Феновете на Локо възраждат историята на Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Boots

Re: Феновете на Локо възраждат историята на Пловдив

Мнениеот Boots » 23 яну 2012 20:21

Flash, по много подъл начин, се опитваш или да затриеш темата, или да промениш заглавието. "Чувствителните" да не четат, защото не ги касае, ни най-малко. Аз например, не чета като почнете да си отваряте нехигиеничните темички, за Вълчо и т.н. Не се дразня и като видя, че 90 % от вас имат по някоя гнусотия и лъжа в подписите си. Не ме засяга.... чувството ви за малоценност, което изпитвате от нас.

Намесваш много хитро и другите участници в инициативата. Това, което не знаеш и не желаеш да видиш, е, че тези участници са привлечени към каузата, точно от феновете на Локо! Пловдиврам, е изключително скромен и качествен човек и затова, никога не би говорил за заслугите си. Но той е главния двигател и идеен баща на много от нещата, които сега намирате провокативни и излагащи ни: Трибуна Бесика, контактите с Детев и много други, за които аз не съм запознат. За последно. Заглавието отразява 200 % действителността. Ако имате предложение, как инициативата да се доразвие, пишете. Ние не сме монополисти. Но ако смятате да коментирате заглавието още една седмица, предлагам тези остроумни постове да се трият като спам.

Не бъдете чувствителни, не прекарвайте толкова много време чудене, как да ни оплюете, а мислете, как Пловдив, да стане едно по-добро място за живеене? Как да се издигнем поне малко, над духовната мизерия.

A kалта, която хвърляте по нас, ще се върне един ден като бумеранг при вас. Бъдете сигурни!
All you need is LOKO PLOVDIV!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 23 яну 2012 20:33

drughi написа:Успех на начинанието. Наистина похвално. Дано всичко стане както е замислено.

Ще стане.Е,на някои хора няма да им хареса,но... ;)
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 23 яну 2012 20:34

Нали знаеш, че като се хванем с нещо го правим до край и добре ;)
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Boots

Мнениеот Boots » 24 яну 2012 09:04

Plovdivram, опитах да го набутам в заглавието, ама не става. Хората от фондацията, ако се сърдят, да знаят, че аз съм виновен. В официалното анонсиране на инициативата, беше отделено достатъчно внимание и на фондацията "проф. П. Детев" и на проектантско бюро "Тектоника". Вижда се няколко реда след прословутото заглавие, причинило безсъние, сред верните почитатели на програмата за селските стопани "Бразди". Обясних, откъде тръгва според мен инициативата и феновете на ЛОКО се явяват нещо свързващо звено в този проект.
All you need is LOKO PLOVDIV!

Потребителски аватар
sorcererals
Контакти:

Мнениеот sorcererals » 24 яну 2012 09:12

Рам, преди време имаше едно предложение от Стефан точно по повод състоянието на града ни, което незнайно защо не се разви. Мисля, че знаеш за какво говоря. Тогава това предложение беше конкретно, да седнем хора от двата лагера и да работим за доброто на Пловдив, доколкото това е във възможностите ни.
Тази ви инициатива сега е похвална и ще е много хубаво да се развие. Но докато се представя от името на фенклуба на Локомотив, дори без да е направен опит за контакт, да се види има ли интерес от наша страна, няма как да се приема като нещо друго , освен поредния опит за самоизтъкване. Успех с начинанието, дано това донесе нещо положително на града ни. Лошото е, че без управата на този град да работи за популяризирането му, нищо сериозно няма да се получи. Защото на всеки, с който съм коментирал за Пловдив и съм обяснил историята, възрастта на града и т.н, всеки зяпва от почуда и първия въпрос е "След като сте най-стария европейски град, вашата управа на града и на държавата къде спи, а не извлича дивиденти от това?"

Ице, злобата не е добър съветник.

Потребителски аватар
ZLATKO2000
Контакти:

Мнениеот ZLATKO2000 » 24 яну 2012 09:15

Господи благодаря ти, че все още има хора които милеят за града. Момчета горд съм като Пловдивчанин с вас..... Един е Пловдив.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 24 яну 2012 09:48

sorcererals написа:Рам, преди време имаше едно предложение от Стефан точно по повод състоянието на града ни, което незнайно защо не се разви. Мисля, че знаеш за какво говоря. Тогава това предложение беше конкретно, да седнем хора от двата лагера и да работим за доброто на Пловдив, доколкото това е във възможностите ни.
Тази ви инициатива сега е похвална и ще е много хубаво да се развие. Но докато се представя от името на фенклуба на Локомотив, дори без да е направен опит за контакт, да се види има ли интерес от наша страна, няма как да се приема като нещо друго , освен поредния опит за самоизтъкване. Успех с начинанието, дано това донесе нещо положително на града ни. Лошото е, че без управата на този град да работи за популяризирането му, нищо сериозно няма да се получи. Защото на всеки, с който съм коментирал за Пловдив и съм обяснил историята, възрастта на града и т.н, всеки зяпва от почуда и първия въпрос е "След като сте най-стария европейски град, вашата управа на града и на държавата къде спи, а не извлича дивиденти от това?"

Ице, злобата не е добър съветник.

