На 31.10. ботевистите ще бойкотират ли дербито на Пловдив?
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: На 31.10. ботевистите ще бойкотират ли дербито на Пловдив?
По форумите е така: идва един папагал, каже някаква измислица, още няколко "капацитети" повтарят същото, без даже и да знаят за какво става въпрос, една лъжа повторена 100 пъти става истина, ти ги оборваш с факти, но кой вече му пука, "жълта тишина"..... Няма лошо, всички "мислещи" хора ги знаят и виждат що за стока са.
Много си прав за аргументите, но искам да се замислиш ти как ги използваш. Направих си труда да ти прочета голяма част от мненията и искам да ти обърна внимание върху някои изказвания. Първо много лесно обвиняваш и свързваш разни отбори с комунистите. Реално погледнато 90% от клубовете пострадват от тях. В това число са и дори Левски СФ, всички варненски отбори и много други. С едно изречение, така наречените “буржоазни“ тимове. Ботев също попада в тази категория. Ти даде един пример с Тракия, но не знам защо пропусна да споменеш факта, че Спартак при създаването си, взима стадиона на Ботев, както и клубните канцеларий. Едва ли някой е бил съгласен, ама в ония времена смееш ли да скочиш на властта. Същото е и във Варна и София (с другите градове съм по слабо запознат, ама и там картинката не е по различна) Така че стига с това безмислено плюене, може да се каже, че всички в една или друга степен са пострадали. Едва ли на левскарите им е било приятно да се прекръстят на Динамо, а пък на нас дори емблемата, името и клубните цветове са сменени. Да не говорим за Варна където традицийте на Тича, Владислав и Шипчински сокол завинага са прекъснати, поне като имена. Другото нещо- не знам как така реши, че ти по добре знаеш, какво чувстваме ние ботевистите. Честно ти казвам, без да се опитвам да се заяждам, че лично аз най-много мразя Левски и като гледам много хора изпитват подобни на мойте чувства. Това не значи, че омаловажявам градското дерби, но това е простата истина. Сега знам, че момчетата под 25 години мислят малко по различно и това е нормално, с оглед състоянието ни последните 10 години.Имам познати и от Локо, Левски и ЦСКА, като смея да твърдя, че в личния си живот сме много добри приятели, като си помагаме и разчитаме един на друг. Но стане ли дума за футбол първо и най-сериозно се захапваме с левскарите, след това сте вие, докато с червените повечето пъти дори сме на едно мнение. Това предполагам донякъде е нормално, като се има предвид, че и на нас и на тях Левски е най-омразния отбор. Един вид това донякъде на обединява, но това не значи, че и между нас няма дразги.plovdivram написа:samobotevAми земи сам си провери кога сте се дупили и имало ли е такова нещо въобще .Гледам направил си труда да провериш ние кога сме се дупили и на кого през 60-те,70-те , значи може да провериш и за вас.
Ха-ха... Samobotev!!!
Въпроса не е в това ДАЛИ МОГА ДА СИ ПРОВЕРЯ ИЛИ НЕ?!!
Въпроса беше в ТОВА, че ЧОВЕК, КОГАТО ТВЪРДИ НЕЩО - ТРЯБВА ДА СЕ АРГУМЕНТИРА, А НЕ ДА ХВЪРЛЯ САМО ОБВИНЕНИЯ!!! Само тогава може да изглежда СЕРИОЗНО!!! Просто, когато човек ХВЪРЛЯ ОБВИНЕНИЕ БЕЗ АРГУМЕНТ... се нарича КЛЕВЕТЕНЕ!!! А може и да е прав... но БЕЗ АРГУМЕНТ е КЛЕВЕТНИК!!!![]()
А нали се сещаш иначе колко АБСУРДНО е ти да ОБВИНЯВАШ НЯКОЙ В НЕЩО, А ТОЙ САМ ДА ТРЯБВА ДА СИ ТЪРСИ АРГУМЕНТИ В ЗАЩИТА НА ОБВИНЕНИЯТА ТИ?!?![]()
п.с. нека уголемените букви не се считат като крещене, а като АКЦЕНТ!!!
Това, че със чорбарите сте на един акъл в никакъв случей не трябва да те радва.
Живея за да обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив и обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив за да живея.
Не им обръщайте внимание на папагалите. Ние да си ги отнасяме като бръмбар сламка, пък те да си играят дербита с Левски и ЦСКА и да си тръпнат. Дано претръпнат, аграри миризливи.
- plovdivram
- Контакти:
botev23
Ами много хубаво си го рекнал, ама нека да видим 'що за буржоазен тим е Ботев?!!! И как точно пострадва той от Комунизма?!Ей т'ва за "буржоазния Ботев" винаги ми е било интересно и по-интересното е как това е навредило на клуба ви след 44-та?!!!
