортклуб" по 25 лева? А? И после, ако искате, му дръжте сметка защо бил продавал Крачунов за 500 хиляди и защо му се свидели 20 хиляди евро за месечна заплата на Нифлор.
Ама ако билетите станат по 15-20 лева, тогава на мачовете ще идват по 500 души, а другите ще мрънкят, че им било скъпо и как може таквоз нещо.
Защото тука сме свикнали бирата с картофките, дето се черпим след мача, да ни струва повече от билета за мача, ама иначе имаме претенции, все едно сме оставили на касите по половин заплата!
И какво толкова не му харесвате на Коко и на състоянието на отбора в момента? Забравихте ли, след като застреляха Жоро Илиев, как си продадохме за без пари няколко играчи на ЦСКА, между които Тунчев и Котев, как пак продадохме пак за без пари "в пакет" Златински, Балдовалиев, и т.н. на Локо София? Забравихте ли, как по Галкино време се бяхме превърнали в отбор, в който се обиграват под наем младите играчи на други отбори - ако помните, че при нас се обиграваха под наем Иван Иванов, Бранеков от ЦСКА, Горанов от Локо София... И като се обиграха, ония просто си ги взеха, без да ни платят 500 хиляди лева!
Ония времена повече ли ви харесват от сегашните? И на мен ми се иска да сме шампиони, но Коко Динев просто няма толкова пари, защото тая работа става с пари, а не с въшки. Каквото може, това прави, според мен не се справя чак толкова зле!
Това, което и на мен не ми харесва, е че се мотаме, вместо най-сетне да назначим един читав професионалист за икономически директор. И да престанем да ръсим глупости по медиите, как тая година ще ставаме шампиони, как "Господ е решил купата да е наша" и други такива празни приказки, че ставаме за смях!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 авг 2011 20:31

GBP
Абе недоволните, какъв е процента на приходите от продадени билети в бюджетите на българските клубове? Смешен е!...............

"Абе" GBP,
айде малко повече уважение към хората, които не мислят като теб!!! Нали УЖ всички сме от Локо Пд!!! Това ПЪРВО!!! И ВТОРО: айде чети по-внимателно от КОЕ и от КАКВО точно се недоволства... и за да съм малко по-точен и да разбереш какво точно се има предвид... искам да те питам... Как би реагирал, ако ти продават "Вартбург", а усилено се опитвата да те убедят, че това е BMW... на всеки опит да покажеш на продавача, че ти не си глупав и виждаш, че това не е БМВ, а си е Вартбург, "кибиците" отстрани ти казват "Какво си се размрънкал... взимай го... не помниш ли като караше "Трабант" до миналата година"!!!!
А сега да ти обясна още малко.... Въпроса и "мрънкато" се състои в това, че аз 'щом съм се спрял пред този "Вартбург" аз съм си го харесал такова каквото е, но да ме убеждават, че всъщност това не "Вартбург", а е БМВ!!!! Е... това е обидно за мен...
Дано с този пример малко - от малко разбра "мрънкачите" и "недоволните"... Защото тук аз лично настоявам затова - нещата да ни бъдат представяни такива каквито са, а не да ни обещават "космоса"... ето това ИЗИСКВАМ от ръководството ни, а НЕ да ни прави "еврошампиони"!!! Аз искам да знам какво мога да очаквам оттях... а не "надути балони",които да се пукат с последователността на картина от наредено домино!!! Сега дано разбра!!!
Изображение

Потребителски аватар
GBP
Контакти:

Мнениеот GBP » 17 авг 2011 20:36

А ти прочете ли последните две изречения от моето мнение, или от натискане на Caps Lock-а и препинателните знаци не можа да стигнеш до тях?
Хайде да ти ги повторя още веднъж:

"Това, което и на мен не ми харесва, е че се мотаме, вместо най-сетне да назначим един читав професионалист за икономически директор. И да престанем да ръсим глупости по медиите, как тая година ще ставаме шампиони, как "Господ е решил купата да е наша" и други такива празни приказки, че ставаме за смях!"

