Ученици до 16г. безплатно, пенсионери - 2лв. на Лаута

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Ученици до 16г. безплатно, пенсионери - 2лв. на Лаута

Мнениеот za nas e toj religiq » 23 сеп 2010 22:06

Модератор ЛокоПД написа:
za nas e toj religiq написа:Добре де по средата , ама каква е логиката? Нали и едните, и другите са ученици, и в крайна сметка все мама и тати дават паричките! Защо ги делите така?

На 16 г. вече имаш лична карта,а се и предполага,че ставаш по-самостоятелен. :idea:

За по самостоятелен да, ама не и по богат :) Все още си оставаш не-пълнолетен и то ученик!

Потребителски аватар
Туше
Контакти:

Мнениеот Туше » 23 сеп 2010 22:12

za nas e toj religiq написа:
Модератор ЛокоПД написа:
za nas e toj religiq написа:Добре де по средата , ама каква е логиката? Нали и едните, и другите са ученици, и в крайна сметка все мама и тати дават паричките! Защо ги делите така?

На 16 г. вече имаш лична карта,а се и предполага,че ставаш по-самостоятелен. :idea:

За по самостоятелен да, ама не и по богат :) Все още си оставаш не-пълнолетен и то ученик!

Не "непълнолетен", а "малолетен", нали това обяснихме сега. Закона ги е разграничил възрастово, не ние днеска.

П.П. Като се правиш на неразбрал само спамиш темата.
Спортклуб-Славия-Торпедо-Локомотив

Докато не спрете да говорите лъжи за нас, ние няма да спрем да казваме истината за вас!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 23 сеп 2010 22:13

Туше написа:

Малолетните като наказателно отговорни са изключени от кръга на лицата,които могат да бъдат обект на дейност на разледващия орган,прокурора и съда.Маловръстно е всяко лице ненавършило 17 г.

Повече въпроси към Разследващите, Правозащитните и Правораздавателните органи.

Не ти схващам мисълта :? Няма нужда да ми показваш закона! Това дали си си платил билета какво общо има с наказателната отговорност? Ако направиш беля и си на 17 това че си купил билет ще те спаси ли от нещо ?? Не питам за да се заяждам а просто ми е интересно на какъв принцип сте разделили не-пълнолетните?

Потребителски аватар
Туше
Контакти:

Мнениеот Туше » 23 сеп 2010 22:35

za nas e toj religiq написа:Не
питам за да се заяждам а просто ми е интересно на какъв принцип сте
разделили не-пълнолетните?

Пак ще повторя, не сме ги определили ние възрастово. Определил ги е закона. За нас е важен моралния и социалния аспект - деца и пенсионери да ползват превилегия при влизането на стадиона.
Кой е пенсионер - който се е пенсионирал. Дали са на обществото от себе си, обществото им го връща.
Кой е дете - малолетен, който не може да носи самостоятелна отговорност и обществото се грижи за неговото възпитание, като му дава възможност да се докосне до спортните ценности, защитавани от един професионален клуб, в една контролирана среда от клуб, обществени органи на реда и структури на организираните професионални футболни клубове.

Докато не спрете да говорите лъжи за нас, ние няма да спрем да казваме истината за вас!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 23 сеп 2010 22:49

Туше написа:
za nas e toj religiq написа:Не
питам за да се заяждам а просто ми е интересно на какъв принцип сте
разделили не-пълнолетните?

Пак ще повторя, не сме ги определили ние възрастово. Определил ги е закона. За нас е важен моралния и социалния аспект - деца и пенсионери да ползват превилегия при влизането на стадиона.
Кой е пенсионер - който се е пенсионирал. Дали са на обществото от себе си, обществото им го връща.
Кой е дете - малолетен, който не може да носи самостоятелна отговорност и обществото се грижи за неговото възпитание, като му дава възможност да се докосне до спортните ценности, защитавани от един професионален клуб, в една контролирана среда от клуб, обществени органи на реда и структури на организираните професионални футболни клубове.