И като даваш пример с варненските отбори е хубаво да кажеш и кой отбор в периода след създаването на "А" група до 1989-та година зае мястото, което по принцип заемаха тези отбори - варненските... мястото на отборите, които преди 1944-та са защитавали ПОСТОЯННО честта на т.нар. "провинция"?!!!
За Спартак!!! Може би незнаеш, но преди обединението ви Спартак си имат стадион и той се казва "Локомотив-Спартак", чието старо наименование е "БДЖ-Левски" /стадион построен с парите на БДЖ върху терена на СК "Левски" ПД/... Вероятно ако не беше обединението им с вас, то със сигурност както е бил предвиден терен за Локомотив /Лаута/, така и Спартак щяха да разполагат със свои... Иначе си прав - сегашният ст. "Тодор Диев", всъщност е изконното ви игрище още от 20-те години... Та вие до 1961-ва година, нямате абсолютно нищо общо с 4-ти Пловдивски район, където се намира сегашният ви стадион, та камо ли с "Колежа", чийто терен се помещавал там!!!
Факт!!! Обаче като са били толкова ОНЕПРАВДАНИ отбори като вас и Левски... Какво да кажат тогава Славия?! Ти наясно ли си за какъв отбор става въпрос?!! Говорим за преди 1944-та!!! Били им сменили емблемите и имената!!!! Голяма работа!!! Че те са сменени не на 99, а на 100% от отборите бе майна!!!
А това как се чувствате си е ваша работа!!! Щом за вас мача с Левски е повече ДЕРБИ... ОК... Въпроса, бе дали можете да го аргументирате с нещо различно оттова да кажете как го чувствате... ОК... Така да бъде!!!
Вашият ГОЛЯМ противник е Левски!!!
Много си прав за аргументите, но искам да се замислиш ти как ги използваш. Направих си труда да ти прочета голяма част от мненията и искам да ти обърна внимание върху някои изказвания. Първо много лесно обвиняваш и свързваш разни отбори с комунистите. Реално погледнато 90% от клубовете пострадват от тях. В това число са и дори Левски СФ, всички варненски отбори и много други. С едно изречение, така наречените “буржоазни“ тимове. Ботев също попада в тази категория
Ами много хубаво си го рекнал, ама нека да видим 'що за буржоазен тим е Ботев?!!! И как точно пострадва той от Комунизма?!Ей т'ва за "буржоазния Ботев" винаги ми е било интересно и по-интересното е как това е навредило на клуба ви след 44-та?!!!
И като даваш пример с варненските отбори е хубаво да кажеш и кой отбор в периода след създаването на "А" група до 1989-та година зае мястото, което по принцип заемаха тези отбори - варненските... мястото на отборите, които преди 1944-та са защитавали ПОСТОЯННО честта на т.нар. "провинция"?!!!
За Спартак!!! Може би незнаеш, но преди обединението ви Спартак си имат стадион и той се казва "Локомотив-Спартак", чието старо наименование е "БДЖ-Левски" /стадион построен с парите на БДЖ върху терена на СК "Левски" ПД/... Вероятно ако не беше обединението им с вас, то със сигурност както е бил предвиден терен за Локомотив /Лаута/, така и Спартак щяха да разполагат със свои... Иначе си прав - сегашният ст. "Тодор Диев", всъщност е изконното ви игрище още от 20-те години... Та вие до 1961-ва година, нямате абсолютно нищо общо с 4-ти Пловдивски район, където се намира сегашният ви стадион, та камо ли с "Колежа", чийто терен се помещавал там!!!
Така че стига с това безмислено плюене, може да се каже, че всички в една или друга степен са пострадали. Едва ли на левскарите им е било приятно да се прекръстят на Динамо, а пък на нас дори емблемата, името и клубните цветове са сменени
Факт!!! Обаче като са били толкова ОНЕПРАВДАНИ отбори като вас и Левски... Какво да кажат тогава Славия?! Ти наясно ли си за какъв отбор става въпрос?!! Говорим за преди 1944-та!!! Били им сменили емблемите и имената!!!! Голяма работа!!! Че те са сменени не на 99, а на 100% от отборите бе майна!!!
А това как се чувствате си е ваша работа!!! Щом за вас мача с Левски е повече ДЕРБИ... ОК... Въпроса, бе дали можете да го аргументирате с нещо различно оттова да кажете как го чувствате... ОК... Така да бъде!!!
Вашият ГОЛЯМ противник е Левски!!!

