Феновете на Локо възраждат историята на Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: Феновете на Локо възраждат историята на Пловдив

Мнениеот plovdivram » 24 яну 2012 12:53

botevforever
Първо към автора:отбелязвам факта,че той е склонен да промени заглавието на темата,но както пише по-долу,това технически вече не е възможно.Аз бих му предложил следното заглавие:"Фондацията за Българско наследство(ФБН) и Фенклубът на "Локомотив" -с нов съвместен проект".

Затова съм склонен да се съглася с теб и вече бе отбелязано... От друга страна по отношение на ТОЧНОСТТА, за която настояваш ще трябва да отбележа, че не е така както смяташ, а имено:
без да се натрапва водеща роля на Фенклуба,което не е истина.

Какво знаеш ти за ролята на Фен клуба на Локомотив Пловдив?!! Да ти кажа - НИЩО!!! Знаеш ли, че ИМЕНО Фен клуба на Локомотив е този, които ПРОВОКИРА всичко това да се случва в момента?!! Няма как да го знаеш... Имено той е този, който се свърза с фондацията с идеята да бъде ВЪЗРОДЕНА кампанията за възстановяването на това праисторическо селище!!! Факт, който може да бъде потвърден и от фондацията!!! Наясно ли си, че до момента Фен клуба и феновете на Локомотив Пловдив са похарчили за "избистрянето" на този проект повече пари отколкото вие обещахте да дадете за благотворителност в онова дерби, което бойкотирхте?!! ... това може да си го отбележи и онзи ваш фен, който говорреше за "финикийски знаци"... Да, има такива, но те са от НАШИЯ ДЖОБ, а не очаквани като някакви постъпления от другаде... Може и още да си поговорим за РОЛЯТА на Фен клуба и феновете на Локомотив Пловдив в тази кампания!!! Та кое викаш е "НЕ Е ИСТИНА" по отношение на ролята на Фен клуба?!!

Колкото до това:
"Фенклубът избра да е наследник на ТРАДИЦИИТЕ на славните Беси..."

Това, което цитираш е част от писмото на Международна фондация за българско наследство проф. Петър Детев /това е ПЪЛНОТО име на фондацията/, а не е наш... т.е. не е казано от нас!!!
Изображение

Потребителски аватар
Boots

Мнениеот Boots » 24 яну 2012 13:06

Авторът на тема, отстоява за пореден път, правото си да представи събитията, по начин, по който той ги възприема. Това право, трябва да е пределно ясно, на човек с академично образование. Авторът, се опита да внесе поправка на заглавието, в следствие на молба на човека, който е една от главните причини, да се коментира днес тази инициатива. Тази промяна, нямаше обаче по никакъв начин, да промени посланието на заглавието. Предложените заглавия, променят действителността и "маргинализират" ролята на феновете на Локомотив. А това е незаслужено, защото тя е наистина огромна и УНИКАЛНА. За света, не смея да твърдя, но България, не е ставала досега свидетел на нещо подобно - Фенове да искат да възстановят историята на града им!

всъщност, това обезценяване, на заслугите на феновете на Локо, е причината за всичките, безсмислени мнения досега! Последно, за човек, извисен духовно и образован академично, би било неприемливо, да се опитва, да повлияе, на избора на даден автор. Още повече, в "собствения му дом". Намирам това изключително лицемерно и манипулативно. За обидите, обръщам внимание на 90 % от подписите, на фенове на любимия ти отбор. Веднага става ясно, че моя отбор е доста по-важен, за тях от клуба, на който симпатизират. Също и мненията на твоите колеги, относно Локо и нас, както и постоянния водопад от безсмислени теми, очернящи Локомотив.

Моля, заглавието на темата, да не бъде повече коментирано, а да се дават конкретни предложения, как инициативата да бъде доведена до успешен край. Аз, съм убеден, че избрах най-доброто заглавие. Предложенията за уводните думи, ще ги оставя без коментар...
All you need is LOKO PLOVDIV!

