Локомотив е отбора на Пловдив за 21 век

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Re: Локомотив е отбора на Пловдив за 21 век

Мнениеот Пловдив1926 » 20 мар 2012 20:55

T&T написа:
Пловдив1926 написа:
Flash1912 написа:Временно класиране ;) Що не извадиш за 20 век :P

Ние гледаме в бъдещето, а не сме блед спомен от миналото като вас.

Най-лошото е когато човек не помни миналото си, ама хайде. Честито на Левски - отбора на България за 21 век, на Литекс - провинциалния отбор за 21 век, на Черно море - отбора на морето за 21 век и на Локомотив София - отборът на железниците за 21 век.

Много добре го помним. Освен това го записваме и ценим такова каквото е. Не го преиначаваме, изкривяваме и измисляме както ни изнася - това го оставяме на вас. Спомни си какво сте направили след 2000г. И ни припомни, че не се сещам.

Бъзикаш се с Морето ама те играха поне с Фиренце, Локо Сф с ПСВ и тн. Вие с кой? Сокол Марково.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

kubik
Контакти:

Мнениеот kubik » 20 мар 2012 21:01

Нищо ново ! Локомотив винаги е бил отбора на Пловдив !

Това ,че някой неградски жълти елементи се бият в гърдите и се опитват да променят историята си , като се изкарват най-стария ФК във България и претендират , че имат нещо общо с Пловдив , няма как винаги ще са 4-я отбор на Пловдив.

Как може да претендираш ,че си отбора на Пловдив , като преди техен мач се изсипват , всичките села около Пловдив . Гледката е уникална- москвичи , лади , застави запорожки , волги с надути клаксони на входовете на Пловдив с жАлто-черни шалчета :mrgreen:
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!

sure thing1926

Мнениеот sure thing1926 » 20 мар 2012 21:08

Неутралните и достоверни анкети и факти, винаги са били трън в очите на НЕпловдивчаните. Появява се международна, независима класация и те са в шок. Интересно е, какво търсят тук, а не отидат да се зачекнат с "кръвния враг" Левски? Много се провалиха тези хора... А имаше време, когато ходехме заедно на мачове: пловдивчани и афидейци. Имаше закачки, но нямаше злоба. Идваха жълтите фенове в Локотаун, упътвахме ги, кой рейс да хванат за центъра, откъде да си купят билети а сега?

Стана въпрос за посещаемост. Болното им, слабото им място. Помня, когато играха с Берое, които бяха "случайно натровени", и ги биха с 8-1, АФД Тракия игра този мач на стадион "Хр. Ботев". Тогава нямаше буферни зони и феновете сядаха заедно. Стадиона побираше 25 000, но скоро видях статистика, че е имало 18 000. Почти 1/4 от стадиона е бил празен. В чудесен, слънчев, съботен ден. Мач, за първо място. Тогава за първи път видях 3 дузпи да бъдат свирени в полза на един отбор. И за последен...

Локомотив игра няколко седмици по-късно. В студен и мрачен ден. На стадион "9-ти септември", с капацитет поне 45 000 души. Стадиона беше пълен, имаше и заралии, а пътеките зада последните редове бяха препълнени. На стадиона имаше 2 пъти повече публика. Локомотив станаха 7-ми в този шампионат. кой е бил обичан, аз не виждам смисъл да коментирам. Този въпрос никога не е седял в онези години на дневен ред. Тракия имаха повече успехи пре 80-те години, но Локо бе по-популярния отбор в Пловдив. Хората от селата избираха по-успешния естествено. И сега Локомотив е недолюбван в селата около Пловдив. Не случайно легендите на Тракия бяха НЕпловдивчани:

Вичев -Чирпан, Пачев-Паничери, Раков-Маноле, Митьо Селския 1 Младенов-Белащица, Бакалов-Долни Воден, Пашев -Токайто, ромски квартал в Пазарджик, Пехливанов- българо- мюсюлманин като Бакалов от Мадан. С такъв произход са 90 % от легендите и феновете на клуба. И те никога не са го крили.

При някои успехите обаче секнаха след 10 ноември 1989. Много от тях все още живеят с носталгия по това време и искат то да се върне. Но то не се връща. Скоро четох интервю на една неградска легенда. Тук и самото интервю. Всеки неутрален читател може да разбере, кой беше отбора на партията, на номенклатурата.

"А лично на вас какво ви е дал този клуб?

- Всичко! На Ботев дължа имиджа, който си изградих във футбола, успехите ми, че дори и придобивките си. Пристигнах в клуба на 1 август 1963 год. Шефовете ме попитаха имам ли автомобил. Казах, че нямам, а на 20 август ми дадоха кола. В петък ме питаха дали имам апартамент, а в понеделник вече ми беше осигурен. Дори бях приет във ВИФ „Георги Димитров” в София, при положение, че преди това кандидатствах там, но не се получи. Станах и първият пловдивчанин треньор в Кипър. Това също стана благодарение на Ботев, защото ако не бях наставник на отбора, нямаше никакъв шанс да ми поверят тим от острова на Афродита. Така се получи, че целият ми живот е свързан с Ботев. Завърших строителния техникум „Христо Ботев” в София. Играх 2 мача за Ботев (Враца), изкарах казармата в „Христо Ботев”- Плевен, а след това дойдох в Пловдив."

