Бесите и Пловдив - коментари

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Бесите и Пловдив - коментари

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 авг 2014 10:32

plovdivram написа:
za nas e toj religiq написа:
Не съм изгубил нищо, всичко което ми трябва си е при мен :mrgreen: Сега по сериозно, имаше 2 поста в които споменаваш моето име и отговорих и на двата! Обаче някой се грижи голямата част от коментарите ми да изчезват безследно, въпреки че не нарушавам никакви правила във форума, гледам че е останал само един, и все пак чакам реплика по него ;)

А, това прочете ли го:

Ако сте прочели вече, че при ОФИЦИАЛНАТА ни среща в сградата на Археологически музей Пловдив, К. Кисьов не сподели нищо от това, което е споделил в това интервю, даже напротив - обеща ни съдействие, то можем да продължим нататък!!!

т.е. Нека започнем коментара по видеото!
Самото видео започва с текст - КАКВО КАЗВАТ УЧЕНИТЕ!

Тук задължително трябва да отбележим, че във видеото няма такова нещо като УЧЕНИТЕ, защото няма цитирано нито едно име, различно оттова на самият ИНТЕРВЮИРАН!!! Много важно уточнение идващо точно за коментара на za nas e toj religiq!!! :)

za nas e toj religiq
Е какъв да ми е коментара, човека казва точно това, което и аз до тук ви обяснявах! А сега кажи, защо ти не му вярваш :lol: Иначе коментара мога да го определя, като точно такъв , каквито са и ваще твърдения :)

А, какво казва К. Кисьов и на какво и НАЙ-ВЕЧЕ на ЧИИ ИЗСЛЕДВАНИЯ прави заключенията си К. Кисьов направи ли си труда да провериш?! Нещо СЪМНЕНИЯТА относно ДОСТОВЕРНОСТТА на изказаните ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ много бързо и най-вече УДОБНО почна да ти зачезва!!! :)

Коментара ми се отнасяше , за казаното от теб за Страбон и Хемус, така че върни се и си го прочети! Други два липсват , ама те сигурно са се изгубили по невнимание :mrgreen:

razer
Контакти:

Мнениеот razer » 12 авг 2014 10:36

Пловдив1926 написа:Стават като "обичаш" повече от колкото мразиш. Да си прекарваш цялото време в събиране на клипчета уронващи името на "врага" и да стигнеш до там в злобата си, че да организираш интервюта с хора, известни с проблема си с алкохола само и само да "развенчаеш" една символика възприета от "врага". До тук водят злобата и комплексите. Тъжна работа, много тъжна...

Ей на тва му се вика ц....ка работа!!!Вие казахте че сте ходили при г-н Кисьов и за вас той е уважаван авторитет и човек с име в българаската арехелогия нали така?!Носили сте му да гледа проекти...коментирали сте нещата...бил казал нещо си,ама какво е то може да си нагаждате както ви е кеф!Сега обаче,когато се появява въпросното клипче и човека разпилява на пух и прах всичко,което твърдите в тази тема стана АЛКОХОЛИК и едва ли не ние сме били ходили да го притискаме за да кажел обратното на това което вие твърдите!Явно и BTV сме манипулирали,че да ни помогне с набавянето на този материал,абе за всичко жълтИтИ са виновни.Иначе да тъжно е наистина...да се гаврите така с името на човека само защото не ви изнася!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 авг 2014 10:40

razer написа:
Пловдив1926 написа:Стават като "обичаш" повече от колкото мразиш. Да си прекарваш цялото време в събиране на клипчета уронващи името на "врага" и да стигнеш до там в злобата си, че да организираш интервюта с хора, известни с проблема си с алкохола само и само да "развенчаеш" една символика възприета от "врага". До тук водят злобата и комплексите. Тъжна работа, много тъжна...