Потребителски аватар
botevforever
Контакти:

Мнениеот botevforever » 24 яну 2012 14:13

plovdivram написа:
Колкото до това:
"Фенклубът избра да е наследник на ТРАДИЦИИТЕ на славните Беси..."

Това, което цитираш е част от писмото на Международна фондация за българско наследство проф. Петър Детев /това е ПЪЛНОТО име на фондацията/, а не е наш... т.е. не е казано от нас!!!

Това,което ти цитираш,а именно:"Фенклубът избра да е наследник на ТРАДИЦИИТЕ на славните Беси...",не е част от писмото,а моето скромно предложение за промяна на това,което срещнах в сайта Ви, цитирам:"Фенклубът избра да е наследник на на славните Беси..."Аргументът ми беше,че можете да решите да сте наследници на някакви ТРАДИЦИИ,но не и наследници на племето БЕСИ.Последното звучи абсурдно.Просто съм добавил думичката ТРАДИЦИИ,която не променя идеята,а само премахва абсурда от нея.
Понякога от противника можеш да получиш и добър съвет-не съм ли прав?
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХА-ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 24 яну 2012 14:26

botevforever
Това,което ти цитираш,а именно:"Фенклубът избра да е наследник на ТРАДИЦИИТЕ на славните Беси...",не е част от писмото,а моето скромно предложение за промяна на това,което срещнах в сайта Ви, цитирам:"Фенклубът избра да е наследник на на славните Беси..."Аргументът ми беше,че можете да решите да сте наследници на някакви ТРАДИЦИИ,но не и наследници на племето БЕСИ.Последното звучи абсурдно.Просто съм добавил думичката ТРАДИЦИИ,която не променя идеята,а само премахва абсурда от нея.
Понякога от противника можеш да получиш и добър съвет-не съм ли прав?

А това, което ти не разбра е, че ти казвам, че то се отнася до нещо, което е написано от ФОНДАЦИЯТА и ако имаш някакви забележки относно това как точно трябвало да бъде написано, то не сме в случая ние тези към които да ги отправиш!!! Ето от къде си го взел това:
http://www.lportala.net/news/2660.html

... или с други думи казано след изречението:
"....LPortala.net предоставя възможност на всички заинтересовани да се запознаят с неговото съдържание. "... нататък всичко друго - до края е от писмото на Фондацията до Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив!!!... или по още един начин казано :mrgreen: - Така тези хора виждат нещата ... така ги чувстват... така са ги написали!!! И въпроса по-скоро е ... Защо пък ние да имаме против?!!! Аз
лично нямам нищо против да се чувствам наследник на тези наши предци!!!!
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 24 яну 2012 14:58

Всъщност сега откривам, че е изпуснато едно от изреченията, с които завършва всъщност писмото на Фондацията до Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив... Ето ги последните две изречения, с които озавършва въпросното писмо-предложение:

"Фен клубът на Локомотив избра да е наследник на славните Беси, чийто девиз бил: „Неподвластни никога никому”! Ще дискутираме тези традиции.
Изключително борбеният и горд дух на предците ни ще осветява Пътят на славата за спортния клуб и за любимия Пловдив."

Всъщност точно в изречението, което botevforever намира за неподходящо е "закодирано" и това, което дискутираме вече в няколко поста, а именно - каква е ролята на Фен клуба ни... Ами то си е написано - "Фен клубът на Локомотив избра да е наследник на славните Беси"... ако се пита botevforever как точно сме избрали и защо Фондацията така ни определя, то е очевадно - точно с ВЪЗРАЖДАНЕТО на тази идея!!! Защото ние бяхме тези, които си подадоха ръката за да може отново това да заживее и да намери ЗАСЛУЖЕНОТО си място в БОГАТАТА история на града ни!!! Разбира се, че неможе да не се отчете и факта, че в този случай ОБСТОЯТЕЛСТВАТА донякъде го налагат... все пак това селище е в района на стадиона ни и ние като ГРАЖДАНИ на този град един вид бяхме длъжни да го направим... Та ако ме разбираш... точно тази ни постъпка е накарал хората от Фондацията да ни определят така, а не в "буквалния смисъл", който най-вероятно търсиш за да можеш да усмееш нещо, което наистина си е сериозно!!!
.........................................................................................................................................
Сега... малко за "разведряване"... много ми се искаше да покажа едно "кандило" от онова време открито през онези времена, което засвидетелства, че "черно-белите" символики, с нещо, с което буквално са пропити земите около стадиона ни!!! Това колкото на майтап, от една страна :mrgreen: ... толкова си е и ФАКТ от друга!!!

