За един майка за други мащеха...

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: За един майка за други мащеха...

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 15:12

silverbg
Oтделям му някакво значение от гледната точка, че не става въпрос за няква суха информация поднесена някъде си, документ или нещо подобно, а за мнение на човек живял по времето за което си говорим. Сигурен съм, че и много други мислят като него, просто това ми попадна случайно и това имам.

Ами ти хубаво му отделяш внимание, 'ма аз те предопредих, че не е много хубаво да се доверяваш само на ТВЪРДЕНИЯ.... :) ... 'щото .... какво казва този човек, който според разказа си е СЪВРЕМЕНИК на събитията:
Не броя Локомотив Пловдив, защото той се роди като издънка на „Марица” в гара Филипово, по времето, когато там беше Матю Колев - баща на бившия наш централен нападател Сотир (Сотьо) Колев. Създатели на Локомотив (тогава ЖСК) бяха инж. Ганчо Колев, по-възрастния брат на Сотьо, Димитър Сарачев и неговият по-възрастен брат и други. В последствие Централна гара като по-висша инстанция погълна тогавашния ЖСК, като го отдели от Кършияка.

Интересно е да видим и какво казва пресата през 1935 година, непосредствено след СЪЗДАВАНЕТО на железничарският футболен отбор... Хубаво е да видим наистина КОЙ е СЪЗДАТЕЛЯ НА ЖСК ПЛОВДИВ?!!!! И наистина да видим какви са съвпаденията с разказа на човека?!!

"Железничарски подем", 20 август 1935г.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 15:29

Със сигурност не тази част от казаното от него ми беше интересна. И АКО е сгрешил в този случай (относно подробностите - имена, гари, а не връзката ЖСК - Локомотив), това със сигурност не означава автоматически, че греши и по другия. :)
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 15:34

Но интересно, че в уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 8%D0%B2%29 името Ганчо Колев е споменато.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 15:45

silverbg
Със сигурност не тази част от казаното от него ми беше интересна. И АКО е сгрешил в този случай (относно подробностите - имена, гари, а не връзката ЖСК - Локомотив), това със сигурност не означава автоматически, че греши и по другия.

Ха-ха... :lol: Ами най-малкото можеше да си направиш труда да видиш колко от споменатите от него "СЪЗДАТЕЛИ" присъстват в СПИСЪКА на учредителите на ЖСК... И защо след като ГРЕШИ за едното неможе да греши и за другото?!!! :mrgreen:

Ами хубаво... Дай да видим и за другото... :mrgreen: Все още чакам да ми покажеш кое е това нещо, което по безспорен начин ДОКАЗВА, че е прав по отношение на "ОТНЕСЕНИТЕ" клубове?!!! :mrgreen: Айде... ние показахме, че не винаги ПАМЕТТА може да е НАЙ–ТОЧНИЯ източник, който може с АБСОЛЮТНА ТОЧНОСТ да възстанови някакви исторически събития, независимо дали, разказщия е СЪВРЕМЕНИК на тях... Сега и вие бъдете малко-от-малко достойни защитници на твърденията си и ДОКАЖЕТЕ, че Спортклуб е бил "отнесен от времето"!!! :mrgreen:

Но интересно, че в уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 8%D0%B2%29 името Ганчо Колев е споменато.

Никой не отрича съществуването на тези хора.... Мога да ти покажа и снимка на Димитър Сарачев ако искаш... Въпроса е в ролята, която им отрежда този човек... Което ОПРЕДЕЛНО показва, че неговото мнение далеч неможе да претендира за АБСОЛюТНА ДОСТОВЕРНОСТ!!!!! А СПИСЪКА на УЧРЕДИТЕЛИТЕ си е пред теб и сам можеш да се убедиш... Колкото до Уйкипедия?!!! :lol: Ако искаш и тебе могат да те впишат като част от Учредителния протокол на СК "Христо Ботев" от 1912-та година... така или иначе никой още не е видя оригинала... МОжем да помолим ако искаш сина на Никола Алваджиев да СИДЕТЕЛСТВА. че баща му /Бог да го прости Голям Пловдивчанин/ лично му е казвал за твоето присъствие там!!! :mrgreen:
Изображение

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 19 апр 2010 15:50

silverbg написа:Но интересно, че в уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 8%D0%B2%29 името Ганчо Колев е споменато.

В wikiто където си го дал има споменат един полуфинал с Локо Сф 1945 г. ако влезеш в сайта на Румен Минков ще видиш че там пише СП-45 Локо Сф ;) май се явяат едно и също. Също така Румен Минков в класирането за 48-49 веднъж пише Локомотив Пловдив веднъж Славия Пловдив май ясното съзнание че са едно и също

А и силвър защо според БФС сме наследници на Спортклуб и Парчевич те не са ли най-меродавни на тая тема
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 15:58

Не съм казал, че не може да греши, казвам че не означава, че и за другото греши АВТОМАТИЧЕСКИ!