Потребителски аватар
Гагарин Обича Локо
Контакти:

Мнениеот Гагарин Обича Локо » 17 авг 2011 20:45

Да обобщим.
Всички сме недоволни от многото приказки и малкото работа, която е единствената истина, която всеки знае на 100 процента !
Ние феновете на Локо ПД не се "джафкаме", ние спорим и недоволстваме !
Че как Локомотивския дух, ще седи мирен, когато неговата идея е накърнена от празните приказки, на хора, които сами не осъзнават какво говорят бе, майна !
НЕКА ПО МАЛКО ГОВОРЯТ И ПОВЕЧЕ РАБОТЯТ ! Тогава няма да има въпроси, Коко защо го дадохме Крачуна, дембелето парите от него къде са и т.н. и т.н.
Никога не сме летели в небесата, че да трябва да ни преземяват момчета какви ги говорите?
Локомотив Пловдив е уникален отбор с уникално общество уникална история и уникално и светло бъдеще, в което съм сигурен !
Значи в крайна сметка желанието на всички е - отбора да върви !
Еми айде стига сме спорили, трябва обаче да настояваме за адекватна работа на ръководството и малко да се подтикнат както винаги е правено с тях, ама това не е за форумите, не е за чатове и телефони и т.н.
Трябва една среща да се свика, да се каже общото мнение на феновете, че отбора върви - това е добре, но не е добре да се трупа самочувствието на 1 или повече хора върху името Локомотив и на всичкото отгоре, всичко да се окажат празни приказки/обещания !
Изображение

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 18 авг 2011 00:36

Много хубава и актуална тема.Всеки фен на Локо ПД има право на мнение в тази тема и тук има различни...нормално.Моето лично мнение,че не трябва да имаме някакви хиперочаквания,не трябва да бъдем максималисти.Разбира се,Дарби/човек който изключително уважавам/ е прав.При нас има доста проблеми и Владо си ги казва в прав текст.От друга страна Иги /човек който също изключително уважавам/,също е прав.Случиха се доста положителни неща,откакто Динев пое клуба.Разбира се,не мога да викна и запея "Ний пак ще бъдем на върхааааа,тва е нашата съдбааааааа..."/както е характерно за някои "сдружения" ;) /,но мисля,че нещо добро, все пак се случва...Вярно - бавно,трудно,но все пак... :roll: Не сме Литекс,не сме Лудогорец,нито миналогодишния Черноморец...няма кой да ни сипва кинтите с лопата.Изграждането на спортна база,на свястна ДЮШ и на силен отбор,изисква много време и много,много средства.Динев е при нас от година и половина.Няма да излизам с клишета от сорта "Спомнете си Наков" или "Помните ли Галя Тъпото"...но ще ви дам друг пример,може и два...Примерно - отколко време Гриша Ганчев е собственик на Литекс ? И на коя година започна да влага пари в обновяването стадиона и ДЮШ /Академия Литекс/ ? Втори пример - отколко време Гигов е собственик на Локо СФ ? И какво направи за стадиона и ДЮШ ? Както виждате,има и 2 ,има и 200.Има и вариант 3 - почва се нещо със супер форс и безумни кинти...и на следващата година се чудят кво става /Черноморец/
Разбира се,вчера бях бесен заради Крачуна /и днес още съм "под пара"/.С оглед,обаче,на финансово икономическата обстановка в БГ...Динев е собственик,издържа клуба със свои средства,не му сипват пари разни партии,държавата не му подсигурява спонсори /Мтел,Вивател,Кремиковци и т.н/. Пак повтарям,че не трябва да имаме някакви супер очаквания - ще си спестим много нерви ;)
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 18 авг 2011 00:43

radovasto написа:За пореден път се убеждавам .............