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
botevforever
Контакти:

Мнениеот botevforever » 24 яну 2012 15:16

plovdivram написа:Аз

Мислех си,че си в състояние да разсъждаваш по-аргументирано и задълбочено,но явно съм се лъгал.Или не се опитваш.Когато сте решили да прегърнете някаква идея,направете го както трябва.За да е тя вечно ваша и само ваша,трябва да отговаря на едно условие:Да е уникална и неповторима,т.е.да се отъждествява САМО с феновете на "Локомотив"!В случая с това "наследници на бесите" то липсва.Или искаш да кажеш,че който и да е друг гражданин на Пловдив вече е лишен от това право-да се чувства наследник на бесите.Т.е.или го "монополизирате"(надявам се,няма да се стигне до там да използвате като аргумент откритите разкопки до стадиона-все пак той можеше да е на всяко друго място в града.Или тогава щяхте да сте наследници на римляните или на някое друго племе?),или се губи уникалността и неповторимостта.
Кое ти звучи по-добре?
1.Феновете на "Локомотив" решихме да сме наследници на бесите!(със скрит подтекст:Граждани на Пловдив,от днес Вие нямате право да се чувствате наследници на бесите,защото те са живяли под нашия стадион.Ако искате да се чувствате такива,станете от Локото).Което е пълен абсурд.
или
2.Феновете на "Локомотив" решихме да сме наследници на ТРАДИЦИИТЕ на бесите.Което си е оригинално.
Аз бях до тук със съветите.Направете го така,както на Вас Ви харесва.
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 24 яну 2012 15:51

botevforever написа:
plovdivram написа:Аз

Мислех си,че си в състояние да разсъждаваш по-аргументирано и задълбочено,но явно съм се лъгал.Или не се опитваш.Когато сте решили да прегърнете някаква идея,направете го както трябва.За да е тя вечно ваша и само ваша,трябва да отговаря на едно условие:Да е уникална и неповторима,т.е.да се отъждествява САМО с феновете на "Локомотив"!В случая с това "наследници на бесите" то липсва.Или искаш да кажеш,че който и да е друг гражданин на Пловдив вече е лишен от това право-да се чувства наследник на бесите.Т.е.или го "монополизирате"(надявам се,няма да се стигне до там да използвате като аргумент откритите разкопки до стадиона-все пак той можеше да е на всяко друго място в града.Или тогава щяхте да сте наследници на римляните или на някое друго племе?),или се губи уникалността и неповторимостта.
Кое ти звучи по-добре?
1.Феновете на "Локомотив" решихме да сме наследници на бесите!(със скрит подтекст:Граждани на Пловдив,от днес Вие нямате право да се чувствате наследници на бесите,защото те са живяли под нашия стадион.Ако искате да се чувствате такива,станете от Локото).Което е пълен абсурд.
или
2.Феновете на "Локомотив" решихме да сме наследници на ТРАДИЦИИТЕ на бесите.Което си е оригинално.
Аз бях до тук със съветите.Направете го така,както на Вас Ви харесва.

Абе аз ли нещо не съм ясен или ти нещо не искаш да четеш така както е написано и най-важното, в случая - ОТ КОЙ е написано?!! За пореден път, когато дискутираме с теб ти се хващаш за някаква "сламка", определяш я за такава и почваш да си я "въртиш" както на теб ти харесва без да те интересува за какво точно си се хванал... важното е че за теб то е "сламка"... Странен човек си майна!!! Ама иначе много държиш на "ТОЧНОСТТА" иначе!!! А какъв пример даваш?!! Хиляда пъти ти казах, че това изречение, което си постнал не е формулирано от нас... Посочих ти откого е формулирано и защо?!! ...и в крайна сметка ти пак си знаеш твоето... Как и с каква цел ти си знаеш...