По въпроса за "комунистическите" отбори - САМО отбори от бившия СОЦ-лагер носят името "Локомотив"
Така че, драги жп-ейци, преди да обиждате на "комунисти", решете дали не е крайно време да си смените КОМУНИСТИЧЕСКОТО име на отбора 

///// Gialloneri /////
- plovdivram
- Контакти:
ktulu:
Ха-ха...ktulu!!! Вие ако не бяхте с името на национален герой, който НЕ САМО, ЧЕ е национален герой, но е смятан от предишната власт за едва ли не ПЪРВИЯТ КОМУНИСТ в БГ то със сигурност доста дълго щяхте да носите абревиатури вместо име... Но иначе си прав... Комунизма налага имена като Локомотив, Миньор /Шахтьор/, Металург, Динамо, Ударник, Спартак, ЦСКА...т.е. все имена говорещи за някаква ведомствена принадлежност в определен период от време /изкл. на Спартак/... Странно НАИСТИНА, но доста оттях и досега си ги държат!!! Даже ако не се лъжа един от култовите източногермански клубове "Локомотиве" Лайпциг, след като си върна веднъж първоначалното... "възстанови" в последствие настоящото си такова, т.е. това - "Локомотиве"...
...
Колкото до нас и нашето име?!!!
Това далеч не е работа на хора, които сме им "през *уя"
!!!
Ай' кажи ми какво ви интересува вас какво име носим?!!
т.е. ти имаш ли предложение какво да ни е то?!! 
По въпроса за "комунистическите" отбори - САМО отбори от бившия СОЦ-лагер носят името "Локомотив" Така че, драги жп-ейци, преди да обиждате на "комунисти", решете дали не е крайно време да си смените КОМУНИСТИЧЕСКОТО име на отбора
Ха-ха...ktulu!!! Вие ако не бяхте с името на национален герой, който НЕ САМО, ЧЕ е национален герой, но е смятан от предишната власт за едва ли не ПЪРВИЯТ КОМУНИСТ в БГ то със сигурност доста дълго щяхте да носите абревиатури вместо име... Но иначе си прав... Комунизма налага имена като Локомотив, Миньор /Шахтьор/, Металург, Динамо, Ударник, Спартак, ЦСКА...т.е. все имена говорещи за някаква ведомствена принадлежност в определен период от време /изкл. на Спартак/... Странно НАИСТИНА, но доста оттях и досега си ги държат!!! Даже ако не се лъжа един от култовите източногермански клубове "Локомотиве" Лайпциг, след като си върна веднъж първоначалното... "възстанови" в последствие настоящото си такова, т.е. това - "Локомотиве"...