А и както се вижда явно и не греши чак толкова, след като стана ясно че за хората е прав, вече съвсем съм убеден и за другото. Така де на тия години като е запомнил имената, кво да говорим за такова съществено събитие. :)

И как по-точно да ТИ докажа, че е отнесен от времето - трудно ще ми е да се върна във времето 4-5 години назад и да направа социалогическо проучване "чували ли сте за спортклуб пловдив", ама и без да го мога тва и двамата знаеме какви щяха да се резултатите.

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 16:08

loko2004 написа:
silverbg написа:Но интересно, че в уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 8%D0%B2%29 името Ганчо Колев е споменато.

В wikiто където си го дал има споменат един полуфинал с Локо Сф 1945 г. ако влезеш в сайта на Румен Минков ще видиш че там пише СП-45 Локо Сф ;) май се явяат едно и също. Също така Румен Минков в класирането за 48-49 веднъж пише Локомотив Пловдив веднъж Славия Пловдив май ясното съзнание че са едно и също

А и силвър защо според БФС сме наследници на Спортклуб и Парчевич те не са ли най-меродавни на тая тема

уикито ме интересува до такава степен, че като написах името ганчо колев в гугъл ми изкара това. едва ли е случайност.

Незнам според БФС на кой сте наследници, ама предполагам че на същото място пише, че сте основание 1936г?

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 16:52

silverbg
А и както се вижда явно и не греши чак толкова, след като стана ясно че за хората е прав, вече съвсем съм убеден и за другото.

За кои хора е прав бе майна?!!! :mrgreen: И какво точно те прави УБЕДЕН?! ей... :lol: Вие направо ме разбивате бе майна... Това, че тези споменатите хора от него СЪЩЕСТВУВАТ ли те прави убеден в неговите думи?!!! :mrgreen: ... То бивало и това да не е верно... :mrgreen: т.е. тези хора да не съществуват!!!! :mrgreen:

silverbg
И как по-точно да ТИ докажа, че е отнесен от времето - трудно ще ми е да се върна във времето 4-5 години назад и да направа социалогическо проучване "чували ли сте за спортклуб пловдив",

Ха-ха.... ами защо ти трябва да правиш "социологически проучвания"... достатъчно е да отвориш някой ФУТБОЛЕН СПРАВОЧНИК и да прочетеш... без да се обиждаш... ама това "упражнение" все повече се убеждавам, че те затруднява!! :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 17:55

plovdivram написа:silverbg
А и както се вижда явно и не греши чак толкова, след като стана ясно че за хората е прав, вече съвсем съм убеден и за другото.

За кои хора е прав бе майна?!!! :mrgreen: И какво точно те прави УБЕДЕН?! ей... :lol: Вие направо ме разбивате бе майна... Това, че тези споменатите хора от него СЪЩЕСТВУВАТ ли те прави убеден в неговите думи?!!! :mrgreen: ... То бивало и това да не е верно... :mrgreen: т.е. тези хора да не съществуват!!!! :mrgreen:

silverbg
И как по-точно да ТИ докажа, че е отнесен от времето - трудно ще ми е да се върна във времето 4-5 години назад и да направа социалогическо проучване "чували ли сте за спортклуб пловдив",

Ха-ха.... ами защо ти трябва да правиш "социологически проучвания"... достатъчно е да отвориш някой ФУТБОЛЕН СПРАВОЧНИК и да прочетеш... без да се обиждаш... ама това "упражнение" все повече се убеждавам, че те затруднява!! :mrgreen:

Ми съществуват и имат нещо общо с Локомотив, ся ако човечеца е объркал тук - таме някой пост за мен не е проблем, ти се хващаш за дреболии, както винаги.

То справочници има, ама ги пишат 1-2 човека, а ги четат не особено много хора. Кво се правиш на разсеян и аз незнам.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 18:03

silverbg
Ми съществуват и имат нещо общо с Локомотив, ся ако човечеца е объркал тук - таме някой пост за мен не е проблем, ти се хващаш за дреболии, както винаги.

Силвър... ти знаеш ли, кога Димитър Сарачев се появява в отбора на ЖСК Пд?! :mrgreen: Той този твоя човечец /Бог да го прости/ май не малко, ами много се е объркал мене ако питаш!!! :mrgreen:

И аз си чакам да видим КОЕ Е ТОВА НЕЩО, което по безспорен начин подкрепя думите на въпросният човек, че Спортклуб са "отвяти от времето" :mrgreen: ... Бъди малко по-сериозен... Само да се "бъзикаш" не става!! :mrgreen:
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”