Пловдив 1926 няма как да те "изтрие".Аз примерно мога,както и другия ми колега.Не си запознат с проблемите в Локо ПД,а и не мисля,че те засягат.Ако искаш,пиши по темата,но без да наливаш мозък.И не е лошо,да си пооправиш шрифта на подписа - малко голям ми се струва :idea:
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 18 авг 2011 01:44

Модератор ЛокоПД
Не сме Литекс,не сме Лудогорец,нито миналогодишния Черноморец...няма кой да ни сипва кинтите с лопата.Изграждането на спортна база,на свястна ДЮШ и на силен отбор,изисква много време и много,много средства.Динев е при нас от година и половина.Няма да излизам с клишета от сорта "Спомнете си Наков" или "Помните ли Галя Тъпото"...но ще ви дам друг пример,може и два...Примерно - отколко време Гриша Ганчев е собственик на Литекс ? И на коя година започна да влага пари в обновяването стадиона и ДЮШ /Академия Литекс/ ?

Според мен един от проблемите, които възникват между различните позиции в тази дискусия е че всеки път като се заговори за проблемите в клуба ни едните изтъкват неща точно в този смисъл:
Не сме Литекс,не сме Лудогорец,нито миналогодишния Черноморец...няма кой да ни сипва кинтите с лопата.Изграждането на спортна база,на свястна ДЮШ и на силен отбор,изисква много време и много,много средства.

Ами това доста "изкривява" посоката и идеята на това, което казва другата страна, защото, умишлено или не внушава, че видите ли - някой от "мрънкащите" /"недоволните" или там както се нарича "другата" страна/ изисква от г-н Динев нещо повече оттова, което той може да даде"... Ами!!! Ни-най-малко... никой не иска това и не е правилно така да се насочват нещата!!! За кой ли път ще кажа, че единственото правилно тълкование е следното:
"Локомотивеца /поне аз така го разбирам/ знае 2 и 200... на него не му е нужно да му се свалят "звезди" на думи, а да му се покаже с действия уважение към клуба и да се държи на думата дадена пред феновете... Ако правиш това и феновете ще отговорят със същото и ще следват докрай клуба и ръководството му, 'пъ' било то и в "Б", "В", "Г" или "селска" група... Ама да ги баламосваш по най-евтин начин!!! Виж това /за мен/ е "друг филм"...

Колкото до това:
Примерно - отколко време Гриша Ганчев е собственик на Литекс ? И на коя година започна да влага пари в обновяването стадиона и ДЮШ /Академия Литекс/ ?

Не че нещо, но Гришата /ако не ме лъже паметта/ направи Литекс шампион още с влизането на отбора от "Б" група, а да не говорим, че предната година Росен Кирилов вместо да подпише с нас предпочете втородивизионния тогава клуб от Ловеч... и колко години игра там?!! Въобще колко от основните играчи на Гришата така си идваха-отиваха през има-няма 6 месеца... и това е политика на клуба още от самото му начало.... да не говорим за каква структура като организация бе изградена веднага там... и след това, наистина лека-полека дойде и ДЮШ академията, и работите по стадиона... Ама там не си спомням да е имало такъв хаос, който вече втора година неможе да бъде подреден при нас... странно, но дори проблемите да се посочват много точно - резултата /към момента/ пак е никакъв...
С всичко това нещо искам да ти кажа, че втория пример /Гигов, аз бих добавил - В. Стефанов/ в нашият случай /пак казвам - към момента/ е по-удачен!!!