Ей на тва му се вика ц....ка работа!!!Вие казахте че сте ходили при г-н Кисьов и за вас той е уважаван авторитет и човек с име в българаската арехелогия нали така?!Носили сте му да гледа проекти...коментирали сте нещата...бил казал нещо си,ама какво е то може да си нагаждате както ви е кеф!Сега обаче,когато се появява въпросното клипче и човека разпилява на пух и прах всичко,което твърдите в тази тема стана АЛКОХОЛИК и едва ли не ние сме били ходили да го притискаме за да кажел обратното на това което вие твърдите!Явно и BTV сме манипулирали,че да ни помогне с набавянето на този материал,абе за всичко жълтИтИ са виновни.Иначе да тъжно е наистина...да се гаврите така с името на човека само защото не ви изнася!

Тъжното е че мен ме определиха като какъв ли не , само защото се съмнявам във тяхната версия! Обаче те от своя страна, не само се съмняват в противоположната версия, ами си и позволяват да сипят откровени обиди и това им се струва нормално :shock:

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 12 авг 2014 10:44

za nas e toj religiq написа:Напротив , съмненията си остават, ако забеляза определих коментара , като такъв, каквито са и ваще твърдения ;) Пак да попитам , какво те кара обаче да се съмняваш в неговата версия , след като не се съмняваш във вашата :lol:

Не, за разлика от теб, аз оставям човека да си твърди каквото си иска... Въпроса е - КАКВО ТОЛКОВА НАКАРА, ВЪПРОСНИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА БОТЕВ, които пуснаха материала - да се чувстват ТОЛКОВА СИГУРНИ, че ДА ПРАВЯТ ТАКОВА ЗАКЛЮЧЕНИЕ?!!

Е, точно и затова сега ще му КОМЕНТИРАМЕ интервюто.... т.е. това, което питаш -
какво те кара обаче да се съмняваш в неговата версия , след като не се съмняваш във вашата

Затова почвам и от самото му начало и те питам .... ще се съгласиш ли с мен, че ОСВЕН К. Кисьов в това интервю няма други "замесени" имена на УЧЕНИ, че да се прави ВНУШЕНИЕТО, че УЧЕНИ, а не ЕДИН такъв казват нещо?! Т.е. в това интервю ГОВОРИ САМО ЕДНО ИМЕ - това на К. Кисьов и други ИМЕНА на учени потвърждаващи казаното от него не се споменават, освен приказки от сорта на "НАУЧНО ДОКАЗАНО"!

Така ли е? Важно е да го уточним, защото следват наистина много интересни неща, особено по твоите "методи на разсъждение"!!!
Изображение

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 12 авг 2014 10:45

razer написа:

Естествено, че е манипулирано от вас. Тошко хубавеца го пуска преди да бъде ИЗЛЪЧЕНО по БТВ :idea: Как да го коментираме това? Аз лично нямам достъп до суровите материали на медията, ако може да ми кажеш къде си ги качват операторите за да гледам нещата преди да се пуснат в евир ще съм ти лично признателен.

За Кисьов и натурата му не искам да говоря особено много. Има далеч по-авторитетни специалисти, които твърдят, че Бесите са населявали именно Пловдив. Явно човека си има проблеми, но това не е наша работа в случая.

Абсолютно нищо не е на "пух и прах" колкото и да ви се иска. Има издадени трудове, има хора, има авторитети, стоящи зад тези твърдения, град Пловдив също ги приема. С едно клипче на елементарно ниво няма да успеете да заличите тази великолепна част от културното наследство. Колкото и да ви се иска на комплексираните душици :)
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

razer
Контакти:

Мнениеот razer » 12 авг 2014 11:01

Пловдив1926 написа:
razer написа:

Естествено, че е манипулирано от вас. Тошко хубавеца го пуска преди да бъде ИЗЛЪЧЕНО по БТВ :idea: Как да го коментираме това? Аз лично нямам достъп до суровите материали на медията, ако може да ми кажеш къде си ги качват операторите за да гледам нещата преди да се пуснат в евир ще съм ти лично признателен.

