silverbg написа:Ами кажи ми ти защо лъжем, че сме втори?! Румен Минков да беше писал, че сме първи поне да трупнем още една градска титличка.

Защо не се замислиш, че нещо което от преди толкова години МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЪРКАНО?! И наистина на този въпрос може да отговори само Румен Минков, защото той е писал книгата. Аз дори не знам дали това което вие казвате е вярно.
Къде сме я използвали тази снимка?! Това е тапет за разкрасяване десктопа на компютъра, да не е нещо в книга?!
И кой е най-стария отбор в Пловдив?! Сигурно ще кажеш Спартак, ама те се водят 1947.
И как с тези неща създадохме митове и легенди?! Нашата история е толкова богата, че тези неща са капка в морето. И КАКВИ СА НИ МИТОВЕТЕ И ЛЕГЕНДИТЕ?!!!!!!!!!
Кажи ми сега за преди 1967. Държавата зад нас, а?! военните ли са държавата, те дори не са през цялото време зад нас след 44, включително и 67г.?! ами преди 44?
А дали "държавата" не е и зад вас?! Кой върна Бонев от Левски? Къде са ви сега новия БАЩА, новия ЕДО, новия БОНЕВ?! Да вярно е, ПАДАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ СЪВПАДА С ТОВА НА БОТЕВ!
Силвър, незнанието не оневинява глупостта и простотията.
Не ме питай мен, защо вие лъжете. Грешка би било да пишеш 2 вместо 3. Ама да пишеш 2 вместо 3 и да премълчиш че става дума за долната дивизия, вече не е грешка. Това си го пише черно на бяло. Ако при вас фактите имат някаква давност, а след това вече подлежат на корекция, проблемът е във вашия телевизор.
Аз не те карам да приемаш за чиста монета това което ти казвам. Но те поощрявам да провериш, да се убедиш сам за себе си. По-добре за теб, щото тоя спор го водим доста време, а вие не сте мръднали и на йота оттогава.
Аз не ти предлагам да ти кажа кой е най-старият отбор. Намери си сам. Аз питам защо лъжете целенасочено.
Митове и легедни - ми след като фашфицирате класирането си още в първото градско първенство, не можем да говорим за история, а за квази такава.
Представи си разговор между баща и син:
- Тате, на кое място се класираме първия шампионат
- На трето от 4 отбора във втора дивизия, но за пред хората казваме, че сме втори в първа.
Силвър, знаеш ли какво е било да си военен през комунизма? Толкова ли е трудно за проумяване, толкова ли е трудно да разбереш, че времената тогава не бяха (и не са били, особено по-рано) такива, каквито можеш да ги възприемеш днес, през призмата на тривиалното ежедневие, а съвсем различни, и да имаш армията зад себе си, значи много, ама толкова много, та чак страшно. Не е като днес, ама трябва да не си кон с капаци, да разбереш.
Новия Бонев, Едо, Бащата, Садъка... Нямаме нови, но Бонев, Едо, Бащата, Садъка са си наши, за разлика от вашите легенди, дошли при вас по обясними причини. ето ти една просто обяснение.
Силвър, приписвав твърде голяла роля на вашия отбор - с упадъка на ботев съвпадала с упадъка на българския футбол. Наистина ли си толкова наивен? Или съзнателно не отбелязваш, че упадъкът е повсеместен.
Не е ваша вината, че години наред информацията ви е поднасяна избирателно. Нормално е човек да не подлага на съмнение, това, което му се подава наготово. Но не приемам поведението ви да отхвърляте всичко на общо основание, просто ей така.