За един майка за други мащеха...

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: За един майка за други мащеха...

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 12:25

Silverbg
A какво казва един съвременник на събитията, нямащ нищо общо нито с Ботев, нито със Спортклуб или Локомотив. Това е от книжка за Марица, за този човек (инж. Тодор Мъглов) май няма съмнение Локомотив на кой е наследник и каква е съдбата на Спортклуб:

Ха-ха... Силвър.. пак нещо от сорта на онова за Бачо Колю стрелочника... :) Вие кажи ми... така ли си пишете историята бе майна?!! :mrgreen: Ако това, 'дето ни го написахте на миналото ДЕРБИ, че "Вашата история се предава от поколение на поколение" означава, че - 'бат Колю разказал на сина си Пешо, който казал на внука му Нено, че на баба Неда шурито е основател на Локо Пловдив, а пък на вас е Папата... то да ви имам и хрониките майна... :) Дано си ме разбрал правилно ,щото това 'дето си го дал е такава глупост, че не може и да бъде... спокойно може да се конкурира с онова твърдение, че днешбият Спартак е наследник всъщност на Шипка... ама ти за да разбереш какво ти говоря трябва малко и да седнеш да почетеш... И понеже в тази тема доста поговорихме за НАЧАЛОТО на вашият стадион, но така и не разбрахме кой и как го е построил... :) ама иначе знаем кой е "основателя" на Локо Пловдив :mrgreen: .... Та!!! Нека ти покажа едн снимка от откриването на стадиона ви... Искам да те питам знаеш ли кои са хората на тази снимка?!!... А?!! И да ти обърна внимание, че блоковете зад ТИ все още ги няма.... Там някъде ако се нелъжа е "Гладно поле"!!! :mrgreen: Държа да ми кажеш дали знаеш хората на снимката?! Като ми кажеш дали знаеш... аз ще ти кажа защо толкова много държа на това!!!

Изображение

Силвърбг
Рамче, мен хич не ме интересуват масата членове гимнастички, атлети и прочие записани еди къде си.

K'ви "гимнастици" бе Силвър?!... Изрично ти казах, че има графа НЕСПОРТИСТИ... :lol: 'ма кой ли пак да чете?!! :)
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 12:33

Нямам представа кои са хората на снимката.

И естествено, че е глупост, като не ви отърва. Човека и той е бил от многото непросветени във футбола в България, нищо че е бил съвременник на събитията. Жалко че не е между живите да му обясните и на него как точно са стояли нещата, които вие разгадахте от документите и вестниците.

И "неспортистите" също не ме интересуват.
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 12:44

silverbg
Нямам представа кои са хората на снимката.

Ха-ха... :) Естествено, че не знаеш, защото тези хора не са като въпросният инженер... т.е. тези хора не са писали история, която на вас да ви хареса... Мога да ти ги кажа поимено... и ако си направиш труда да прочетеш повече за тях, ще видиш, че за сметка на въпросния инж. те не само са свидетели на събитията, ами са и ГЛАВНИ ДЕЙСТВАЩИ ГЕРОИ в тях... :mrgreen:

Така... от ляво - на дясно: Гълю Гирджев, Христо Попов, Никола Аров, Борис Белков, Стефан Паунов, Аспарух Караянев, Васил Караянев, Петър Събев, Атанас Тодоров, Христо Бъчваров, Иван Лазаров, Георги Киров!!!! Отбора е СЛАВИЯ ПЛОВДИВ!!!!

Е... Сега вече знаеш имената им... А това, което СЪЩО НЕЗНАЕШ.. е че точно ТОВА СА ХОРАТА, ЗА КОИТО ТИ КАЗАХ, ЧЕ ПИШЕ в Локо-пд.ком.. Е... Точно това са онези хора, които направиха онзи "комитет"... който си изкара НЕОФИЦИАЛНО "онази" книжка през 1996 година...

Е!!! Какво излиза, че ние не трябва да вярваме на ДОКУМЕНТИТЕ и на ХОРАТА, КОИТО СА ПРЕКИ УЧАСТНИЦИ, а на някакви АНОНИМНИ ЗА ФУТБОЛА, но пък СЪВРЕМЕНИЦИ хора?!! :) СМЕШНО Е!!! :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 13:07

Човека не е анонимен, важна част е от историята на Марица, изиграва и не малко роля да не се получи обединението на Марица с Локомотив след време. И съм сложил мнението му защото е неутрален, виждаш датата 1996г, нито някой го е притискал, нито нищо. Защо според теб на човека му е такова мнението?

Хората от снимката са замесени в случая, едва ли им харесва реалността, че спортклуб е "пометен от времето". Не казвам, че лъжат, просто си имат тяхна версия на случелото се.

