Изграждането на новата Трибуна Бесика на Лаута

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
dzhambov

Re: Изграждането на новата Трибуна Бесика на Лаута

Мнениеот dzhambov » 24 мар 2013 21:28

plan-2012 написа:Добре бе Мод Локо , пак много пишеш, а дефакто празни приказки плямпаш !
Ай пак обясни на нас невежите, как архитекта проектирал стадион Пловдив ти обяснява, че за 20 милиона се прави стадиона, а Марешки с 1 милион ще прави една трибуна.
Ти съпоставяш ли малко от малко едното спрямо другото ?

Ти сериозно ли питаш?Правиш ли разлика между фенска трибуна и примерно официална(сектор А)трибуна?И двете могат да бъдат с един и същ капацитет само,че едната има само седалки,а другата скъпоструващи вип ложи,сепарета телевизионни студия,ложи за журналисти и т.н.Така едната може да е една цена ,а другата пет пъти повече.

velito
Контакти:

Мнениеот velito » 24 мар 2013 21:30

аз не разбирам какво се разправяте колко струвала трибуната АРХИТЕКТА КАЗА около 700-800 хил. сега все едно спорите с него а той е професионалист ,но вие продължавайте да казвате че няма как ще си говорим септември/октомври (това са най бързите срокове)
Изображение Изображение Изображение

velito
Контакти:

Мнениеот velito » 24 мар 2013 21:33

+1

, ама в случаят проекта включва и спортна зала под трибуната и по проект не е само конструкция. Това което не разбирам е като човекът казва, че цял стадион излиза 20 милиона, ама една четвърт щяла да е 1 милион??

Ще се радвам да се случи, а с течение на времето сами ще видите колко ще излезе.

ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ , КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА КАЖЕМ ,ЧЕ ТОЗИ 1 МИЛИОН НЕ ВКЛЮЧВА ЗАЛАТА!!!!!!!!!!
Последна промяна от velito на 24 мар 2013 21:50, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 24 мар 2013 21:35

velito написа:
ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ , КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА КАЖЕМ ,ЧЕ ТОЗИ 1 МИЛИОН НЕ ВКЛЮЧВА ЗАЛАТА!!!!!!!!!!

:lol: Не,не са луди.Правят се на луди.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
plan-2012

Мнениеот plan-2012 » 24 мар 2013 21:38

Panicanwhyasker написа:
plan-2012 написа:Добре бе Мод Локо , пак много пишеш, а дефакто празни приказки плямпаш !
Ай пак обясни на нас невежите, как архитекта проектирал стадион Пловдив ти обяснява, че за 20 милиона се прави стадиона, а Марешки с 1 милион ще прави една трибуна.

Специално невежите като тебе искам да попитам дали правите разлика между трибуна с 4000 места и стадион който е 55000?
И освен това тук става дума за една стоманено-бетонна трибуна с козирка и седалки и никаква прилежаща инфраструктура и екстри.

Ако сте толкова малоумни пак ще поясня

4000 VS 55000 около 13 пъти разлика в местата

1000000 VS 20000000 около 20 пъти разлика в цената при положение,че се сравнява с напълно завършен стадион.

Ок компетентен , :lol: продължаваме да следваме твоята компетентна логика :
20000000 лв. разделени на 55 000 места са = 363,63 лв. за едно место :o една добра цена :!:
и съответно 363,63лв. х 4000 места = 1 454 520 лв.

Други въпроси за цифровизацита имате ли ? :lol:

sky1
Контакти:

Мнениеот sky1 » 24 мар 2013 21:39

velito никъде не съм казвал и залата. Ще ти дам пример - правих стадион за декор на филм. Чертежите са ми на компютъра площа му е колкото трибуната в Ловеч-2 декара. излиза 120 тона стомана. Като декора беше афиф и стоеше 2 седмици, не съм го смятал на сеизмично влияние и тн. Допълнително няма и козирка. Та този стадион с фундаментите излезна 0,5 мил лева. Тук не се включва козирка, седалки бутане на стария, което ще оскъпи два пъти. И пак повтарям стоеше за кратко време и хората не подскачаха като реални фенове.
Моето мнение е ,че реално футболна трибуна за 4 хиляди е 2,5 мил ориентировъчно. Ако има кой да е направи за 2,5 пъти по малко пари- шапка му свалям.
И пак казвам стискам палци да се случват хубави неща в Пловдив.

velito
Контакти:

Мнениеот velito » 24 мар 2013 21:45

plan-2012 написа:
Panicanwhyasker написа:

Специално невежите като тебе искам да попитам дали правите разлика между трибуна с 4000 места и стадион който е 55000?
И освен това тук става дума за една стоманено-бетонна трибуна с козирка и седалки и никаква прилежаща инфраструктура и екстри.