http://www.plovdivutre.bg/sport/30574-d ... v_bulgaria

Последно искам да кажа и няколко думи за Чико. Два пъти спаси Локомотив от изпадане. Беше казал за Локо: За 6 месеца, тук изпитах повече любов отколкото през цялата ми кариера на футболист и треньор". Ето заради това, ние винаги ще бъдем по-успешния клуб. Защото можем да обичам. И не държим да го показваме публично и по просташки начин. Затова и скоро пак ще има ново сдружение, защото неградските пак ги пуснаха по пързалката. Ама сивите клетчици са кът... при някои "майни". гледайте ни новите игрища, новите трибуни и стадиона пълен с млади хора и деца.... Живи и здрави, драги ми Смехурковци!
Последна промяна от sure thing1926 на 20 мар 2012 21:36, променено общо 1 път.
Локомотив е любимият отбор на Пловдив: http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Туше
Контакти:

Мнениеот Туше » 20 мар 2012 21:16

И ако ги оставим за миг на страна (както подобава), повода е отличен за хубав поздрав с носталгия към 80те и едно голямо... НАЗДРАВЕ!
Утре каквото ще да става!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5dP2_yjFE3w[/youtube]

П.П. Наздраве с троянска гроздова, щото кюстендилската плодова изчезна и даже взех да се чудя, мит ли бе или реалност... :roll:
Спортклуб-Славия-Торпедо-Локомотив

Докато не спрете да говорите лъжи за нас, ние няма да спрем да казваме истината за вас!

NAPOLI_86
Контакти:

Мнениеот NAPOLI_86 » 20 мар 2012 21:23

Евала sure thing1926 ! Как точно и ясно им го написа

wander
Контакти:

Мнениеот wander » 20 мар 2012 21:42

Tribune East 1912 написа:Напълно нормална класация, все пак в последните 10 години най-стария футболен клуб бе съсипан от лицето д.х.-с, който стана любимец на един от другите отбори в Пловдив.

А относно това кой е отборът на Пловдив - сравнете посещаемостта на Ботев и другия отбор за последните мачове, ако щете и години, и ще се види ясно кой отбор е по-обичан в града.

ПП - Всички отбори в България признаха 100 годишнината на Ботев, не знам какво толкова ви бърка това и само едно и също плямпате. Като напишете, че "било сдружение на 2 години" какво ще промените? Сами си вярвате, даже и в тва се съмнявам.

А онзи Ботев на бат Митко Христола на колко години е? май не сте единствените столетници :)

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 20 мар 2012 21:50

Изглежда поговорката "Когато фактите говорят и боговете мълчат" трябва да бъде допълнена: "Когато фактите говорят, боговете мълчат а жълтите си отварят повече човките." Като ги знам какви са запетайкаджии, как броят публиката на Локомотив и как четат нормативните документи, изобщо не се съмнявам, че много внимателно ще разгледат въпросната класация, ще намерят някоя правописна грешка, което ще е достатъчно тя да бъде отречена и заклеймена. Много народ ги били поздравили за годишнината, но изглежда от Международната федерация по футболна история и статистика са пропуснали.
От всичките им глупости за голямата посещаемост става ясно само едно - Феновете на Локомотив Пловдив ходят на мач за да подкрепят отбора, а жълтите ходят на мач за да поставят някакви рекорди по посещаемост и после да се тупат по гърдите колко са велики.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Мнениеот T&T » 20 мар 2012 22:24

NAPOLI_86 написа:Евала sure thing1926 ! Как точно и ясно им го написа

Пичове този sure thing1926 е сериозно скаран с историята и фактите. Ботев побеждава Берое с 8-1 през 1985 г., а "легендарния" за вас мач с Берое е няколко години по-рано, когато и двата отбора са в Б група. Тоест, като изключим лъжите и внушенията наистина го е написал много добре и става за политкомисар, пропагандист и агитатор.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Туше
Контакти:

Мнениеот Туше » 20 мар 2012 22:30

Горе-долу става и за формат на А група, плюс 2-3 отбора.
Спортклуб-Славия-Торпедо-Локомотив

Докато не спрете да говорите лъжи за нас, ние няма да спрем да казваме истината за вас!

sure thing1926

Мнениеот sure thing1926 » 20 мар 2012 22:37

Няма как да съм скарам с историята, нито пък нещата, които са написани мен от са лъжа. Легендарният мач с Берое завършва 2-1 в б Група. Но 1985 Локо играе с Берое и мача завършва 1-0, с гол на Сотиров. Мачът се играе в А група, когато Берое стана заслужено шампион. Опита се да излъжеш, но не се получи. значи става въпрос за 2 различни мача, знам че е трудно да го схванеш, ама.... След победата на Локо тогава ни бяхте много благодарни, а сега?

Иначе, разбирам защо си раздразнен. С тези селски лИгенди и на мен би ми било криво. Не се мъчи да пишеш тук, а отивай да обсъждаш селските драми с влашки привкус...
Локомотив е любимият отбор на Пловдив: http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Върни се в “Локо Пловдив”