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 19 апр 2010 13:26

plovdivram, застани пред някоя от стените у вас и си спори колкото искаш може и да постигнеш по-добър ефект. БФС ОПРЕДЕЛЯ ЛОКОМОТИВ ЗА НАСЛЕДНИК НА СПОРТКЛУБ И ПАРЧЕВИЧ, НО НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ ЯВНО ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ :) и не признават това СМЕШНА РАБОТА и 5 тома с документи да им извадиш няма да ги убедиш за тях документите нямат значение харесали са си 1912 и значи тогава са основани а това, че нямат изигран мач нямат клубни цветове нямат устав основателите им 12 г са 12 годишнои хлапета са подробности.
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 13:35

Силвърбг
Човека не е анонимен, важна част е от историята на Марица, изиграва и не малко роля да не се получи обединението на Марица с Локомотив след време. И съм сложил мнението му защото е неутрален, виждаш датата 1996г, нито някой го е притискал, нито нищо. Защо според теб на човека му е такова мнението?

Ами не случайно ти дадох примера с онова АБСУРДНО твърдение, на пак иначе "НЕУТРАЛНИ" хора :) , които "НЕУТРАЛНИ ХОРА" според вас иначе са почти толкова голям показател за ДОСТОВЕРНОСТ, колкото това и да си СЪВРЕМЕНИК... :lol: ... Та!!! Говоря ви за онзи пример... за онова, че видите ли днешният Спартак бил наследник на Шипка... :lol: Ха-ха... Май... май... е достатъчно условие да си НЕУТРАЛЕН и да си СЪВРЕМЕНИК на някакви събития и спокойно можеш да "пишеш" историята на другите отбори... :lol: ха-ха... т.е. 'щом си НЕУТРАЛЕН и СЪВРЕМЕНИК можеш спокойно да си ТВЪРДИШ всичко за останалите клубове и то ще се приеме безусловно.... :) Ами този човек като прави такива смели твърдения, да беше ги подкрепил и с нещо по-сериозно... 'щото на мен ще ми е много интересно как би защитил позицията си, че всички отбори са "изчезнали", а само Марица и Ботев са си старите дружества!!! Така, че Силвър само да ТВЪРДИШ не е достатъчно условие затова, да си прав!!!

Е!!! Това е и разликата Силвър.... защото ОНЕЗИ хора като са ТВЪРДЯЛИ - са ПРЕДОСТАВЯЛИ своите ДОВОДИ ЗА ТВЪРДЕНИЯТА СИ... а не са говорили неща от сорта на - "бат Петьо, каза че ние сме Локо Пловдив, а пъ' вие сте от Кавадарци"!!!
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 14:04

Никой тука не иска да пише история, просто изказва мнение.

А човека си има доводи - действителността. Към 1996г. в Пловдив има Ботев, Марица, Спартак (основан 1947г. според уикипедия) и Локомотив (който човека си го брои за ЖСК). За Спортклуб колко човека са чували?

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 14:17

Никой тука не иска да пише история, просто изказва мнение.

ОК... Да приемем, че човека просто изказва мнението си на СЪВРЕМЕНИК... ОК!!! Искам да те питам тебе, понеже го постваш това МНЕНИЕ тук като някакъв вид ДОКАЗАТЕЛСТВО, че видите ли ние твърдим едно, а човека друго... Та ... Как така ти не обърна внимание и УПОРИТО НЕ ИСКАШ ДА КОМЕНТИРАШ останалите доводи, които досега толкова години ви предоставяме за коментар, а сега отдаваш такова значение на коментара на някакъв човек, който бил НЕУТРАЛЕН и СЪВРЕМЕНИК :mrgreen: ... и само, 'щото бил починал човека /Мир на праха му/ той не можел да ни "разбие" едва ли не... Та!!!! ... Дай да видим... Какво точно казва този човек и кое според теб по безспорен начин подкрепя твърдението му?!!!
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 апр 2010 14:38

Силвър... докато мислиш... искам само да ми потвърдиш дали правилно съм преписал от книгата ти това, което ТВЪРДИ човека?!

Т. Мъглов
Не броя Локомотив Пловдив, защото той се роди като издънка на „Марица” в гара Филипово, по времето, когато там беше Матю Колев - баща на бившия наш централен нападател Сотир (Сотьо) Колев. Създатели на Локомотив (тогава ЖСК) бяха инж. Ганчо Колев, по-възрастния брат на Сотьо, Димитър Сарачев и неговият по-възрастен брат и други. В последствие Централна гара като по-висша инстанция погълна тогавашния ЖСК, като го отдели от Кършияка.
Изображение

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 апр 2010 14:57

Oтделям му някакво значение от гледната точка, че не става въпрос за няква суха информация поднесена някъде си, документ или нещо подобно, а за мнение на човек живял по времето за което си говорим. Сигурен съм, че и много други мислят като него, просто това ми попадна случайно и това имам.

А твърдението му и по-точно "другите бяха отнесени от времето" за мен е безспорен факт. Щото е прав човека - Спортклуб е отнесен от времето, Спортклуб е забравен от масата. И какво да ви коментирам на доводите, щом пиша сега тук явно е че за мен не са достатъчни. На мен ми е най-интересно и супер съществено да разбера - Защо си забравихте клуба? Защо си забравихте името? И отговора го знам, че не било така, ама тука достигаме до омагьосание кръг, защото за мен това е безспорен факт.

За цитата правилно е написан.

Върни се в “Локо Пловдив”