Ако сте толкова малоумни пак ще поясня

4000 VS 55000 около 13 пъти разлика в местата

1000000 VS 20000000 около 20 пъти разлика в цената при положение,че се сравнява с напълно завършен стадион.

Ок компетентен , :lol: продължаваме да следваме твоята компетентна логика :
20000000 лв. разделени на 55 000 места са = 363,63 лв. за едно место :o една добра цена :!:
и съответно 363,63лв. х 4000 места = 1 454 520 лв.

Други въпроси за цифровизацита имате ли ? :lol:

чудих се какъв епитет да използвам ,но не можах да се сетя така ,че направо на въпроса според теб има ли разлика между това да направиш една трибуна с козирка и седалки без никакви допълнителни екстри и цял стадион на който със сигурност ще има някоя екстра например нали се сещаш ,че тези 20 млн. включват осветление терена (вашия терен струваше около 1 млн.) вип ложи паркинг и т.н

Потребителски аватар
никки1912
Контакти:

Мнениеот никки1912 » 24 мар 2013 21:45

Модератор ЛокоПД написа:

Архитекта,проектирал стадион Пловдив,даде това изявление,след като се появи Стоичков с едни испански инвеститори и се говореше за някакви 160 млн. евро инвестиции.Така каза той тогава,не съм го казал аз. :idea: Съпоставям това,което беше инвестирано в трибуна Спортклуб /4600 души/ и Бесика /за 4000 души плюс козирка/.
Архитекта изобщо не говореше за строеж на нов стадион а за довършване и ремонтиране на стария. Припомни си добре интервюто му. И не виждам защо толкова спорите. Нека почне строежа пък ще видим кое до къде ще стигне. Дано в града ни има повече нови и ремонтирани спортни съоръжения, какво по хубаво от това.
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 24 мар 2013 21:47

никки1912 написа:
Модератор ЛокоПД написа:

Архитекта,проектирал стадион Пловдив,даде това изявление,след като се появи Стоичков с едни испански инвеститори и се говореше за някакви 160 млн. евро инвестиции.Така каза той тогава,не съм го казал аз. :idea: Съпоставям това,което беше инвестирано в трибуна Спортклуб /4600 души/ и Бесика /за 4000 души плюс козирка/.
Архитекта изобщо не говореше за строеж на нов стадион а за довършване и ремонтиране на стария. Припомни си добре интервюто му. И не виждам защо толкова спорите. Нека почне строежа пък ще видим кое до къде ще стигне. Дано в града ни има повече нови и ремонтирани спортни съоръжения, какво по хубаво от това.

Точно това казвам и аз.Не става въпрос за нов стадион,а за ремонт на вече съществуващ такъв /какъвто е и нашия/.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

velito
Контакти:

Мнениеот velito » 24 мар 2013 21:53

sky1 написа:velito никъде не съм казвал и залата. Ще ти дам пример - правих стадион за декор на филм. Чертежите са ми на компютъра площа му е колкото трибуната в Ловеч-2 декара. излиза 120 тона стомана. Като декора беше афиф и стоеше 2 седмици, не съм го смятал на сеизмично влияние и тн. Допълнително няма и козирка. Та този стадион с фундаментите излезна 0,5 мил лева. Тук не се включва козирка, седалки бутане на стария, което ще оскъпи два пъти. И пак повтарям стоеше за кратко време и хората не подскачаха като реални фенове.
Моето мнение е ,че реално футболна трибуна за 4 хиляди е 2,5 мил ориентировъчно. Ако има кой да е направи за 2,5 пъти по малко пари- шапка му свалям.
И пак казвам стискам палци да се случват хубави неща в Пловдив.

Аз нищо не разбирам от строежи ти явно повече разбираш ,но нали се сещаш ,че тази сума я казва човека който е Проектирал целия стадион и който сега ще проектира Трибуна Бесика извинявай ама на него повече вярвам.

Върни се в “Локо Пловдив”