За Кисьов и натурата му не искам да говоря особено много. Има далеч по-авторитетни специалисти, които твърдят, че Бесите са населявали именно Пловдив. Явно човека си има проблеми, щом е възможно да си промени мнението на 180 градуса.

Абсолютно нищо не е на "пух и прах" колкото и да ви се иска. Има издадени трудове, има хора, има авторитети, стоящи зад тези твърдения, град Пловдив също ги приема. С едно клипче на елементарно ниво няма да успеете да заличите тази великолепна част от културното наследство. Колкото и да ви се иска на комплексираните душици :)

Честно казано не ми пука откъде е изтекъл материала има ли го??..има го!!Човека каквото е казал е документирано и то от екип на BTV който е инициирал репортажа забележи...а не жълтите!Вие обаче продължавате да плюете по Кисьов и всеки осмелил се да се противопостави на вашите твърдения.Защо го търсихте човека и си правихте среща с него с входящ номер и.т.н след като реално по вашите думи той е лесно манипулативна личност...алкохолик....и има къде къде от него по големи светила дето да кажат това,което на вас ви е кеф?Защо?Защо когато казва нещо на среща с вас то не е манипулирано и е отговаря на "вашата истина" човека си е Ок ...арехеолог с име и личност в тази сфера!Сега когато има "черно на бяло" негови думи по въпроса изливате толкова помия по него...такъв бил онакъв!Това не е достойно...никак даже!

El_Brujo

Мнениеот El_Brujo » 12 авг 2014 11:08

plovdivram написа:Затова почвам и от самото му начало и те питам .... ще се съгласиш ли с мен, че ОСВЕН К. Кисьов в това интервю няма други "замесени" имена на УЧЕНИ, че да се прави ВНУШЕНИЕТО, че УЧЕНИ, а не ЕДИН такъв казват нещо?! Т.е. в това интервю ГОВОРИ САМО ЕДНО ИМЕ - това на К. Кисьов и други ИМЕНА на учени потвърждаващи казаното от него не се споменават, освен приказки от сорта на "НАУЧНО ДОКАЗАНО"!

Така ли е? Важно е да го уточним, защото следват наистина много интересни неща, особено по твоите "методи на разсъждение"!!!

Напротив Рам, напротив... Изобщо не е само едно име. Дори точно обратното, няма НИТО ЕДНА книга, която да не твърди следното(най-обобщено): "Бесите са били племе, обитавало Родопите и в последствие - териториите между Пловдивско и Пазарджишко". Това го твърди не само доцент Кисьов, а ВСЕКИ източник по темата!

Вашият проблем е следният - направили сте наистина голям гаф, кръщавайки се трибуната "Бесика" и сега яростно се опитвате да внушите, че именно те са живяли тук. Нещо, което е исторически и археологически АБСУРД! Така че не търсете вината в нас или в директора на музея, а в този, който е дал нелепата идея за "Бесика", без да се направи достатъчно детайлна и достоверна справка с миналото на града. Защото АКО бяхте кръстили трибуната си например "Одрисика" или нещо от сорта, сега дори нямаше да водим този разговор, защото е неоспорим исторически факт, че именно Одрисите са истинското "пловдивско" племе!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 12 авг 2014 11:10

razer написа:
Пловдив1926 написа:
razer написа:

За Кисьов и натурата му не искам да говоря особено много. Има далеч по-авторитетни специалисти, които твърдят, че Бесите са населявали именно Пловдив. Явно човека си има проблеми, щом е възможно да си промени мнението на 180 градуса.