Иначе както казва Пловдив1926 като се казва "А" трябва да се каже и "Б"... С идването на г-н Динев стадиона ни се преведе във вид, който позволява да играем поне срещите си от "А" група нещо, което бе под съмнение миналата година... Издръжката на Първия ни отбор е осигурена... Феновете са ентусиазирани... и тук нещата нещо се объркват, защото идват някакви хора и почват да "помпат балони", зареждат хората с напълно ненужни обещания, подхранени от наистина добри за нашето първенство попълнения... хората започват да виждат как пред очите им се заформя наистина добър набор от футболисти... Въпрос е само на време тези футболисти да се сработят и ГРЪМКИТЕ ОБЕЩАНИЯ от "мираж" да започнат да придобиват реални очертания... и изведнъж... всеки, които РЕАЛНО е поискан от друг клуб срещу заплащане или обещано такова си тръгва... От друга страна се оказва, че е по-добре да се плаща заплатата и издръжката на футболисти като Бариентос или Огунсото вместо спестявайки само двумесечната такава да се плати за изработката на Работен план за нова "Трибуна Бесика"... да не говорим, че горе-долу толкова струва и едно маломерно игрище с изкуствено затревяване, за което чакаме пари от Общината!!!
Ето това е проблема... никой не иска от ръководството ни ТИТЛИ... Иска просто отношение, с което да демонстрира, че малко-от малко наистина е в Пловдив за правилното развитие на клуба ни!!! Както виждате никой не отрича, че се влагат средства в клуба ни... но... защо бе д'еа?!... Защо и каква е логиката те да се разходват по начин, който на фона на обявените пред феновете цели и амбиции изглеждат нелогични!!! Или с други думи казано... това, което се опитвам да кажа е, че дори и със средствата, които към момента се влагат в клуба ни могат да се постигнат целите, които така или иначе ръководството ни прокламира... Странно обаче...защо ... организацията в клуба ни е така изградена, че да затруднява, а не да подпомага постигането им?!!... Защо и кой е отговорен затова?!! Нека всеки сам за себе си си отговори... Аз за мен си имам отговор!!!

п.с. Дано все пак някой има нервите да го изчете този "ферман"... :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
GBP
Контакти:

Мнениеот GBP » 18 авг 2011 07:31

Добре де, Раме, ти хубаво сравняваш Коко Динев с Гриша Ганчев, ама питаш ли се дали Коко има парите на Гришата, за да може да си позволи такъв тип "кадрова политика", какъвто имат в "Литекс"? После бъди спокоен, недоразумения като Огунсото и Бариентос ще има и занапред, защото ние правим "от нищо нещо" и привличаме почти само свободни агенти. И според мен за парите, които влагаме, се справяме отлично - в момента имаме отбор, който може да играе като равен с "грандовете", без да изсипваме чували с пари като тях.
Не съм съгласен, че и със сегашните средства можем да станем шампиони. Не можем и то не защото отбора ни е по-слаб, а защото за да станеш шампион в България освен чисто футболните аргументи ти трябва и нещо, на което му викат организация. И което означава да ходиш с твои си съдии на мачовете, или пък като направиш някой гаф, дисциплинарната комисия на БФС да те погледне с едното око и то "мишежката" и прочие екстри, които предполагам, също не са евтини. Дори и Коко да ги имаше тия пари, бих предпочел да си оправим базата, вместо да пълним гушките на Геновци, банички, перуки и други мизерници.
На мен не ми харесват две неща: първо, че прекалено много станаха лаф-моабетите и лакърдиите по вестниците, с които само изглеждаме смешни. Коко да вземе да им набие канчетата и да не приказват толкова. И второ: на клуба му трябва някой, който разбира от мениджмънт и администриране, защото сега нещата в тази област са абсолютно хаотични. Нито Бонев, нито Узунов разбират нещо от тия работи, тука си трябва професионалист и е добре Коко Динев да потърси такъв човек!
Само като информация за размисъл: проверих колко струват билетите на два отбора "от нашата черга" в Англия и Испания - Тотнъм и Севиля. Става въпрос за билети, не за абонаментни карти. Ето линковете в интернет:
http://www.tottenhamhotspur.com/tickets/ticketinfo_prices.html
и тук:
https://secure.sevillafc.es/taquilla/index.php?idPar=168&op=publico&abonos=3035361f182dd02b39bb020ee15d5646
Най-евтините билети на Тотнъм за възрастни /adult/ са по 31 паунда, което прави 68 лева. За мача на Севиля с Майорка най-евтините билети са 50 евро или 97 лева.
Хайде сравнете тия цени с най-евтините билети в България, където струват по 2-3 лева. Разликата е едно 25 пъти. Верни, на тях заплатите са им по-големи, но са 5-6-7 пъти по-големи, а не 25 пъти. И клубовете се издържат от тези приходи, а не от това чия агитка пеела най-силно и подскачала най-високо по време на мачовете... Цената на билета също е част от подкрепата, която даваме за клуба, но не съм чул досега никой в България да каже "Абе направете ни билетите по-скъпи, за да може клуба ни да се издържа". :roll:

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 18 авг 2011 10:10

GBP
Добре де, Раме, ти хубаво сравняваш Коко Динев с Гриша Ганчев, ама питаш ли се дали Коко има парите на Гришата, за да може да си позволи такъв тип "кадрова политика", какъвто имат в "Литекс"?