Сорсър, съгласен съм, че едни такива инициативи касаещи Пловдив могат да бъдат ОБЩИ и тогава резултата от тях би бил много по-лесно осъществим, но кажи ми как да стане това нещо ОБЩО при положение, че още първия път, когато стана въпрос /от наша страна/ за "Бесика" и бе конкретизирано защо точно - БЕСИКА то бе усмяно от вас... то не бяха подхвърляния и ред други "остроумия" майна... Защо тогава не се замислихте над тези неща?!! Хубаво казваш, за Пловдив и управниците му.... ами тогава, защо когато бе написана декларацията заклеймяваща неуважението на същите тези управници към "Черно-бялата Коледа" и бе КОНКРЕТИЗИРАНО, че на този празник освен чисто клубните неща ще бъде представен и идеен проект касаещ миналото на града ни... та защо тогава не излезнахте да кажете, че поне в тази насока сме си в правото да заклеймим този "бойкот" от страна на управниците ни?!! Вместо това по всякакъв начин се опитвахте да опорочите както декларацията така и събитието ни!!! Е, как да го правим /на този етап/ това заедно майна?!!! Кажи ми?!!
Че то човек както и да го погледне /на фона на цялата "помия"/ от ваша страна само неуважение се наблюдава!!!
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 24 яну 2012 10:52

булгаро... Нека ти кажа малко за ПРАдядо ми... бил е съсед със семейство Пенелови, ти като виден ботевист трябва да знаеш кои са.... В последствие "съдбата" отново събира двете фамилии и на другото място в града, където живеят... в близост е Торкома... т.е. колкото са били "цървули" те, толкова съм с "цървулски" произход и аз!!! :mrgreen: "Кореняк пловдивчанин", а?!! bene, ти ли си бе майна?!!
Изображение

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 24 яну 2012 12:06

Ние правим опит, доста смел и амбициозен, да покажем на Пловдив, България и света това, с което Пловдив има основание да се гордее. Всеки опит това да бъде омаловажено, е продиктуван от други амбиции. В случая това е проява на граждани на Пловдив, някои от които между другото са и привърженици на нашия отбор. И понеже за историята, изкуството и културата няма пристрастия, всеки инакомислещ, който адмирира това начинание, е добре дошъл.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
botevforever
Контакти:

Мнениеот botevforever » 24 яну 2012 12:35

Започвам да пиша с молба, ако реши някой да ми отговаря,то нека да бъде от тези,които първо мислят,и после пишат.Предварително искам да споделя,че съм завършил висше образование със специалност "История на България",ако има някакво значение за пишещите.
Първо към автора:отбелязвам факта,че той е склонен да промени заглавието на темата,но както пише по-долу,това технически вече не е възможно.Аз бих му предложил следното заглавие:"Фондацията за Българско наследство(ФБН) и Фенклубът на "Локомотив" -с нов съвместен проект".Следва препратката към фенсайта.
Така формулирано заглавието съдържа само истини,без да се натрапва водеща роля на Фенклуба,което не е истина.
А ако искате докрай да бъдете коректни,би следвало авторовият коментар да започне с "Обръщаме се към всички пловдивчани по света и към любителите на археологията, историята и културното наследство заедно да обсъдим и реализираме проекта."(цитатът е от ФБН).
За грамотния читател не е трудно да отсее насоките за съвместната работа:"Главна цел на този проект е реализирането на реална Възстановка на терен, която за радост на пловдивчани и гостите на града, ще представи историята на възникването му и установилата се още през късния неолит уникална местна култура...",вместо натрапеното в заглавието:"Феновете на Локо възраждат историята на Пловдив".Тук искам да отбележа,че предложеното от мен в никакъв случай не омловажава ролята на Фенклуба Ви.Но дефакто той е участник в съвместен проект,водещата роля в който е на ФБН.Да се твърди обратното е несериозно.
Пак казвам-идеята е добра и заслужава адмирации и подкрепа.Постфактум някой отбеляза,че реализацията и не е монопол на Фенклуба на "Локомотив".Но същият този монопол е заложен в заглавието на темата и последващия коментар от автора.В резултат имаме една чудесна идея,презентирана по един крайно неподходящ начин.
Завършвайки тази част от коментара си ще кажа:"Дано да се реализира!".И веднага отбелязвам,че такива са и коментарите на повечето локомотивци тук.Та от това не ми става ясно каква ще е ролята им в този проект(хипотетично приемам,че тук пишат по-активните фенове).З асега тя е пожелателна,каквато е и моята.Умишлено не питам за болшинството от феновете Ви,които дори и не са чували за проекта,но авторът ги е включил и тях с така избраното заглавие.
Прескачам до последния абзац,повдигнат за по-голяма яснота:"Фен клубът на Локомотив избра да е наследник на славните Беси, чийто девиз бил: „Неподвластни никога никому”! Ще дискутираме тези традиции.
И тук ще си позволя един съвет(без грам ирония).Какво означава"Избра да е наследник на славните Беси"?Извинявайте,ама правото да ИЗБИРАМЕ пра-пра дедите си не е дадено на никой от нас.Хубавото в случая е,че в края е оставена една "вратичка"-ще дискутираме тези традиции.Та съветът ми е да промените формулировката:"Фенклубът избра да е наследник на ТРАДИЦИИТЕ на славните Беси...Това вече е нещо друго-да избереш традиции,които да следваш и девиз,който също да следваш-да,но да ИЗБЕРЕШ пра-пра дедите си-не.
Знам,че plovdivram ще ми отговори,и като знам колко е чувствителен на тема "персонолни обиди" ще го помоля да провери колко такива има в темата от страна на БОТЕВИСТИ,и колко от страна на локомотивци.
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХА-ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)

Върни се в “Локо Пловдив”