Честно казано не ми пука откъде е изтекъл материала има ли го??..има го!!Човека каквото е казал е документирано и то от екип на BTV който е инициирал репортажа забележи...а не жълтите!Вие обаче продължавате да плюете по Кисьов и всеки осмелил се да се противопостави на вашите твърдения.Защо го търсихте човека и си правихте среща с него с входящ номер и.т.н след като реално по вашите думи той е лесно манипулативна личност...алкохолик....и има къде къде от него по големи светила дето да кажат това,което на вас ви е кеф?Защо?Защо когато казва нещо на среща с вас то не е манипулирано и е отговаря на "вашата истина" човека си е Ок ...арехеолог с име и личност в тази сфера!Сега когато има "черно на бяло" негови думи по въпроса изливате толкова помия по него...такъв бил онакъв!Това не е достойно...никак даже!

Ама то екипа са жълтите бе момче, не се прави на луд :) Естествено, че ще го търсим човека. Не сме искали от него, беше му показан проекта за реставрация на исторически обект. Няма как такова нещо да се случи без неговото знание. Чак пък да изливаме помия по него, той сам се компроментира с подобни изказвания. Най-малкото защото е НЕСЕРИОЗНО да се изказваш с подобна убеденост за събития станали преди токова много време.

Писмени сведения за бесите имаме от 5 век пр. Хр.
Селището в Лаута е основано 50 век пр. Хр.
С други думи аз не мога да кажа дали пра-пра-дядото на сем. Георгиеви се е казвал Георгиев, може и да е Иванов

Схващаш ли, или ти идва малко нанагорно нивото на разговора и предпочиташ да се придържаш към дъното?

Естествено, че има къде къде по-големи светила от него. Има издадени ТРУОВЕ по въпроса в които се описва всичко, с посочени източници и тн.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 12 авг 2014 11:12

Ами явно za_nas_toj_e_religiq, поради някакви си съображения отказва да се съгласи с мен, че в този материал освен ИМЕТО на К. Кисьов, такива на ДРУГИ УЧЕНИ не са замесени, а и оттам и ВНУШЕНИЕТО, което се опитват да направят в началото на видеото, че УЧЕНИ казвали нещо, някак си УВИСВА!!!

КОИ СА ТЕЗИ ДРУГИ УЧЕНИ, които правят някакви предположения или твърдения, че те си правят този ИЗВОД от това видео, така и не стана ясно?!!!

Но, както и да е!!! Някой ще се запита, защо толкова настоявах, на това да му се обърне внимание?!
Нека погледнем, тогава основните теми, които са поставени в интервюто!

1. Определянето на местоположението на светилището на Дионис!
2. Определянето на Пловдив като Одриски град!
3. Определянето на селищната могила в Лаута като такава от 4-5 хилядолетие пр. Хр.!
Изображение

El_Brujo

Мнениеот El_Brujo » 12 авг 2014 11:16

plovdivram написа:КОИ СА ТЕЗИ ДРУГИ УЧЕНИ, които правят някакви предположения или твърдения, че те си правят този ИЗВОД от това видео, така и не стана ясно?!!!

El_Brujo написа:Напротив Рам, напротив... Изобщо не е само едно име. Дори точно обратното, няма НИТО ЕДНА книга, която да не твърди следното(най-обобщено): "Бесите са били племе, обитавало Родопите и в последствие - териториите между Пловдивско и Пазарджишко". Това го твърди не само доцент Кисьов, а ВСЕКИ източник по темата!

Вашият проблем е следният - направили сте наистина голям гаф, кръщавайки се трибуната "Бесика" и сега яростно се опитвате да внушите, че именно те са живяли тук. Нещо, което е исторически и археологически АБСУРД! Така че не търсете вината в нас или в директора на музея, а в този, който е дал нелепата идея за "Бесика", без да се направи достатъчно детайлна и достоверна справка с миналото на града. Защото АКО бяхте кръстили трибуната си например "Одрисика" или нещо от сорта, сега дори нямаше да водим този разговор, защото е неоспорим исторически факт, че именно Одрисите са истинското "пловдивско" племе!

Върни се в “Локо Пловдив”