Ти мен обвиняваш, че не те чета внимателно, отбелязваш го с ирония, при това давайки за пример част от поста ти, който няма кой-знае какво отношение към това, което ти отговорих тогава, а сега показваш, че не само не си чел внимателно този ми пост, защото не си го разбрал, но същото важи и за предния ми такъв. Не ме разбирай неправилно... нямам никакво намерение да се заяждам с теб и ако щеш ми вярвай не го правя... но ти определено не си чел внимателно какво и защо съм написал... ето затова понякога използвам caps lock-а, ама явно и той не помага!!!

Нека сега поясна тогава... ако има някакво сравнение между Коко и Гришата в моя пост то... ако се нелъжа е продиктувано от пример посочен от друг юзър тук, а не 'щото на мен ми е хрумнало да правя такова... това е отбелязано... също и много добре става ясно, че дума за сравнение не може и да става!!! Толкова по този въпрос!

GBP
Не съм съгласен, че и със сегашните средства можем да станем шампиони. Не можем и то не защото отбора ни е по-слаб, а защото за да станеш шампион в България освен чисто футболните аргументи ти трябва и нещо, на което му викат организация.

Ами кой казва, че поставените цели са да станем шампиони?!... Аз лично останах с впечатление, че те са:
1/ Изграждане на боеспособен отбор, който да се бори за участие и достойно представяне в ЕКТ!
2/ Изграждане на базата!
3/ Развитие на ДЮШ
и всичко това без допълнителните "окраски" представени пред нас... В този смисъл всичко друго казано оттеб за "организацията" по ставането на шампион /където си абсолютно прав/ става ненужно в тази дискусия, защото то не е нейн предмет на разглеждане и ти незнам, откъде го сложи в нея?! Но ако искаш мога да ти покажа, че тези неща, за които ти говоря могат да бъдат постигнати дори и при сегашните условия дори с елементарни сметки:

1/ Изграждане на боеспособен отбор, който да се бори за участие и достойно представяне в ЕКТ!
- Коко показа, че може да намира подходящи и добри за нашите условия футболисти!! Факт ли е?!! Факт!!
- Коко показа, че може да им предложи условия, с които да ги накара да облекат фланелката на Локо Пд!!! Факт ли е?! Факт!!!
Дотук май като гледам е изпълнено ПЪРВОТО и най-важно условие, за създаването на условия за постигането на ЦЕЛ Но1... Така ли е?... Така е!!!
Е?!! Питам... какво ни пречи тогава да задържим тези играчи и да развием отбора, така че да го направим не само боеспособен за БГ стандартите, но и при обиграване от година-две да помечтаем за по-достойно представяне и в ЕКТ?!
Сега в момента /ако се изразим на киноложки език/ май приличаме повече на елитен развъдник за кучета, в който "баровците" да дойдат да си изберат куче, с което после да обират лаврите по изложбите майна!!! Тук трябва да отбележим, че оттова наистина "фермата" печели, но зрителите не ходят по кучкарници, а по киноложки изложби!
2/ Изграждане на базата!
Няма да се връщам подробно с примери тук, защото по-горе съм дал такъв, а като казваш, че нямало да се повторят недоразумения като това с Огунсото и Бариентос се замисли дали в момента не е такова и положението с Еспиноза?!!

3/ ДЮШ
Как ще коментираш факта, че миналото първенство се налагаше родителите да събират пари за гориво /всеки път/ за да пътуват децата за мачовете си, а в същото време говорим за изграждане на Академия?! Тук аз нямам никакво обяснение!!!

п.с. онова, което си дал като пример с увеличението на билетите е безмислено да се коментира, защото при тези руйни, каквито представляват и стадионите и футбола ни като цяло и тези цени не са никак малки...
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”