Колкото до другите ти размисли... Ами всеки е в правото си да се определи като какъвто се чувства бе майна... Вие като искате никой неможе да ви попречи да се определите също като Беси... Стига да го искате... Пример: Бултраси има и в Дрезден... Това обаче не пречи да има и в Пловдив... фенове определящи се за "Викинги" колкото искаш в Италия... ама това, че Викингите са на Скандинавския полуостров не им пречи... Така че всеки е свободен да се определи както си иска... Вие като "експлоатирате" темата за "Христо Ботев", който е национален герой... е?!! Какво?!! 'що не си смените името, понеже той е на всички, а не само ваш?!!...Това ще ви накарали да спрете с отъждествяването си с него?! Напротив... лозунги като "ТОЙ НЕ УМИРА" и "Без Ботев няма България" са само част от "фолклора" ви... Значи вие имате право да "експлоатирате" една такава "тема".... още повече, че вашата дори е НАЦИОНАЛНА, а ние не!!! Странно е... не намираш ли?!!
Изображение

Потребителски аватар
botevforever
Контакти:

Мнениеот botevforever » 25 яну 2012 12:39

Гледам,че темата е много почистена,което е похвално.След като много мнения се извъртяха по повод първия ми пост,в който изразих неодобрението си със заглавието,нека и аз да направя последно такова,с което изместването и да спре.И така,въпреки недобреобмисленото заглавие(според мен),аз уважавам правото на автора да го формулира така,както е сметнал за добре в момента.
В хода на дебата съм пропуснал едно мнение,което наистина си заслужава интерес и едно от малкото конструктивни такива.А именно:
Irish stout написа:Ние правим опит, доста смел и амбициозен, да покажем на Пловдив, България и света това, с което Пловдив има основание да се гордее. Всеки опит това да бъде омаловажено, е продиктуван от други амбиции. В случая това е проява на граждани на Пловдив, някои от които между другото са и привърженици на нашия отбор. И понеже за историята, изкуството и културата няма пристрастия, всеки инакомислещ, който адмирира това начинание, е добре дошъл.

На по-късен етап,в едно мнение,което вече не съществува,авторът е забелязал конструктивни от моя страна предложения(тук ще подчертая,че наистина съм ги пуснал като такива),но после отбелязва,че те само на пръв поглед били такива,а всъщност водели до "антагонизъм".Ако приемем,че той знае какво означава думата "антагонизъм"(в което нямам причини да се съмнявам)и я използва с истинското и значение,не мога да се съглася с него.В подкрепа на това ще отбележа все още съществуването на мненията ми в темата,което показва,че и модераторът Ви не ги смята за провокативни и водещи до "антагонизъм".Ще има много теми,в които ще се противопоставяме едни на други,ще си казваме остри думи,но те ще бъдат най-вече,когато дискутираме отборите си.Когато става въпрос за древната история на земите ни и в частност на Пловдив не бих си позволил подобно нещо.С едно изключение-ако в бъдещите Ви официални документи остане абсурдното "Фенклубът на "Локомотив" избра да е наследник на славните беси".Защо е абсурдно?
1."Фенклубът" е едно много тясно понятие в сравнение с фенската маса на "Локомотив" като цяло.Така формулирано означава,че редовите членове са лишени от тази привилегия!
2.Да се самоопределяте като наследници на бесите си е пълен абсурд.Както писах и преди-наследници на традициите им-ДА.Следващи девиза им-ДА.Но наследници на самите беси е несериозно.Аналогията,която потърси plovdivram с привържениците на "Ботев" и поета-революционер Христо Ботев е крайно неуместна.Ние никога не сме твърдяли,че сме НАСЛЕДНИЦИ НА ХРИСТО БОТЕВ!Това не ни пречи да се определяме като наследници на житейското му верую и идеалите му.Но на самия поет-абсурд!
И plovdivram,ако решиш за пореден път да ми изясняваш ,че тази формулировка е част от писмото на Фондацията,не си прави труда-аз съм си го изяснил още при първия прочит.И не го използвай като аргумент,защото моите виждания са,че когато кажеш "Фенклубът избра..."това би трябвало да означава само едно-че наистина фенклубът е избрал,а не някой друг от негово име.
В тази връзка съветът ти:
plovdivram написа: и ако имаш някакви забележки относно това как точно трябвало да бъде написано, то не сме в случая ние тези към които да ги отправиш!!!