Колкото до нас и нашето име?!!!

Това далеч не е работа на хора, които сме им "през *уя"

Рам, какво име ще носите изобщо не ме интересува. Само ти казах, че е много смешно точно вие да обиждате на "комунисти" 
Дали е "сигурно", никой не може да ти каже. А и не съм съвсем убеден, че някаква абревиатура не е по-авторитетно, отколкото превозно средство

...със сигурност доста дълго щяхте да носите абревиатури вместо име
Дали е "сигурно", никой не може да ти каже. А и не съм съвсем убеден, че някаква абревиатура не е по-авторитетно, отколкото превозно средство

///// Gialloneri /////
- plovdivram
- Контакти:
ktulu:
И кое му е смешното?!!
Това че носим още име дадено ни от онази власт ли?!!
И затова нямаме право да коментираме?!! Това ли искаш да кажеш?!!
ktulu:
Да ти кажа ... не знам дали е по-авторитетно абревиатурата от име на превозно средство... но със сигурност абревиатурата е ПО-НОРМАЛНА от името на НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ, КОГАТО ГОВОРИМ ЗА ИМЕНА НА ФУТБОЛНИ ИЛИ СПОРТНИ ДРУЖЕСТВА!!! Не за друго... така ИМЕНАТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ СВЕТИНИ ще остават НЕОПЕТНЕНИ!!! 'щото ако комунизма е въвел определени имена на клубовете в Източния блок... било то и дори на превозни средства ... то САМО в БГ има ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА ФУТБОЛНИ отбори да носят имена на НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ!!! Не за друго.. НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДЕЛЕНИ И ТЕ НЯМАТ ЦВЯТ!!!
.....Само ти казах, че е много смешно точно вие да обиждате на "комунисти"
И кое му е смешното?!!
Това че носим още име дадено ни от онази власт ли?!!

ktulu:
Да ти кажа ... не знам дали е по-авторитетно абревиатурата от име на превозно средство... но със сигурност абревиатурата е ПО-НОРМАЛНА от името на НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ, КОГАТО ГОВОРИМ ЗА ИМЕНА НА ФУТБОЛНИ ИЛИ СПОРТНИ ДРУЖЕСТВА!!! Не за друго... така ИМЕНАТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ СВЕТИНИ ще остават НЕОПЕТНЕНИ!!! 'щото ако комунизма е въвел определени имена на клубовете в Източния блок... било то и дори на превозни средства ... то САМО в БГ има ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА ФУТБОЛНИ отбори да носят имена на НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ!!! Не за друго.. НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДЕЛЕНИ И ТЕ НЯМАТ ЦВЯТ!!!

Ами де да знам, как точно ни е навредило. Я помисли малко, сменено ни е името, клубните цветове, емблемата, взет ни е стадиона и реално около 15 години ние нямаме такъв. Е това ако не е опит за затриване на клуба, незнам какво друго следва. Може би разтрел на футболистите и ръководството. Не забравяи, че Спортклуба и Парчевич имено по тая схема са затрити и то завинаги. И реално вие сте спечелили от това. Незнам какво ние сме по пречели на варненските отбори, като ние реално чак след началото на 60-те изплуваме в класирането. Повече от десетилетие след създаването на А група, Ботев отсъства от челото. Колкото до Славия, знам по добре и от теб, половината ми рода е от София и са фенове имено на белите. И да Славия не може да се докопа до първото място, но си са редовно в челото, а и като изключим онова идеотско сливане ЖСК-Славия, на тях почти не е посегнато.plovdivram написа:Ами много хубаво си го рекнал, ама нека да видим 'що за буржоазен тим е Ботев?!!! И как точно пострадва той от Комунизма?!Ей т'ва за "буржоазния Ботев" винаги ми е било интересно и по-интересното е как това е навредило на клуба ви след 44-та?!!!