Благодаря ти че ми поясни казаното по горе! Обаче отново не ми схвана въпроса! Така че ще се постарая повече, за да го разбереш! Та думата ми е , какви остават тия от 16 до 18 години! Това че вече разсъждават, и носят наказателна отговорност, прави ли ги самостоятелни? Не живеят ли при родителите си? Работят ли? От къде взимат пари за да отидат на мач?

П.П Сега по ясно ли се изразих?

Потребителски аватар
Туше
Контакти:

Мнениеот Туше » 23 сеп 2010 22:57

Нали няма да ми се разсърдиш, ако определя въпроса ти като несъстоятелен. Щото за мен е такъв.
И ти, и аз сме деца на майките и бащите си. Готови са да помагат докато могат и са живи, дай Боже да живеят по 100 години!
Дали работим или не, колко съзнаваме или не отговорностите си, откъде взимаме парите си, тия неща не касаят организацията на една футболна среща. Важното е да има ред и той да е подчинен на някакви общоприети, най-добре законови и нормативни принципи. Тях сме търсили, тях сме намерили. Може и да не са най-добрите, но има ред за реализиране на една благородна идея. Поне на нас така ни изглежда. Отдавайки свободата на всеки да гледа на нещата както намери за добре. Сигурно за теб може да се желае повече - Жив и здрав!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 23 сеп 2010 23:21

Туше написа:Нали няма да ми се разсърдиш, ако определя въпроса ти като несъстоятелен. Щото за мен е такъв.
И ти, и аз сме деца на майките и бащите си. Готови са да помагат докато могат и са живи, дай Боже да живеят по 100 години!
Дали работим или не, колко съзнаваме или не отговорностите си, откъде взимаме парите си, тия неща не касаят организацията на една футболна среща. Важното е да има ред и той да е подчинен на някакви общоприети, най-добре законови и нормативни принципи. Тях сме търсили, тях сме намерили. Може и да не са най-добрите, но има ред за реализиране на една благородна идея. Поне на нас така ни изглежда. Отдавайки свободата на всеки да гледа на нещата както намери за добре. Сигурно за теб може да се желае повече - Жив и здрав!

Благодаря , мисля че получих задоволителен отговор на въпроса ми! И въпреки това няма как да се съглася че учениците трябва да се разделят до 16 г , а другите къде остават? А и все пак пълнолетие се навършва на 18 , до тогова всички са деца на родителите си и те отговарят за тях! Но както каза така сте решили - Да ти се връща ;)

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 24 сеп 2010 09:31

za nas e toj religiq стига си се правил на неразбрал само и само за да спамиш темата. Има разлика между непълнолетни и малолетни граждани.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 24 сеп 2010 11:00

za nas e toj religiq написа:
Туше написа:Нали няма да ми се разсърдиш, ако определя въпроса ти като несъстоятелен. Щото за мен е такъв.

Благодаря , мисля че получих задоволителен отговор на въпроса ми! И въпреки това няма как да се съглася че учениците трябва да се разделят до 16 г , а другите къде остават? А и все пак пълнолетие се навършва на 18 , до тогова всички са деца на родителите си и те отговарят за тях! Но както каза така сте решили - Да ти се връща ;)

То по твоята логика този спор може да си го водим винаги. Ако беше до 18 години, щеше да кажеш, а студентите защо не, ако бяха и те вътре, щеше да питаш защо не и безработни и т.н. Този спор може да си го водим до безкрай...

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 24 сеп 2010 18:34

Пловдив1926 написа:za nas e toj religiq стига си се правил на неразбрал само и само за да спамиш темата. Има разлика между непълнолетни и малолетни граждани.

Абе майна , ти четеш ли въобще какво съм написал? Интерсно ми беше да разбера на какъв принцип сте сметнали че ученици само до 16 години трябва да влизат безплатно? Въпроса ми беше защо не и тези от 16-18 все пак и те са ученици! Благодарение на Туше (един от малкото с които може да се води спокойно диалог) получих отговор, можеше и ти да се опиташ да ми обясниш, и нямаше да се налага да "спамя" повече!

Върни се в “Локо Пловдив”