е нелеп.Аз не съм никаква страна от съвместния Ви проект,че да искам корекции от страна на Фондацията.Но Вие като представители на феновете сте в правото си да им предложите работното(да го приемем за такова)"Фен клубът на Локомотив избра да е наследник на славните Беси" да бъде променено,например,на "Феновете на "Локомотив"(не Фен клубът)избрахме да сме наследници на ТРАДИЦИИТЕ на славните беси".Убеден съм,че звучи по-добре,по-автентично и в случая прехвърля инициативата във Ваша страна,както би трябвало да е редно.И ще бъде прието от авторите на първоначалното предложението.
Ако приемете поста ми като от историк,а не от БОТЕВИСТ,може и да Ви хареса.
Успех!
Фен на Локо:

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 25 яну 2012 13:27

Добре приемаме поста ти, но да ти кажа честно не виждам никаква логика в цялото ти поведение, което трябва да бъде продиктувано иначе от някакво чувство за "точно отразаване" на нещата!!! В крайна сметка дали сме "избрали" да сме просто "наследници" или "наследници на традициите" мисля, че не е най-основното нещо в това начинание... Но ако държиш да кажем, че така както казваш звучи по-добре и логично... ОК!!! Така е!!! Ама това нещо 'дето си го написал -
С едно изключение-ако в бъдещите Ви официални документи остане абсурдното "Фенклубът на "Локомотив" избра да е наследник на славните беси".
... :mrgreen: Абе майна... за тези неща какви "официални документи" говориш бе майна... :mrgreen: Ами то разбира се, че ще звучи несериозно... или к'во... викаш, че някой от нас може да реши да поиска при следващото преброяване да го запишат като БЕС!!! :mrgreen: Несериозно е майна!!! Несериозно е дори да си го помислиш... Да не би това да ти е целта ба майна :mrgreen: ... да кажем нещо от сорта на това, че "Ние сме беси /едва ли не/ по произход" :mrgreen: и после да ни разнасяш така както разнасяхте "прекроените" думи на Зума, казани в студиото на Барека за феновете на Локото от Столипиново с цел осмиване!!! :mrgreen: ... Честно да ти кажа освен тази /макар и изключтелно тъпа/ логика... друга не намирам, в изключително безсмисленото ти задълбаване в темата за израза "наследниците на бесите"!!! Та ти като историк /като какъвто се представяш/ можеше да намериш ред други неща, които да бъдат конкретно по темата и доразвиващи самата идея, а ти се хвана за някакъв израз!!! Странно е!!!
Изображение

Потребителски аватар
botevforever
Контакти:

Мнениеот botevforever » 25 яну 2012 14:32

Като писах "документи" имах предвид,че все някъде ще залегне черно на бяло,или се лъжа?Не съм споменал никакви преброявания.
Относно задълбаването-все си мисля,че една тема се пуска с цел да се дискутира и да се дават идеи.Е,аз точно това направих.Идеите ми може и да не се харесат,но те са плод на индивидуално виждане.Между другото аз други идеи,освен моите(макар и касаещи само формулировките),не видях.Щом така ще ти хареса,ще коментирам в стил колегите ти по-горе:
Чудесна идея-дано стане.
Мога да го пусна още няколко пъти-за масовка.
С това смятам,че темата се изчерпва.Поне в този форум.Интересно как ли щеше да изглежда днес,ако не се бях включил първия ден?
Фен на Локо:

Върни се в “Локо Пловдив”